Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#721 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2007 - |00:12|

Nadrobiłem tyły. I mnie i moją siorkę strasznie gnebi jedna rzecz (właściwie to dwie). Pomińmy absurdalną kwestię ręki Bagwella i przejdźmy do rzeczy. Przeciez Bellick miał niezniszczalne alibi, dlaczego go nie wykorzystal? W momencie popełnienia zbrodni siedział sobie wygodnie w szpitalu. To jak dotąd największy kretynizm w serialach z wyższej połki jaki widziałem kiedykolwiek.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#722 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 26.01.2007 - |01:42|

...Przeciez Bellick miał niezniszczalne alibi, dlaczego go nie wykorzystal? W momencie popełnienia zbrodni siedział sobie wygodnie w szpitalu...

Jeśli czas zbrodni pokrywa się z czasem pobytu Bellicka w szpitalu, to masz rację. Jednak czy na pewno oba wydarzenia w serialu miały miejsce w tym samym czasie? Tego nie pamiętam.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 26.01.2007 - |17:53|

• 0

#723 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.01.2007 - |09:08|

Tak czy siak, tu już nawet nie chodzi o czas kiedy to się stało, batem na bellicka, było to nagranie na sekretarce, jakie zostawił swojemu chytremu kolesiowi, w którym jest nagrane że wypatroszy go jak świnię, i to przesądziło o jego winie nic innego by mu już nie pomogło.
  • 0

#724 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2007 - |10:10|

Drugi sezon jest ciekawy, a jakże. Jednak jest kilka spraw, które mnie irytują i to mocno. Np. martwa ręka Bagwella - jakim cudem on jeszcze żyje?? Za nim WETERYNARZ mu ją przyszył dawno powinien być martwy, albo chociaż ledwo żywy, ale T-Bag jakby nic się nie stało biega sobie po lesie i szuka lodówki.
A Bellicka za co zamknęli??

Jeśli czas zbrodni pokrywa się z czasem pobytu Bellicka w szpitalu, to masz rację. Jednak czy na pewno oba wydarzenia w serialu miały miejsce w tym samym czasie? Tego nie pamiętam.

Bellick kiedy się ocknął po tym jak dostał w łeb, zadzwonił do kolesia i wybrał się do szpitala. Z odcinka wynika, że faktycznie Bellick siedział w szpitalu, kiedy Bagwell zamordował byłego strażnika.
Bolshoi Booze - chyba moje IQ jest ujemne, bo jakoś w życiu nie wpadłabym, że to jest położenie geograficzne.
Serial przyjemnie się ogląda, jest sporo akcji, ale jak widzę chodzącego Theodore'a bez śladu choćby zakażenia to śmiać mi się chce. No i jeszcze Michael zgłupiał. Jak mógł powiadomić prasę??
  • 0

#725 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.01.2007 - |13:56|

Bellick kiedy się ocknął po tym jak dostał w łeb, zadzwonił do kolesia i wybrał się do szpitala. Z odcinka wynika, że faktycznie Bellick siedział w szpitalu, kiedy Bagwell zamordował byłego strażnika.
Bolshoi Booze - chyba moje IQ jest ujemne, bo jakoś w życiu nie wpadłabym, że to jest położenie geograficzne.
Serial przyjemnie się ogląda, jest sporo akcji, ale jak widzę chodzącego Theodore'a bez śladu choćby zakażenia to śmiać mi się chce. No i jeszcze Michael zgłupiał. Jak mógł powiadomić prasę??

Ta dyskusja zupenie bezprzedmiotowa. Nie musimy szuka dowodw niewiności Bellicka, gdyz wiemy, że to T-Bag, a nie on zabił. Policja zaś nie przeprowadziła dogłębnego śledztwa, gdyż Ballick się przyznał i sprawa została zamknięta.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 26.01.2007 - |13:59|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#726 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2007 - |14:11|

Nie chodzi o to, że wszystko jest zgodne z prawem tylko o to, że wystarczylo tylko przedstawić papiery ze szpitala i mogliby mu zarzucić najwyżej groźby karalne. To jest po prostu pójście na skróty w stylu: "trzeba go wsadzić, bo nic innego dla niego nie wymyślimy w tej chwili i srać na to, że to będzie zupełnie bez sensu".
  • 0

#727 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.01.2007 - |14:48|

Nie chodzi o to, że wszystko jest zgodne z prawem tylko o to, że wystarczylo tylko przedstawić papiery ze szpitala i mogliby mu zarzucić najwyżej groźby karalne. To jest po prostu pójście na skróty w stylu: "trzeba go wsadzić, bo nic innego dla niego nie wymyślimy w tej chwili i srać na to, że to będzie zupełnie bez sensu".

Zupełnie nie rozumiem o czym mówisz. Mamy pewien fakt w serialu i zastanawiamy sie czy jest o zyciowy. Ja twierdzę, ze jak najbardziej tak, gdyz w taki sposób diała policja, prokuratura i wymiar sprawiedliwosci w USA. Gdyby Bellick był mądzrejszy i bogatszy, to zamiast słuchac jakiegoś adwokata przydzielonego mu z urzędu, zatrudnił by jakeigos asa, i sprawe wygrał. Z powodu swej głupoty wybrał inną drogę.
  • 0
Genesis

#728 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2007 - |14:51|

No tak i zupełnie zapomniał, że siedział na szpitalnym łóżku. Cholernie życiowy przypadek. Przecież mówimy o czlowieku, ktory przez lata taił swoją korupcję i potrafił bez grosza przemierzyć kilka stanow za zbiegami. Ten człowiek ma niezły instynkt przetrwania i nie podobne jest do niego takie "zapomnienie".

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 26.01.2007 - |14:54|

• 0

#729 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.01.2007 - |15:08|

No tak i zupełnie zapomniał, że siedział na szpitalnym łóżku. Cholernie życiowy przypadek. Przecież mówimy o czlowieku, ktory przez lata taił swoją korupcję i potrafił bez grosza przemierzyć kilka stanow za zbiegami. Ten człowiek ma niezły instynkt przetrwania i nie podobne jest do niego takie "zapomnienie".

Oczywiście, że pamiętał, ale zabić mógł przed pójsciem do szpitala. Spędził przezież tam dośc krótki czas. Jego adwokat dał mu do wyboru dwie możliwości - przyjac propozycje prokuratury, względnie łagodnej kary z możłiwością wcześniejszego zwolnienia za dobre sprawowanie, czyli co najwyżej kilka lat w więzieniu. Zamiast tego proces z niejasnym wynikiem. Zauwaz, że Bellick nie miał wglądu do akt śledztwa i nie mógł wiedziec kiedy dokładnie kumpel został zabity. Poza tym miał inne sprawki na sumieniu (utrudnianie pościgu za przestępcą i śledztwa oraz udział w kradzieży 5 mil dolarów) . Gdyby doszło do procesu te sprawy wyszły by na wierzch i nawet uniewinniony w sprawie zabójstwa, dostał by wyrok za tamte sprawy. Dokładając do tego dość niski IQ Bellicka, mamy bardzo życiowa sytuację.
  • 0
Genesis

#730 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2007 - |15:20|

Oczywiście, że pamiętał, ale zabić mógł przed pójsciem do szpitala. Spędził przezież tam dośc krótki czas.

Nawet w USA w szpitalu trzeba spędzić sporo czasu zanim lekarz załatwi sprawę. W Polsce rozbite czoło to nawet kilka godzin. Nie sądzę, by człowiek z rozprutymi żyłami mógł czekać tyle czasu.

Jego adwokat dał mu do wyboru dwie możliwości - przyjac propozycje prokuratury, względnie łagodnej kary z możłiwością wcześniejszego zwolnienia za dobre sprawowanie, czyli co najwyżej kilka lat w więzieniu.

Taa jakąś bzdurę musieli nam wcisnać na usprawiedliwienie

Zamiast tego proces z niejasnym wynikiem. Zauwaz, że Bellick nie miał wglądu do akt śledztwa i nie mógł wiedziec kiedy dokładnie kumpel został zabity.

Może tego nie widzieliśmy alewraz z oskarżeniem musiał zostać złożony akt zgonu do materiałów dowodowych. Każdy bezpośrednio zainteresowany ma prawo do zapoznania się z przedstawionymi dowodami.

Poza tym miał inne sprawki na sumieniu (utrudnianie pościgu za przestępcą i śledztwa oraz udział w kradzieży 5 mil dolarów).

Co nie było przedmiotem oskarżenia. W sumie kolejny błąd.

Gdyby doszło do procesu te sprawy wyszły by na wierzch i nawet uniewinniony w sprawie zabójstwa, dostał by wyrok za tamte sprawy. Dokładając do tego dość niski IQ Bellicka, mamy bardzo życiowa sytuację.

Zauważ, ze IQ wcale nie decyduje o umiejętności przetrwania. Czego żywym przykładem jest Michael, który bezmyślnie dzwoni do telewizji. Niby geniusz a jednak. W takiej sytuacji najważniejsze są instynkty.

Powiedzmy sobie szczerze: nie mieli co z nim zrobić, wiec wsadzili go na siłę (mam na myśli scenariusz nie policję).

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 26.01.2007 - |15:23|

• 0

#731 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.01.2007 - |15:38|

Nawet w USA w szpitalu trzeba spędzić sporo czasu zanim lekarz załatwi sprawę. W Polsce rozbite czoło to nawet kilka godzin. Nie sądzę, by człowiek z rozprutymi żyłami mógł czekać tyle czasu.

Przyznam, ze nei wiem o czym mowisz. Bellick dostał pałką w głowe.

Taa jakąś bzdurę musieli nam wcisnać na usprawiedliwienie

To nie bzdura lecz standardowy sposób postępowania.

Może tego nie widzieliśmy alewraz z oskarżeniem musiał zostać złożony akt zgonu do materiałów dowodowych. Każdy bezpośrednio zainteresowany ma prawo do zapoznania się z przedstawionymi dowodami.

Akt zgonu nie podaje momenty zgonu az tak dokąłdnie.

Co nie było przedmiotem oskarżenia. W sumie kolejny błąd.

Ale byłoby gdyby sprawy wyszły na jaw. bellick by ratowac własną skóre zaznał by o swoich i kumpla sprawkach. Wyszło by, ze by zagarnoąc skradzine skad innąd pieniądze, przeczymywali i torturowali, poszukiwanego przez policję i FBI przestępcę, zamaist natychmaist po jego ujęciu pzrekazać odpowiednim władza i zadowolić się nagroda za niego wyznaczona.

Zauważ, ze IQ wcale nie decyduje o umiejętności przetrwania. Czego żywym przykładem jest Michael, który bezmyślnie dzwoni do telewizji. Niby geniusz a jednak. W takiej sytuacji najważniejsze są instynkty.

I instynkt powiedział Bellickowi, ze lepiej się ratować w ten sposób.
  • 0
Genesis

#732 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2007 - |15:51|

Przyznam, ze nei wiem o czym mowisz. Bellick dostał pałką w głowe.

Mówię, że człowiek, który gdzieś tam sie wykrwawia nie wytrzymałby godzin gdyby to Bellick go zaatakował.

To nie bzdura lecz standardowy sposób postępowania.

Niezbyt standardowe jest zrezygnowanie z alibi.

Akt zgonu nie podaje momenty zgonu az tak dokąłdnie.

Przepraszam. Karta zgonu.

Ale byłoby gdyby sprawy wyszły na jaw. bellick by ratowac własną skóre zaznał by o swoich i kumpla sprawkach. Wyszło by, ze by zagarnoąc skradzine skad innąd pieniądze, przeczymywali i torturowali, poszukiwanego przez policję i FBI przestępcę, zamaist natychmaist po jego ujęciu pzrekazać odpowiednim władza i zadowolić się nagroda za niego wyznaczona.

Gdyby.

I instynkt powiedział Bellickowi, ze lepiej się ratować w ten sposób.

Widzę, że nie potrafisz uwierzyć w błąd (a raczej przegięte naciąganie) i zamiast traktować go racjonalnie będziesz staral się go usprawiedliwić. Ja swoją rację przedstawiłem i nie mam zamiaru sie kłocić. Chyba wystarczy. Kto bedzie chciał to Ci uwierzy ale to będą raczej tylko Tobie podobni, którzy alergicznie reagują na wszelką krytykę czegoś co lubią.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 26.01.2007 - |15:52|

• 0

#733 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.01.2007 - |16:35|

Mówię, że człowiek, który gdzieś tam sie wykrwawia nie wytrzymałby godzin gdyby to Bellick go zaatakował.

Kumpel dał Bellickowi w głowe. Wzioł pieniedze. Udał się do jakiegoś hotelu (w tym samym mieście) wzioł prysznic. Zamówił jedzenei i sprowadził prostytutki. Mogło mu to zająć około godziny. Byc może mniej, jeśłi się śpieszył.

T-Bag uswobodził się zanim przyjechała policja. Mógł więc być wolny nawet zanim Bellick dostał w łeb. Szybko odnalzał kolesia za pomocą GPSu.

Bellick prawdopodobnei szybko został odnaleziony na chodniku. Zapewne nie mineło więcej niż kilkanaście minut. Miał więc alibi już od powiedzmu dziesięciu minut po uderzeniu. Kumpel mógł juz nieżyć w godzinę później. Pytanie z jaką dokładnością, określono moment zgonu, a raczej moment ataku? Jest w tym dziura przyznam, ale prokurator mógł nawet nie zwracać uwagi na takie drobnostki skoro miał tak przekonywującego podejżanego, który dodatkowo się przyznał.

Widzę, że nie potrafisz uwierzyć w błąd (a raczej przegięte naciąganie) i zamiast traktować go racjonalnie będziesz staral się go usprawiedliwić. Ja swoją rację przedstawiłem i nie mam zamiaru sie kłocić. Chyba wystarczy. Kto bedzie chciał to Ci uwierzy ale to będą raczej tylko Tobie podobni, którzy alergicznie reagują na wszelką krytykę czegoś co lubią.

Jak najbardzie potrafię i znajduje wiele błedów w tym serialu, ten natomiast uwazam za niewelki i mieszczacy się w granicah prawdopodobieństwa. Przy tym prosze zauważ, ze nie kłóce, sie lecz dyskutuję, PB zaś średnio lubię.
  • 0
Genesis

#734 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 26.01.2007 - |17:59|

A w ogóle to przecież Bellick teoretycznie mógł zlecić zabójstwo i sobie spokojnie robić rentgen w szpitalu, więc to że ma alibi o niczym nie świadczy. Tym bardziej, że chciał kolesia "wypatroszyć jak świnię", co policja ma czarno na białym. Ja tu widzę co najmniej proces poszlakowy z możliwym dużym wyrokiem, a nie tylko groźby karalne.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 26.01.2007 - |18:10|

• 0

#735 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.01.2007 - |18:06|

A w ogóle to przecież Bellick mógł zlecić zabójstwo i sobie spokojnie robić rentgen w szpitalu, więc to że ma alibi o niczym nie świadczy. Tym bardziej, że chciał kolesia "wypatroszyć jak świnię" co policja ma czarno na białym. Ja tu widzę co najmniej proces poszlakowy z możliwym dużym wyrokiem, a nie tylko groźby karalne.

Prokurator mogłby założyć taką możliwośc, ale wtedy nie zawarłby z Bellikiem porozumienia bez ujawnienia personaliów płatnego zabójcy.
  • 0
Genesis

#736 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2007 - |18:12|

Ale nie założył, bo takiej poszlaki nie było. Zarzut był prosty - morderstow z premedytacją. Przy takim zarzucie Bellick ma alibi i z niego nie korzysta. I to jest bzdura. I nie gdybajcie, bo z tego nic nie bedzie. Prawo musi się kierować logiką dopuszczalne są poszlaki ale te poszlaki nie mogą być z d*** wzięte.
  • 0

#737 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 27.01.2007 - |09:22|

2x14

Nowy odcinek - ostro, ostro, ostro. W zasadzie to na wszystkich frontach. Mimo to, ta "ostrość" odcinka, nie do końca mi się podoba.

PLUSY:

+ wątek Bellicjka w więzieniu :D Ogolnie to cieszę się, że go pokazują (jakna razie), jest się z czego pośmiać, aż można poczuć tą satysfakcję z tego, że Bellick ma za swoje
+ bardzo podobał mi się wątek Kima i Mahoney'a. Zastraszony Mahoney, olewa Firmę i postanawia odejść, potem dostaje ostrzeżenie, wydaje się już, że jednak zmieni zdanie, aż tu nagle bagażnik się otwiera... i wiemy juz, że Mahoney podobnie jak Kellerman ma gdzieś Firmę i już nie chce mieć z nią nic wspolnego. Natomiast na Kima się fajnie patrzy, i widzi człowieka któremu teraz wszystko umyka z rąk, plan za planem się sypie, a jedynie przed totalną kompromitacją ratują go zrządzenia losu.

MINUSY:

- początek odcinka, i po raz kolejny widzimy wielki fart braci w scenie z blokadą
- strasznie mi szkoda C-Nota i tego co się stało z jego rodziną, wygląda na to, że to chyba koniec tego wątku. Oddanie się w ręce sprawiedliwości jeszcze bardziej pogorszyłoby sprawę a też jakoś nie wierzę w kolejną "cudowną" akcję wydostanie żony z rą policji
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#738 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 27.01.2007 - |14:39|

John Doe
Osobiście myślałem iż cała akcja z porwaniem pani prezydent będzie trwała trochę dłużej, a tu chop siup samolot, podstawiony samochód i po kłopocie... Jak dla mnie troche za szybko.

Ale pytanie... ile jeszcze razy przez Burrowsa plan pójdzie się .....????

Pewnie więcej razy niż moglibyśmy sobie wyobrazić :D

Ale bzdura z tym DNA. Próbki mogli zniszczyć, ale zawsze można wykazać pokrewieństwo z siostrą albo innymi żyjącymi krewnymi.

Jasne, że można. Tylko wydaje mi się, że pani prezydent nie dała by sobie pobrać próbki krwi, którą następnie porównał by "niezależny'' specjalista i uznał, że te dwie osoby są ze sobą spokrewnione. Nie chodzi o brak możliwości udowodnienia ich pokrewieństwa, ale o brak możliwości porównania obu próbek :)

+ bardzo podobał mi się wątek Kima i Mahoney'a. Zastraszony Mahoney, olewa Firmę i postanawia odejść, potem dostaje ostrzeżenie, wydaje się już, że jednak zmieni zdanie, aż tu nagle bagażnik się otwiera... i wiemy juz, że Mahoney podobnie jak Kellerman ma gdzieś Firmę i już nie chce mieć z nią nic wspolnego.

Dla mnie osobiście postać Mahoney'a jest ekstra :D Szczególnie dobrze wypadł na początku kiedy został przydzielony do złapania braci Burrows. Pojedynek z Michaelem i niesamowita umiejętność kojarzenia, pozatym zawsze ta ''otoczka'' która towarzyszy temu facetowi... Teraz już może mniej z racji tego, że zmienił front. Tak jak Kellerman zrozumiał, że jest już spisany na straty tak Mahone zrozumiał, że tak naprawde nigdy nie uda mu się "odciąć" od firmy a Ci ludzie są zdolni do wszystkiego... Dlatego postanowił zmienić reguł gry :D
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#739 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.01.2007 - |17:28|

Widzę że sporo postów się nazbierało na temat najnowszego odcinka. W końcu i ja sobie obejrzałem ten odcinek i cóż... dalej w 2 sezonie jest to zwykły serial akcji już nawet jakoś specjalnie nie czekam na kolejne odcinki.
Co do samego odcinka do odcinek dobry ale tak jak mówię na zwykły serial akcji a nie stary dobry Prison Break. Nawet wątki więzienne (chyba po to wsadzili Bellicka do kicia żeby przypomnieć nam trochę atmosferę 1 sezonu ;) ) już też nie takie emocjonujące.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#740 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 28.01.2007 - |20:26|

Własnie leci w polsacie pierwszy odcinek i z tym lektorem to wygląda słabo. A określenie "nowy" zamiast "Świeżak" dobiło mnie całkowicie.Z napisami jest o wiele lepiej , lektor spuje strasznie klimat.
Spodziewałem się lepszego tłumaczenia lektora a jest do bani totalnie do bani.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych