Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#701 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 28.03.2008 - |18:58|

skoro na empik.com są takie cenny to w normalnych empikach będą do 10 zł droższe.
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#702 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.03.2008 - |19:12|

skoro na empik.com są takie cenny to w normalnych empikach będą do 10 zł droższe.

Wiadomo. Empik.com i empik to dwa różne sklepy, ale wystarczy zamówić przez empik.com z dostawą do wybranego salonu i po sprawie. ;) Tylko i tak ceny są tak niebotyczne, że lepiej wcześniej poszukać gdzieś indziej...

#703 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 31.03.2008 - |13:25|

Wygląda na to , że Imperial swoje premiery będzie tak przekładał chyba do 18 kwietnia (jak narazie premiera Buffy i Angel jest przekładana z tygodnia na tydzień, teraz podobno na 4 kwietnia). Zobaczymy w ten piątek, choć wątpię w naszego dystrybutora :( :angry:
  • 0

#704 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 31.03.2008 - |13:47|

Wygląda na to , że Imperial swoje premiery będzie tak przekładał chyba do 18 kwietnia (jak narazie premiera Buffy i Angel jest przekładana z tygodnia na tydzień, teraz podobno na 4 kwietnia). Zobaczymy w ten piątek, choć wątpię w naszego dystrybutora :( :angry:

Premiera tych seriali jest przełożona na 18 i 19 kwiecień, więc nie licz na to, że ukażą się wcześniej. Trzymaj lepiej kciuki żeby nie było kolejnego przesunięcia ;)
  • 0

#705 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 31.03.2008 - |19:15|

A ja wczoraj przez przypadek będąc w Empiku na Nowym Świecie, patrząc na okazje DVD wypatrzyłem 3 Sezon "The Fresh Prince Of Bel-Air" za 19.99, takiej okazji nie mogłem przegapić, uprzedzam że tylko w tym Empiku się spotkałem z taką promocją, jak w innych to nie wiem. Prawdopodobnie to 18-19 Kwietnia to Imperial nas zaskoczy i wyda 2 Sezony "The X-Files", "Millennium", "Buffy", "Angel" oraz pewnie "Ally McBeal".

I jeszcze jeden news od 18 Kwietnia wraz z piątkowym wydaniem Gazety Wyborczej będzie do kupienia "Rodzina Soprano".

Użytkownik boscorelli edytował ten post 31.03.2008 - |19:44|

• 0

#706 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.03.2008 - |20:05|

Prawdopodobnie to 18-19 Kwietnia to Imperial nas zaskoczy i wyda 2 Sezony "The X-Files", "Millennium", "Buffy", "Angel" oraz pewnie "Ally McBeal"

A czemu tak sądzisz, skąd ta informacja?

Zresztą ja to bym wolał niech się oni skupią i porządnie i terminowo wydadzą jedną pozycję a nie opowiadają bajki i pozostają w krainie marzeń. ;)

ps. fajnie Ci się trafiło z "...Bel-Air" choć nie wydaje mi się aby to była jakaś celowa promocja, raczej jakiś nie kumaty pracownik LOL ometkował ten box taka ceną. :P
Ale z takich okazji trzeba korzystać. :lol:
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#707 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 31.03.2008 - |20:18|

2 Sezon "Ally McBeal" już można zamawiać w OceanDVD za 169 PLN. "... z Bel-Air" to rzeczywiście fuks, może i się pomylił, ale cóż ich strata, a mój zakup, mogli by się tak może częściej mylić.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 31.03.2008 - |20:20|

• 0

#708 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.03.2008 - |20:50|

Uściślijmy bo Twojego pierwszego posta zrozumiałem jako, że wydane zostanie "po dwa" nowe sezony [czyli sezon 2 i 3] tych seriali a nie ,że ukażą się "drugie" sezony. :P
I jak rozumiem o to chodziło ,że wyjdzie z każdego drugi sezon?

Co do drugiego sezonu Ally to spojrzyj tutaj --> http://www.dvdmania....V...a&idf=12421 też napisali dostępny mimo, że premiera jak sami podają jest 2008-04-19.
Tyle, że tak już jest chyba od miesiąca z tą możliwością kupna hi hi hi......
Dosłownie paranoja się robi zresztą jak zwykle sklepy netowe chcą "być pierwsze" przed innymi mimo, że tego jeszcze nie ma na rynku. LOL

Ale oczywiście "już można kupić" ;) na podobnej zasadzie [kupowania z wyprzedzeniem] to ja sobie "kupiłem" brakujące mi 6 i 7 sezon ST DS9 mimo, że ich obecnie nie ma dostępnych na amazonie.

Użytkownik biku1 edytował ten post 31.03.2008 - |20:58|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#709 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 31.03.2008 - |22:19|

Tak chodziło mi o 2gie Sezony tych seriali, a nie że wydadzą po dwa, bo w Imperialowie cuda to nie wierzę. Według OceanDVD już od 7 Kwietnia będą dostępne "Buffy", "Angel" oraz "Millennium".

Użytkownik boscorelli edytował ten post 01.04.2008 - |11:55|

• 0

#710 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.04.2008 - |11:58|

A ja wczoraj przez przypadek będąc w Empiku na Nowym Świecie, patrząc na okazje DVD wypatrzyłem 3 Sezon "The Fresh Prince Of Bel-Air" za 19.99, takiej okazji nie mogłem przegapić, uprzedzam że tylko w tym Empiku się spotkałem z taką promocją, jak w innych to nie wiem. Prawdopodobnie to 18-19 Kwietnia to Imperial nas zaskoczy i wyda 2 Sezony "The X-Files", "Millennium", "Buffy", "Angel" oraz pewnie "Ally McBeal".

I jeszcze jeden news od 18 Kwietnia wraz z piątkowym wydaniem Gazety Wyborczej będzie do kupienia "Rodzina Soprano".

W Empikach tak nie raz mają stoiska ze specjalnymi okazjami.
Ja kiedyś kupiłem Ostry Dyżur sezon 2 za 39,99 zł. w empiku w Lublinie.
  • 0

#711 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 01.04.2008 - |12:26|

Można prosić jakieś szczegóły wydania rodziny Soprano z GW?
  • 0

#712 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 01.04.2008 - |12:50|

Greco jak na razie to wdziałem plakaty w mieście reklamujące, a na stronach Kolekcje Wyborczej na razie nic nie ma.
  • 0

#713 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 01.04.2008 - |12:51|

dokładnie, w Szczecinie też pojawiły się plakaty, że z GW poleci Rodzina Soprano, ale pewnie będzie trzeba to namacać i wtedy będzie można powiedzieć coś bliżej :)
  • 0
Dołączona grafika

#714 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.04.2008 - |12:03|

Wypowiem się jako pracownik EMPiKu.
Raz na jakis czas w salonach są wyprzedaże towarów które zalegają półki. Przykładowo jeśli jakaś gra na dowolną konsolę leży dłużej niż rok - przecena z 200 na 20 i sprzedajemy. Błędne ometkowanie nie wchodzi w grę. Nawet jeśli to na kasie wyskoczy prawidłowa cena i tłumaczenie klienta że obowiązuje cena na produkcie nie pomoże.
Ceny w salonach i empik.com to osobna sprawa. My, pracownicy, mamy rabaty 25% na towary, więc nam to nie przeszkadza. Z drugiej strony jeśli Spiderman 3 u nas jest za 75 a w Saturnie za 29 to wiadomo gdzie kupujemy.
  • 0

#715 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 02.04.2008 - |12:24|

Klienta obowiązuje cena na towarze, jeżeli nigdzie nie ma innej. Zgodnie z kodeksem handlowym, jeżeli na towarze jest cena 20 zł, a na kasie pojawi się 200 to mam prawo kupić za dwadzieścia. Chyba, że jest to tylko ten jeden produkt źle ometkowany. Jeżeli każdy towar posiada taką wadę to już problem sklepu (zasada przetestowana w niejednym hipermakecie, wprowadzona zresztą do walki z nimi, bo oszukiwali klientów :) )
  • 0

#716 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.04.2008 - |14:36|

Klienta obowiązuje cena na towarze, jeżeli nigdzie nie ma innej.

Prawo prawem ale nawet nie wiesz jak się mylisz.
Za to jeśli jeśli na kasie cena jest większa niż na barkodzie to zmieniamy cenę na niższą.
  • 0

#717 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 02.04.2008 - |18:28|

Módl się, żebyś nie trafił na mnie jako klienta :P Po jednej z moich awantur właśnie w empiku sprzedali mi towar źle ometkowany. Jak znasz swoje prawa i instytucje do których masz się prawo zgłosić to jestem Panem sytuacji (warto mieć pod ręką kilka telefonów do takich instytucji, żeby móc sie w miarę szybko skontaktować :)).
  • 0

#718 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 02.04.2008 - |19:17|

Panowie - bez off-topicu proszę .
A swoją drogą greco ma racje . Sklep w takim przypadku jest zobowiązany do sprzedaży towaru w cenie jaka jest na metce . No chyba ze wcześniej ochrona namierzy klienta na przyklejaniu ceny . Ale to już inna bajka .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#719 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.04.2008 - |20:38|

Módl się, żebyś nie trafił na mnie jako klienta :P Po jednej z moich awantur właśnie w empiku sprzedali mi towar źle ometkowany. Jak znasz swoje prawa i instytucje do których masz się prawo zgłosić to jestem Panem sytuacji (warto mieć pod ręką kilka telefonów do takich instytucji, żeby móc sie w miarę szybko skontaktować :)).

Kończąc temat definitywnie - miałem kilka takich sytuacji i klient nic na to nie poradził. Kwestia doświadczenia.

Ceny zależą od kierownika działu. On ustala czy dany tytuł sprzedajemy z większą lub mniejszą marżą. Stąd przykładowo Przyjaciele Sezon 1: najniższa cena to 144.99 (np. w dwóch salonach w Krakowie) do absurdalnej ceny 249.99 (Kielce i Kwidzyn).

Jeśli ktoś jest zainteresowany Deadwood to w Warszawie w Juniorze maja dwie sztuki sezonu drugiego za 124zł. Jest też Carnivale Sezon 1: Olsztyn Alfa 79zł, Koszalin Emka 99zł. Sezon 2 już w normalnych cenach, najniżej 149zł.

W tym celu proszę się udać do EMPiKu w swojej miejscowości i w punkcie Info zamówić Deadwood właśnie z tego salonu. Haczyk w tym że klienta obowiązuje cena w zamówieniu. Jest to ważne o tyle że po wprowadzeniu go do systemu otrzyma cenę z salonu który go sprowadził. W takim wypadku spokojnie można awanturować się przy kasie. Nie mają wyjścia, w tym wypadku klient faktycznie ma rację (regulamin wewnętrzny).
W tym temacie z mojej strony to wszystko.

Odnośnie Dextera i Californication na DVD w naszym kraju wydaje mi się że jest to możliwe. Wszak Showtime należy do Universalu (chyba że się mylę) i wszystko w rękach polskiego dystrybutora. Oraz oglądalności.

Mnie obchodzi wyłącznie prawo dotyczące handlu, sprzedaży, konsumentów i tylko one.
A tam wewnętrznie to możecie sobie ustalać co chcecie nawet ,że będziecie sprzedawać tylko ubranym w spodnie Levisa i buty Nike.
Mnie one nie obowiązują i tylko kwestią jest to jak mi bardzo zależy na czymś i ile chcę na to poświęcić czasu [+ zabawy w angażowanie FK itd] i wtedy MUSISZ mi to sprzedać po cenie z metki.
Kwestią jest tylko to czy mi się będzie chciało tyle bawić w takie sprawy. ;)

Nie odbieraj tego do siebie :D akurat tylko skorzystałem z Twojej wypowiedzi.
Pozdrawiam.
OK to jest koniec tego offtopa o "prawie handlowym".

//biku

To i ja dodam coś od siebie . To nie kwestia doświadczenia , tylko znajomości prawa przez klienta .
I kończymy ten off-topic .
Obi.

Użytkownik Obi edytował ten post 02.04.2008 - |23:10|

• 0

#720 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.04.2008 - |13:00|

W USA zapowiadają wydania dwóch z moich ulubionych seriali Witchblade (Warner) i Crossing Jordan (Universal). Zastanawiam się czy by ich nie zamówić, bo na polskie wydania nie ma co czekać.
Dołączona grafika
http://www.amazon.co...SIN/B00170LCWC/
Dołączona grafika
http://www.amazon.co..._txt_19_rdssss2
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych