Spoiler Zone
Napisano 13.04.2006 - |18:54|
E. J. Walten
Napisano 13.04.2006 - |18:58|
Napisano 13.04.2006 - |19:17|
- Czyli to jest to Ana?Niech ktoś na PL przetłumaczy to z trailera bo nie wytrzymam!!
- Tak, Henry, to właśnie to...
- NADCHODZI W LOST
- Znalazłem ich, INNYCH
- Byli uzbrojeni
- Nie rób nic głupiego
- Jesteś mordeńczynią Ana-Lucia
- Zaprowadzę nas tam ( do Innych )
- Jaki masz problem Doktorku???
- Możemy go zabrać (chyba Walt'a)
- Zabierz nas do składu broni, już
- Przyprowadzimy mojego chłopca
to są teksty tłumaczone po kolei jak w trailerze....
Napisano 13.04.2006 - |19:51|
- Tak Henry, to jest to. (AL do FHG)
NADCHODZI W LOST
- Znalazłem "ich" - "The others"
- Nie rób niczegó głupiego (Libby do ... <?>)
- Jesteś zabójczynią, Ana-Lucia (FHG do AL)
- Zaprowadzę was tam spowrotem (Michael do wszystkicg...)
- Jaki jest Twój problem, doktorku? (Sawyer do wiadomo )
- Możemy ich zabrać // pokonać?? (Michael do...)
- Zabierz nas do broni, teraz (Jack do Sawyera)
- Zabierzemy mojego chłopca spowrotem (Miachael do ...)
LOST...
BTW Warto uczyć się języków, o wiele lepiej się ogląda oryginały, naprawdę! Niektórych gagów nie da się przetłumaczyć...
Napisano 13.04.2006 - |21:52|
VOL 7 - Michael mówi moim zdaniem "They're barely armed" czyli "Oni są słabo uzbrojeni ..."
STROUMFITA: A Henry Gale mówi "You are neither killer Ana-Lucia" czyli "Żaden z Ciebie zabójca, Ana Lucia"
I przyłaczam się do opini nt. oglądania filmów (ale też grania w gry lub czytania książek) w oryginale :clap:
Napisano 13.04.2006 - |21:55|
w momencie gdy michael mowi do jacka i locke'a :
-i found the others. they're barely armed.
co w wolnym tlumaczeniu znaczy:
- znalalzem innych, sa ledwie (slabo) uzbrojeni.
ooo zostalem uprzedzony:)
Użytkownik leniwiec edytował ten post 13.04.2006 - |21:56|
Napisano 13.04.2006 - |22:35|
Napisano 14.04.2006 - |09:13|
- Jesteś mordeńczynią Ana-Lucia
- Jesteś zabójczynią, Ana-Lucia (FHG do AL)
STROUMFITA: A Henry Gale mówi "You are neither killer Ana-Lucia" czyli "Żaden z Ciebie zabójca, Ana Lucia"
Więc jak jest naprawdę? Jesteś morderczynią, czy żaden z ciebie morderca. Jeśli jesteś mordercą (tak i ja słyszę) to znaczy, że inni wiedzą i znają ich przeszłość, więc tak jakby byli obserwowani przez Dharmę itd. a to potwierdzałoby kilka teorii. Jeśli Henry mówi, żaden z ciebie morderca... to raczej nie znają naszych rozbitków, a więc zaprzeczą kilku teoriom.
Wątpię, żeby 2x21 były wspomnieniami Charliego, osobiście obstawiam Eko i to z nim Claire będzie miała powiązanie.nie mogłem zrozumieć co mówi Michael - nie mogłem zresztą odszyfrowac tego słówka "barely"
Claire może być powiazana z każdym, ale coś mi się wydaje, że się okaże, że z Chalie'm... ;]
Edit do postu niżej.... ale ja się tylko pytam co mówi Henry w trailerze, bo nie rozumiem i pytam się innych, bardziej zaawansowanych w angielskim. Chcę sobie posnuć teorie związane z 2x20, a bez tego ani rusz, edit do postu, dwa posty niżej Ana Lucia zabiła również tego chłopaka, który postrzelił ją gdy była w ciązy, a poza tym oczywiście Shannon.
Użytkownik boone edytował ten post 14.04.2006 - |10:13|
Napisano 14.04.2006 - |09:19|
Napisano 14.04.2006 - |09:51|
Więc jak jest naprawdę? Jesteś morderczynią, czy żaden z ciebie morderca. Jeśli jesteś mordercą (tak i ja słyszę) to znaczy, że inni wiedzą i znają ich przeszłość, więc tak jakby byli obserwowani przez Dharmę itd. a to potwierdzałoby kilka teorii. Jeśli Henry mówi, żaden z ciebie morderca... to raczej nie znają naszych rozbitków, a więc zaprzeczą kilku teoriom.
Edit do postu niżej.... ale ja się tylko pytam co mówi Henry w trailerze, bo nie rozumiem i pytam się innych, bardziej zaawansowanych w angielskim. Chcę sobie posnuć teorie związane z 2x20, a bez tego ani rusz
Pomiędzy słowami "You're" i "killer" na pewno jest jeszcze jedno słowo. Moim zdaniem jest to "neither". Jonasz pewnie by wiedział - mieszka w kraju angielskojęzycznym, jest więc na pewno bardziej "osłuchany" ...
Słowa "Żaden z Ciebie morderca" mogą też świadczyc, że Inni znają przeszłośc Any Luci, tyle, że FHG wie też, że AL nie zabiła nikogo "specjalnie" i nie ma "natury" mordercy ... W końcu wypadek z Shannon to raczej skutek strachu niż chłodnej kalkulacji ....
Użytkownik The_Mighty_Partridge edytował ten post 14.04.2006 - |09:52|
Napisano 14.04.2006 - |13:15|
Ciekaw jestem bardzo reakcji Sawyera na to, że Doc. do niego celuje, zapewno powie coś w stylu:
Go Ahead, make my a day !! Myślę, że ruszą na innych, a jak wynika z wypowiedzi Michaela są słabo uzbrojeni ( chociaż skoro w bunkrze Lostowiczów było tyle broni to dlaczego Inni mieli by jej nie mieć ?) i dojdzie do otwartej wojny z innymi. A może Michel wzamian za Walta ma ich wyprowadzić na świetnie uzbrojonych Dharmowców ?? Wiadomo, że dla Walta jest w stanie zrobić wszystko. Myślę, że po 3 tygodniach czekania dostaniemy smakowity kąsek i przestaniem narzekać ( ja nie ale co po niektórzy ), że LOST traci formę.
Użytkownik Sawyer88 edytował ten post 14.04.2006 - |13:16|
Napisano 14.04.2006 - |14:48|
Napisano 14.04.2006 - |17:31|
A mi się wydaje, że to pułapka. Majkej zrobi wszystko byleby odzyskać Walta. Nawet byłby w stanie wprowadzić w zasadzkę swoich towarzyszy.
Jeśli tak będzie to się rozczaruję... Ale wydaje mi się, że Mike dotarł do "?" i to tam właśnie ruszą rozbitkowie.
Napisano 14.04.2006 - |18:48|
Jeśli tak będzie to się rozczaruję... Ale wydaje mi się, że Mike dotarł do "?" i to tam właśnie ruszą rozbitkowie.
A mnie się wydaje, że właśnie tak jest, Michael zrobi wszystko dla Walta, może nawet poświęci grupę.
Napisano 14.04.2006 - |19:24|
A mnie się wydaje, że właśnie tak jest, Michael zrobi wszystko dla Walta, może nawet poświęci grupę.
od poczatku jak ogladnelem ten trailer tez mam takie wrazenie
mam nadzieje, ze to sie jednak nie sprawdzi!
Napisano 14.04.2006 - |21:58|
Napisano 14.04.2006 - |23:40|
Użytkownik matlas edytował ten post 14.04.2006 - |23:40|
Napisano 15.04.2006 - |00:09|
jakby nie patrzec lostowicze to dla niego obcy ludzie, jesli mialby wybierac jego syn czy lostowicze wybor jest oczywisty
Jakby nie patrzeć syn jest dla niego równie obcy ;]
Napisano 15.04.2006 - |08:28|
Mylisz się. Michael zawsze chciał odzyskać Walta. Zobacz że nie zawachał się wymierzyć sztucera w Jack'a. Ogłuszył Locke'a. A widać, że i Walt go zaakceptował.Jakby nie patrzeć syn jest dla niego równie obcy
Użytkownik Jinn edytował ten post 15.04.2006 - |08:29|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych