Skocz do zawartości

Zdjęcie

PYTANKA TECHNICZNE!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1277 odpowiedzi w tym temacie

#681 zibi-tor

zibi-tor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoToruń

Napisano 07.03.2005 - |22:14|

Mam problem z odtwarzaniem filmów, gdzie na końcu nazwy jest napis " ws.pdtv-lol ". Na moim komputrze podczas odtwarzania mruga obraz. Może mi ktoś powiedzieć co trzeba zrobić. Z góry dzięki za pomoc.
  • 0

#682 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 07.03.2005 - |23:37|

Na pewno nie jest to wina oznaczenia. :) opisuje ono z grubsza typ źródła z którego zripowano serial/film oraz grupę która to zrobiła.
Co do obrazu nie piszesz zbyt wiele spróbuj zainstalować nowe kodeki ffdshow, na domyślnych ustawieniach powinien pomóc. Jeśli nie to napisz więcej szczegółów.Bo sytuacja jaką opisałeś pojawia się czasem na komp. z kartami z chipsetem Nvidia i zbyt starymi sterownikami do tych kart. napisz jak coś zdziałasz
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#683 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.03.2005 - |09:49|

Jeżeli ktoś z Was nie może zapamiętać jak krosować kabelki sieciowe to myślę, że TEN obrazek bardzo pomoże ;)
  • 0

#684 jazoss

jazoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 12.03.2005 - |18:50|

Mam taki problem. Otóż, nie chcą otwierać mi się programy do odtwarzania filmów (typu: Vplayer, SubEdit). Po zainstalowaniu np. SubEdita i kodeków program działa przez mniej więcej godzine a pózniej nie działa. Nigdy nie miałem takich problemów, gdyż zawsze instalowałem te same programy i te same kodeki i wszystko działalo poprawnie. Od 2 tygodni nie chcą mi się otwierac filmy. (Ale w Windowsie Media Player odtwarza ale bardzo go nie lubie). Napiszcie w czym moze być problem (czy wirus, czy moze cos innego). Napiście jak mogę się z tym uporać. Z góry dzięki za pomoc
  • 0

#685 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.03.2005 - |19:11|

Cicha fonia w filmach - mialem podobnie ( głosnosc na fulllll - szum w głosnikach a fonia ledwie słyszalna za to jak GG zadzwonił to przy takich ustawieniach głosnosci budziło wszystkich ;-) - u mnie problem ustapił po wyłaczniu opcji mixowania w ustawieniach ffdshow ( ffdshow audio - show/hide filter i ODZNACZYŁEM filtr mixer i wszystko wróciło do normy ) - dodam ze MPEG-i chodziły z normalna fonią ( pewnie nie szły przez ffdshow )

A ja mam takie p[utanko - dlaczego na niektórych avi- nie działa powiekszanie obrazu ( ani Subedit ani AllPlayer - tzn niby powieksza ale obraz sie nie zmienia - kto wie co jest tego przyczyną ?
  • 0

#686 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 12.03.2005 - |20:06|

@QQQ ja zauważyłem ze to wina ffdshow. Gdy nie miałem zainstalowanego tego koedka nie szło powiększyć w sub edicie obrazu do formatu 4:3 przy użyciu 4 na klawiaturze. Nie wiem czy o to Ci chodzi
  • 0

#687 zibi-tor

zibi-tor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoToruń

Napisano 13.03.2005 - |00:21|

ColdmaN - Dzięki za pomoc. Faktycznie, gdy zmieniłem na nowszego ffdshow"a wszystkie fimy chodzą dobrze i nie mruga obraz.

QQQ - w Allpleyer miałem coś podobnego, albo to samo. Wtedy klikając (po otworzeniu meni prawym przyciskiem myszy ) na powiększenie obrz się powiększał. Kiedy wstawiłem nowego Allpleyera V2 TEST 16, problem zniknął.
  • 0

#688 jazoss

jazoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 13.03.2005 - |11:48|

HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP
HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP
HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP Pomózcie. Mam taki problem. Otóż, nie chcą otwierać mi się programy do odtwarzania filmów (typu: Vplayer, SubEdit). Po zainstalowaniu np. SubEdita i kodeków program działa przez mniej więcej godzine a pózniej nie działa. Nigdy nie miałem takich problemów, gdyż zawsze instalowałem te same programy i te same kodeki i wszystko działalo poprawnie. Od 2 tygodni nie chcą mi się otwierac filmy. (Ale w Windowsie Media Player odtwarza ale bardzo go nie lubie). Napiszcie w czym moze być problem (czy wirus, czy moze cos innego). Napiście jak mogę się z tym uporać. Z góry dzięki za pomoc
  • 0

#689 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 13.03.2005 - |19:32|

@jazoss powtarzasz swojego posta + krzyczysz, chyba łamiesz w ten sposób regulamin za co możesz dostać bana od admina. Co do twojego problemu. Możesz wyedytować post i napisać coś więcej np jaki typ błędu się pojawia czy próbowałeś innych programów typu BestPlayer i innego zestawu kodeków. Osobiście nie spotkałem się z podobnym błędem. Polecam jeszcze przeskanowanie kompa, programami typu adaware lub ewentualnie jakimś antywirusem.
  • 0

#690 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 13.03.2005 - |20:24|

Pomózcie. Mam taki problem. Otóż, nie chcą otwierać mi się programy do odtwarzania filmów (typu: Vplayer, SubEdit).

Wyświetl post

Wyrzuc wszystkie kodeki (codecpacki i inne badziewia) i player'y.
Zainstaluj tylko to co niezbędne.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#691 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 17.03.2005 - |00:06|

Witam
Mam mały problem do rozwiązania, a mianowicie. Chciałbym nagrać na płyte dvd instalki czterech systemów:win98, win2000, winXP i win2003. Problem w tym ze na starcie nie wiadomo z którego wystartuje, mogę tylko zdefiniować jeden system. Czy istnieje jakieś oprogramowanie czy inny sposób na to aby była możliwość wyboru któregoś z systemów przy starcie kompa i dalej instalowanie go?
  • 0

#692 masedo

masedo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.03.2005 - |02:11|

Jeśli radzisz sobie z linuxem to sugeruję pobawić się multiboot'em, którym można podłączyć wiele obrazów systemów.
Oczywiście trzeba je sobie najpierw przygotować / spreparować ;)
  • 0
z pozdrowieniami
masedo

#693 koszopal

koszopal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17.03.2005 - |07:52|

mozna tez poszukac odpowiedniego cdshella w ktorym bedziesz mial wybor ktory system bedziesz chcial bootowac
no ale oczywiscie bedzie to wymagax hexowania dlli dla xp,2k i 2003
bo na plytce cd one maja ten sam katalog i386 a tak to bedziesz musial miec 3 katalogi
np w2kp , xppl , 2003
zobacz na www.nu2.nu ewentualnie tez na ww.911cd.net etc..
koszopal
  • 0

#694 Sly

Sly

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 18.03.2005 - |10:00|

Znacie moze jakies programy do wysyłania karteczek w lan pod windows 95/98 (zeby ukolesia pojawiało sie okienko z wiadomoscia przesłana przeze mnie i mógł kliknąć tylko OK)narazie wszystkie jakie znalazłem maja opcje zamkniecia wysyłania i wiele wiele innych :).
Potrzebny mi tez program który potrafi sie pozbyć ikonek z paska traya moze poza godzina, ale tak zeby mozna było usunąć wszystkie inne ikonki (znalazłem kilka programów ale nie potrafiły usunąć wszystkich ikonek) jestem zainteresowany również zmiana ustawien rejestru tylko jakich ?:> pomóżcie prosze

Ps. A co do posta Zibi polecam strone http://www.cdrinfo.pl jest tam wiele sposobów porzygotowywania multiobrazowego CD np. http://www.cdrinfo.p...cd/bootcd7.php3

Dzieki coldmaN ale, potrzbzje cos tylko do ukrywania ikonek a nie do wylacznia procesow

Użytkownik Sly edytował ten post 21.03.2005 - |10:37|

• 0

#695 Kondi

Kondi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 91 postów
  • Miastowawa

Napisano 20.03.2005 - |19:04|

Mam problem z HD, chce zainstalować wina, ale dysk ma błędy a ja nie mogę ich naprawić. Próbowałem standardowym ScanDisk i Norton Disk Doktor, wyświetlają dziwne się komunikaty, pierwszy raz z czymś takim się spotykam.

Proszę o porady i nazwy dobrych programów do naprawy HD, które pozwolą mi rozwiązać problem. Jak myślicie, co to za błąd – fizyczny bad sektor a może jest to jakiś wirus?

Załączony plik  norton.jpg   15,37 KB   34 Ilość pobrań

Załączony plik  skan.jpg   10,53 KB   24 Ilość pobrań

Użytkownik Kondi edytował ten post 20.03.2005 - |19:05|

• 0

#696 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 20.03.2005 - |20:20|

Potrzebny mi tez program który potrafi sie pozbyć ikonek z paska traya moze poza godzina, ale tak zeby mozna było usunąć wszystkie inne ikonki (znalazłem kilka programów ale nie potrafiły usunąć wszystkich ikonek) jestem zainteresowany również zmiana ustawien rejestru tylko jakich ?:> pomóżcie prosze

Co do rejestru to można znaleźć dużo info na forum w: www.centrumxp.pl. Natomiast jeśli chodzi o trya to wszystko co chcesz zrobić z ikonkami mozesz wykonać przy użyciu polecenia windows "msconfig" wpisywanego w menu start - uruchom. Tam masz zakładkę uruchamianie i odznaczasz niepotrzebne programy. Tylko nie przesadź bo niektóre musza być uruchomione :D
  • 0

#697 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 29.03.2005 - |14:44|

MAM pytanie!!!!!
Otóz Chce postawić FTP :)
Mam zew. IP łacze 1024/515 kablówka
Uzywalem programów: Bulletproof ftp i Serv-U
i......... 2 kolegów co probowało nie mogło sie ze mna połączyc :(
wychodziło 1 ze connected to [i tu adres IP] a drugiemu zatrzymywało sie na stardir..
Ja nie wiem co robić dalej :/
Prosze o pomoc
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#698 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.03.2005 - |14:48|

Zablokowane polaczenia przychodzace na Twoim firewallu?
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#699 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 29.03.2005 - |15:14|

Nie mam firewalla <_< ....wew ip ma ...a zew nie ma (przynajmniej tak mi sie zdaje :D ) mam jeszcze Nortona Antivra ale on raczej nie przeszkadza
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#700 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 29.03.2005 - |17:47|

Może jednak zapytaj swojego dostawcę internetu czy na routerze brzegowym nie ma firewalla albo czy w inny sposób nie są blokowane jakieś zakresy IP.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych