Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#721 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.09.2008 - |13:10|

Kripke jak na razie nie powiedział, że czwarty sezon będzie ostatnim. W jednym z wywiadów padły słowa, że fabułę ma rozpisaną na 5 sezonów, problem w tym, czy CW szansę da tyle stworzyć. A samo CW cienko zipie, ale moze 90210 troche poprawi sytuacje i ze 2 lata jeszcze pociagnie.

Ja gdzieś czytałem, że jeszcze przed rozpoczęciem zdjęć do 1 sezonu cała historia była już napisana od A do Z. Oczywiście chodzi tutaj o główny wątek, bo pozostałe odcinki miały być tworzone na bieżąco. W przypadku niepowodzenia serialu, można było go skończyć na 1 sezonie, czyli pewnie dostalibyśmy połączenie sezonu 1 i 2, a wszystko zakończyłoby się na zabiciu demona. Jednak tak się nie stało i historia została rozpisana na 5 sezonów, co też nie jest pewne, bo w przypadku gdyby CW wyzionęło ducha istnieje możliwość zakończenia serialu na 4 sezonie chyba, że jakaś inna stacja wykupi prawa do serialu. W każdym razie Kripke powiedział, że nie ma zamiaru ciągnąć historii na siłę i że nie potrwa ona dłużej niż 5 sezonów, bo on już ponoć pracuje nad nowym projektem. Jeżeli zaś ktoś "z góry" zdecyduje się na kontynuację "Supernatural", to odbędzie się ona bez jego udziału i trzeba będzie wymyślić coś nowego (czytaj: wymyślić dla kasy), bo podobno zakończenie nie będzie dawało możliwości kontynuowania zaczętych wątków. Jak będzie zobaczymy ;) Ja w każdym razie nie widzę nic złego w kończeniu serialu, gdy jest on dość popularny. Lepiej żeby pamiętało sie super serial do samego końca, niż super serial, którego jakoś poszła się j...ć, bo ktoś był zbyt pazerny na kasę :P .

Tak na marginesie, to tak samo jak VeeDee; mam coraz większe wrażenie, że w końcówce serialu zobaczymy pojedynek Sam vs. Dean :P

Użytkownik Inuki edytował ten post 21.09.2008 - |13:11|

• 0

#722 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 21.09.2008 - |13:23|

Tak na marginesie, to tak samo jak VeeDee; mam coraz większe wrażenie, że w końcówce serialu zobaczymy pojedynek Sam vs. Dean :P

W to akurat nie wierzę, bracia mogą się kłócić. ale nie po to Kripke budował taką wieź między nimi by obrócili się przeciwko sobie, zresztą fani by tego nie zaakceptowali.
  • 0

#723 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 21.09.2008 - |14:29|

Zawsze dobry serial może przejąć inna stacja, choć mało to prawdopodobne bo zabieg jest ryzykowny.

Na razie cieszmy się wzrastającą formą Supernatural, świetnym początkiem s4 a nie bawmy się w kasację.

CANCELA dostanie z pewnością kilka seriali w tym sezonie i wątpię żeby było to Supernatural zwłaszcza że oglądalność mu wzrosła i to znacznie bo o 33% z tym że może to być efekt 1 epizodu i braku konkurencji.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#724 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 21.09.2008 - |15:28|

Quendi

Chyba też odgrywa pewną rolę brak alternatywy. Inny konkurencyjny serial o podobnej tematyce nie przychodzi mi do głowy. No może "Fringe", ale on dopiero się rozkręca.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#725 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.09.2008 - |17:14|

W to akurat nie wierzę, bracia mogą się kłócić. ale nie po to Kripke budował taką wieź między nimi by obrócili się przeciwko sobie, zresztą fani by tego nie zaakceptowali.

No nie wiem. Może to właśnie po to Kripke budował tą więź między nimi? Wiadomo przecież, że Dean nie zacząłby walczyć z Samem od tak sobie i bez jakichkolwiek emocji i nie zabiłby go od tak z lekkim sercem. Kocha brata i z pewnością szukałby jakiegoś innego sposobu żeby go powstrzymać. Zresztą gdyby Sam przeszedł na ciemną stronę mocy, to może właśnie ta braterska miłość mogłaby sprowadzić go na stronę dobra. Coś jak w "Powrocie Jedi" z Vederem i Lukiem :lol: Może się mylę ale przez te wszystkie odcinki trzech sezonów coraz bardziej utwierdzałem się w takim właśnie przekonaniu, a odcinek 4x01 tylko to pogłębił. Może się mylę. Może Kripke zwodzi widzów i wszystko potoczy się w innym kierunku, ale na dzień dzisiejszy obstawiam walkę Sam vs. Dean. Jeżeli wszystko będzie ułożone sensownie, tak jak to miało miejsce do tej pory to myślę, ze i fani byliby skłonni zaakceptować takie rozwiązanie.

Użytkownik Inuki edytował ten post 21.09.2008 - |17:15|

• 0

#726 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 21.09.2008 - |17:52|

Moim zdaniem fabuła będzie przebiegac tak: nie będzie żadnego Lucyfera. Poprostu nastepną wrogą siłą będzie.. Sam.. To jest zadanie przezkazane Deanowi. W odcinku metamorphosis Sam stanie się potęznym demonem.

1 odcinek 9/10 dlaczego 9? brakowało w tym odcinku tej braterskiej miłości i to po takim czasie.
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#727 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 21.09.2008 - |18:12|

A ja obstawiam, że żadnej walki pomiędzy Samem i Deanem nie będzie. Fani Supernatural są bardzo oddani serialowi, ale coś takiego by wzbudzilo ich zdecydowany sprzeciw, Kripke nie moglby sobie na cos takiego pozwolic.

Zadanie Deana uwazam, ze nie bedzie mialo w zwiazku z Samem, mysle ze bedzie to cos znacznie wazniejszego od jakies 'ziomka z krwia demona' :D.

A co do Lucyfera to licze ze sie pojawi w tym serialu, najlepiej w finalowym odcinku :D. Znajac pomyslowosc Kripke na pewno bylby genialnie ukazany :P. Kto wie, moze zadanie Deana ma cos z nim wspolnego? Tego dowiemy sie juz w nastepnym odcinku, wiec nie jest tak zle :D. 5 dni przeczekam :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#728 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 21.09.2008 - |20:22|

Moim zdaniem fabuła będzie przebiegac tak: nie będzie żadnego Lucyfera.

Jak dla mnie to oczywiste, że żadnego Lucyfera nie będzie. Siłą tego serialu jest niedopowiedzenie. Owszem wspomina się o Panu Piekieł, Bogu, ale... tylko wspomina. Potężne istoty są gdzieś w oddali. To nie chodzi o to, żeby w każdym kolejnym sezonie pokazać coraz bardziej potężniejsze, mityczne istoty. Serial nie wydaje się być zorientowany na totalne fantasy. Bardziej działająca na wyobraźnię jest wizja walki między dobrem a złem w punktu widzenia "pionków". Gdyż prawdziwa batalia rozgrywa się właściwie w nad-światach niedostępnych, niewidzialnych i niepojętych śmiertelnikowi. Ludzie odgrywają ważną rolę w tym, ale chyba takie "pośrednie" działania są bardziej sugestywne niż pokazanie łopatologicznie walki między Bogiem a Szatanem.

Ogólnie sezon 4 zapowiada się ciekawie jednak nie zabraknie stand-alonów. W jednym z newsów SSJ pisał o technicznych zmianach - odcinek nr 8 zostanie wyświetlony jako 6, piąty jako siódmy... Znaczy to dla mnie, żę te kilka odcinków nie będą powiązane z głównym wątkiem, gdyż taka zamiana wyświetlania doprowadziłaby do bzdur w liniowości fabularnej. Tak więc, niestety akcja będzie posuwać sie powoli do przodu...
  • 0

#729 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 21.09.2008 - |21:33|

Jest tak jak mówisz misiokles. Nie kazdy odcinek bedzie powiazany z glownym watkiem fabuly, ale przeciez w trzecim sezonie tez tak bylo nie? I jakos nikt nie narzekal, wrecz przeciwnie, uznaje sie go za najlepszy sezon tego serialu. Pomyslowsc Kripke nie raz mnie juz zaskoczyla wiec jestem spokojny o tzw. zapychacze :D.
  • 0
Dołączona grafika

#730 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 21.09.2008 - |21:59|

Jest tak jak mówisz misiokles. Nie kazdy odcinek bedzie powiazany z glownym watkiem fabuly, ale przeciez w trzecim sezonie tez tak bylo nie? I jakos nikt nie narzekal, wrecz przeciwnie, uznaje sie go za najlepszy sezon tego serialu. Pomyslowsc Kripke nie raz mnie juz zaskoczyla wiec jestem spokojny o tzw. zapychacze :D.

Nie, nie narzekam. Wiele z moich ulubionych odcinków nie miało związku z główną fabułą... Tylko po tym co wydarzyło się w odcinku 4x01, jakoś trudno przejść do codzienności :)
  • 0

#731 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 21.09.2008 - |23:35|

Masakra... Odcinek wgniotl mnie w ziemie. Takiego powrotu Supernatural nie spodziewalem sie nigdy !!! Czekam na kolejne odcinki :D
  • 0

#732 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 25.09.2008 - |17:32|

Jak reszta odcinków będzie taka dobra jak pierwszy, to serial zdecydowanie będzie numer 1. Oby tak dalej, w pewnym stopniu odpowiedź dostaniemy już jutro.
  • 0
9.0 True Blood
7.0 Heroes

#733 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.09.2008 - |06:53|

No panowie po s04e02 zapowiada sie super sezon.Kolejny genialny odcinek :D , zdecydowanie supernatural bedzie jesiennym no1 scfi serialem.Trzymajmy kciuki za kolejne odcinki , chociaz mysle ze gorzej byc nie moze...tylko lepiej :D
  • 0

#734 Chylli

Chylli

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26.09.2008 - |14:49|

A więc mamy jednak Lucyfera i 66 pieczęci, które demony muszą otworzyć.
Zapowiada się bombowy sezon.
  • 0

#735 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.09.2008 - |17:00|

4x02

Kolejny świetny, klimatyczny odcinek. Supernatural utrzymuje bardzo wysoki poziom 4 sezonu i to mnie cieszy.
Apokalipsa się zaczyna, łowców nawiedzają duchy osób, których nie zdołali uratować i trwa wojna aniołów i demonów o 66 pieczęci, których złamanie doprowadzi do uwolnienia Lucyfera. Po prostu miód! :]
Jakie w tym wszystkim zadanie będą mieć bracia? Dowiemy się pewnie już niedługo. Jestem jak na razie zachwycony.

Ocena 5+/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#736 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.09.2008 - |17:12|

a mnie brakuje akcentu muzycznego....brakuje rocka, na początku jest ale potem przez cały odcinek nima i nima... a co do reszty... bardziej mnie ciekawi, jak zginęło sześciu aniołów...

#737 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.09.2008 - |20:33|

W sumie po 4x01 trudno mnie czyms bardziej zaskoczyc, wiec ten odcinek wypada przy premierowym blado, choc nie oznacza to ze jest zly...

Historia calkiem spoko, powroty kilku postaci z poprzednich sezonow to swietny motyw, a trzeba dodac, ze bardzo trudny do zrealizowania - wszyscy potrzebni aktorzy musza byc wolni akurat w danym czasie, to jest rzadkie. Gra aktorska wszystkich bez zarzutu.

Nuta na poczatku - mala rzecz, a cieszy :D . Moze to nie jest AC/DC, ale tez przyjemnie sie tego sluchalo. BTW zauwazylyscie, ze w trzecim sezonie, muzyke w intrze mial tylko season premiere i season finale? Podoba mi sie, moze umiejetniej teraz dystrybuja funduszami :D .

I jeszcze cos o kasie - efekty specjalne. Oczywiscie bez zarzutu sa, ale zauwazyliscie ich ilosc? Było ich tyle, co w pierwszym sezonie (w trzecim starali sie jak mogli, ale brak kasy bylo widac), a to przeciez znowu nie season premiere czy season finale...

Ogólnie bardzo dobry odcinek - 8/10.

PS. Motyw Lucyfera i 66 pieczęci - brawissimo :D :D :D .
  • 0
Dołączona grafika

#738 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.09.2008 - |21:09|

Wyniki oglądalności 4x02 - 3.245mln. Lekki spadek w porównaniu z poprzednim odcinkiem, ale nadal lepiej niż w 3 sezonie :]
  • 0
I will do anything for lulz.

#739 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.09.2008 - |16:42|

Supernatural idzie za ciosem a jest on wprost APOKALIPTYCZNY :lol:

Jak ten sezon będzie tak dalej się przedstawiał to nic go nie strąci z tronu.

Aktualnie najlepszy serial jaki leci.

P.S. Brakuje rocka, hard rocka, metalu \m/ \m/
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#740 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 27.09.2008 - |20:38|

Jedyne czego nie lubie w supernatural to tak dlugich sezonow z huntami. Ale ogolnie swietnie nawiazany sezon do s3. Lilith w sumie taka sila, a tak jej bylo malo, teraz wiemy ze to ona lamie te pieczeci. Super sprawa, Lucyfer mozna sie spodziewac imo w serialu, ale Boga raczej napewno nie :D ciekawe czy zobaczymy tego aniola, co to byl z tego co pamietam w biblie przedstawiony z lucyferem, zanim ten stal sie zly. Gabriel? Nie pamietam :D
  • 0
9.0 True Blood
7.0 Heroes

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych