Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#701 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.01.2007 - |17:19|

Teraz może poczekaj na 21 stycznia. Będzie na Polsacie po polsku i o 20.00. NO i coraz więcej dobrych seriali do nas tarafia.

,,.......Ledwo rozpoczęty 2007 rok obfituje w wiele niespodzianek - także w ramówce Telewizji POLSAT. Jak poinformowali nas przedstawiciele stacji zaszły pewne zmiany w emisji planowanych nowości serialowych. Oto one:

Serial "Prison Break - Skazany na śmierć" rozpoczyna emisję – 28.01.2007(niedziela) o godz. 20:00 (tego dnia emitowane będą dwa odcinki, a od 4 lutego emisja po jednym odcinku)....."

Użytkownik biku1 edytował ten post 21.01.2007 - |11:44|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#702 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 05.01.2007 - |10:26|

Należę do ludzi, którzy mają praktycznie czły czas włączone TV, ale dopiero wczoraj dosłownie "mignął" mi w jakimś poplątanym mixie znajomy obrazek wytatułowanego po szyję gościa i...
załamka, doszłam do wniosku, że

Polsat, TVN - są po tej samej chorej na głowę szkole marketingu destruktywnego!!!
W tej szkole uczą chyba tak:

1) jeśli juz kupujemy film czy seial to wymyślamy mu wymyślamy tytuły tak, żeby nawet największy fan nie domyślił się o jaką produkcję może chodzić
2) skoro już kupujemy nowy, dobry film/serial (ale zwłaszcza serial) to nie będziemy go reklamować albo reklamujmy odrobinkę - jest tak dobry, że sam się ma włączyć o odpowiedniej porze!
3) staramy się wybrać godzinę taką, żeby możliwie dużo potencjalnych widzów było w domach (nie ważne , że w łóżkach, śpiących, ważne że w domach)
4) puszczamy po 2 odcinki, żeby jak już ktoś przegapi - to przegapił tyle, że już się nie połapie
5) a potem i tak zmieniamy godzinę, potem dzień emisji (żeby coś się działo)
6) na koniec głośno narzekamy, że polski widz taki durny i nie docenia produkcji na światowym poziomie i lepiej w ogóle dla niego nic nie robić. W końcu jest tyle starych teleturniejów do powtórki!
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#703 maciak

maciak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08.01.2007 - |15:35|

Wlasnie skonczylem ogladac ostatni dostepny odcinek 2 serii i calosc nawet jest w miare logiczna, gdyby nie jeden fakt:

na jakiej podstawie skazano Bellicka? :/

Przeciez dostal on w glowe od Gary'ego, odwieziono go do szpitala nieprzytomnego, nastepnie byl przesluchiwany przez ta babke z policji i jak wychodzil ze szpitala to rozpoznal kumpla na noszach...

Kiedy niby mial zemscic sie na Garym? :>

Przeciez np kamery w hotelu go nie mogly zarejestrowac, w odroznieniu od tych 3 panienek i T-Baga...

Kazdy lekarz sadowy bylby w stanie okreslic godzine smierci Gary'ego....

To sie nie trzyma kupy, widac Bellick byl potrzebny scenarzystom w Fox River, ale mogli to rozegrac bardziej logicznie...

pozdrawiam
maciak
  • 0

#704 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.01.2007 - |15:49|

Wlasnie skonczylem ogladac ostatni dostepny odcinek 2 serii i calosc nawet jest w miare logiczna, gdyby nie jeden fakt:

na jakiej podstawie skazano Bellicka? :/

Przeciez dostal on w glowe od Gary'ego, odwieziono go do szpitala nieprzytomnego, nastepnie byl przesluchiwany przez ta babke z policji i jak wychodzil ze szpitala to rozpoznal kumpla na noszach...

Kiedy niby mial zemscic sie na Garym? :>

Przeciez np kamery w hotelu go nie mogly zarejestrowac, w odroznieniu od tych 3 panienek i T-Baga...

Kazdy lekarz sadowy bylby w stanie okreslic godzine smierci Gary'ego....

To sie nie trzyma kupy, widac Bellick byl potrzebny scenarzystom w Fox River, ale mogli to rozegrac bardziej logicznie...

pozdrawiam
maciak

Policja nie wchodziła tak głeboko w śłedztwo. Mieli podejżanego, wszytsko się zgadzało. On samzawarł umowe z prokuratorem, dla tego sprawa taks zybko sie odbyła. gdyby doszło do procesu, może takei detale wyszły by na powierzchnie. Do procesu jednak nie doszło.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#705 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.01.2007 - |03:29|

Serial powrócił w pięknym stylu. Pierwszy epizod sezonu zimowego powalający. Wydarzyło się tak wiele, że nie wiadomo od czego zacząć.
*Kolleman uczciwie współpracuje z braćmi na zasadzie, że "wrogowie moich wrogów są moimy przyjaciółmi". Idą na całego i niemal wygrywają. W ostatniej minucie jednak sprawy się komplikują
*Mahony paradoksalnie staje się sprzymierzeńcem braci. Będzie zamieszanie.
*T-Bag, szkoda mówić. Przygnębiająca sytuacja. Mickael może mieć na sumieniu kilka niewinnych istot
*Bellick pokazuje rogi. Nie bedzie mu jednak łatwo.
*C-Note w poważnym kłopocie. Ma dylemant.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 23.01.2007 - |14:27|

• 0
Genesis

#706 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.01.2007 - |10:42|

Prison Break 02x14

Świetny odcinek.. wiele się działo.
  • 0

#707 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 23.01.2007 - |16:21|

no wkońcu jest!!!!
I znowu już myślałam, że z nerwów nie wytrzymam.
To jest najbarziej denerwujący serial jaki w życiu widziałam ( genialnie!!!) :clap:
kiedyś ( jak były tylko 2 kanały TVP i rano na obu leciał albo obraz kontrolny albo TV edukacyjna :rolleyes: ) to ludzie tak się przejmowali losami Isaury, teraz na szczęście jest NET i są Prisony
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#708 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 23.01.2007 - |20:13|

Odcinek jak zwykle w swoim denerwującym stylu, czyli wali bezsensami, które przeszkadzają oglądać, cała sytuacja z T-Bagem rozłożyła mnie, babka totalnie tam bzikowała, gdy za pierwszym razem spokojnie mogła go rozwalić, bo odszedł od niej na parę kroków, to panikuje, ale potem nic jej nie przeszkadza pobiec po swojego gnata z chęcią rozwałki faceta przy dzieciach lub nawet z nimi, bo zapewne T_Bag użyłby ich jako żywe tarcze, ciekawe też co kombinuje nasz agent pościgowy, bo rozwalenie gościa z SS na pewno nie pomoże mu, utrzymać rodziny w zdrowiu.
  • 0

#709 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.01.2007 - |20:38|

babka totalnie tam bzikowała, gdy za pierwszym razem spokojnie mogła go rozwalić, bo odszedł od niej na parę kroków, to panikuje, ale potem nic jej nie przeszkadza pobiec po swojego

To zadziwiające, ze krytukujesz prawdopodobnie najbardziej realistyczny wątek tego epizodu.

T-Baga nie udała się rozwalic takim asom jak Ballick, a ty sie spodziewasz, ze nagle przerazona kobieta to zrobi. Strzalanie do człowieka to nie taka prosta sprawa. Trzeba najpierw uchwycić broń, odbezpieczyć, wycelowac, nacisnac spust i to wszytsko z świadomoscią, ze bedzie się miało na sumieniu ludzkie życie, że może można inaczej.
  • 0
Genesis

#710 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 23.01.2007 - |21:29|

Odcinek świetny.

Ale pytanie... ile jeszcze razy przez Burrowsa plan pójdzie się .....????
  • 0
VeeDee

#711 MrLong

MrLong

Szeregowy

• VIP
  • 17 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.01.2007 - |22:01|

Ale bzdura z tym DNA. Próbki mogli zniszczyć, ale zawsze można wykazać pokrewieństwo z siostrą albo innymi żyjącymi krewnymi.
  • 0

#712 VolKhen

VolKhen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 23.01.2007 - |22:04|

Nie no ile razy wszystko bedzie sie jeszcze komplikowac? przeciez oni sa chyba najbardziej pechowymi ludzmi na swiecie. Zaczyna mnie to bardzo irytowac. Do tego policja jest od nich o 5m i pewnie znowu ich nie złapią. Paranoja... Konczcie i wstydu oszczedzcie.
  • 0

#713 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 23.01.2007 - |23:54|

Tak się zastanawiam, dokąd to wszystko zmierza. C-Note - donikąd. T-Bag - prosto w przepaść :) Bellick - karykatura Scofielda z pierwszej serii... I po co twórcy powrócili do Fox River, tylko dla Bellicka? Mam przeczucie, że chcą pod koniec serii (albo wcześniej) pozamykać całą ekipę na powrót w Fox River...
  • 0
kaminaclose.jpg

#714 Dlord

Dlord

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 24.01.2007 - |00:28|

Dopiero co zaczołem ogladac PB (ok. miesiac) ogladnołem dzisiaj ostatni odcinek 1 sezonu i po wielu przygodach z serialami myslałem ze sie skonczy troche bardzo zaskakujaco co i tak było zaskakujace. Jak i cały serial jest zaskakujacy. Narazie to ejst mój ulubiony serial.

jedynie co mnie w polskiej telewizje denerwuje to tłumaczenia.
The O.C. - Życie na fali (skad oni to wzieli)
Lost - Zagubieni (tutaj dobrze ale czemu dawali w telegazecie i programach tv Zagubieni zamiast Lost.)
Prison Break- skazany na śmierć(moze jest jakies powiazanie ale gdy widze te reklamy to chce mi sie płakac z głupoty tych reklam zamiast dac Prison Break napewno lepiej brzmi)
Desperate Housevaves(jakos tak)- Gotowe na wszystko (hmm. nie wiem co to znaczy ale na pewno nie gotowe na wszystko tutaj było potrzebne tłumaczenie ale jakies lepsze chociaz fajnie brzmi:) )
BSG -bez zmian
The X-Files- Z Archiwum X(troche prawdy ale napewno nie dosłowne tłumaczenie powini zostawic The X- Files ładnie brzmi.)

No i tyle.
  • 0

#715 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 24.01.2007 - |02:40|

No cóż Prison Break jaki jest każy widzi.
Miło się to ogląda, ale czegoś jakby brakuje. Może tytuł jest oryginalnie zły. Po mojemu to raczej pasuje tu coś w stylu Pechowcy z więzienia.
Poza tym, miło że serial wróćił do emisji.
  • 0

#716 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 24.01.2007 - |09:43|

nie wiem czym sie tu zachwycac? Te ciagle komplikacje, pech bohaterow juz nie rajcuje, a zwyczajnie meczy. Wszystko jest coraz bardziej naciagane i bezsensowne. Serialowi brakuje glownego watku, ktory przy ciagnal calosc. W pierwszym sezonie byla ucieczka - teraz w sumie nie wiadomo o co chodzi. Niby o wyjasnienie calej sprawy, o oczyszczenie z zarzutow, ale to nie jest to. PB juz po prostu nudzi...
  • 0

#717 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 24.01.2007 - |18:33|

nie wiem czym sie tu zachwycac? Te ciagle komplikacje, pech bohaterow juz nie rajcuje, a zwyczajnie meczy. Wszystko jest coraz bardziej naciagane i bezsensowne. Serialowi brakuje glownego watku, ktory przy ciagnal calosc. W pierwszym sezonie byla ucieczka - teraz w sumie nie wiadomo o co chodzi. Niby o wyjasnienie calej sprawy, o oczyszczenie z zarzutow, ale to nie jest to. PB juz po prostu nudzi...

Z tego wynika, że nie ma po co ściągać nowego odcinka. A oglądanie go to już czysta strata czasu. To jak będzie za tydzień, ściągamy? ;)

Użytkownik mr_gm edytował ten post 24.01.2007 - |18:36|

• 0

#718 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 24.01.2007 - |20:26|

Jak nudzi to nie oglądać.... Ja tam wolę " śmiertelnie nudnego" prison breaka niż cokolwiek z polskiej TV.... :hehe:
  • 0

#719 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 25.01.2007 - |09:16|

Z tego wynika, że nie ma po co ściągać nowego odcinka. A oglądanie go to już czysta strata czasu. To jak będzie za tydzień, ściągamy? ;)

a kolega wie co to sentyment, przywiazanie, albo jeszcze mocniej... uzaleznienie ?;)

Użytkownik borderline edytował ten post 25.01.2007 - |09:16|

• 0

#720 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 25.01.2007 - |16:34|

Jak patrzę na tego łysola Lincolna, to po prostu cholera mnie bierze. Jak mogli daćtakiego idiotę na role bądź co bądź niemal głównej postaci filmu.

Ale bądźmy dobrej myśli. Adwokat pasztet zginęła, może zginie i Lincoln (tytułowy "Skazany":D:D: chciało by się rzec:P)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych