Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#681 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 23.12.2006 - |15:04|

Ucieczka z więzienia moim zdaniem też brzmi trochę głupio.

Przecież to jest dokładne tłumaczenie nazwy "Prison Break".
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#682 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.12.2006 - |15:38|

Przecież to jest dokładne tłumaczenie nazwy "Prison Break".

No tak ale czy dokładne tłumaczenie zawsze musi brzmieć dobrze? Moim zdaniem nie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#683 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 23.12.2006 - |15:46|

Aż mi się nie chce wierzyć, że takie cudo będzie w Polsce leciało tak szybko
  • 0

#684 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 23.12.2006 - |15:58|

Ktoś tutaj powiedział, że serial powinien się nazaywać "Plan ucieczki". To bardzo dobrze brzmi a przy tym oddaje klimat serialu.
  • 0

#685 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.12.2006 - |20:16|

Dzisiaj zaczęłam oglądać serial - spore spóźnienie, ale zawsze lepiej późno niż później. Przyznaję, że pierwszy odcinek zrobił na mnie ogromne wrażenie i zachęcił do kontynuacji. Narazie tyle, bo w sumie prawie nic o tym serialu jeszcze nie wiem.
  • 0

#686 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 26.12.2006 - |23:29|

Teraz może poczekaj na 21 stycznia. Będzie na Polsacie po polsku i o 20.00. NO i coraz więcej dobrych seriali do nas tarafia.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#687 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.12.2006 - |12:54|

Ja już nie mogę czekać!! Co najwyżej sobie odświeżę na Polsacie :)
  • 0

#688 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.12.2006 - |22:20|

Wraith, nie ma sensu czekać na Polsat. Reklamy co 10 minut i lektor ten serial mocno potłuczą, według mnie zdecydowanie lepiej oglądać Prison Break już teraz w wersji HDTV, bez reklam, bez lektora i bez tygodniowego wyczekiwania na ciąg dalszy :)

Użytkownik Halavar edytował ten post 28.12.2006 - |22:21|

• 0

#689 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 28.12.2006 - |22:49|

Wraith, nie ma sensu czekać na Polsat. Reklamy co 10 minut i lektor ten serial mocno potłuczą, według mnie zdecydowanie lepiej oglądać Prison Break już teraz w wersji HDTV, bez reklam, bez lektora i bez tygodniowego wyczekiwania na ciąg dalszy :)

Jak kazdy bedzie tak podchodzil i oleje to bedzie mala widownia i zdejma ten serial tak samo jak bylo ze Superanturalem w tvn
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#690 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 29.12.2006 - |00:06|

Jak kazdy bedzie tak podchodzil i oleje to bedzie mala widownia i zdejma ten serial tak samo jak bylo ze Superanturalem w tvn

Nie ma co przesadzać, przecież osoby ściągające seriale z sieci to mały procent w porównaniu do kilkunastomilionowej widowni Polsatu. Nie sądzę, aby Prison Break oglądało więcej niż 3000-4000 tysięce ludzi (głównie to młodzi, z większych miast), natomiast Polsat dociera prawie do całej ludności Polski, dlatego też nie ma co porównywać tych sytuacji, i tworzyć jakiejś konkurencji (której tak naprawdę nie ma).
A co do Supernatural to TVN popełnij 2 błędy: brak jakiejkolwiej reklamy (nie mówiąc juz i kampanii reklamowej) oraz zbyt póxna pora emisji (z tym drugim ten sam problem ma TVP2 i serial Battlestar Galactica).
Z Lost tych problemów nie było, gdyż zarówno była dobra pora emisji (tzw. primetime) jak i była nawet niezła kampania reklamowa (billbordy, reklamy w gazetach, czasopismach i magazynach, dosyć dużo zajawek i zapowiedzi).
Jeśłi Polsat dobrze to rozegra to można liczyć na świetną ogladalność, a to rowna się pieniądze, a to z kolei szanse na kolejne sezony DH, PB, 24 i CSI w Polsacie :)
  • 0

#691 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 29.12.2006 - |00:16|

Akurat jeśli chodzi o seriale sensacyjne, to nie jesteśmy 100 lat za afroamerykanami. Jeśli chodzi o dobre seriale, a w tym SF. To tak. Ale Lost to hicior, i nadawany jest w primetime. Niewiem jak ma być nadawany Prison Break. Ale jeśli tak jak Lost, to sądze, że moze zadomowic sie na dluzej. Tym bardziej, ze Polsat jakos reklamuje ten serial. A TVN mial Supernatural w pakiecie razem z innym stuffem i wrzucil go tak, aby zapchac dziure. Chyba mieli na to wywalone czy bedzie mial ogladalnosc czy nie.
  • 0
Dołączona grafika

#692 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.12.2006 - |20:58|

No i właśnie napisałam, że nie mogę czekać. Ale obejrzę na Polsacie dla zasady.

A co do Supernatural to TVN popełnij 2 błędy: brak jakiejkolwiej reklamy (nie mówiąc juz i kampanii reklamowej) oraz zbyt póxna pora emisji (z tym drugim ten sam problem ma TVP2 i serial Battlestar Galactica).

To Supernatural w ogóle leciał w Polsce :huh: Wybaczcie mą niewiedzę
PS: Jestem po 8 odcinku i serial moim zdaniem nabiera rozmachu, jak tak dalej pójdzie, to zastąpi BSG na pierwszym miejscu mojej listy.

Użytkownik Wraith edytował ten post 29.12.2006 - |21:01|

• 0

#693 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 29.12.2006 - |21:05|

To Supernatural w ogóle leciał w Polsce :huh: Wybaczcie mą niewiedzę

Leciał na TVN pod tytułem "Nie z tego świata"
  • 0

#694 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 29.12.2006 - |21:55|

To Supernatural w ogóle leciał w Polsce :huh:

Sory za OT ale mamy znakomity przyklad reklamy ktorej nie zrobily wladze tvn :D Duzo osob nadal nie wie ze lecial w tv :D Dlatego ja u znajomych reklamuje prisona i to ze bedzie w polsacie.
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#695 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.12.2006 - |15:07|

szkoda tylko, ze wiekszosc tych fajnych seriali emitowanych jest w niezbyt ciekawych godzinach. BSG, Miracles, Supernatural... a potem sciagaja z emisji, bo sie dziwia, zez malo kto oglada..
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#696 gregov

gregov

Szeregowy

• Email
  • 21 postów

Napisano 03.01.2007 - |11:30|

oglądałem Supernatural na TVN dopóki nie zmienili dnia emisji z poniedziałku na wtorek, wtedy to olałem chociaż serial i tak nie bardzo mi się podobał :P i nie zgadzam się ze stwierdzeniami że serial nie miał reklamy, miał i to sporo, inaczej bym się o nim nie dowiedział :P co innego Prison Break, do tej pory nie widziałem jeszcze żadnej

natomiast ciesze się, że od niedzieli wraca Monk :)
  • 0

#697 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 03.01.2007 - |13:27|

Jakieś 10 min. temu leciała pierwsza reklama PB.
Minusem jest, że przedstawia ona 4 seriale (Skazany na śmierć, CSI: Miami, Chirurdzy i Gotowe na wszystko), więc widzowie nie znający PB mogą go po prostu... zignorować...
  • 0

#698 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.01.2007 - |13:41|

Mi się cos zdaje, że wręcz przeciwnie. Jak poleci w TV, to czeka nas na forum powtórka z Lost czyt. wielki bałagan zwiazany z lawiną rejestracji.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#699 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.01.2007 - |22:43|

Mi się cos zdaje, że wręcz przeciwnie. Jak poleci w TV, to czeka nas na forum powtórka z Lost czyt. wielki bałagan zwiazany z lawiną rejestracji.

Ale to forum nie ma nawet działu dla Prison Break -a :P
  • 0

#700 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.01.2007 - |09:49|

Ale to czy jest dzial czy nie ma, to nie ma znaczenia. Taki troll zawsze znajdzie jakis sposób żeby pospamować.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych