Użytkownik KUKA1 edytował ten post 29.05.2008 - |19:50|
NIE BÓJ SIE ZAPYTAĆ
Napisano 09.06.2008 - |07:03|
- przy którym z ciał leżały te 2 kamyki - czarny i biały? Przy "Adamie", czy przy "Ewie"?
- kamyki oglądał Jack, co on z nimi zrobił? Zabrał?
- było powiedziane, co to za kamienie (minerał)?
- ile osób widziało trupy? Kto z Rozbitków?
- co Rozbitkowie zrobili z tymi trupami?
Czy ja coś przegapiłam ,czy rzeczywiście przez 3 sezony w ogóle nie było wspomniane o matce Penny Widmore?
Napisano 09.06.2008 - |08:02|
Niewyjaśniona zagadka z sezonu 1 - trupki z jaskiń:
- przy którym z ciał leżały te 2 kamyki - czarny i biały? Przy "Adamie", czy przy "Ewie"?
- kamyki oglądał Jack, co on z nimi zrobił? Zabrał?
- było powiedziane, co to za kamienie (minerał)?
- ile osób widziało trupy? Kto z Rozbitków?
- co Rozbitkowie zrobili z tymi trupami?
Czy ja coś przegapiłam ,czy rzeczywiście przez 3 sezony w ogóle nie było wspomniane o matce Penny Widmore?
- chyba nie było pokazane przy którym.
- schował do kieszeni?
- nie, na lostopedii jest napisane że to niby Urimm i Turimm
- 2, że tak powiem na oczach widzów, Locke i Charlie
- nie wiadomo
- nie
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 09.06.2008 - |10:11|
To chyba tak było, że Kate z Jackiem się kręcili, kąpali, i zobaczyli szkieletory. A potem przybiegł Charlie z Lockiem, bo chyba uciekali przed pszczołami.
Tak BTW. Ci cholerni scenarzyści po pierwszym sezonie odpuścili bardzo ciekawy wątek pszczół. Ciekawe czy to były pszczoły Dharmy?
Napisano 09.06.2008 - |11:05|
A tam nie była jeszcze Kate?
To chyba tak było, że Kate z Jackiem się kręcili, kąpali, i zobaczyli szkieletory. A potem przybiegł Charlie z Lockiem, bo chyba uciekali przed pszczołami.
Tak BTW. Ci cholerni scenarzyści po pierwszym sezonie odpuścili bardzo ciekawy wątek pszczół. Ciekawe czy to były pszczoły Dharmy?
Tak była Kate.
Napisano 10.08.2008 - |16:04|
2. Skoro Miles tak dobrze wie, czy ktoś kłamie czy nie, dlaczego myślał, że Jack kłamie o Juliet i Sayidzie ukrytych w krzakach? (4x02)
3. http://www.lostpedia.com/wiki/Art --> Jeśli Locke jest Janem Chrzcicielem, a Aaron Jezusem, to kim do cholery jest Jack?
4. Ile martwych lostowiczów uprawiało na naszych oczach życie pozagrobowe? Boone, Ana Lucia, Libby, Christian, Horace, Charlie, Claire, Eko, Yemi. Czy kogoś pominąłem?
5. Czy odcinki wydawane na DVD są rozszerzone o dodatkowe minuty, czy też nie? Widziałem np deleted scene z There's no place like home pt1 gdzie Jack opowiada reporterom o Libby, Charlim i Boonie, albo z 4x3 gdzie Miles zgaduje, że słupki są wyłączone i przechodzi 'dołem'. Czy te obrazy jak i wiele innych są na DVD?
6. A kiedy widzę tego typu usunięty sceny to mnie krew zalewa Jak mogli to usunąć? Mniejsza z tym... czy brać takie rzeczy pod uwagę przy rozkminianiu serialu czy też nie? Ogólnie znajdzie się jakąś deleted scene na prawie każdy odcinek, niektóre odcinki mają więcej...
Użytkownik Grzebul edytował ten post 10.08.2008 - |22:04|
Napisano 11.08.2008 - |20:49|
Nie pamiętam tego dokładnie, ale może podczas tej przemowy miał jakoś zginąć Charlie, ale Des go uratował. Było przecież powiedziane że Des cały czas ratował Charliego. Na pewno nie o wszystkich możliwościach śmierci wiemy.
3.
A może Jack to nic nieznaczący pionek. Ja byłabym jednak daleka od takiej interpretacji.
6.
Sama nie wiem. Przeciętny widz przecież nie ogląda tych scen a mimo to musi załapać o co chodzi w Lost. Z drugiej strony gdyby te sceny były niepotrzebne albo sprzeczne z ostateczna fabułą to nie zamieszczano by ich w sieci. Ale przecież jak by były super ważne to byłyby w odcinku. Myślę że jest to miły dodatek dla fanów i nie należy ich brać pod uwagę w dochodzeniu do różnych wniosków itp.
Napisano 14.08.2008 - |11:34|
Czyżby błąd scenarzystów?1. Skoro wizje Desmonda dotyczyły tylko śmierci Charliego, to dlaczego przewidział też przemowę Locke'a? (początki sezonu trzeciego)
A może widział nie tylko śmierć Charliego. W końcu w finale 3 sezonu mówił, że widział Claire z Aronem opuszczajacych Wyspę. Tu jest duże prawdopodobieństwo, że kłamał, ale kto wie...
Przyszło mi do głowy kilka różnych wyjaśnień:2. Skoro Miles tak dobrze wie, czy ktoś kłamie czy nie, dlaczego myślał, że Jack kłamie o Juliet i Sayidzie ukrytych w krzakach? (4x02)
a) Miles, mimo że jest medium, nie potrafi cytać w myślach i rozpoznawać, kiedy ktoś kłamie. Scenę z 4x8 z michaelem tłumaczę sobie tak: Miles widział/domyślił się, że załoga statku wiele ukrywa i jej członkowie płyną z innych celów, niż mówią. Wobec tego uznał, że Michael też kłamie, może wywnioskował to także z jego zachowania.
Moim zdaniem to jest najbardziej prawdopodobne.
Miles znał Michaela - czyżby widział zdjęcia wszystkich osób z Oceanic 815 i rozpoznał Michaela? Tak myślę, że to całkiem prawdopodobne.
c) może Miles podróżuje w czasie, tak jak Desmond i prawdopodobnie Daniel, być może też Richard. Wiedział dużo o przeszłości Charlotte, której ona sama nie pamiętała, może widział przyszłość Michaela na tej samej zasadzie.
d) jako medium potrafi czasem rozpoznać, gdy ktos kłamie, ale nie zawsze.
Nie wiem, może "fałszywym prorokiem" jak biblijny Szymon Mag. Albo Judaszem. Nie no, myślę, że ta scena nie jest aż tak ważna. Tzn. można z niej wnioskować, że Locke i Aron są bardzo ważni - Aron znacznie ważniejszy, ale nie ma sensu doszukiwać się tam nie wiadomo czego.3. http://www.lostpedia.com/wiki/Art --> Jeśli Locke jest Janem Chrzcicielem, a Aaron Jezusem, to kim do cholery jest Jack?
Była jeszcze Emily, matka Bena.4. Ile martwych lostowiczów uprawiało na naszych oczach życie pozagrobowe? Boone, Ana Lucia, Libby, Christian, Horace, Charlie, Claire, Eko, Yemi. Czy kogoś pominąłem?
Tu zgadzam się z Agatą. Ale nie uważam, żeby ta scena z Claire była jakaś bardzo ważna. Pilota w ogóle nie poznałam W sumie nic z tej sceny nie wynika.6. A kiedy widzę tego typu usunięty sceny to mnie krew zalewa Jak mogli to usunąć? Mniejsza z tym... czy brać takie rzeczy pod uwagę przy rozkminianiu serialu czy też nie? Ogólnie znajdzie się jakąś deleted scene na prawie każdy odcinek, niektóre odcinki mają więcej...
Użytkownik Lakshmi edytował ten post 14.08.2008 - |11:36|
Napisano 14.08.2008 - |12:23|
Pozatym na lostpedii piszą, że z tego samego odcinka usunięto scenę flashbacka Sayida, w którym to Sayid widzi na lotnisku w Sydney Nadię, ale nie może się do niej dostać. Nie mogę znaleźć tego filmiku, ale taki motyw też by zupełnie zmieniał.
Niemówiąc już o filmiku na którym Nikki i Paulo uprawiają sex w namiocie Jacka, ale usunięte scenki, w których Alex krzyczy na Bena, ten jej mówi, że umiera, a ona mówi, że ją to nie interesuje jest dość istotna. Chociażby dlatego, że nazywa ojca per Ben już w 3x07, a nie w 3x21.
Albo usunięta scena z flashbacka z 3x01. Dziewczynka na placu zabaw mówi do doktorka (na temat Sary, jego eks żony) : dont trust her Jack. Nie wiadomo skąd zna jego imię, wszystko jest jakieś mistyczne...
No dużo usuniętych 'istotnych' scen można znaleźć na youtubie...
Napisano 15.08.2008 - |09:44|
Ta scena z Jackiem i dziewczynką jest bardzo fajna, szkoda, że ją wycięli. Może właśnie uznali, że za bardzo by to było mistyczne i niezrozumiałe, już nie chcieli za bardzo mieszać ludziom w głowach
To było trochę inaczej, chyba że powstało więcej wersji tej sceny. Sayid zostawił pod opieką Shannon swoją walizkę, a sam poszedł kupić krawat, żeby elegancko wyglądać na spotkanie z Nadią. Wtedy do sklepu wpadli ochroniarze i zabrali go na przesłuchanie, bo zostali powiadomieni, że Arab zostawił walizkę na lotnisku... Przykra scena.Pozatym na lostpedii piszą, że z tego samego odcinka usunięto scenę flashbacka Sayida, w którym to Sayid widzi na lotnisku w Sydney Nadię, ale nie może się do niej dostać. Nie mogę znaleźć tego filmiku, ale taki motyw też by zupełnie zmieniał.
Jak oglądałam pierwszy odcinek serialu z flashbackami kilku głównych bohaterów, zwróciłam uwagę, że Sayid w samolocie wyglądał na smutnego, a jakiś facet obok dziwnie mu się przypatrywał. Ta scena na lotnisku by to wyjaśniała.
Właśnie, to powinni zostawić. W tej scenie (chyba w tej) Ben jej mówi, że Karl żyje i że on nie jest jej ojcem. To by wyjaśniało, dlaczego była taka pewna, że nie zabili chłopaka no i że nazywała Bena raz ojcem, a raz po imieniu.Alex krzyczy na Bena, ten jej mówi, że umiera, a ona mówi, że ją to nie interesuje jest dość istotna. Chociażby dlatego, że nazywa ojca per Ben już w 3x07, a nie w 3x21.
Było jeszcze kilka fajnych usuniętych scen, np. rozmowa Claire i Sayida, kiedy Claire pyta, czy Charlie wiedział o narkotykach w fikgurkach. Chyba nigdy nie było pokazane, jak Claire i Sayid ze sobą rozmawiają.
Albo scena, gdy Eko mówi Anie, że jest przeciwny zabijaniu Innych, a Ana pyta, gdzie w takim razie są ci, co chcieli go porwać, a on na to, że są w pobliżu, tuz za drzewem
Napisano 19.08.2008 - |11:21|
Akurat coś takiego byłoby solidną podpowiedzią - Mr. Eko widzi Niewidzialnych Szeptających.Albo scena, gdy Eko mówi Anie, że jest przeciwny zabijaniu Innych, a Ana pyta, gdzie w takim razie są ci, co chcieli go porwać, a on na to, że są w pobliżu, tuz za drzewem
A teraz moje "głupie" pytania" i wątpliwości
1. Malowidło w "Swanie"
Czy było wyraźnie powiedziane, kto jest autorem całości malowidła? Czy mamy tak samo jak z mapą uv, że jest kilku autorów? No i oczywiście najważniejsze "co autor miał na myśli", tworząc swoje "dzieło"?
Bo ten Jednooki "Murzyn" nie daje mi spokoju, zwłaszcza w kontekście szklanego oka, znalezionego przez Libby w "Strzale". I mogę się założyć, że nie chodzi o Miszkę
2. Skalna zatoka
Kelvin łaził po wyspie w kombinezonie, obawiając się "zarazy". Gdy poszedł między skały naprawiać jacht, zdjął ten kombinezon. Dziwne? Między skałami "zaraza" nie działa? Było już jakieś wyjaśnienie?
Coś "jest na rzeczy", bo Othersi przez 3 lata nie odkryli, że w tej zatoczce stoi zacumowana "Elizabeth". Lostzilla się tam nie wybrała, żeby sprawdzić. Czyżby skały parzyły ją w ogon?
3. Znaleziska ze "Strzały"
Radio, Biblia, szklane oko i fragment instruktarza, z treścią, że nie wolno przez komputer gadać ze "światem zewnętrznym", bo to zagrożenie dla projektu. I groźba kolejnego zagadkowego "Incydentu".
Parokrotnie sugerowano, że tajemniczy "Incydent" to sprawka Othersów i że to element Czystki - wojna na wyspie trwała dość długo, już od lat 70-tych.
A przecież jak na dłoni widać, że to nie to:
- Incydent musiał się wydarzyć przed rokiem 1980, czy już wtedy Othersi byli tak potężni, że byli w stanie zniszczyć "Swana" (i dlaczego zatem nie zrobili tego, gdy zostali sami na wyspie?)
- był związany z atakiem kogoś z zewnątrz, więc bardzo wątpliwe by mógł być dziełem Othersów
- jeśli byłby sprawką Othersów, Dharma odbudowując/przebudowując "Swana" i zamykając wyspę, zachowałaby się jak totalni kretyni - zamknęli się na wyspie razem z ludźmi, którzy mogą ich zniszczyć? I zakaz gadania ze "światem zewnętrznym", by nie mogli wezwać pomocy? Toż to hardcorowe sado-maso
A zatem KOGO? Były jakieś sugestie?
Bo jeśli Widmore to też Dharma, to też odpada, byłoby dziwne, że Dharma zamyka wyspę przed Widmorem, który też należy do Dharmy.
W kontekście tego musi pojawić się pytanie - co się stało w momencie implozji "Swana" i kto jeszcze odebrał sygnał, oprócz tych Portugalczyków Penny. Bo akcja gruchota zwanego KAHANA ma miejsce już po implozji i po znalezieniu fałszywego wraku na Bali. Co więcej, sprawia wrażenie skleconej "na kolanie" w celu zacierania śladów (zabijcie wszystkich i spalcie wyspę). I wyłączcie instalacje w stacji "Tempest", żeby nie było dowodów, że się tym kiedykolwiek bawiliśmy
Osobiście mam wrażenie, że przekręcenie klucza będzie się Othersom i Jacobowi odbijać solidną czkawką. Myślą,że skoro ze "Swana" został dół, to zyskali więcej niż chcieli. A może być dokładnie odwrotnie - to był prawdziwy Beginning of the End, nie moment, gdy Jack pogadał z Minkowskim przez telefon. Z czego być może nie zdają sobie jeszcze sprawy, dla nich w tym momencie zagrożeniem jest Widmore.
4. Bierność centrali Fundacji Hanso w sprawie wydarzeń na wyspie
Francuzka trafiła na wyspę w 1988 roku i zmieniła sygnał. Dharma przez 4 lata jeszcze działała - nikogo w centrali to nie ruszyło, że maszt nie nadaje już cyfr? Tak przy okazji - kiedy i kto włączył zagłuszanie w "Looking Glass"? Bo to stacja Dharmy - przecież, gdyby Dharma chciała zagłuszać własny sygnał z masztu, to byłoby totalnie bez sensu. Więc po co ta stacja?
Czystka miała miejsce w 1992 roku, przez 12 lat nikt się nie zainteresował, gdzie są wyniki badań prowadzonych na wyspie? I że wyspą nie rządzą naukowcy Dharmy, tylko zwykły cieć, syn szeregowego workmana? Conajmniej dziwne, chyba że Othersi pracują dla... Hanso?
5. Kto i kiedy podłożyl fałszywy wrak na Bali
Pierwszy problem jest taki, że ten kto podłożył wrak, musiał wiedzieć, że prawdziwy wrak rozwalił się na wyspie (podłożono wrak na Bali, żeby nikt nie szukał prawdziwego). Jeśli to Widmore podłożył wrak, to skąd wiedział, że lot 815 trafił akurat na wyspę, której szuka od lat? Ktoś z Othersów to jego "Wtyka"? Czy może miał łączność z Kelvinem, siedzącym w "Swanie" (trochę naiwne wytłumaczenie)?
Z informacji z początku odcinka 04x02 wynika, że załoga Christiane I przeszukiwała Sunda Trench od ponad 2 miesięcy. Kto podkładał wrak w chwil, gdy w tym rejonie były prowadzone poszukiwania? Zwłaszcza, że takie przedsięwzięcie nie jest kwestią paru chwil. Czy zatem ten, kto podłożył wrak, wiedział, że lot 815 trafi akurat na tę wyspę?
6. Prawdziwa historia "Black Rock" i rodziny Hanso
Kiedy statek trafił na wyspę i w jakich okolicznościach? Bo na pewno nie w roku 1845, tylko po roku 1866 - na pokładzie są skrzynie z dynamitem.
Statek wyruszył z misją handlową, wrak sugeruje, że był to statek niewolniczy. Kiedy i w jakich okolicznościach kupiec Magnus Hanso zamienił się w pirata Magnusa Hanso, handlującego niewolnikami? Człowiek pojmany przez piratów (czyli niewolnik) raptem jest u nich wysoko w hierarchii (nawet jako herszt)? Raczej dziwne... i nie w stylu prawdziwych korsarzy.
Kim jest Tovard Hanso, co wie o wyspie? Czy ma coś wspólnego z Fundacją Hanso i Projektem Dharma? A może jest przeciw takiemu wykorzystywaniu wyspy, jak do tej pory? Dlaczego się ujawnia, sprzedając dziennik, jaki ma w tym cel? Jaka jest relacja Alvar Hanso - Tovard Hanso? Gdzie jest grób kupca Magnusa Hanso? Co kryje wrak "Black Rock", że wszyscy się nim interesują?
Napisano 19.08.2008 - |16:29|
Kelvin wcale nie obawiał się zarazy, było chyba mówione, że zakłada kombinezon, by dalej okłamywać Desmonda o jej istnieniu i przestraszyć go przed wychodzeniem poza bunkier. Ktoś przecież musiał zostać wciskać guziczek i gdyby Des dowiedział się, że nie ma żadnego niebezpieczeństwa i żadnej zarazy, mógłby pokrzyżować plany ucieczki Kelvina poza wyspę.2. Skalna zatoka
Kelvin łaził po wyspie w kombinezonie, obawiając się "zarazy". Gdy poszedł między skały naprawiać jacht, zdjął ten kombinezon. Dziwne? Między skałami "zaraza" nie działa? Było już jakieś wyjaśnienie?
Coś "jest na rzeczy", bo Othersi przez 3 lata nie odkryli, że w tej zatoczce stoi zacumowana "Elizabeth". Lostzilla się tam nie wybrała, żeby sprawdzić. Czyżby skały parzyły ją w ogon?
ps. Witam wszystkich Jestem nowym fanem Lostów , dopiero w lipcu zacząłem oglądać pierwszy sezon, bardzo mi się spodobał ten serial i szybciutko 'zaliczyłem' w kilka tygodni wszystkie odcinki. No i teraz dalej z wami z niecierpliwością oczekuję na nowe epizody
Napisano 18.09.2008 - |13:20|
Kurde nigdy nie bawiłem się w nic takiego, ale to po prostu żałosne jest. Raz na tydzień jakiś beznadziejny teścik, ostatnio jakiś dharmowski filmik...
Wszystkie te poprzednie TLE czy Find 815 tak wyglądały..? :|
Napisano 18.09.2008 - |13:36|
Natomiast Project - mam wrażenie, że to jakiś totalny niewypał. Żałosny gniot do kwadratu...
Oby tylko nie było to złą wróżbą na sezon 5 :/
Śledzę to od początku, miałam nawet założyć wątek n/t, ale na razie się wstrzymuję. Zobaczymy, co pokażą, jak sie zakończy ta "rekrutacja" do nowej Dharmy.
Po "Teście 4" (i związanym z nim filmiku) wynika, że chyba jednak to będzie kontynuacja pierwszego TLE
Co ciekawe, jeśliby ARG miało stanowić jakieś sugestie, co do serialu: może się okazać, że w finale sezonu 4 Ben popełnił największy błąd. Prawdziwym zagrożeniem (reaktywacja Dharmy) są Dan, Ruda i Miles.
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 18.09.2008 - |13:48|
Napisano 22.09.2008 - |19:47|
Pozdrawiam
Napisano 04.10.2008 - |12:47|
Witam, mam takie pytanie dotyczące serialu LOST. Otóż, w jednym z odcinków w pierwszej serii, była retrospekcja Jacka, jak miał brac ślub i grał taki fajny utwór na fortepianie razem ze swoją żoną. I stąd moje pytanie : CO TO BYŁ ZA UTWÓR (tytuł, jeśli istnieje ). Proszę o szybką odpowiedź.
Trochę późno, ale może się przyda:
Larry Clinton: "Heart and soul".
Napisano 05.10.2008 - |18:37|
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 05.10.2008 - |18:37|
Napisano 05.10.2008 - |19:22|
(chyba, ze chdzi ci o to czy twórcy ssię na ten temat wypowiadali)
Napisano 05.10.2008 - |21:23|
Scena gdy Eko stoi oko w oko z dymkiem.
Normalnie mnie zszokowało, w scenie gdy kamera idzie 'przez dymek' błyskają w dymku na ułamek sekundy różne obrazy. Przewijałem klatka po klatce i zakonotowałem, że najpierw widzimy nagrobek, potem czyjąś zamazaną twarz, potem twarz kogoś czarnego, potem czyjeś ręce trzymające jakiś przedmiot (kij?), potem odwrócony obraz bodajże Eka w garniturze, znowu czyjąś twarz, portret jakiejś kobiety, obraz dwóch krzyczących małych murzynków a na deser Jezus na krzyżu.
Jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi...
Ktoś wie co to wszystko oznacza?
Czy inne odcinki zawierające zbliżenia na dymek też mają takie flashe?
I czy to jest to coś 'pięknego' co zobaczył w potworze Locke w Walkabout?
I tak BTW. Tylko pokazują w tym drugim sezonie The Book of Law - Stary testament i mówią jaki on ważny. Wiemy z Cabin Fever, że młody Łysol oblał u Ryśka, bo nie wybrał zdaje się tej książki. Ale czemu wtedy Ben, który jakby nie patrzeć jest poprzednikiem Locke'a, tak bardzo nie lubi religii...?
Użytkownik Grzebul edytował ten post 05.10.2008 - |21:25|
Napisano 06.10.2008 - |06:32|
Częściowo mozna to "podciągnąć" pod przeszłość Mr. Eko [sporo by się zgadzał w tej sekwencji]. Ale równie dobrze Dymek chciał mu coś pokazać...Normalnie mnie zszokowało, w scenie gdy kamera idzie 'przez dymek' błyskają w dymku na ułamek sekundy różne obrazy. Przewijałem klatka po klatce i zakonotowałem, że najpierw widzimy nagrobek, potem czyjąś zamazaną twarz, potem twarz kogoś czarnego, potem czyjeś ręce trzymające jakiś przedmiot (kij?), potem odwrócony obraz bodajże Eka w garniturze, znowu czyjąś twarz, portret jakiejś kobiety, obraz dwóch krzyczących małych murzynków a na deser Jezus na krzyżu.
Jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi...
Ktoś wie co to wszystko oznacza?
O ile mnie pamięć nie myli, to chyba nieCzy inne odcinki zawierające zbliżenia na dymek też mają takie flashe?
Raczej nie, ale Dymek mógł Łysolowi pokazać też jakąś sekwencję obrazków - dla odmiany rzeczywiście "piękną".I czy to jest to coś 'pięknego' co zobaczył w potworze Locke w Walkabout?
Jak na mój gust będzie chodziło o "odbudowę Świątyni" przy użyciu "Księgi Praw" - na razie nie chcę wnikać, czy biblijnej, czy jakiejś związanej bezpośrednio z wyspą. Czyli o dokładną analogię biblijnej opowieści o królu Jozjaszu. I Othersi poszukują kogoś, kto tego dokona: najwyraźniej Ben tego nie potrafił, Locke - chyba też nie, skoro skończył w trumnie. Wygląda, że następny jest Jack [dlatego ma wrócić] i Aaron...I tak BTW. Tylko pokazują w tym drugim sezonie The Book of Law - Stary testament i mówią jaki on ważny. Wiemy z Cabin Fever, że młody Łysol oblał u Ryśka, bo nie wybrał zdaje się tej książki. Ale czemu wtedy Ben, który jakby nie patrzeć jest poprzednikiem Locke'a, tak bardzo nie lubi religii...?
A teraz skojarz sobie finał sezonu 4 - lodową komnatę, gdzie spod mechanizmu z kołem przebija białe światło: Łysol tak określił to, co mu pokazał Potwór. Co jest uwięzione pod lodem? Jakiś rodzaj energii? Może trzeba to "uwolnić" tylko trzeba wiedzieć, jak tym się posługiwać, żeby nie wywołać jakiegoś kataklizmu?
Wracając do poprzedniego pytania o najnowsze ARG - teraz rzekomo ma być "przerwa" do 15 grudnia. Jaja sobie ktoś robi? Nie dość że nic z tego gniota nie wynika, to jeszcze takie odstępy? TLE i Find815 miały konkretną fabułę z głównym wątkiem, tu na razie jest "czeski film": nikt nic nie wie, o co chodzi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych