Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#721 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.04.2006 - |18:54|

Obejrzałem sobie trailer do odcinka 2x20 i jak dla mnie to zapowiada się ostra akcja koniec sezonu. Jestem na 90% pewien że dojdzie do jakiegoś starcia z Othersami (może będzie akcja odbicia Walta z rąk Innych na wzór odbicia Morfeusza w Matrixie :hyhy: ), które w rezultacie nie przyniesie rozsztrzygnięcia dla żadnej strony bo w końcu jeszcze czeka nas 3 sezon.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#722 Old Death

Old Death

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 13.04.2006 - |18:58|

Niech ktoś na PL przetłumaczy to z trailera bo nie wytrzymam!!
  • 0

#723 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 13.04.2006 - |19:17|

Niech ktoś na PL przetłumaczy to z trailera bo nie wytrzymam!!

- Czyli to jest to Ana?
- Tak, Henry, to właśnie to...
- NADCHODZI W LOST
- Znalazłem ich, INNYCH
- Byli uzbrojeni
- Nie rób nic głupiego
- Jesteś mordeńczynią Ana-Lucia
- Zaprowadzę nas tam ( do Innych )
- Jaki masz problem Doktorku???
- Możemy go zabrać (chyba Walt'a)
- Zabierz nas do składu broni, już
- Przyprowadzimy mojego chłopca

to są teksty tłumaczone po kolei jak w trailerze....
  • 0

Dołączona grafika

#724 Stroumfita

Stroumfita

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 13.04.2006 - |19:51|

- To jest to, huh <"koniec">? (FHG do AL)
- Tak Henry, to jest to. (AL do FHG)
NADCHODZI W LOST
- Znalazłem "ich" - "The others"
- Nie rób niczegó głupiego (Libby do ... <?>)
- Jesteś zabójczynią, Ana-Lucia (FHG do AL)
- Zaprowadzę was tam spowrotem (Michael do wszystkicg...)
- Jaki jest Twój problem, doktorku? (Sawyer do wiadomo ;))
- Możemy ich zabrać // pokonać?? (Michael do...)
- Zabierz nas do broni, teraz (Jack do Sawyera)
- Zabierzemy mojego chłopca spowrotem (Miachael do ...)
LOST...

BTW Warto uczyć się języków, o wiele lepiej się ogląda oryginały, naprawdę! Niektórych gagów nie da się przetłumaczyć...
  • 0

#725 The_Mighty_Partridge

The_Mighty_Partridge

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 13.04.2006 - |21:52|

To jesli ja mogę się wtrącic do tłumaczenia to:

VOL 7 - Michael mówi moim zdaniem "They're barely armed" czyli "Oni są słabo uzbrojeni ..."

STROUMFITA: A Henry Gale mówi "You are neither killer Ana-Lucia" czyli "Żaden z Ciebie zabójca, Ana Lucia"

I przyłaczam się do opini nt. oglądania filmów (ale też grania w gry lub czytania książek) w oryginale :clap:
  • 0

#726 leniwiec

leniwiec

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 13.04.2006 - |21:55|

jest jeden blad w tlumaczeniu:)

w momencie gdy michael mowi do jacka i locke'a :
-i found the others. they're barely armed.
co w wolnym tlumaczeniu znaczy:
- znalalzem innych, sa ledwie (slabo) uzbrojeni.

ooo zostalem uprzedzony:)

Użytkownik leniwiec edytował ten post 13.04.2006 - |21:56|

• 0

#727 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 13.04.2006 - |22:35|

pojawiła się mała adnotacja do spoilera do odcinka 2x21... Jak podawały dawne spoilery, odcinek miał być Claire-centryczny, teraz wiemy już, że na pewno nie. Jednak Claire prawdopodobnie pojawi się w tych retrospekcjach i będzie stanowić powiązanie z jakimś bohaterem Lost.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#728 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 13.04.2006 - |22:48|

nie mogłem zrozumieć co mówi Michael - nie mogłem zresztą odszyfrowac tego słówka "barely"

Claire może być powiazana z każdym, ale coś mi się wydaje, że się okaże, że z Chalie'm... ;]
  • 0

Dołączona grafika

#729 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 14.04.2006 - |09:13|

- Jesteś mordeńczynią Ana-Lucia

- Jesteś zabójczynią, Ana-Lucia (FHG do AL)

STROUMFITA: A Henry Gale mówi "You are neither killer Ana-Lucia" czyli "Żaden z Ciebie zabójca, Ana Lucia"

Więc jak jest naprawdę? Jesteś morderczynią, czy żaden z ciebie morderca. Jeśli jesteś mordercą (tak i ja słyszę) to znaczy, że inni wiedzą i znają ich przeszłość, więc tak jakby byli obserwowani przez Dharmę itd. a to potwierdzałoby kilka teorii. Jeśli Henry mówi, żaden z ciebie morderca... to raczej nie znają naszych rozbitków, a więc zaprzeczą kilku teoriom.

nie mogłem zrozumieć co mówi Michael - nie mogłem zresztą odszyfrowac tego słówka "barely"

Claire może być powiazana z każdym, ale coś mi się wydaje, że się okaże, że z Chalie'm... ;]

Wątpię, żeby 2x21 były wspomnieniami Charliego, osobiście obstawiam Eko i to z nim Claire będzie miała powiązanie.

Edit do postu niżej.... ale ja się tylko pytam co mówi Henry w trailerze, bo nie rozumiem i pytam się innych, bardziej zaawansowanych w angielskim. Chcę sobie posnuć teorie związane z 2x20, a bez tego ani rusz, edit do postu, dwa posty niżej :D Ana Lucia zabiła również tego chłopaka, który postrzelił ją gdy była w ciązy, a poza tym oczywiście Shannon.

Użytkownik boone edytował ten post 14.04.2006 - |10:13|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#730 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 14.04.2006 - |09:19|

Bonne, ale dopiero w filmie przekonamy się co dokladnie i w jakich okolicznościach ?Henry? powiedział do Any, że jest zabójczynią.Trailery są niedokladne pokazują cząstkowo i wyrywkowo to co się będzie działo.
  • 0
.

#731 The_Mighty_Partridge

The_Mighty_Partridge

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 14.04.2006 - |09:51|

Więc jak jest naprawdę? Jesteś morderczynią, czy żaden z ciebie morderca. Jeśli jesteś mordercą (tak i ja słyszę) to znaczy, że inni wiedzą i znają ich przeszłość, więc tak jakby byli obserwowani przez Dharmę itd. a to potwierdzałoby kilka teorii. Jeśli Henry mówi, żaden z ciebie morderca... to raczej nie znają naszych rozbitków, a więc zaprzeczą kilku teoriom.

Edit do postu niżej.... ale ja się tylko pytam co mówi Henry w trailerze, bo nie rozumiem i pytam się innych, bardziej zaawansowanych w angielskim. Chcę sobie posnuć teorie związane z 2x20, a bez tego ani rusz

Pomiędzy słowami "You're" i "killer" na pewno jest jeszcze jedno słowo. Moim zdaniem jest to "neither". Jonasz pewnie by wiedział - mieszka w kraju angielskojęzycznym, jest więc na pewno bardziej "osłuchany" ...

Słowa "Żaden z Ciebie morderca" mogą też świadczyc, że Inni znają przeszłośc Any Luci, tyle, że FHG wie też, że AL nie zabiła nikogo "specjalnie" i nie ma "natury" mordercy ... W końcu wypadek z Shannon to raczej skutek strachu niż chłodnej kalkulacji ....

Użytkownik The_Mighty_Partridge edytował ten post 14.04.2006 - |09:52|

• 0

#732 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 14.04.2006 - |13:15|

LOST - będzie się działo !!

Ciekaw jestem bardzo reakcji Sawyera na to, że Doc. do niego celuje, zapewno powie coś w stylu:
Go Ahead, make my a day !! :P Myślę, że ruszą na innych, a jak wynika z wypowiedzi Michaela są słabo uzbrojeni ( chociaż skoro w bunkrze Lostowiczów było tyle broni to dlaczego Inni mieli by jej nie mieć ?) i dojdzie do otwartej wojny z innymi. A może Michel wzamian za Walta ma ich wyprowadzić na świetnie uzbrojonych Dharmowców ?? Wiadomo, że dla Walta jest w stanie zrobić wszystko. Myślę, że po 3 tygodniach czekania dostaniemy smakowity kąsek i przestaniem narzekać ( ja nie ale co po niektórzy ), że LOST traci formę.

Użytkownik Sawyer88 edytował ten post 14.04.2006 - |13:16|

• 0

#733 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 14.04.2006 - |14:48|

A mi się wydaje, że to pułapka. Majkej zrobi wszystko byleby odzyskać Walta. Nawet byłby w stanie wprowadzić w zasadzkę swoich towarzyszy.
  • 0

#734 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 14.04.2006 - |17:31|

A mi się wydaje, że to pułapka. Majkej zrobi wszystko byleby odzyskać Walta. Nawet byłby w stanie wprowadzić w zasadzkę swoich towarzyszy.

Jeśli tak będzie to się rozczaruję... Ale wydaje mi się, że Mike dotarł do "?" i to tam właśnie ruszą rozbitkowie.
  • 0
The memory remains.

#735 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 14.04.2006 - |18:48|

Jeśli tak będzie to się rozczaruję... Ale wydaje mi się, że Mike dotarł do "?" i to tam właśnie ruszą rozbitkowie.

A mnie się wydaje, że właśnie tak jest, Michael zrobi wszystko dla Walta, może nawet poświęci grupę.
  • 0

#736 Snow

Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.04.2006 - |19:24|

A mnie się wydaje, że właśnie tak jest, Michael zrobi wszystko dla Walta, może nawet poświęci grupę.

od poczatku jak ogladnelem ten trailer tez mam takie wrazenie <_<

mam nadzieje, ze to sie jednak nie sprawdzi!
  • 0

#737 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 14.04.2006 - |21:58|

Przecież Michael wszystko robi dla Walta wkońcu to jego tato.Kieruje się miłością do syna, nie zawsze rozsądkiem, ale trzeba go zrozumieć.
  • 0
.

#738 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.04.2006 - |23:40|

jakby nie patrzec lostowicze to dla niego obcy ludzie, jesli mialby wybierac jego syn czy lostowicze wybor jest oczywisty

Użytkownik matlas edytował ten post 14.04.2006 - |23:40|

• 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#739 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 15.04.2006 - |00:09|

jakby nie patrzec lostowicze to dla niego obcy ludzie, jesli mialby wybierac jego syn czy lostowicze wybor jest oczywisty

Jakby nie patrzeć syn jest dla niego równie obcy ;]
  • 0

#740 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 15.04.2006 - |08:28|

Jakby nie patrzeć syn jest dla niego równie obcy

Mylisz się. Michael zawsze chciał odzyskać Walta. Zobacz że nie zawachał się wymierzyć sztucera w Jack'a. Ogłuszył Locke'a. A widać, że i Walt go zaakceptował.

Użytkownik Jinn edytował ten post 15.04.2006 - |08:29|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych