Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#701 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 08.04.2006 - |17:39|

Co to za miejsce na tych zdjęciach? Widać je na paru pierwszych zdjęciach (Ana, Locke) i na ostatnim. To jakiś tunel? Było to już w poprzednich odcinkach czy może udało im się coś otworzyć? Bo sam nie wiem.

Masz racje Seher. Tam jest jakiś tunel, którego wcześniej chyba nie było... Nie oglądałem jeszcze 2x18 ale chyba nic takiego nie odkryli. Ciekawe...
  • 0
The memory remains.

#702 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 08.04.2006 - |18:17|

Chyba coś przegapiliście...

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Czas najwyższy! :P

a co do wspomnień Eko i Locke'a to tam jest tylko napisane, że to będzie historia Eko i Locke'a - nie napisano natomiast, że chodzi o flashbacki.
  • 0

#703 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 08.04.2006 - |19:03|

Ana Lucia attempts to get the prisoner to confess

Hm, Henry ma już podobno po 2x19 nie występować :>
Ciekawe kim w takim razie będzie ten więzień.
  • 0

#704 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 08.04.2006 - |19:07|

Masz racje Seher. Tam jest jakiś tunel, którego wcześniej chyba nie było... Nie oglądałem jeszcze 2x18 ale chyba nic takiego nie odkryli. Ciekawe...

Uwierzcie mi na słowo, że tam jest ten tunel i już dawno go znają, ja nie dysponuję screenem w tej chwili tylko.

Chyba coś przegapiliście...

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Czas najwyższy! :P

a co do wspomnień Eko i Locke'a to tam jest tylko napisane, że to będzie historia Eko i Locke'a - nie napisano natomiast, że chodzi o flashbacki.

No chyba tak :P

Hm, Henry ma już podobno po 2x19 nie występować :>
Ciekawe kim w takim razie będzie ten więzień.

Właśnie, ma nie występować, a jednak ... coś tu nie jest wiadome, podobno ma się pojawić jeszcze 2 sezonie poza 2x19.

Dodam, że odcinek 2x19 S.O.S. będzie trwał 64 minuty antenowe, czyli jakieś 44 minuty w rzeczywistości, będzie więc (podobnie jak 2x18) odrobinę dłuższy niż standardowe.

Użytkownik boone edytował ten post 08.04.2006 - |19:12|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#705 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 11.04.2006 - |09:33|

Tłumaczenia i opisy dla odcinków 20-22

Przypominam opis 2x20 "Two For The Road" - Dwoje na drodze (Ana Lucia-centric)
Jack and Kate bring an exhausted Michael back to the camp, and with him, news about "The Others." Meanwhile, Ana Lucia attempts to get the prisoner to confess, and Hurley plans a surprise date for Libby
Tłumaczenie: Jack i Kate przyprowadzają do obozu wyczerpanego Michaela a razem z nim wieści o innych. W między czasie Ana Lucia usiłuje zmusić więźnia do mówienia prawdy, a Hurley planuje randkę-niespodziankę dla Libby.
Spoilery do 2x21 i 2x22 nie są wciąż oficjalnie potwierdzone
Opis 2x21 "?" (Eko-centric)
Recovering from his recent injury, Locke joins Eko in a search for the location marked by a "?" on the mysterious map. Their discovery reveals a startling secret about the island and the purpose of the hatch.
Tłumaczenie: Zdrowiejąc z niedawnej rany Locke dołącza do Eko w poszukiwaniu lokacji oznaczonej jako "?" na tajemniczej mapie. Odkrywają zaskakujące sekrety wyspy i przeznaczenie bunkra.
Opis 2x22 "Three Minutes" - Trzy minuty (Michael-centric)
With Locke away, Jack is left in charge of the hatch and must decide if he should believe Henry and not push the button, risking everyone's safety. Meanwhile, the events that happened to Micheal after he left are finally revealed.
Tłumaczenie: Gdy Locke jest daleko, Jack jest pozostawiony na zmianie we włazie i musi zdecydować jeśli powinien uwierzyć Henry'emu i nie wciskać przycisku, ryzykując bezpieczeństwo wszystkich. W tym samym czasie wydarzenia, które przytrafiły się Michaelowi od zniknięcia są wreszcie pokazane.
---------------------------------------------------------------------
------ Spoilery do 2x21 i 2x22 nie są wciąż oficjalnie potwierdzone
Spoilery z dzisiejszego czatu Kristin od spoilerów:
venitia asks: LOST PLEASE?!
Kristin: (Mild) Jack and Kate will bring Michael back to camp in the May 3rd episode, so perhaps their proposed 'trade' will work out afterall. I'm told Michaal has been around The Others since we last saw him and he has 'news' to report. I'm also told the episode is Ana Lucia-centric, although we'll be seeing more of Hurley and Libby's romance that week, and that the episode is all about trying to finally make us feel something for Ana L.
--------------------------------------------------------------------------
samson asks: Do you know anythng about that Lost book they are selling, The Bad Twin?
Kristin: As you know, it's been found on the island. Hurley will read it, however it will be missing the last 30 pages. We paying customers, of course, get the whole thing from Hyperion Books. You can get the book description here: http://www.hyperionb...ISBN=1401302769. As well as the author's bio (with a date that should put to rest any theories that the island is in the past or future): http://www.hyperionb...or.asp?ID=Troup
lostiesvtailies asks: Who's the the man and woman that do the deed on 'Lost' this season? I'm hoping it's Kate and Sawyer.
Kristin: My money's on Libby and Hurley!
billio asks: I had some scoop and wanted to share: Matthew Fox and Matthew McConaughey are in my town filiming a movie! And Matthew dyed his hair red. How is he doing this movie and also Lost in Hawaii? Is he off the show? Oh, god, don�t tell me he dies!
Kristin_Veitch replies: (Mild) Fear not! As far as I know, Jack is not dying -- ever. According to the show's publicist: "They gave him last week off � he�ll finish the movie when Lost wraps. Just saw him this morning and his hair was his normal color." But here's the truly creepy part: He looked just as hot with it red, from what I hear! Clearly, another island mystery.
---------------------------------------------------------------------------
lilfishie8806 asks: Is someone already DEAD on Lost?
Kristin_Veitch replies: No. For the record. The verb conjugation were wrong. Not the tense. We won't get nitpicky about the verb-subject agreement.. moze ktos przetluaczyc??
----------------------------------------------------------------------------
zsazsazsu asks: where did libby find makeup on the island? are there shipments being dropped off as well?
Kristin_Veitch replies: Yes. And I hear it's a Sephora that Eko is building.
----------------------------------------------------------------------------
From sushimama: Please tell me the brawling buddies aren't Hurley and Sawyer! My big guy wouldn't do that...would he?
The Brawling Buddies blind item from the message boards? No! It's not. It's a show I talk about far less than Lost (I know, that's not saying much), but I do talk about it!
-----------------------------------------------------------------------------
From jlavandy: Who is the one dying on Lost? Hey, it's worth a try.
I don't know. Seriously. However, I'm 99.9 percent certain your verb is incorrect(!).
------------------------------------------------------------------------------
From mysterymistress: Will Walt be with Michael?
No.
-----------------------------------------------------------------------------
Skrótowe tłumaczenie spoilerów Kristin:
Jack i Kate przyprowadzają w 2x20 do obozu wyczerpanego Michaela a razem z nim wieści o innych. W między czasie Ana Lucia usiłuje zmusić więźnia do mówienia prawdy, a Hurley planuje randkę-niespodziankę dla Libby Odcinek będzie zawierał w sobie dużo o Hurleyu i Libby, ale jego głównym zadaniem będzie przekonanie nas do Any Lucii.
Jack jest nieśmiertelny w serialu i na pewno nie umrze.
Libby i Hurley spędzą razem upojną noc.
(Nie rozumiem spoilerów dotyczących śmierci, proszę kogoś o tłumaczenie)
Eko nie buduje Sephory (czyli pewnie jednak kapliczkę :D )
A Walt nie wróci z Michaelem.

Edit do postu niżej: Szczerze mówiąc też mi się tak wydaje. Wciąż nie mamy potwierdzonych retrospekcji z 21 i 22 odcinka, może jednak Libby dostanie swój epizod? Zgadzam się z Seherem i wydaje mi się, że te spoilery nie są prawdziwe a przebieg zdarzeń w 2x21 i 2x22 będzie wyglądał zupełnie inaczej.

Użytkownik boone edytował ten post 11.04.2006 - |13:54|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#706 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 11.04.2006 - |15:27|

Kristin_Veitch replies: No. For the record. The verb conjugation were wrong. Not the tense. We won't get nitpicky about the verb-subject agreement.

Na moje oko chodzi o gramatykę i użycie czasownika "dead" w złym czasie. W sumie też nie kumam, bo bądź co bądź zastrzelili Shannon więc nie można mówić, że do tej pory nikt w "Lost" nie zginął. Tak czy siak moim skromnym zdaniem ten kto pytał, usłyszał gdzieś błędnie, że ktoś dodatkowy z Lostowiczów nie żyje, a Kristin zwróciła uwagę na to, że nie "nie żyje", tylko "umrze". Mogę się jednak mylić.

Hehe. Napisałem własnie parę linijek o Rachel Ticotin i musiałem wykasować, bo sobie uświadomiłem, ze przecież już była we wcześniejszym AL-centric odcinku, a co za tym idzie pisałem na marne przewidując bzdurne posty w stylu "znalazłem matkę AL w pierwszym odcinku przy wraku samolotu!" po kolejnym odcinku AL-centric. Choć z drugiej strony może i tak bardzo się nie pomyliłem. Zobaczymy.

Użytkownik Quentin edytował ten post 11.04.2006 - |15:29|

• 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#707 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.04.2006 - |18:14|

Na oficjalnej stronie Losta (ABC) przeczytałem zapowiedź odcinka 19 S.O.S. Wynika z niej że tytuł odcinka będzie dotyczył sygnału s.o.s. który będzie chciał w jakiś sposób nadać Bernard. Ciekawi mnie bardzo dlaczego Rose będzie się to nie podobało, czyżby chciała zostać na wyspie ??? To będzie chyba największa zagadka odcinka. Poza tym zapowiada się znów jakaś romantyczna scenka z Jackiem i Kate. Mam nadzieję, że może w końcu coś z nich będzie (osobiście wolę pare Jack-Kate niż Sawyer-Kate). No i też nie zapominajmy o Locke'u, który zacznie wątpić w swój pogląd na temat wyspy (w to, że to wszystko ma jakiś wyższy cel, tak przypuszczam). No ciekawie się zapowiada, a ponieważ jak już wcześniej wspomniano odcinek ten ma być ciszą przed burzą, więc reżyserzy postawią przed nami pełno nowych pytań bez odpowiedzi... Pewnie sami zaczniemy wątpić w to wszystko i coś czuje że po tym odcinku posypie się wiele nowych teorii B)
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#708 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 11.04.2006 - |21:44|

# new 04/11 - Guest stars for season finale: Cameron, British (Rupert Murdochish) 50, rich steel tycoon, ruthless, competitive, protective of his daughter; Penelope, late 20's, beautiful, strong, daughter of Cameron, wants a simple life, to fall in love and start a family. Though she has no interest in her family's money she eventually uses it to get what she wants. Source: SecretAgentMan at TWoP

Spoiler do odcinka finałowego odcinka 2x23 (wciąż bez nazwy)
  • 0

#709 The_Mighty_Partridge

The_Mighty_Partridge

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 11.04.2006 - |22:59|

Kristin_Veitch replies: No. For the record. The verb conjugation were wrong. Not the tense. We won't get nitpicky about the verb-subject agreement.. moze ktos przetluaczyc??

Tłumaczenie - bez analizy :D :

lilfishie8806 pyta: Czy ktoś w LOST jest już martwy?

Kristin_Veitch odpowiada: Nie. Oficjalnie nie. Odmiana czasownika jest błędna. Nie ten czas (gramatyczny). Nie zamierzamy szukac dziury w całym jeżeli chodzi o zgodnośc (gramatyczną) orzeczenia z podmiotem.

QUENTIN: DEAD to w zależności od kontekstu przysłówek, przymiotnik, rzeczownik ale nie czasownik. Jedyne orzeczenie tutaj to "is" ...

Użytkownik The_Mighty_Partridge edytował ten post 11.04.2006 - |23:06|

• 0

#710 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów

Napisano 11.04.2006 - |23:30|

QUENTIN: DEAD to w zależności od kontekstu przysłówek, przymiotnik, rzeczownik ale nie czasownik. Jedyne orzeczenie tutaj to "is" ...

Masz absolutną rację :) Błąd tak głupi, że aż niemożliwy do popełnienia świadomie - ot rozpędziłem się za bardzo i przywaliłem niezłym kwiatkiem ;) Tak czy siak nie zmienia to w niczym mojej jakże dogłębnej :) analizy zakładającej, że pytający usłyszał o czymś co się dopiero wydarzy, a nie o tym co już się wydarzyło.

Szukam jakiegoś spoilera co by post był bardziej ontopic (choć już chyba jest)... O mam:

"Muszę powiedzieć, że zakończenie tego sezonu będzie spektakularne". - Powiedział JJ Abrams w jednym z wywiadów.
Więcej tutaj: http://tinyurl.com/oozo2 choć generalnie mało o "Lost", a więcej o "Mission Impossible 3", którego to filmu Abrams jest reżyserem.

Użytkownik Quentin edytował ten post 11.04.2006 - |23:31|

• 0

#711 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 12.04.2006 - |09:33|

Spoiler do odcinka 2x22 Three Minutes (Michael-centric)
Spoilerfix
04/12 - Michael will be getting a flashback episode on May 17, during which we'll learn what, um, Others stuff he's been up to these last couple of months. Whatever it is he's been doing, I understand we'll meet a very different Michael than the one we left. Walt will also be back, and yes, he'll still be played by Malcolm David Kelley. I'm also hearing that [the] episode contains a great scene between Jack and Sawyer. Even better than the poker stuff.
Ausiello
Question: Any news about Walt or Michael on Lost? — Gaz

Ausiello: Yes, big news. Michael will be getting a flashback episode on May 17, during which we'll learn what, um, Others stuff he's been up to these last couple of months. Whatever it is he's been doing, I understand we'll meet a very different Michael than the one we left. Walt will also be back, and yes, he'll still be played by Malcolm David Kelley, who is probably something like 24 now.
----------------------------------------------------------------------
Question: Can you tell me when Kate and Sawyer will hook up on Lost? — Amy

Ausiello: I thought we might see some action between them in May, but now it looks like this season's final episodes will focus on Kate and Jack's journey to first base. I'm also hearing that the aforementioned May 17 episode contains a great scene between Jack and Sawyer. Even better than the poker stuff.
Question: Will any main characters die on Lost before the season is over? — Paul

Ausiello: No comment. - Jak zrozumieć to co powiedział Ausiello?
Click here for more information.
Question: Was Rose in a wheelchair, too? Is that what she has in common with Locke? — Jammer

Ausiello: Nope. The truth will be revealed tonight!
Question: Could Locke's con-man Poppa perhaps once gone by the alias "Sawyer?" — Bobby Nash

Ausiello: I suppose anything's possible (he says with a sheepish grin.)
Question: Was Rose born with no arms and no legs? And when the plane crashed on the island she then sprouted them? Could that be what she has in common with Locke? — Dan

Ausiello: I probably don't say this enough, but I seriously love you guys.
W skrócie. Wróci Michael i Walt, będziemy mieć retrospekcje Michaela, który wróci inny niż był kiedyś. Walta wciąż zagra Malcolm David Kelley. Odcinek będzie miał też super sceny między Jackiem i Sawyerem. Ludzie chcą wiedzieć co wspólnego ma Rose z Lockiem i wymyślają, że urodziła się bez rąk i nóg, albo jeździła na wózku, ale informacje te są dementowane. Możliwe jest, że ojciec Locke'a to prawdziwy Sawyer i czeka nas więcej Jack-Kate spraw niż Sawyer-Kate

Użytkownik boone edytował ten post 12.04.2006 - |09:44|

• 0

#712 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów

Napisano 12.04.2006 - |09:51|

Question: Will any main characters die on Lost before the season is over? — Paul

Ausiello: No comment. - Jak zrozumieć to co powiedział Ausiello?

Myślę, że ma już po prostu dość odpowiedzi na to pytanie.
  • 0

#713 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 12.04.2006 - |14:37|

jeden (tylko) klip do SOS z AOL TV:
http://us.video.aol....feature/lost_tv

Poza tym chcialem powiedziec ze jest to moj ostatni post w spoiler zone do 25 maja :) Zbliża się finał serialu a ja nie chcę sobie psuć zabawy czytając wywiady, czaty i spoilery :) Wam tez polecam - o wiele lepiej sie oglada serial kiedy nie wie sie co sie stanie za chwile albo chociaz czego mozna sie spodziewac. Mowie to publicznie zeby mi latwiej bylo przetrwac te trzy tygodnie przerwy w serialu, ktore sie szykują :) No i dobry trening przed pozniejszymi czterema miesiącami :]
  • 0

#714 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 12.04.2006 - |17:29|

Poza tym chcialem powiedziec ze jest to moj ostatni post w spoiler zone do 25 maja smile.gif Zbliża się finał serialu a ja nie chcę sobie psuć zabawy czytając wywiady, czaty i spoilery smile.gif Wam tez polecam - o wiele lepiej sie oglada serial kiedy nie wie sie co sie stanie za chwile albo chociaz czego mozna sie spodziewac. Mowie to publicznie zeby mi latwiej bylo przetrwac te trzy tygodnie przerwy w serialu, ktore sie szykują smile.gif No i dobry trening przed pozniejszymi czterema miesiącami splash.gif

Brawo Seher, jesteś wzorem dla fanów Losta. Oby wielu poszło w twoje ślady :D A wtedy 25 maja rozpocznie sie prawdziwa nawałnica postów z podziwem dla naszego ulubionego serialu
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#715 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 12.04.2006 - |17:48|

Kilka spoilerów znalezionych na angielskim forum - wycinek z jakiegoś chatu:

[22:53] <Javi> by the end of this season you will know exactly who drew the map, why and what happened to him - i guarandamnteeit!

[22:51] <Javi> truffula - well, i can't tell you who drew the map because it will be revealed later... but it was soneone who had to push the button everfy 108 minutes, so his explorations of the island were limited and a lot of what he put in the map is conjecture....

[23:53] <mav> Javi, is the history of the black rock important, or is it more the fact that it is just there that is more the issue?
[23:53] <Javi> mav - both.

[23:53] <yun23> is hanso involved with the black rocks owners history ?
[23:53] <Javi> there is a MAJOR clue about that in the map.

W skrócie:
http://lost.az.pl/in...es-klip-do-sos/
Dolna część newsa (bo górna to poprzednie spoilery :) )

Użytkownik nilhir edytował ten post 12.04.2006 - |17:52|

• 0

#716 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 12.04.2006 - |19:53|

[quote name='Seher' date='12.04.2006 |15:37|' post='174379']
jeden (tylko) klip do SOS z AOL TV:
http://us.video.aol....feature/lost_tv

więc potwierdziły się nasze podejrzenia, że to Kate i Jack wpadli w pułapkę Innych, i że to Kate podniosła lalkę...

P.S.: dziwne - trailer i ma ponad 15 sekund :P

post #900 - okrągła sumka :P :P :P

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 12.04.2006 - |19:53|

• 0

Dołączona grafika

#717 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 12.04.2006 - |20:07|

http://www.thetailse...o.s.preview.avi

tu macie link do tego klipu z aolu dla tych, którzy nie są w stanie obejrzeć go prosto ze strony bo mają problemy z internetem, wtyczkami itd.
  • 0

#718 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 13.04.2006 - |08:41|

Link do trailera 2x20, polecam !!!
http://www.youtube.c.....rch=lost 2x20

2x19 mam ale czekam na napisy :(
  • 0
.

#719 DEBEK

DEBEK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13.04.2006 - |08:52|

OMG to chyba będzie najbardziej odjechany odcinek tego sezonu :)
  • 0

#720 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 13.04.2006 - |13:53|

Szkoda, że nie Umiem Sobie Tego Wszystkiego Przetłumaczyć co Mówia dlatego nie ejst dla mnie Super Trailer :(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych