Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#681 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 23.03.2008 - |00:03|

Co do friends to uncut to na pewno nie bedzie gdyz narazie wydane uncut bylo tylko w usa, predziej wydadza w innych krajach niz unas.

a dlaczego sceny wycinali glowny powod to czas odcinka friends jako serial komediowy trwa 30 minut (wraz z reklamami, no oczywiscie pilot byl troche dluzszy i od 9 serii niektore odcinki byly tez dluzsze ) no to jak nakrecili troche wiecej to musili cos usunac.

ja czekam na dobra oferte na amazon.com friendsow boxu 10 sezonow ;)
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#682 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.03.2008 - |09:01|

W końcu odpaliłem płytkę i stwierdziłem, że wstawię Wam kilka zrzutów z płytki z "Przystankiem Alaską".
Co do lektora bo to na razie przejrzałem pobieżnie i wydaje mi się, że to ten sam co był na tvn7 a to dobrze. :)
Obraz jak na ok 18 letnią produkcję i do tego serial wygląda bardzo ładnie.
Nie ma jakiś rozmazanych konturów, nachodzących na siebie kolorów itd.
Zresztą sami zobaczycie bo zrobiłem kilka zrzutów z samego odcinka [choć wiadomo u każdego na monitorze wygląda to inaczej]. :D

Co do menu to są to statyczne plansze poza jedną wtedy kiedy jest wybór rozdziałów danego odcinka.
Wtedy mamy ruchome sceny w poszczególnych kadrach obrazka-rozdziału i to co mi się spodobało to to ,że rozdział wybieramy takim znaczkiem łosia. :P
Jest polski lektor jak i napisy szkoda tylko, że usunięto angielskie.

Podsumowując od strony technicznej obecnie wygląda to dobrze i mam nadzieję ,że dalsze płytki też takie będą bo chyba jednak będę kupował.
Ok dość pisania a oto zdjęcia.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 23.03.2008 - |15:58|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#683 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 24.03.2008 - |11:48|

Odnosnie serialu The A Team:
Na jedenej ze stron internetowych przeczytalam ,iz Tv Okey nie ma zamiaru ,, wydac'' wszystkich sezonow.Skonczy ponac na drugim. Czy ktokowliek wiec cos na ten temat, bo nie wiem, czy mam w to wierzyc. ;)
  • 0

#684 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 24.03.2008 - |15:57|

W gazecie pisze, że mają zamiar wydać całość. Nie ma wzmianki o 2 sezonach. A można prosić o źródło informacji?
  • 0

#685 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 24.03.2008 - |16:47|

Odnosnie serialu The A Team:
Na jedenej ze stron internetowych przeczytalam ,iz Tv Okey nie ma zamiaru ,, wydac'' wszystkich sezonow.Skonczy ponac na drugim. Czy ktokowliek wiec cos na ten temat, bo nie wiem, czy mam w to wierzyc. ;)

Można prosić o linka do tej informacji. Z tego co mi wiadomo, to Amercom wypuści wszystkie 98 odcinków; tak nawet piszą w reklamach. No chyba, że pojawiły się jakieś problemy z licencja albo coś, ale mam nadzieję, że tak nie jest
  • 0

#686 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.03.2008 - |01:42|

Mi to samo pisali w mailu iż będzie wszystko.
  • 0

#687 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 27.03.2008 - |15:58|

Nie wiem czy ktos to juz tu wspominal ale amazon.com ma przecene o 50% wielu "sci-fi" seriali:
spis co potanili

Miedzy innymi sa tam kompletne seriale Buffy, Angel, SG-1, X-Files, Firefly, jak i pojedyczne sezony Roswell, Dark Angel, SG-Atlantis.

Wydaje sie ze to niezla okazja. (jak ktos pamieta stare ceny to niech napisze ile to obnizyli, bo nie 50%, na amazonie zawsze ceny sa mniejsze niz tzw List Price)

Jak tak policzyc to chocaizby sety Angela i Buffy razem wychodza okolo 15$ za sezon. I sie ciagle nad tym zastanawiam czy by nie wziasc. (w koncu urodziny sie zblizaja... nie co roku sie konczy cwierc wieku hehe)
  • 0

#688 Max88

Max88

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27.03.2008 - |22:37|

witam,
jaka jest szansa żę któryś z polskich wydawców wyda Różowe Lata 70-te ??
  • 0

#689 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 27.03.2008 - |22:55|

Prawdopodobnie "That '70s Show" bedzie wydawal Imperial CinePix tylko jak zawsze nie wiadomo kiedy.
  • 0

#690 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.03.2008 - |09:43|

Dziś znowu wybieram się do MM , może tym razem będą już nowości imperiala (Angel sezon 2 i Buffy sezon2) ;)

Chociaż, już nie wiem znalazłem coś że premiery Angel , Buffy będą dopiero 18 kwietnia a Ally McBeal 19 kwietnia. Z tym naszym Imperialem to nigdy nic nie wiadomo. Przekładaliby premierę aż o miesiąc?
Co o tym sądzicie?
http://www.dvdmania....V...12421&zap=1
http://www.dvdmania....V...12363&zap=1
http://www.dvdmania....V...12361&zap=1

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 28.03.2008 - |09:57|

• 0

#691 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 28.03.2008 - |10:41|

Premiera "Angel", "Buffy" i "Millennium" faktycznie została przeniesiona na kwiecień

Co do pierwszego sezonu "Z Archiwum X", to jest on już dostępny w sklepach internetowych, a według poznańskiego MM powinien być już dzisiaj albo jutro na półkach. Niestety wydanie jest IDENTYCZNE jak wydanie DeAgostini. Jedyną różnicą są pudełka typu slim włożone w tekturowy BOX. Płyty są te same, okładki też, druk na płytach również. Dane techniczne to samo. Nie muszę chyba wspominać o tym, że nie ma dodatków? BOX ma 6 płyt, a nie 7. Trochę szkoda, bo liczyłem na więcej :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 28.03.2008 - |10:41|

• 0

#692 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 28.03.2008 - |13:33|

Niech sobie to wydanie wsadzą w .... buty. Chyba, że cena będzie na poziomie 100 zeta. Jak chcą tak chętnie wsadzać płytki w slimach do tekturowych pudełek, to może niech zobaczą jak takie pudełko powinno wyglądać (dobrym przykładem jest GITS, pudełko jest naprawdę porządnie wykonane).
  • 0

#693 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 28.03.2008 - |14:04|

Płyty są te same, okładki też, druk na płytach również. Dane techniczne to samo. Nie muszę chyba wspominać o tym, że nie ma dodatków? BOX ma 6 płyt, a nie 7. Trochę szkoda, bo liczyłem na więcej :(

Na 100% jest tylko 6DVD? Według niektórych serwisów na ich być 7 wraz z dodatkami.

Nie żebym był zainteresowany kupnem. Mam wydanie DeA i jestem bardzo zadowolony. Pytam, bo chciałem się pośmiać z "profesjonalizmu" Imperial. w wydaniu DeA dodatki do 1 sezonu były, ale bez polskiego tłumaczenia i tylko dla prenumeratorów.

Użytkownik baku edytował ten post 28.03.2008 - |14:14|

• 0

#694 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.03.2008 - |14:23|

Byłam wczoraj w szczecińskim MM i mają dosłownie dno serialowe... tzn może tam jakieś sezony czegoś się wynajdzie, ale są one dosłownie rzucone na stos za szklaną szybą, także nic nie widać, wszystko wymieszane, poupychane... paranoja normalnie :|

Nie widziałam żadnych nowości :/
  • 0
Dołączona grafika

#695 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 28.03.2008 - |15:52|

Na 100% jest tylko 6DVD? Według niektórych serwisów na ich być 7 wraz z dodatkami.

Tak mi odpisali z kilku sklepów internetowych
  • 0

#696 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.03.2008 - |16:45|

Co do pierwszego sezonu "Z Archiwum X", to jest on już dostępny w sklepach internetowych, a według poznańskiego MM powinien być już dzisiaj albo jutro na półkach.

Widziałem go wczoraj w empiku i jakoś to wydanie nie robi dużego wrażenia, oczywiście poza ceną z kosmosu.

EDIT: Nie chodzi mi o empik.com, tylko o sklep empik.

Użytkownik johnass edytował ten post 28.03.2008 - |17:06|

#697 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.03.2008 - |16:52|

W Empiku jest już przedsprzedaż Buffy, Angel i Millenium.
To kiedy w końcu można ich się spodziewać w sklepach?

Byłem dzisiaj w MM w Lublinie i nie ma nic z nowości imperiala, oprucz wyżej wymienionych nie ma też Archiwum X sezon 1, Prison Break sezon 2, nie mają nawet Angel sezon 1 i Ally McBeal sezon 1.
Natomiast w empiku jest tylko sezon 2 Prison Break i sezon 1 Ally. I tylko tyle. Może w innych miastach jest lepiej.
  • 0

#698 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.03.2008 - |17:10|

Co do pierwszego sezonu "Z Archiwum X", to jest on już dostępny w sklepach internetowych, a według poznańskiego MM powinien być już dzisiaj albo jutro na półkach. Niestety wydanie jest IDENTYCZNE jak wydanie DeAgostini. Jedyną różnicą są pudełka typu slim włożone w tekturowy BOX. Płyty są te same, okładki też, druk na płytach również. Dane techniczne to samo.

Nie wiem Panowie i Panie na co innego liczyliście.
Przecież wiadomo ,że nikt sobie nie będzie robił kosztów skoro ma już identyczne gotowe płytki i to z własnym logo.
Przy okazji ciekawe jak będzie od 5 sezonu w górę bo wtedy już nie ma logo Imperialu na płytkach z wydania DeA.

W Empiku jest już przedsprzedaż Buffy, Angel i Millenium.
To kiedy w końcu można ich się spodziewać w sklepach?

Patrz wyżej -- w kwietniu bo jak napisał Inuki "...Premiera "Angel", "Buffy" i "Millennium" faktycznie została przeniesiona na kwiecień..." - od siebie dodam szkoda. :angry:
A to, że ktoś tam sobie prowadzi przedsprzedaż to jego sprawa zresztą normalna rzecz w każdym cywilizowanym kraju.
Choćby na amazonie tak można sobie "kupić" ;) nawet kilka miesięcy przed premierą jakąś pozycję.

Swoją drogą to MEGA kosmiczne ceny gdzieś z odległej galaktyki mają w Empiku:
-- Anioł Ciemności Sezon 2 - http://www.empik.com...-2,prod780413,p -- 185 zł
-- Buffy Postrach Wampirów Sezon 2 -- http://www.empik.com...-2,prod780412,p -- 185 zł
-- Millennium - Sezon 2 -- http://www.empik.com...-2,prod770357,p -- 190 zł
-- Z Archiwum X - Sezon 1 -- http://www.empik.com...-1,prod770354,p -- 173 zł
tradycyjnie pewnie będzie taniej w MM i sklepach netowych. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.03.2008 - |17:16|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#699 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.03.2008 - |17:20|

Swoją drogą to MEGA kosmiczne ceny gdzieś z odległej galaktyki mają w Empiku:
(...)
tradycyjnie pewnie będzie taniej w MM i sklepach netowych. :D

To się generalnie zgadza. Seriali nie ma co kupować w empiku, ale 2 sezon Prison Breaka najtańszy jest chyba w empik.com - 139,49 zł (to raczej tylko taki wyjątek od reguły ;)).

Użytkownik johnass edytował ten post 28.03.2008 - |17:21|

#700 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.03.2008 - |18:13|

pogięło ich z tymi cenami :/ nie pozostaje nic innego, jak się doszczętnie poddać i z mostu rzucić... wydaFców :D
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych