Supernatural - stary wątek
Napisano 19.09.2008 - |18:26|
WOW ! 10/10. Super odcinek premierowy. Sezon zapowiada sie wyje*any w kosmos !!!! )))))))))))
ps. Jednego mi szkoda, ze nie ma juz "starej" Ruby, no ale trudno....
Z logicznego punktu widzenia nie mogło być "starej" Ruby. Ciało człowieka nie miało prawa przeżyć goszcząc w sobie demona tak długo (Ruby została wygnana z ciała przez Lilith). Przypomnij sobie casus blondyneczki z sezonu pierwszego.
Napisano 19.09.2008 - |18:31|
4x01 zgromadził przed telewizorami 3.956 mln widzów. Jest znaczna poprawa, ok. 33%, w porównaniu z poprzednim sezonem :]
Napisano 19.09.2008 - |19:02|
Ciało człowieka może mieć w sobie demona dowolnie długo, tylko że ciało jest śmiertelne, ale demom może w nim być nawet po śmierci czlowieka - w pierwzym sezonie, Meg spadła z któregoś tam piętra, i dlatego po opuszczeniu jej ciała przez domena - umarła...Z logicznego punktu widzenia nie mogło być "starej" Ruby. Ciało człowieka nie miało prawa przeżyć goszcząc w sobie demona tak długo (Ruby została wygnana z ciała przez Lilith). Przypomnij sobie casus blondyneczki z sezonu pierwszego.
a nie mówiłem?WOW ! 10/10. Super odcinek premierowy. Sezon zapowiada sie wyje*any w kosmos !!!! :)))))))))))
Napisano 19.09.2008 - |19:27|
Im dalej tym lepiej a już połączenie posługującego się mocami Sama i Dean na usługach Anioła nie mówiąc już o samym Aniele to posunięcie iście mistrzowskie.
Do tego ta przemiana Sama od sierotki do Pana Niszczyciela i Używam Życia.
Prorokuję i było by to świetne gdyby za to Dean przechodził zmianę na odwrót, od sceptyka, agnostyka itp do WIERNEGO ŻOŁNIERZA BOGA.
Mamy więc świetny początek z bardzo dobrze zapowiadającymi się wątkami z których DUŻO można sklecić.
Użytkownik Quendi edytował ten post 19.09.2008 - |19:27|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 19.09.2008 - |19:45|
Kurcze Ogrodnik już w kolejnym temacie się zgadzamy i wyjąłeś mi słowa z ust.WOW ! 10/10. Super odcinek premierowy. Sezon zapowiada sie wyje*any w kosmos !!!! )))))))))))
ps. Jednego mi szkoda, ze nie ma juz "starej" Ruby, no ale trudno....
Odcinek dla mnie BOMBA normalnie coś pięknego.
Jakże przyjemnie obejrzeć tak porządnie, sensownie i wybornie zrobioną historię.
Tak rzadko się zdarza ,że im dalej tym lepiej a tu powiem jest O WIELE WIELE lepiej i serial coraz bardziej się rozkręca.
No no zobaczymy jakie Dean dostanie zadanie od anioła. Oj namieszaliby jakby musiał stanąć przeciwko bratu jako wysłannik Boga przeciwko temu co się uczy sztuczek od demona. Mimo, że obecnie Sam używa ich aby zwalczać demony.
Tak po pewnym czasie zwróciłem uwagę ,że w sumie w tym odcinku nie ma prawie muzyki, są tylko odgłosy tła - dosyć specyficzne wrażenie.
I faktycznie brakuje jakoś Ruby, człowiek już się zdążył do niej przyzwyczaić.
A teraz niestety tydzień czekania.
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.09.2008 - |19:53|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.09.2008 - |19:51|
Napisano 19.09.2008 - |19:55|
odcinek bardzo dobry, a sama koncówka wgniata w fotel. widac ze scenarzysci w wakacje nie próżnowali tylko mocno wzieli się do roboty.
kurde i teraz tydzien czekania, eh.
Napisano 19.09.2008 - |20:00|
W wakacje jak już to ten odcinek miał ostatnie poprawki w montażowni po nakręceniu a scenariusz już dawno był napisany.widac ze scenarzysci w wakacje nie próżnowali tylko mocno wzieli się do roboty.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.09.2008 - |20:07|
Ciało człowieka może mieć w sobie demona dowolnie długo, tylko że ciało jest śmiertelne, ale demom może w nim być nawet po śmierci czlowieka - w pierwzym sezonie, Meg spadła z któregoś tam piętra, i dlatego po opuszczeniu jej ciała przez domena - umarła...
Owszem, zgoda, choć ciężko oczekiwać, by Ruby była spokojnym demonem, siedząc cicho w norze i od czasu do czasu wychodząc na spotkanie z braciszkami. Włączając to masę łowców, spiskowanie przeciw demonom... cóż... biedne ciało Ruby
Wracając do odcinka.
Wreszcie! Jako rozsądny chrześcijanin swego czasu utyskiwałem na uniwersum Supernatural. Na ziemi mamy hołotę duchów, zmór, diabłów, demonów... i żadnym namacalnych tworów Boga. Nie kupuję teorii: mamy zło, ale Boga nie ma. Nie i już. To zbyt płytkie dla mnie. Ale już jest dobrze. Nawet bardzo dobrze!
Ciekawe, czy po cięciu kosztów (na aktorkach) twórców będzie znów stać na tantiemy dla starych rockowych kawałków. Nie wiem, czy zauważyliście, ale w sezonie 3 było tego niewiele. Micha się cieszy słysząc AC/DC!
I sytuacyjny humor! Brakuje mi takowego. Nie wysilone gagi, nie rzucanie hasłami. Oblanie Deana wodą i splucie - miodzio! miodzio!
Widzę, że scenarzyści coraz bardziej wierzą w siebie i z serialu z większością odcinków standalone coraz bardziej są pewni swoich możliwości i umieją popuścić wodze fantazji. I zmierzają ku serialowi totalnemu. Brawa dla 4x01! Emocje jeszcze nie opadły!
Napisano 19.09.2008 - |21:32|
Teraz czekam na komentarze tych co się śmiali, gdy pisałem, że w Supernatural pojawienie się Nieba to kwestia czasu (chyba, że sam Lucek zstąpił na Ziemię)
Teraz zostaje nam się tylko modlić o to żeby wszystko było ładnie poprowadzone przez scenarzystów.
Ciekawe, czy to co demon w barze mówił o tym, że wszyscy zginą odnosiło się do Castiela czy nowej roboty Deana?
Użytkownik Wodzu edytował ten post 19.09.2008 - |21:43|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 19.09.2008 - |22:50|
Ciekawe, czy to co demon w barze mówił o tym, że wszyscy zginą odnosiło się do Castiela czy nowej roboty Deana?
No i na to czekam. Na pokazanie nowego wroga bo stare demony są za cienkie na takie rozgrywki
Użytkownik ericdraven edytował ten post 19.09.2008 - |22:51|
Napisano 20.09.2008 - |10:38|
Napisano 20.09.2008 - |10:58|
A aniołek niczego sobie, klawy gość
Napisano 20.09.2008 - |14:39|
Użytkownik Krusty edytował ten post 20.09.2008 - |16:01|
Napisano 20.09.2008 - |15:15|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 20.09.2008 - |19:28|
nAzGuL22 chcieć więcej
Napisano 21.09.2008 - |11:58|
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 21.09.2008 - |12:49|
Ogólnie wszystko na plus za wyjątkiem jednym:
- Nowa ruby, na razie mi się nie podoba.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych