TLE - The Lost Experience. Gra oparta na serialu, podobno można w niej odnaleźć odpowiedzi na niektóre zagadki Losta.
A w ogóle to witam wszystkich na forum
Co do odcinka - świetny, jak dla mnie, jeden z najlepszych w serialu :clap:
Znakomity pomysł z flashforwrdami. Już nie mogę się doczekać, czyja przyszłosć poznamy. Szkoda tylko, że to właśnie Kate i Jack się uratowali :/
Żal mi Charliego. On i Claire byli najlepszą parą na wyspie, zaraz po Sayidzie i Shannon, którą notabene też uśmiercono. No, ale rockman miał przynajmniej swój motyw i bohaterską śmierć.
To dobrze, że w 4 serii będziemy oglądać i retro i futurospekcje. Czytałam, że mają się pojawić wspomnienia Libby
To bardzo dobrze, była fajną postacią i jako jedyna nie miała swoich retrosów, ale ciekawe, jak to zrobią, skoro Libby nie żyje. Pewnie zobaczymy ją we wspomnieniach... kogoś, może jednej z osób, które przypłyną na wyspę. Ktoś na innym forum rzucił teorię, że podarowanie Desmondowi łodzi było z góry przygotowane... ciekawe.
We wspomnieniach ma się też pojawić Ana Lucia, ale nie wiadomo, czy w 4 serii.
Czekam też na wspomnienia Danielle, Bena, Alex i Karla i Richarda (gość, który nie pamięta swoich urodzin -jego retro spokojnie może zająć jedną serię, jak zaczną od 500 r. pne. XP)
Zabawne były posty na temat Bonnie ze Zwierciadła. Ktoś zobaczył w niej dorosłą Annie, ktoś inny byłą żonę Jacka, a jeszcze ktoś inny - byłą Sawyera. Aż dziw że nikt nie dopatrzył się odkopanej Nikki
Nie wspominam, że niektórzy pomylili Gretę z Cindy, bo w pierwszej chwili też myślałam, że to ona.
Zagadki:
Mnie bardzo ciekawi, czy na Wyspie znajdują się jakieś stacje Dharmy. Motyw z nimi był wg mnie jednym z najciekawszych, byłoby super, jakby jeszcze wszystkich nie odnaleźli.
No i najważniejsze: Co się stało z Jackiem? Dlaczego chce wrócić na Wyspę? Czemu Kate nie chce z nim gadać? Kogo śmierć tak nim wstrząnęła? Czy ktoś został na Wyspie?
Wydaje mi się, że jednak większośc osób zostało, a sporo zginęło. Serial chyba nie będzie miał zbyt radosnego zakończenia. Od dawna jednak mam wrażenie, że to Desmond będzie jednym z tych nielicznych, którzy się uratują - w sumie nie wiem dlaczego. I że to będzie jedyna pozytywna wiadomosć na koniec.
Ale póki co serial trwa - i bardzo dobrze; zobaczymy czym nas twórcy jeszcze zaskoczą. ;]