Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#701 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 06.08.2010 - |10:57|

Nie pamiętam, ale zdaje się, że SG-9 to diplomatic team. (stargatepedia tak podaje)

http://stargate.wikia.com/wiki/SG_team
http://stargate.wikia.com/wiki/SG-9
  • 0

#702 gimanel

gimanel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 06.08.2010 - |12:53|

Dzięki. Zapomniałem, że ciocia wikipedia ma podstrony o wszystkim ;).
  • 0

#703 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 07.08.2010 - |20:23|

Z mojej strony pytanie bardzo głupie , ale wyguglać mi się nie udało, a informacja potrzebna.

Jak przełożono 'Prior' na język polski?

Zupełnie nie miałam kontaktu z polskojęzyczną wersją serialu, a tak się dziwnie stało, że coś tam do SG piszę i nazwy własne kością mi w gardle stają.
Za odpowiedź byłabym bardzo wdzięczna.

@Sopranoss: Dzięki :)

Użytkownik Gally edytował ten post 07.08.2010 - |23:10|

• 0

#704 Sopranoss

Sopranoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 07.08.2010 - |22:51|

O ile pamiętam, to przełożono to jako kapłan.
  • 0
Uznałem,że ten podpis, który tutaj gościł obniżał poziom każdej mojej wypowiedzi, więc teraz jest ten.

#705 Paul Mc

Paul Mc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 17.08.2010 - |09:24|

@Gally W SG-1 tłumaczone jest jako kapłan chociaż w Ark of Truth jest też tłumaczone jako Przeor. Co jest właściwsze bo wystarczy zobaczyć link do angielskiej wiki > http://pl.wikipedia.org/wiki/Przeor
  • 0

Mekta satak Pol'Mak (Paul Mc)

#706 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 09.09.2010 - |21:49|

W tłumaczeniu Tanith, Ford nie ma słowa przeor ani razu. I zgadzam się z ich wyczuciem języka polskiego, że słowo kapłan jest tu odpowiednie. Przeor jako kaznodzieja Ori brzmi purnonsensownie.

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 09.09.2010 - |21:51|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#707 Nagaroth

Nagaroth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.09.2010 - |01:17|

Cześć
Zarejestrowałem się żeby zadać wam pewno pytanie. Oglądam właśnie Stargate SG-1 i jestem mniej więcej w połowie siódmego sezonu. Wiem że jego zakończenie to również początek Stargate Atlantis i od ósmego sezonu SG-1 wydarzenia SGA toczą się równolegle do SG-1. Pytanie brzmi, czy mogę kontynuować oglądanie SG-1 i olać na razie Atlantis czy też ich fabuła się tak zazębia że jak oleje SGA to nie będę rozumiał wydarzeń mających miejsce w SG-1?
  • 0

#708 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.09.2010 - |06:58|

Oglądaj. W początkowej fazie nic się nie łączy.
  • www.gwrota.com

#709 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 13.09.2010 - |09:19|

ImO trochę łączy i gdzieś tak koło 3-5 odcinka, a potem w połowie sezonu mamy małe spoilery na Atlantis albo momenty, w których nie do końca się wszystko rozumie. Ja obejrzałem najpierw 8 sezon SG-1, a następnie 1s SGA, a potem nauczony błędami oglądałem już odcinki na zmianę.
  • 0

#710 Nagaroth

Nagaroth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.09.2010 - |14:13|

Czyli jednak lepiej oglądać na przemian żeby nie zepsuć sobie zabawy? No cóż, trudno, miałem nadzieje pierw skończyć SG-1 i dopiero potem zabrać się z Atlantis ale nie chce nic tracić z fabuły.
  • 0

#711 dnaiel

dnaiel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18.11.2010 - |01:56|

Witam.

Jestem marynarzem, ściągnąłem sobie całą serię SGA, SG-1 już obejrzałem na poprzednim kontrakcie.

Nie mam internetu na statku i stąd pytanie. Czy macie może wszystkie napisy od odcinków SGA w jakimś jednym pliku czy folderze? czy muszę ściągać po kolei jeden po drugim? Ostatnio wyjeżdżając nie ściągnąłem sobie napisów do SG-1 bo długo to trwalo i trochę żałowałem. Znam angielski ale kwestie techniczne o których mowa w filmie nie do końca były dla mnie zawsze zrozumiałe. Bardzo proszę o odpowiedź, wypływam w poniedziałek i w razie czego muszę zacząć ściągać po kolei napisy. :rolleyes:
  • 0

#712 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.11.2010 - |02:29|

dnaiel na stronie hataka masz zbiorcze paczki dla sezonów, przynajmniej dla pierwszych czterech...

Klik

Co prawda nie wiem jakie jest ich dopasowanie, ale może aktualizowali na bieżąco. ;)

#713 dnaiel

dnaiel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18.11.2010 - |03:25|

Wielkie dzięki!
Bardzo mi pomogłeś przyjacielu. I to o 3 w nocy :o
  • 0

#714 CzarodziejCzarek

CzarodziejCzarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 01.12.2010 - |21:25|

Witam od dłuższego czasu szukam informacji o pradawnych pamiętam, że gdzieś je widziałem w sieci po polsku dokładnie chodzi mi o Janusa, Morgan La Fey i Merlina, to co znajduję to mało a pamiętam, że chyba na Wikipedii było ładnie opisane informacje o nich, ale nie mogę tego znaleźć, są informacje o Asgard, ale nie tego szukam. Zatem proszę o pomoc. Dziękuję.
  • 0

#715 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.12.2010 - |22:24|

Może spróbuj na Stargate wiki z tym, że po angielsku.
  • 0
don't try

#716 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 04.12.2010 - |12:51|

a ja proponuję na gwrota.com.

Tam także są informacje o pradawnych ;>

Mam nadzieję iż pomogłem ;]
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#717 zoliber

zoliber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.12.2010 - |20:42|

Czy ktoś wie kiedy SGU sezon 2 będzie w Polsce emitowany?

Pierwszy był emitowany w Sci Fi Chanel
  • 0

#718 Impossible

Impossible

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.12.2010 - |15:40|

Pierwszt sezon był również emitowany na Universal Channel, ale tak to nie wiem kiedy będzie emitowany drugi sezon. Rózwnież mnie to ciekawi skończyli na pierwszym sezonie i na tym koniec. Przejrzałam program nie ma nigdzie daty premiery.
  • 0
A new gate will open,
A lost city will rise again.
"You know what they say, it's not what you have, it's how you use it" - Sanctuary

#719 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.12.2010 - |18:27|

Jak na to nie spojrzeć, drugi sezon jest dopiero podczas emisji za oceanem. Teraz jeszcze kilka miesięcy przerwy, więc pewnie trochę poczekamy zanim S2 dojdzie do Polski...
  • 0

#720 arekarkadiusz

arekarkadiusz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 24.02.2011 - |03:11|

Prosiłbym o odpowiedz na jedno pytanie które nurtuje mnie odkąd oglądnąłem stargate..Asgard popełnili samobójstwo wysadzajac swoja planetę ze sobą...skąd więc asgardczyk, który został choćby na pokładzie dedala?(nie wiem czy na innych też byli). Przecież mieli ta chorobę( degeneracje czy jakoś tak) genetyczna więc dlaczego on też się nie zabił jak inni?.Wybaczcie ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dlatego postanowiłem zapytać wprost.

Użytkownik arekarkadiusz edytował ten post 24.02.2011 - |03:12|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych