Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#721 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 24.02.2011 - |03:59|

Sprawdz kolejnosc odcinkow. SGA bylo puszczane jednoczesnie z SG-1. Hermiod byl obecny tylko w paru odcinkach 2 sezonu SGA, czyli na etapie 9 sezonu SG-1. Gdzies w polowie sezonu zniknal i wiecej sie nie pokazal, co widzowie uznali za blad i zgodzili sie z tym tworcy SGA przyznajac ze nalezalo rozwinac jego role. Znika nagle, bez powodu-nie zostal on nigdy poznany. Wiemy tylko ze gdzies w 2 sezonie Asgard odwiedzili Atlantis, wiec moze zabrali wtedy Hermioda ze soba. Ta wizyta tez nie zostala w zaden sposob rozwinieta, zaledwie wspomniana w jednym z dialogow Weir.
No coz, nie pierwsza olewka tego typu-choc nic nie przebije znikajacego statku Asgard z bitwy o Superwrota.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#722 Devilek

Devilek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25.04.2011 - |21:25|

Hejka.

Takie małe pytanie dotyczące SGU. W jednym z pierwszych odcinków, zaraz przed wejściem destiny w nad-świetlną odłącza się od statku jeden prom (ten mały stateczek). Czy wiadomo co się z nim stało ? Czy pozostanie to jako jedna z niewyjaśnionych kwestii.
  • 0

#723 Don Pabloss

Don Pabloss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 25.04.2011 - |21:34|

Hejka.

Takie małe pytanie dotyczące SGU. W jednym z pierwszych odcinków, zaraz przed wejściem destiny w nad-świetlną odłącza się od statku jeden prom (ten mały stateczek). Czy wiadomo co się z nim stało ? Czy pozostanie to jako jedna z niewyjaśnionych kwestii.

Dowiesz się o co chodzi w następnych odcinkach.
  • 0

#724 Devilek

Devilek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25.04.2011 - |21:48|

No własnie jestem na bierząco z odcinkami(koniec 2 sezonu)... i jakoś mi to umkneło.. teraz sprawdziłem jest to koncowka trzeciego odcinka(Air Part3). Nie jest to prom od destiny, a jakis inny statek obcych...

Spoiler
Spoiler

• 0

#725 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.04.2011 - |23:19|

No to ja Cię upewnię. To jest statek TYCH obcych.
  • 0

#726 lumahk

lumahk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 26.04.2011 - |18:32|

Otóż w momencie gdy SyFy ogłosiło cancela SGU bodaj pan malozzi napisał na blogu ze sezon drugi nie ebdzie przerabiany i zakończy sie cliffhangerem. Były jakieś informacje apropo zmiany tego zamiaru czy dostaniemy niedokończoną opowieść z "być może kontynuacją"?
  • 0

#727 gacek666

gacek666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26.04.2011 - |18:39|

Przede wszystkim witam wszystkich fanow Stargate.
Mam do Was takie pytanko,
w jakim odcinku dzieje się akcja z alternatywną rzeczywistością lub czymś w tym guście gdzie program wrót został ujawniony a w związku z tym na Ziemi miały miejsce się rózne zamieszki?
Była tam sytuacja w której ktoś chciał napaść na prezydenta na bankiecie a ten został ewakuowany za pomocą wiązki na pokład statku na orbicie.

Jeśli ktoś z was pamięta to proszę o pomoc.
Z góry dzięki i pozdrawiam!
  • 0

#728 nyslion

nyslion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoZamość

Napisano 26.04.2011 - |19:46|

Stargate SG-1 [10x13] The Road Not Taken
  • 0

#729 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 18.06.2011 - |12:41|

Mam takie pytanie czy w serialu buł jakoś poruszany temat połączenia między wrotami, gdzie jedne wrota znajdują się na statku. Po uzyskaniu połączenia statek wchodzi w hyperspace czy jak jest to w serialu nazywane. Co się wtedy dzieje.
  • 0

#730 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.06.2011 - |12:50|

Połączenie zostaje przerwane. Odcinek, gdy O'Neill w 302 z podczepionymi wrotami wchodzi do hiperprzestrzeń i to jeszcze w atmosferze.

#731 Julek12

Julek12

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23.06.2011 - |09:15|

Witam,
nie mogę sobie przypomnieć co to za odcinek. Ale kojarzy mi się że chyba Dedal zniszczył hipernapęd statku widm, a potem musiał wyłączyć osłony żeby móc drużyna mogła się dostać na statek, wydaje mi się też że w tym odcinku jakoś pod ziemią zostali uwięzieni członkowie grupy np. Sheppard, Ronnon itp
Byłbym wdzięczny za odpowiedź
  • 0

#732 alien25

alien25

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23.06.2011 - |09:53|

Witam serdecznie odcinek o którym mowa to Sezon 5 odcinek 1
Pozdrawiam:)))
  • 0

#733 Alextasha

Alextasha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26.07.2011 - |14:09|

Witam :)

Chciałabym się dowiedzieć co oznacza mała naszywka na prawym ramieniu SG-1? Zauważyłam, że nie tylko oni ją mają. Mała naszywka pojawiła się pod koniec 5 początkiem 6 sezonu i nie za bardzo wiem co ona oznacza :)

Screen: http://imageshack.us...94/badgesm.jpg/
  • 0

#734 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.07.2011 - |14:34|

Jeśli masz na myśli te "skrzydła" ---> http://www.amazon.co...f=pd_sim_misc_2 to oznaczają one Siły Powietrzne [United States Air Force Wings].
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#735 magicwm

magicwm

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.08.2011 - |18:31|

Witam,
Po pierwsze chciałbym się zaptyać czy na rynku polskim, stargate było kiedykolwiek sprzedawane z plską ścieżką dźwiękową? Bo widać, że na rynku są sprzedawane wydania kolekcyjne ale tylko i wyłącznie w j. Angielskim.
Po drugie kto posiada prawa autorskie na polskę?
Pytam się, ponieważ chciałbym osobiście lub jako grupa „OT” ( większa siła przebicia oraz większa szansa odpowiedzi ) wystosować do MGM oraz do kogokolwiek, kto posiada prawa autorskie na polskę pismo. Pismo z proźbą o wydanie wersji kolekcjonerskiej z polską ścieżką dźwiękową.
Być może niektóre osoby uznają to za bezsensowne działania. Wydaje mi się jednak, że pismo, nic nie kosztuje a perspektywa posiadania kolekcji stargate z polską ścieżką dźwiękową przepełnia mnie radością. Zasadność tego działania, zwłaszcza dzięki poparciu grupy, może być nagrodzona poprzez pojawienie się takiej kolekcji, ponieważ:
- jako grupa ponad 20000 osób daje OBRAZ jakiej wielkości może być potencjalny rynek zbytu ( nie mówie, że jest to 20000 ludzi )
- jestem przekonany, że kolekcje co jakiś czas są wydawane od nowa
- oraz impuls wychodzący od strony klienta (czyli nas) będzie ewidentnym dowodem, że istnieje zapotrzebowanie na dany produkt, przez co wydawca może „trafniej” spełniać oczekiwania klientów.
Mam nadzieję, że część z was podziela moją opinię oraz że znajdę kilka osób, które by mi w tym pomogły.
Pozdrawiam Magic
  • 0
One small step for Jaffa.

#736 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.08.2011 - |18:41|

(przeniosłem post magicwm do odpowiedniego tematu)

Po pierwsze chciałbym się zaptyać czy na rynku polskim, stargate było kiedykolwiek sprzedawane z plską ścieżką

Tylko oryginalny film Emmericha z 1994 i Stargate Continuum

Po drugie kto posiada prawa autorskie na polskę?

Imperial CinePix

Na pozostałe pytania, pewno też gdzieś na forum znajdziesz odpowiedzi.
Ale z góry mówię ci, nie łudź się, że w Polsce się doczekasz. Imperial miał wydać Star Trek TOS i wyszło jak zwykle. Inna filma wydała aż jeden sezon takiego Supernatural i więcej nie ma. Nawet ci co wydawali BSG mają już półroczny (albo i roczny) poślizg z 3 sezonem...

Użytkownik Toudi edytował ten post 14.08.2011 - |18:42|

#737 Chaka

Chaka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06.11.2011 - |20:56|

witam jestem nowym uzytkownikiem, czy to jest forum poswiecone Stargate Sg-1 ? czy wszystkim Stargate'om ??
  • 0

#738 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.11.2011 - |21:11|

wszystkim, ale akurat ten temat nie jest najlepszym miejscem na takie pytanie :)
  • 0

->1019<-

#739 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.01.2012 - |20:24|

Witam.
W którym odcinku Atlatis McKay wysadził układ słoneczny ? Nie mogę w ogóle dojść który to odcinek, mimo, że przeczytałem opis każdego.
  • 0

#740 kashyyyk

kashyyyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoCzęstochowa/Wrocław

Napisano 10.01.2012 - |21:23|

2.06 Trinity
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych