Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#681 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 08.09.2004 - |20:55|

Mam sportowego kaca.

Jak oni grają między sobą? Jak oni sobie podają? Czy oni nie potrafią dokładnie zagrywać?

:censored: ten :censored: karny :censored: mógł :censored: być :censored: podyktowany :censored:

Użytkownik VeeDee edytował ten post 08.09.2004 - |20:55|

• 0
VeeDee

#682 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 08.09.2004 - |21:05|

Ale to nie tylko nasi pilkarze tak slabo graja. Koszykarze pomimo wzmocnien za oceanu przegrali swoj pierwszy mecz eliminacyjny do ME z Czechami 82:57
  • 0

#683 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 08.09.2004 - |21:08|

Anglicy nie pokazali rewelacyjnej gry. Grali przemyślaną piłke, tak by wygrać i sobie wracać do domu. Co robił Mila na boisku to ja nadal nie wiem. Po jakichś 20 minutach to ja już zaczałem liczyć ile sekund przebiegnie on z piłką i albo wykopie gdzieś na ślepo albo ja straci. Przed meczem założyłem sobie, że jeśli przegramy jedną lub dwiema bramkami to będzie ani dobrze, ani źle po prostu norma. Dobra wiadomosć jest taka, ze Walia przegrywa u siebie z Irlandia Północną 1:2, a każdy stracony punkt Austriaków oraz Walijczyków przybliża nas do 2 miejsca w grupie.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#684 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.09.2004 - |21:15|

To kolejny mecz, w którym "ambicji naszym zawodnikom nie można było odmówić".
I znowu w :censored:
Jak było widać, czy Mila, czy Kukiełka, czy Rasiak, czy Gorawski nie ma to żadnego znaczenia.
Poza Bąkiem, Żurawskim i oboma skrzydłowymi reszta przecinała tylko powietrze, mknąc za piłką.
A Anglicy [beeep] pokazali a i tak wygrali i to nasz dramat.
Jak nie ma w polu karnym takiego cwaniaka jak Oli to nie ma komu piłki wbic i tyle.
Dopiero dziś widać jak nam brak takiego zawodnika jak on.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#685 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 08.09.2004 - |22:00|

Kurde miałem łądnego posta..tylko mi komp sie zawiesił :censored:
Skroce go :D
Rasiak drewniany chłopiec OUT,Lewandowski out (on jest srodkowym obronca ,a nie pomocnikiem),Janas out
Jedynie graja :Żuraw i jacek K. :)
Kadra według mnie:
Dudek,Boruc,Majdan.
Rząsa,Bąk,Głowa,Kłos,Baszczu,Żewłakow
Krzynowek,Szymkowiak,Gorawski,Kosowski,Mila(z braku laku) Smolarek(jako cofniety napastnik np. w srodku z szymkiem)
Żuraw,WŁodarczyk(w zaleznosci od formy),Oli(cos moze ugra)Niedzielan,
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#686 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 08.09.2004 - |22:40|

Miało być na odwrót. Anglicy mieli wygrać mecz indywidualnościami a Polacy mieli grać zespołowo. Jednak to Anglicy mieli zespół, bez gwiazd bo żadna gwiazda nie błyszczała, Jedyną gwiazdą która błyszczała był człowiek Białej Gwaizdy - Żurawski, ale to za mało gdzie reszta. Sam Żurawski z Krzynówkiem meczu nie wygrają. Kosowski za wolno się rozkręca (pierwsza połowa b. słaba prawie same straty, druga połowa lepsza, ale siedząc na ławie w Kaiseslautern nie wróci do formy z okresu występów w Wiśle. Mila nie wytrzymał jednak chyba presji, jeszcze jest chyba za młody, na jego miejscu powinien grać Szymkowiak (jak będzie zdrowy). Nie mam pojecia kto mógłby partnerować Szymkowiakowi, któś defensyny, ktoś w stylu Kałużnego, ale na razie nikogo takiego nie widzę (szkoda że Mauro Cantoro nie jest Polakiem ;) )W tym ustawieniu Polaków z Żurawskim w ataku to Niedzielan i Włodarczyk są optymalnymi zawodnikami by mu partnerować, ale znowu - Niedzielan musi grać w swoim klubie. Co do obrony, to jedyne co by się przydało to lepsze zgranie obrońców i lepsza koncentracja. Powinno się znaleść miejsce dla Baszczyńskiego. Środek z Bąkiem i Głowackim całkiem całkiem (szkoda tego samobója, ale zdarza się najlepszym). Bramkarz - Dudek bez błędów, może dzięki występom w reprezentacji znowu nabierze pewności i będzie pożyteczny dla nas i Liverpoolu. Trener - jeśli będzie szedł tym tropem co w dwóch pierwszych meczach eliminacyjnych to może trzeba dać mu jeszcze szansę, bo jeśli znowu zmieni się trenera który będzie miał inną koncepcję na grę to będzie po eliminacjach.

P.S. W tym meczu Żurawski zrobił sobie taką reklamę na Wyspach (i może w Europie), że nie zdziwię się jeżeli w zimie odejdzie do zagranicznego klubu na warunkach stawianych przez działaczy Wisły. Stawiam że na Wyspy lub na Półwysep Iberyjski.
  • 0

#687 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.09.2004 - |16:51|

Ja po meczu jestem zadowolony w 85 % :D Mimo,że przegraliśmy.Wracając do meczu.Pierwsze 5-7 minut zapowiadało bardzo dobry mecz...w wykonaniu Polski.Zaczeliśmy dobrze pod względem taktycznym.Przetrzymanie piłki,granie skrzydłami oraz szybka gra z elementami "zaskoczenia".Niestety od 10 do 35 minuty mecz troszeczkę siadł.Zrobiło się nudno jak na meczu badmintona.Kibice nie starali się ponadto o nic.Żadnego dopingu,tylko trąbili tymi swoimi trąbeczkami.Wieś jakiej mało.Jednak obraz meczu się zmienił...dopiero po utracie bramki.Czasem to na nas podziała jak zimny prysznic,a czasem wogóle(jak w meczu z Danią).Zaczeliśmy w końcu atakować,czego skutkiem było kilka może nie składnych akcji,ale takich kiedy wstawało się z miejsc.Niestety zabrakło zimnej krwi wielu zawodnikom jak:Sebastianek Mila :rolleyes: Druga połowa zaczeła się od mocnego akcentu.Kamil Kosowski,który dla mnie jest najlepszym zawodnikiem polskiej piłki,zarówno pod względem motoryki,sprawności,chęci do gry,dryblingu i ciągu na bramkę pokazał,że wie komu i gdzie podać piłkę.Żurawski jednak zachował zimną krew i trafił w okieneczko.Od tej pory zaczeła się prawdziwa kanonada na bramkę Anglików.Jakieś 7 minut :] Anglicy siadli bo co mieli zrobić??Drugi mecz im się zaczyna nie układać to zaczeła się nerwówka.Niestety nie wykorzystaliśmy tego momentu,bo gdybyśmy strzelili bramkę mecz już by był wygrany.Ich pewność siebie przerodziła by się w nielada problem dla nich samych.Niestety jeden jedyny błąd Żewłakowa,który dopuścił do miernej wrzutki,która skapitulował Głowacki.Dlatego w 58 minucie mecz się już zakończył.Dlaczego??Skoro zespół walczy 50 minut o gola,to raczej następne 30 nie przyniesie żadnego pożytku.I tak mecz się zakończył i nie mamy się czego wstydzić.Pewnie teraz 90 % Polaków wyklina,śmieje się i ma w gdzieś nasz zespół,ale ja tak nie czynie.Powiedzmy sobie szczerze,że z Angolami wygrać to jak trafić 6 w totka.Nie radzimy sobie z nimi,gdyż od razu na starcie Anglicy mają nad nami pzrewagę psychologiczną,a my na odwrót.Mamy niezłych piłkarzy i mówiąc szczerze jeśli chcemy zbudować silny zespół,który będzie walczył jak równy z równym na świecie to nasi zawodnicy muszą grać w klubach !!! Najlepiej w Polsce,bo tylko tam będą grać,a ogrywać mogą się w Europejskich Pucharach jak już to Wisła pokazała.Kamil Kosowski,który wchodził jak w masełko między zawodników Lazio,Schalke,Parmy nie mieści się w podstawowym składzie gównianego Kaiserslautern !!!!
Dlaczego???Odpowiem wam.BUNDESLIGA!!!!Najgorsza liga dla polskich piłkarzy.Znienawidzony kraj przez wojne.Nic dodać nic ująć.Kałużny,Krzynówek(który obecnie grywa ogony w Bayerze),Wojciechowski to tylko nieliczni,których zmarnowała ta liga,albo jeszcze zmarnuje.

Teraz do pozytywnych zawodników meczu:
-Żurawski(wreszczie zagrał wielki reprezentacyjny mecz !!!),ustawiał się,wracał,podawał i strzelił bramkę
-Rasiak(o dziwo w pierwszej połowie zrobił swoje),wygrywał pojedynki główkowe,czasem nieźle podał
-Dudek(obronił to co miał obronić i jeszcze tego co nie powinien)
-Krzynówek-Kosowski(30 minut by się uzbierało ich dobrej dwójkowej gry),dlatego Polska musi grać tym duetem na skrzydłach wszystkie mecze,jeśli to możliwe...jeśli awansujemy do mundialu w Niemczech oni mogą rządzić w zespole!!!!

Teraz do negatywnych zawodników meczu:
-Mila(fatalny mecz,ale niech nikt go nie krytykuje!!!!!!!!!!!za duży nacisk wszyscy kładą na niego,gra pod zbyt dużą presją,stąd ta gra)
-Lewandowski(jemu już możemy podziękować...Kałużny wróć do Wisły,czy Legii i się ogrywaj!!!Kurde tylko ty możesz uratowac pozycję defensywnego pomocnika w Polskiej Reprezentacji!!!!!!)

Co dalej???Proste....gramy dalej.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#688 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.09.2004 - |17:19|

polska zrobila niezle postepy. mimoze zaczeli niezle grac to i tak przegrali, tak jak zapowiadalem. grali porzadnie w drugiej polowie tylko do stracenia bramki. potem bylo juz po nich. anglia tez nie grala zbyt dobrze ale potrafila wykorzystac bledy polakow

ANGLIA - Trzy lwy na koszulce !!!
  • 0

#689 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.09.2004 - |17:49|

anglia tez nie grala zbyt dobrze ale potrafila wykorzystac bledy polakow

ANGLIA - Trzy lwy na koszulce !!!

Bo Anglia ma patent na Polskę,a poza tym lepiej się ustawiali i grali na 7 podań,z czego każde zakończenie było groźne.

Po cichu licze,że czasy 2000-2001 po woli wracają.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#690 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 10.09.2004 - |15:47|

Czytalście na onecie?
http://sport.onet.pl...wiadomosci.html

Jak dla mnie byłoby super gdyby mauro zagrał w reprezentacji. Od kiedy kałużny wypadł, nie mamy defensywnego pomocnika, a Cantoro pokazał w ciągu ostatniego 1,5 roku, że jest jednym z najlepszych def. pom. w lidze. Jeżeli jest taka możliwość to trzeba ją wykorzystać.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 10.09.2004 - |15:49|

• 0
VeeDee

#691 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 10.09.2004 - |15:56|

Czytalście na onecie?
http://sport.onet.pl...wiadomosci.html

Chyba jestem prorokiem :D :

Nie mam pojecia kto mógłby partnerować Szymkowiakowi, któś defensyny, ktoś w stylu Kałużnego, ale na razie nikogo takiego nie widzę (szkoda że Mauro Cantoro nie jest Polakiem  )

Gdyby tak sie stało to rzeczywiście byłby znowu pomocnik pokroju Kałużnego, który by zapierniczał po całym boisku przerywając akcje rywali. :clap:
  • 0

#692 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.09.2004 - |16:01|

Plotki , ploteczki ...i tyle.
Nam potrzebna jest wymiana połowy reprezentacji a nie jednego defensywnego pomocnika.
Niestety samym bieganiem się meczu nie wygrywa, bo inaczej mistrzem świata byliby Koreańczycy :D
Pozdrawiam

Użytkownik gmerek edytował ten post 10.09.2004 - |16:01|

• 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#693 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 10.09.2004 - |17:38|

Oczywiście, że trzeba zmienić połowę zespołu, z trenerem na czele. (minęły dwa lata i żadnych postępów). I można zacząć już od udomowiania Cantoro. Poza tym zastanawiam się, czy w II lidze nie byłoby choć jednego ciekawego zawodnika?
  • 0
VeeDee

#694 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.09.2004 - |19:11|

Nam potrzebna jest wymiana połowy reprezentacji a nie jednego defensywnego pomocnika.

Połowy??Ludzie,o czym wy gadacie!!!???Na kogo wymienicie???Grzesia Lekkiego,Darka Gęsiora,Radosława Michalskiego???Nie ma co wymieniać składu!!!Żewłakow,Bąk,Kłos,Rząsa,Hajto....mamy lepszych obrońców???Nie!!!Jedyne co można wymieniać o środek pomocy i napad.Mamy w czym,ale tego nie robimy...
  • 0

#695 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.09.2004 - |19:27|

Co do piłkarzy zgoda, może nie połowę trzeba by wymienić.
Ale właśnie w tym tkwi problem, że ja absolutnie NIE WIEM NA KOGO?
I trener też nie.
Jestem tylko zwykłym kibolem i Janasa to bym wywalił bo nie potrafi zmusić tych piłkarzy do gry zespołowej. Gdyby nie supergol Żurawia czy rajdy Kosy to nie byłoby w ogóle o czym dyskutować.
Co z tego, że Sebastian M. gra pod dużą presją- to nie jest lekki kawałek chleba, jak chce być wielki to musi się do tego przyzwyczaić.
A co do drugiej ligi, mam dwie "wspaniałe" drużyny i derby w II lidze, i wierz mi VeeDee z tymi talentami jest strasznie kiepsko.
Pozdrawiam
  • 0

#696 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.09.2004 - |19:43|

Co do piłkarzy zgoda, może nie połowę trzeba by wymienić.
Ale właśnie w tym tkwi problem, że ja absolutnie NIE WIEM NA KOGO?
I trener też nie.
Jestem tylko zwykłym kibolem i Janasa to bym wywalił bo nie potrafi zmusić tych piłkarzy do gry zespołowej. Gdyby nie supergol Żurawia czy rajdy Kosy to nie byłoby w ogóle o czym dyskutować.
Co z tego, że Sebastian M. gra pod dużą presją- to nie jest lekki kawałek chleba, jak chce być wielki to musi się do tego przyzwyczaić.
A co do drugiej ligi, mam dwie "wspaniałe" drużyny i derby w II lidze, i wierz mi VeeDee z tymi talentami jest strasznie kiepsko.
Pozdrawiam

Zawodników nie trzeba wymieniać.Znakomity przykład dał Otto Rehhagel...i Jerzy Engel.Odmienił zespół,ale pod względem polegania na sobie.Stworzył zespół,który grał,podawał i doskonale się rozumiał.Czy my graliśmy jakiś fantastyczny futbol??Nie :) Graliśmy jednak skutecznie i takiego trenera jak Engel nam potrzeba.Nie mówie,żeby to był on,ale ktoś jego pokroju.Trener zagraniczny???Czemu nie :) Spojrzał by bardziej obiektywnie na zawodników,którzy mieli by się przydać kadrze,a nie po nazwiskach.Niestety zajeło by mu chyba to z 5 lat,zanim by dobrał odpowiedni skład.Kogo on może znać??Dudka???Bueheheehe :) Chyba tylko.
  • 0

#697 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 10.09.2004 - |20:25|

Naprawdę. To napisz jaką połowę chcesz zmienić? Na kogo? Kto jest lepszy od tych co grali?
Problem naszej reprezentacji to jest to że ci najlepsi opuścili polską ligę i grzeją ławę zagranicą. Jak mają podnosić swoje umiejętności nie grając meczy, a jeśli nawet ich nie stać na podnoszenie umiejętności to będąc na rezerwienie mogą nawet nie utrzymać swojej maksymalnej formy.

Oczywiście, że trzeba zmienić połowę zespołu, z trenerem na czele. (minęły dwa lata i żadnych postępów).

Kolejne pytanie, na jakiego trenera? I znowu będzie się budować wszystko od nowa? Bezsensu!! Dajmy Janasowi czas do końca eliminacji (w trakcie nie ma sensu zmieniać). Ja już widziałem w meczu a znglikami jakieś przebłyski dobrej gry, no i anglicy są najsilniejsi w naszej grupie. Więc drugie miejsce jest w naszym zasięgu, a kto wie czy nie pierwsze (przecież Walijczycy i Irlandczycy będą gryść trawę w meczach z Anglią). Potrzeba tylko dwóch może trzech korekt (Szymkowiak, drugi napastnik do Żurawskiego, i może kogoś na pozycje defensywnego pomocnika)
  • 0

#698 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.09.2004 - |20:57|

Janas złym trenerem nie jest!!!Sami popatrzcie na jego trenerskie zasługi!!!

Mistrz Polski - 1993, 1994, 1995
Puchar Polski - 1994, 1995
Razem z Wójcikiem zdobył srebrny medal na olimpiadzie w Barcelonie;
Wprowadził jako pierwszy polski klub Legię do elitarnej Ligi Mistrzów
  • 0

#699 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 10.09.2004 - |21:31|

Żeby zostać trenerem kadry trzeba mieć osiągnięcia (albo znajomości jak Boniek :( ). Janas nie jest złym trenerem. Ale teraz nie potrafi sobie poradzić z naszą reprezentacją. Większość meczy była nudna. Były też te dobre, ale to chyba zawodnicy mieli dobry dzień. Poza tym ja nie widzę żadnego wsparcia ze strony związku. Co do piłkarzy, nie widać u niektórych zaangażowania. Poruszają się jak muchy w smole. (Popatrzcie na Żurawskiego w meczu z Anglią jak biegnie po skrzydłach, obrońcy ledwo nadążali. Popatrzecie na Rasiaka, obrónca który stał za nim 3 metry potrafił go wyprzedzić w polu karnym) Poza tym długie podania... czemu są takie nieprecyzjne. Tracimy kilka sekund na przyjęcie piłki, w czasie których przeciwnik już dobiega do nas. Brak gry z pierwszej piłki. Itd.

Co do pytania na kogo? Kasperczak lub Engel, albo zagraniczny.

Co do przebłysków gry. Gdyby nie było Żurawskiego i Krzynówka to co? Nic, 9 nieporadnych zawodników.
  • 0
VeeDee

#700 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.09.2004 - |23:21|

Moim marzeniem zawsze było....już raczej nie jest,gdyż jest to po prostu nie realne,zostać zawodowym piłkarzem.Dlaczego jednak nie realne??Nie dlatego,że nie potrafie grać,ale z racji wieku.Mam 18 lat i moja kariera już się zakończyła....choć naprawdę gram z głową.Zawsze chciałem być piłkarzem,który pociągnie zespoł do sukcesów klubowych...reprezentacje do sukcesów narodowych.Niestety ilekroć widzę spadającą gwiazę wymawiam to samo życzenie.Moja kariera w zasadzie zakończyła się w wieku 12 lat,gdy przeprowadzałem się do Legionowa z Zegrza.Ojciec miał mnie zapisać na Legionovię,ale tego nie zrobił.W Zegrzu byłem naprawdę gwiazdą,bo w wieku 7 lat grałem i ogrywałem kolegów starszych ode mnie 2 razy.Miałem szybkość,drybling,pomysł na grę(do dziś),ale przez 13 lat cechował mnie straszny egoizm.Zawsze grałem sam,rzadko podawałem.Grając w Sokole Serock miano do mnie o to pretensje.Zmieniłem się jednak grając w Impecie Łajski,klubie który nie był może genialny(trening polegał na 10-20 kółkach,pare strzałów,a najczęściej na rzuceniu piłki-macie i grajcie),ale miał genialną atmosferę.Doświadczając na własnej skórze doszło do mnie,że w Polsce się ludzi nie trenuje w klubach amatorskich,lecz zawodnik musi polegać na sobie.Stąd się rodzą talenty,samouki.Sam wszystkie zwody brałem z meczów w tv.Szkoda jedynie,że swoją szansę zaprzepaściłem,bo wiem,że mógłbym coś osiągnąć.Dzisiejszy futbol potrzebuje piłkarzy o sercu do gry,a nie sercu do pieniędzy.W Polsce marnuje się sporo talentów w każdej dziedzinie sportu...przede wszystkim z własnej nieudolności.Smutne,ale prawdziwe....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych