Odcinek 047 - S02E23 - Live Together, Die Alone
Napisano 04.06.2006 - |08:24|
Napisano 04.06.2006 - |13:02|
mam nadzieję, że to pomyłka.
Pomyłka? Moja żona miała na drugie pomyłka. Właściwie to co za kaban to wypatrzył na tym zdjęciu promocyjnym i po co? Wiadomo, ze nie kręcą tego w dziczy. Podejrzewam, że ten pomost należy do ludzi z tego domku. Dzięki temu oszczedzili na dekoracjach. Nie musieli budować molo, bo już było.
Wpadki z planu filmowego to już bez sensu. Ja rozumiem szukać niedociągnięc w filmie. Nawet zabawnie jest adidasy w Gladiatorze zobaczyć... Ale to?
W filmie nei widać, bo zastosowali inne ujęcie. Trochę niższe. No i pewnie na kompie zamazali co trzeba.
Thank you and Nestle!
Napisano 06.06.2006 - |15:33|
Napisano 06.06.2006 - |20:00|
Napisano 06.06.2006 - |20:47|
Nie do konca sie orientuje w osi czasu ale to czasami Libby nie oddala Desmond'owi lodzi PRZED wizyta w szpitalu? Hm... Pewnie nie chociaz mi sie tak zdaje. Ale nadal uwazam ze Libby nie moze byc wtyczka gdyz nie znala prawdziwego imienia i nazwiska Sawyer'a.
Co do "osi czasu" to z desmontem spotyka się i wspomina o zmarłym mężu. Myślę że doszpitala mogła trafic zaraz po jego smierci więc by pasowało. A co do tego czy jest wtyczką czy kontaktem to w retrospekcji Hurleya ze szpitala Lybby iest pokazana w bardzo złym stanie. Niewiadomo co jej tam robiono. Może wbrew swej woli była im pomocna, była narzędziem
Napisano 07.06.2006 - |14:18|
Ciekwawe co bedzie teraz , wg mnie sezon 3 powinien juz byc ostatnim , i albo dziewczyna desmonda zorganizuje wyprawe ( pewnie w ostatnim odcinku ) i sie wszystko wyjasni albo co gorsza i mam nadzieje ze tak sie nie stanie , producencji ześla na wyspę jeszcze jeden samolot ( prom itp zalezy co im przyjdzie do głowy ) i bedziemy mieli nowych bochaterów , dziwi mnie to ze jakoby zapomnieli o czarnym dymie , nie pochodzacym jak mi sie wydaje od innych ( chyba juz wiadomo ze to naukowcy [mam nadzieje ze nie zadni obcy ]) oraz o mocach walta , ktory jak by sie mogło wydawac ma zdolnośc materializacji mysli
Podsumowując wiecej zagadek niz odpowiedzi , ale odcinek nie był zły jak dla mnie 6 /10 , tylko ze teraz producenci stoja przed trudnym zadaniem jak maja sie teraz zachowywac pozostali na wyspie bo nie sadze zeby mogli prowadzic normalne zycie po tym co sie stało , na duzy + wg mnie zasługuje osadzenie całego 2 sezonu w okresie 2 i pół tygodnia bo ogladajac wydawało sie że siedza juz tam niewiadomo ile .
Napisano 11.06.2006 - |01:28|
mozliwe, ale po fenrym widziales jak ladnie Inni potrafia sie wkomponowac i "grac" kogos kim nie saA co do tego czy jest wtyczką czy kontaktem to w retrospekcji Hurleya ze szpitala Lybby iest pokazana w bardzo złym stanie. Niewiadomo co jej tam robiono. Może wbrew swej woli była im pomocna, była narzędziem
moze Libby grala a moze nie - fakt faktem to ona nam juz tego nie powie
fakt faktem, ze gdyby nie jej lodz to Des nie trafilby na wyspe, przynajmniej nie w tym czasie
Napisano 11.06.2006 - |21:11|
mozliwe, ale po fenrym widziales jak ladnie Inni potrafia sie wkomponowac i "grac" kogos kim nie sa
moze Libby grala a moze nie - fakt faktem to ona nam juz tego nie powie
fakt faktem, ze gdyby nie jej lodz to Des nie trafilby na wyspe, przynajmniej nie w tym czasie
No libby nie powie ale może Fenry coś zdradzi . Myślę że szpital miał cos wspólnego z całąhistorią, więcej niż się wydaje
Napisano 12.06.2006 - |08:24|
No libby nie powie ale może Fenry coś zdradzi . Myślę że szpital miał cos wspólnego z całąhistorią, więcej niż się wydaje
Myślę tak: Libby będzie w nowym sezonie pojawiać się - w retrospekcjach. Okaże się wtedy na jak wspaniale oszukani zostali tak lostowicze jak i widzowie.
Mam jeszcze nadzieję, że będą to retrospekcje Innych
Napisano 14.06.2006 - |10:25|
Desmond niby mila spowodowac katastrofe lotu ? no ciekawy zbieg okolicznosci
jakim cudem wiedzial ze leci ten lot . (skoro oni wszyscy sa tam nie przypadkowo)
I co z bialym NiEDZWIEDZIEM POLARNYM z S1E1 .................
Użytkownik mensir67pl edytował ten post 14.06.2006 - |10:27|
Napisano 14.06.2006 - |13:14|
Napisano 15.06.2006 - |12:57|
nie wiem czy było juz otym na forum, ale:.
okrzyk (Hurley), który wydaje z siebie papuga , pojawił już się w innym miejscu: w LOST Destiantion: podczas gdy Jack, Kate, John Locke i HURLEY wracają z dynamitem, którym potem wysadzą właz. Przelatuje obok nich tajmniczy dymek i wtedy tez słychać jak dymek wykrzykuje imę Hurley i to własnie Hugo pierwszy reaguje.
Czyli jest to potwierdzeniem tego co ktos już wcześniej pisał: papuga jest niczym innym jak dymkiem w innej formie, znakiem ostrzegawczym dla Lostów.
Z tym, że ta scena ma miejsce w ostatnim odcinku pierwszego sezonu i w tym odcinku okrzyku tego nie slychac, jest on tylko w Lost Destination (początek 33 minuty).
Napisano 20.06.2006 - |08:57|
Napisano 20.06.2006 - |11:39|
Czyli jest to potwierdzeniem tego co ktos już wcześniej pisał: papuga jest niczym innym jak dymkiem w innej formie, znakiem ostrzegawczym dla Lostów.
No cóż, pewno w trzecim sezonie okaże się, że czarny dym występował w drugim sezonie pod postacią różnych zwierzątek, np. jako żaba :-)
Napisano 20.06.2006 - |17:58|
No cóż, pewno w trzecim sezonie okaże się, że czarny dym występował w drugim sezonie pod postacią różnych zwierzątek, np. jako żaba :-)
To bardzo możliwe...chociaż żabkę bym wykluczył bo została zabita :-) ale ten dzik co napadał Sawyera...kto wie... ;]
Zapraszam do Lublina
Napisano 20.06.2006 - |20:40|
No dobra ale ta strona nawiązuje do buddyzmu a nie do organizacji mającej na celu eksperymentyalez jasne ze tak...masz tu link :
http://www.dharma.pl/
a poza tym sa jeszcze inne fundacje itp. :afro:
ale Twoje spostrzezenie ze brud na szybach od zewnetrznej strony bunkru to ziemia to moze byc prawda...rzezcywiscie wyglada na to ze te ciemne plamy to wynik trzesien ziemi...ale moze po prostu pewnego razu Des postanowil sobie bunkier sam przemalowac i zrobic go na sty "nieco starszy"... tego raczej sie nie dowiemy...
No dobra nawiązując do dymku:Może to jakiś rodzaj nowego zwierzęcia które wynikło z badań nad zoologią.
Aha jeszcze jedno:Może mi ktoś wyjaśnić co to był za wypadek o którym mowa była w filmie instruktarzowym "Orientation"?Jak ktoś wie to niech pisze pod numer gg:4726327
Napisano 21.06.2006 - |08:52|
Niedzwiedzie byly sprowadzone w ramach badan nad zwierzetami - wyjaśnil to już dawno Orientation z "Łabedzia", mysle ze nie ma sie tu doszukiwac dziwniejszych wyjasnienI co z bialym NiEDZWIEDZIEM POLARNYM z S1E1 .................
No daj spokoj, to akurat jest oczywiste. Najlepsze miejsce na nasluch w tej okolicy + obsługa z Ameryki Południowej. Globusik i wszystko jasnetwierdzenia o oczywistej lokalizacji stacji portugalczykow na Antarktydzie sa tez przesadzone. Rownie dobrze może to byc stacja w Andach, Alpach, Pirenejach lub Himalajach.
Napisano 21.06.2006 - |13:09|
No ale des dopiero potem dowiedział się o katastrofie więc mógł wywnioskować że spowodował katastrofę
A byłbym zapomniał:W filmie do swana dr marvin candle miał protezę lewej ręki a w filmie do perły miał całkowicie sprawną tę ręke.
Napisano 21.06.2006 - |21:58|
nie wiem czy to juz było ale czy zwróciliście uwage na napis na tej przystani tam gdzie michael odpłynął z synem. To był napis ,,Pala Ferry'' wie ktos co to moze znaczyc ??
wiecej na http://lostpedia.com/wiki/Pala_Ferry mógłby ktos przetłumaczyc troche ?
Napisano 22.06.2006 - |16:23|
No ciekawe spostrzerzeniewitam
nie wiem czy to juz było ale czy zwróciliście uwage na napis na tej przystani tam gdzie michael odpłynął z synem. To był napis ,,Pala Ferry'' wie ktos co to moze znaczyc ??
wiecej na http://lostpedia.com/wiki/Pala_Ferry mógłby ktos przetłumaczyc troche ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych