Kripke jak na razie nie powiedział, że czwarty sezon będzie ostatnim. W jednym z wywiadów padły słowa, że fabułę ma rozpisaną na 5 sezonów, problem w tym, czy CW szansę da tyle stworzyć. A samo CW cienko zipie, ale moze 90210 troche poprawi sytuacje i ze 2 lata jeszcze pociagnie.
Ja gdzieś czytałem, że jeszcze przed rozpoczęciem zdjęć do 1 sezonu cała historia była już napisana od A do Z. Oczywiście chodzi tutaj o główny wątek, bo pozostałe odcinki miały być tworzone na bieżąco. W przypadku niepowodzenia serialu, można było go skończyć na 1 sezonie, czyli pewnie dostalibyśmy połączenie sezonu 1 i 2, a wszystko zakończyłoby się na zabiciu demona. Jednak tak się nie stało i historia została rozpisana na 5 sezonów, co też nie jest pewne, bo w przypadku gdyby CW wyzionęło ducha istnieje możliwość zakończenia serialu na 4 sezonie chyba, że jakaś inna stacja wykupi prawa do serialu. W każdym razie Kripke powiedział, że nie ma zamiaru ciągnąć historii na siłę i że nie potrwa ona dłużej niż 5 sezonów, bo on już ponoć pracuje nad nowym projektem. Jeżeli zaś ktoś "z góry" zdecyduje się na kontynuację "Supernatural", to odbędzie się ona bez jego udziału i trzeba będzie wymyślić coś nowego (czytaj: wymyślić dla kasy), bo podobno zakończenie nie będzie dawało możliwości kontynuowania zaczętych wątków. Jak będzie zobaczymy
Tak na marginesie, to tak samo jak VeeDee; mam coraz większe wrażenie, że w końcówce serialu zobaczymy pojedynek Sam vs. Dean
Użytkownik Inuki edytował ten post 21.09.2008 - |13:11|

Logowanie »