Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIE ZAPYTAĆ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
786 odpowiedzi w tym temacie

#681 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 31.12.2007 - |17:04|

A czy w ogóle była mowa o tym, że Radzinski wiedziało palach? Jakoś nie mogę sobie tego przypomnieć.

Na mapce UV oznaczył słupki, a w środku dał duży znak zapytania, gdyż najpewniej nigdy ich nie przekroczył.

Wydaje mi się, że Klevin to Dharma

Aa zrozumiałem już chyba. Kelvin i Radzinski nigdy nie widzieli othersville ani innych dharmowców, bo zostali przydzieleni od razu do Swana i tam mieli siedzieć swoje 540 dni. W trakcie wykonywania pracy ekipa Bena zrobiła przewrót na wyspie, i dlatego ci czekali i czekali na zmianę. Nie doczekali się -> to zaczęli sobie wychodzić i orientować się gdzie tak właściwie są.. i stąd ta mapka..?
  • 0

#682 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.01.2008 - |10:02|

Na mapce UV oznaczył słupki, a w środku dał duży znak zapytania, gdyż najpewniej nigdy ich nie przekroczył.

No faktycznie teraz kojarzę. To by znaczyło, że Radzinsky znał większość lokacji ale z drugiej strony nie wiedział, do czego służą pale???
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#683 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 03.01.2008 - |21:46|

Mówiąc szczerze to i ja już nie wiem jak to jest. Może to jakiś błąd w serialu?

A co do czasu rozbitów i J/D to wydaje mi się, że to jest tak. Rozbitowie myślą że rozbili się 22.09, Innych obowiązuje ten sam czas ale...poza wyspą czas płynie inaczej. Czyli 22.09 to czas wyspowy a nie "realny'. Boże ale namąciłam. :unsure:

A może błąd serialu ;)?

Nie mam pojęcia skąd wtedy Kelvin wiedział o tym by przyjść po rozbitka (raczej nie opuszczał stacji by chodzić sobie na 'spacerki' i to nie było prypadkowe spotkanie..). Ciekaw też jestem, dlaczego idąc po Desmonda miał na sobie skafander.. Czy wówczas sam wierzył w zarazę, czy też może chciał od samego początku ściemniać Desmondowi o niej? W jakim celu ściemniał to też juz nie wiem.

Kelvin chciał, żeby Desmond uwierzył w zarazę. Wtedy bałby się wyjść, a Kelvin remontował jego łódź planując ucieczkę z wyspy.
  • 0

#684 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 04.01.2008 - |14:07|

Nie mam pojęcia skąd wtedy Kelvin wiedział o tym by przyjść po rozbitka (raczej nie opuszczał stacji by chodzić sobie na 'spacerki' i to nie było prypadkowe spotkanie..). Ciekaw też jestem, dlaczego idąc po Desmonda miał na sobie skafander.. Czy wówczas sam wierzył w zarazę, czy też może chciał od samego początku ściemniać Desmondowi o niej? W jakim celu ściemniał to też juz nie wiem.

Juz wczesniej byla dyskusja, czy Desmond rozbil sie przypadkowo na Wyspie, czy byla w tym reka Widmora (podejzanego o zwiazki z Dharma). O ile pamietam wtedy dyskusja utknela, gdyz nei znaleziono racjonalnego wytlumaczenia w jaki sposob Widmore mialby spowodowac, by Desmond znalazl sie w okolicach Wyspy. Ogladajac neidawno drugi sezon zauwazylem w finale, gdy pokazano dokladnie lodz Desmonda zainstalwoany byl na niej profesjonalny odbiornik GPS. Jesli desmond uzywal wylacznie nawigacji satelitarnej agenci Dharmy (Widmora) mogli podmienic nadajnik tak by odczytwal wskazania GPS lecz falszywe dane emitowane pzrez jakas satelite dzierzawiona przez Widmora. To by takze wyjasnialo, dla czego nie mogl opuscic wyspy.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#685 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 13.01.2008 - |19:33|

Chyba już była o tym mowa ale nie mogę znaleźć tych postów więc zapytam jeszcze raz.

Czy Ben wcisnął klawisz w bunkrze czy tylko ściemniał?
  • 0

#686 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 13.01.2008 - |21:32|

Nie było to powiedziane wprost, ale raczej musiał wcisnąć, bo gdyby nie wcisnął, to niebo zrobiło by sie fioletowe, a Łysego zabiłyby latające widelce...
  • 0

#687 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 14.01.2008 - |00:45|

Jesli desmond uzywal wylacznie nawigacji satelitarnej agenci Dharmy (Widmora) mogli podmienic nadajnik tak by odczytwal wskazania GPS lecz falszywe dane emitowane pzrez jakas satelite dzierzawiona przez Widmora. To by takze wyjasnialo, dla czego nie mogl opuscic wyspy.

Jonasz, problem Desmonda, który nie mógł odpłynąć z Wyspy też już był omawiany, mam nawet na ten temat teorię (teraz nieważne, czy prawdziwą). Stanęło na tym, że wszelkie przyrządy nawigacyjne na jachcie Desa MUSIAŁY być sprawne, ponieważ, gdyby na podstawie wskazań zepsutych (podmienionych) przyrządów nawigacyjnych kręcił się w kółko, to od razu by to zauważył i zaczął nawigować według żyrokompasu, słońca i gwiazd. Tak więc musi być jakieś inne wyjaśnienie tego problemu (jeśli w ogóle jest).
  • 0

#688 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 14.01.2008 - |10:52|

Nie było to powiedziane wprost, ale raczej musiał wcisnąć, bo gdyby nie wcisnął, to niebo zrobiło by sie fioletowe, a Łysego zabiłyby latające widelce...

No tak , ale czy zdążyłby tak szybko przejść tunelem w tą i z powrotem???? I do tego tak że nie zrobił żadnego hałasu? <_<
  • 0

#689 WhYdOC

WhYdOC

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30.01.2008 - |12:17|

Witam!

Nie wiem czy to dobre miejsce dla mojego pytania, ale skoro mam sie nie bać... :P

Pobrałem w dziale download "Menu (autostart) do płyt w DivX" (http://lost.gwrota.com/page.php?id=60)
Niestety w trzecim sezonie mam kłopot z drugim DVD. Nie chcą mi się uruchamiać dwa ostanie odcinki:
03x22 Through The Looking Glass - Part 1 i 03x23 Through The Looking Glass - Part 2
W opisie menu do poprzednich sezonów była lista, zgodnie z którą trzeba było nazwać pliki, aby menu działało. W menu do trzeciego sezonu takiej listy zabrakło. Co prawda nazwałem pliki analogicznie jak w poprzednich menu/autostartach, ale działają (uruchamiają się) wszystkie poza dwoma ostatnimi.

Wie ktoś może jak sobie z tym fantem poradzić? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
  • 0

#690 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.02.2008 - |14:38|

@WhYdOC

LOST - 3x22 - Through The Looking Glass (Part 1).avi
LOST - 3x22 - Through The Looking Glass (Part 2).avi
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#691 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 16.02.2008 - |18:09|

takie pytanie z czystej ciekawości, czy ktos moze wie, czy sa w ogole takie dane, ile średnio ludzi ściaga losta z torrentow w Polsce?
  • 0
-Why do you find it so hard to believe?
-Why do you find it so easy?

#692 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 25.02.2008 - |13:58|

O ile wiem to nie ma. Ale np. napisy do 4x04 ściągnęło ~25tys.

Teraz kolej na moje pytanie. Mianowicie kiedy jest przerwa w czwartym sezonie (między którymi epizodami).
  • 0
.

#693 miszel

miszel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 25.02.2008 - |15:26|

Przerwa nastąpi po emisji 7-ego epizodu i potrwa 6 tygodni :)
Edit:
Od Kristin:

And speaking of that, I'm hearing we might not have to wait for episode eight after all. Even though episode seven is said to make a more logical endpoint for the pod, ABC wants Betty, Grey's and Lost to return all at once on Apr. 24, so they may be bumping episode eight back from Apr. 17 to its original airdate of Mar. 20.

Czyli wychodzi na to, że przerwa może nas czekać dopiero po epizodzie ósmym :)

Użytkownik miszel edytował ten post 26.02.2008 - |21:10|

• 0

#694 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 27.02.2008 - |16:40|

1. Jakie znamy szczegóły dotyczące narodzin Alex? Rousseau sama urodziła córkę, czy ktoś jej w tym pomógł? Widziałem niedawno odcinek Maternity Leave i tam Rousseau była strasznie podekscytowana że jest w stacji Staff, właściwie to szukała tam czegoś... i na pewno nie chodziło jej o córkę, bo nawet nie wiedziała o tym, że ciągle żyje. Czyżby Danielle miała niegdyś podobną sytuację co Claire..?

2. Kiedy i czemu Desmond przestał wstrzykiwać sobie szczepionki Dharmy? W 2x01 kiedy Locke wysadza właz Desmond sobie właśnie wstrzykiwał. Za to w 2x23 mówi Claire, że nie ma sensu tego robić i że on tego nie robi od dawna. Co go naszło by przestać?
  • 0

#695 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.02.2008 - |17:08|

W "Exodus: Part 1" Rousseau po dotarciu na plaze opowiada swoja historie i mowi, ze sama musiala odebrac porod, puzniej zobaczyla czarny dym, przyszli inni i zabrali jej dziecko....

Na drugie pytanie Ci teraz nie moge odpisac bo 2 sezon ogladalem ze 3 lata temu i malo pamietam :P
Wlasnie jestem w czasie powtorki 2 sezonu, ale dopiero na 14 odc. i wiem tylko, ze wybiegl ze swana biorac pare fiolek ze szczepionkami....
Jak Ci nikt nie odpisze to moze bede znal odp. za jakies 2 dni :)

Cos mi sie wydaje, ze bylo tak:
wybiegl ze swana z zapasem, odplynal z wyspy, po 2tyg spowrotem jego lodz znalazla sie przy wyspie, chyba go tam nawalonego w srodku znalezli (albo trzezwego - nie pamietam) potem juz chyba sobie nie aplikowal szczepionek...

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 27.02.2008 - |17:20|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#696 rysiek lost

rysiek lost

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 12.03.2008 - |16:26|

witam i pozdrawiam na forum.Lost opetal mnie juz od pierwszego sezonu ,ale dopiero teraz mam odwage o cos zapytac. Zupelnie zatracilem panowanie nad wszystkimi zagadkami, teoriami i mam po prostu metlik w glowie. ¤ sezon... no ciagle brakuje odpowiedzi na wiele istotnych pytan,z reszta sami o tym wiecie. Ale jedno prosze o wyjasnienie ,bo moze to przeoczylem: otoz czemu ci 4 wybawcy mowia ciagle o jednej wyspie ,a wiemy ,ze sa dwie. Dlaczego temat tej drugiej wyspy, stacji na niej zupelnie zostal zapomniany. :blink: Gubie sie w tym wszystkim...
  • 0

#697 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 12.03.2008 - |16:33|

Ta druga to taka mała 'przybudówka'... w porównaniu z wielkością Wyspy właściwej jej obecność jest praktycznie nie istotna.

Tak BTW to ciekawi mnie bardzo dlaczego zarówno Rozbitkowie, Tail Section ani Rousseau, którzy tyle zwiedziali tą wyspę obchodząc ją naokoło, a nawet wspinali się na szczyty by ocenić jej wielkość nigdy nie zauważyli tej drugiej wyspy? :)
  • 0

#698 rysiek lost

rysiek lost

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 12.03.2008 - |16:43|

moze jej wielkosc nie ma znaczenie ,ale pamietajmy ,ze inni wlasnie tam przeplywali do pracy w 3 sezonie, no i jest tam stacja. Meczy mnie to ... no faktycznie grzebul,nikt jej nie zobaczyl i tak jak wspomnialem , ta wspaniala czworka ,tez o niej nie wspomina , choc wiedza wiele szczegolow np obecnosc gazu, lokalizacja elektrowni itd.
  • 0

#699 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 12.03.2008 - |20:50|

Może i o niej wiedzą, ale jest dla nich nieistotna. Jest tam w końcu tylko parę baraków i Zoo... i może nic więcej.
  • 0

#700 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 12.03.2008 - |23:00|

mam wielka nadzieje, ze tworcy powroca w koncu do tego tematu 2 wyspy. Od poczatku mialem wrazenie, ze zostala ona troche wymyslona "pod publiczke", nie bylo to do konca przemyslane, moge sie mylic, ale jednak na pewno jest tam duzo ciekaweych rzeczy. Cala baza dowodzenia Othersow, Zoo, hydra, pamietajmy ze tam byli Zack i Emma i Cindy i pozostali othersi, no i wreszcie tajemniucza "budowa" na ktorej pracowali Kate i Sawyer. Kto wie moze "światynia" do ktorej udaja sie resztki grupy Bena znajduje sie wlasnie na tej drugiej wyspie?
  • 0
-Why do you find it so hard to believe?
-Why do you find it so easy?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych