Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#701 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 19.09.2008 - |18:15|

WOW ! 10/10. Super odcinek premierowy. Sezon zapowiada sie wyje*any w kosmos !!!! :))))))))))))

ps. Jednego mi szkoda, ze nie ma juz "starej" Ruby, no ale trudno....
  • 0
Dołączona grafika

#702 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 19.09.2008 - |18:26|

WOW ! 10/10. Super odcinek premierowy. Sezon zapowiada sie wyje*any w kosmos !!!! :))))))))))))

Z logicznego punktu widzenia nie mogło być "starej" Ruby. Ciało człowieka nie miało prawa przeżyć goszcząc w sobie demona tak długo (Ruby została wygnana z ciała przez Lilith). Przypomnij sobie casus blondyneczki z sezonu pierwszego.
  • 0

#703 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.09.2008 - |18:31|

Są już pierwsze wyniki oglądalności nowego odcinka Supernatural.

4x01 zgromadził przed telewizorami 3.956 mln widzów. Jest znaczna poprawa, ok. 33%, w porównaniu z poprzednim sezonem :]
  • 0
I will do anything for lulz.

#704 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.09.2008 - |19:02|

Z logicznego punktu widzenia nie mogło być "starej" Ruby. Ciało człowieka nie miało prawa przeżyć goszcząc w sobie demona tak długo (Ruby została wygnana z ciała przez Lilith). Przypomnij sobie casus blondyneczki z sezonu pierwszego.

Ciało człowieka może mieć w sobie demona dowolnie długo, tylko że ciało jest śmiertelne, ale demom może w nim być nawet po śmierci czlowieka - w pierwzym sezonie, Meg spadła z któregoś tam piętra, i dlatego po opuszczeniu jej ciała przez domena - umarła...

WOW ! 10/10. Super odcinek premierowy. Sezon zapowiada sie wyje*any w kosmos !!!! :)))))))))))

a nie mówiłem?

#705 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 19.09.2008 - |19:27|

Zdecydowanie scenarzyści mają pomysł na ten serial i to już od dłuższego czasu.
Im dalej tym lepiej a już połączenie posługującego się mocami Sama i Dean na usługach Anioła nie mówiąc już o samym Aniele to posunięcie iście mistrzowskie.

Do tego ta przemiana Sama od sierotki do Pana Niszczyciela i Używam Życia.

Prorokuję i było by to świetne gdyby za to Dean przechodził zmianę na odwrót, od sceptyka, agnostyka itp do WIERNEGO ŻOŁNIERZA BOGA.

Mamy więc świetny początek z bardzo dobrze zapowiadającymi się wątkami z których DUŻO można sklecić.

Użytkownik Quendi edytował ten post 19.09.2008 - |19:27|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#706 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.09.2008 - |19:45|

Kurcze Ogrodnik już w kolejnym temacie się zgadzamy i wyjąłeś mi słowa z ust. ;)
Odcinek dla mnie BOMBA normalnie coś pięknego.

Jakże przyjemnie obejrzeć tak porządnie, sensownie i wybornie zrobioną historię.
Tak rzadko się zdarza ,że im dalej tym lepiej a tu powiem jest O WIELE WIELE lepiej i serial coraz bardziej się rozkręca.

No no zobaczymy jakie Dean dostanie zadanie od anioła. Oj namieszaliby jakby musiał stanąć przeciwko bratu jako wysłannik Boga przeciwko temu co się uczy sztuczek od demona. Mimo, że obecnie Sam używa ich aby zwalczać demony.

Tak po pewnym czasie zwróciłem uwagę ,że w sumie w tym odcinku nie ma prawie muzyki, są tylko odgłosy tła - dosyć specyficzne wrażenie.
I faktycznie brakuje jakoś Ruby, człowiek już się zdążył do niej przyzwyczaić.

A teraz niestety tydzień czekania. :( :(

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.09.2008 - |19:53|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#707 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 19.09.2008 - |19:51|

Moja szczeka była bliska przebicia się do Chin po obejrzeniu tego odcinka. Jednak istnieją porządni scenarzyści. 10/10
  • 0

#708 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 19.09.2008 - |19:55|

to jest to...! :)

odcinek bardzo dobry, a sama koncówka wgniata w fotel. widac ze scenarzysci w wakacje nie próżnowali tylko mocno wzieli się do roboty.

kurde i teraz tydzien czekania, eh.
  • 0
- widzew lodz - simple the best -

#709 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.09.2008 - |20:00|

widac ze scenarzysci w wakacje nie próżnowali tylko mocno wzieli się do roboty.

W wakacje jak już to ten odcinek miał ostatnie poprawki w montażowni po nakręceniu a scenariusz już dawno był napisany. :P
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#710 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 19.09.2008 - |20:07|

Ciało człowieka może mieć w sobie demona dowolnie długo, tylko że ciało jest śmiertelne, ale demom może w nim być nawet po śmierci czlowieka - w pierwzym sezonie, Meg spadła z któregoś tam piętra, i dlatego po opuszczeniu jej ciała przez domena - umarła...

Owszem, zgoda, choć ciężko oczekiwać, by Ruby była spokojnym demonem, siedząc cicho w norze i od czasu do czasu wychodząc na spotkanie z braciszkami. Włączając to masę łowców, spiskowanie przeciw demonom... cóż... biedne ciało Ruby :)

Wracając do odcinka.
Wreszcie! Jako rozsądny chrześcijanin swego czasu utyskiwałem na uniwersum Supernatural. Na ziemi mamy hołotę duchów, zmór, diabłów, demonów... i żadnym namacalnych tworów Boga. Nie kupuję teorii: mamy zło, ale Boga nie ma. Nie i już. To zbyt płytkie dla mnie. Ale już jest dobrze. Nawet bardzo dobrze!

Ciekawe, czy po cięciu kosztów (na aktorkach) twórców będzie znów stać na tantiemy dla starych rockowych kawałków. Nie wiem, czy zauważyliście, ale w sezonie 3 było tego niewiele. Micha się cieszy słysząc AC/DC!

I sytuacyjny humor! Brakuje mi takowego. Nie wysilone gagi, nie rzucanie hasłami. Oblanie Deana wodą i splucie - miodzio! miodzio!

Widzę, że scenarzyści coraz bardziej wierzą w siebie i z serialu z większością odcinków standalone coraz bardziej są pewni swoich możliwości i umieją popuścić wodze fantazji. I zmierzają ku serialowi totalnemu. Brawa dla 4x01! Emocje jeszcze nie opadły!
  • 0

#711 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.09.2008 - |21:32|

O k..............wa szczęka do ziemi. Chyba lepiej nowy sezon rozpocząć się nie mógł.

Teraz czekam na komentarze tych co się śmiali, gdy pisałem, że w Supernatural pojawienie się Nieba to kwestia czasu (chyba, że sam Lucek zstąpił na Ziemię)

Teraz zostaje nam się tylko modlić o to żeby wszystko było ładnie poprowadzone przez scenarzystów.

Ciekawe, czy to co demon w barze mówił o tym, że wszyscy zginą odnosiło się do Castiela czy nowej roboty Deana?

Użytkownik Wodzu edytował ten post 19.09.2008 - |21:43|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#712 ericdraven

ericdraven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.09.2008 - |22:50|

No ładnie zaczynamy. Wszystko lepiej i wszystkiego więcej :D

Ciekawe, czy to co demon w barze mówił o tym, że wszyscy zginą odnosiło się do Castiela czy nowej roboty Deana?

No i na to czekam. Na pokazanie nowego wroga bo stare demony są za cienkie na takie rozgrywki ;)

Użytkownik ericdraven edytował ten post 19.09.2008 - |22:51|

• 0

#713 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.09.2008 - |10:38|

Dobrze, że Ruby jest w brunetce, nie lubie blondynek ;p. Ciekawe, co ten Anioł powie o Ruby, albo co ona o nim, czy będzie pokój między nimi. Serial już dobiega końca i taki nowy przeciwny kierunek (bo z nieba) jest najlepszy, żeby go podtrzymać.
  • 0

Dołączona grafika

#714 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 20.09.2008 - |10:58|

słaba ta nowa ruby, poprzednia była bardziej wyrazista, a ta jaks taka bez polotu
A aniołek niczego sobie, klawy gość :D
  • 0
You are what you believe yourself to be

#715 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.09.2008 - |13:28|

/.../ Serial już dobiega końca /.../

a ta wiedza skąd?
  • 0
Dołączona grafika

#716 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 20.09.2008 - |14:39|

Kripke coś wspominał ze chce odejść w chwale jak twórcy DS9 ale nie mówił kiedy, nie wspominając o tym że strasznie się użera z CW o kasę na serial, zaś samo CW nie wiadomo jak pociągnie.

Użytkownik Krusty edytował ten post 20.09.2008 - |16:01|

• 0

#717 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.09.2008 - |15:15|

Kripke jak na razie nie powiedział, że czwarty sezon będzie ostatnim. W jednym z wywiadów padły słowa, że fabułę ma rozpisaną na 5 sezonów, problem w tym, czy CW szansę da tyle stworzyć. A samo CW cienko zipie, ale moze 90210 troche poprawi sytuacje i ze 2 lata jeszcze pociagnie.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#718 nAzGuL22

nAzGuL22

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 115 postów
  • MiastoBytom

Napisano 20.09.2008 - |19:28|

Rzadki to przypadek, aby serial z sezonu na sezon był coraz lepszy, zwłaszcza w tak dość specyficznej tematyce :)

nAzGuL22 chcieć więcej :D
  • 0

#719 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 21.09.2008 - |11:58|

jestem wstrzasniety, niemieszany. ja cie krece w obie rece... [beeep] poczatek sezonu. fajnie zobaczyc braci po dluzszej przerwie. oczywiscie odcinek na dyszke. tajemnica Sama, "nowa" Ruby, aniolek, Impala xD... no i te powypalane oczy. cos niesamowitego :D
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#720 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 21.09.2008 - |12:49|

Pięknie się zapowiada. Ciekawa misja przed Deanem, czyżby miał kiedyś powstrzymać Sama? Bratobójczy pojedynek Dobra ze Złem? Hehe :] Jeszcze jak Mitch Pileggi dojdzie to będzie ostro.

Ogólnie wszystko na plus za wyjątkiem jednym:
- Nowa ruby, na razie mi się nie podoba.
  • 0
VeeDee

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych