Kripke jak na razie nie powiedział, że czwarty sezon będzie ostatnim. W jednym z wywiadów padły słowa, że fabułę ma rozpisaną na 5 sezonów, problem w tym, czy CW szansę da tyle stworzyć. A samo CW cienko zipie, ale moze 90210 troche poprawi sytuacje i ze 2 lata jeszcze pociagnie.
Ja gdzieś czytałem, że jeszcze przed rozpoczęciem zdjęć do 1 sezonu cała historia była już napisana od A do Z. Oczywiście chodzi tutaj o główny wątek, bo pozostałe odcinki miały być tworzone na bieżąco. W przypadku niepowodzenia serialu, można było go skończyć na 1 sezonie, czyli pewnie dostalibyśmy połączenie sezonu 1 i 2, a wszystko zakończyłoby się na zabiciu demona. Jednak tak się nie stało i historia została rozpisana na 5 sezonów, co też nie jest pewne, bo w przypadku gdyby CW wyzionęło ducha istnieje możliwość zakończenia serialu na 4 sezonie chyba, że jakaś inna stacja wykupi prawa do serialu. W każdym razie Kripke powiedział, że nie ma zamiaru ciągnąć historii na siłę i że nie potrwa ona dłużej niż 5 sezonów, bo on już ponoć pracuje nad nowym projektem. Jeżeli zaś ktoś "z góry" zdecyduje się na kontynuację "Supernatural", to odbędzie się ona bez jego udziału i trzeba będzie wymyślić coś nowego (czytaj: wymyślić dla kasy), bo podobno zakończenie nie będzie dawało możliwości kontynuowania zaczętych wątków. Jak będzie zobaczymy Ja w każdym razie nie widzę nic złego w kończeniu serialu, gdy jest on dość popularny. Lepiej żeby pamiętało sie super serial do samego końca, niż super serial, którego jakoś poszła się j...ć, bo ktoś był zbyt pazerny na kasę .
Tak na marginesie, to tak samo jak VeeDee; mam coraz większe wrażenie, że w końcówce serialu zobaczymy pojedynek Sam vs. Dean
Użytkownik Inuki edytował ten post 21.09.2008 - |13:11|