The Sarah Connor Chronicles
Napisano 16.12.2008 - |22:01|
Podobno miały być w tym odcinku jakieś odpowiedzi, ale widocznie je przegapiłem. Jeszcze kilka takich odcinków o niczym na poziomie 15 - sto letniego widza i serial gwałtownie zaryje w muł i wodorosty i chyba już tam zostanie.
Napisano 16.12.2008 - |22:20|
Napisano 16.12.2008 - |23:19|
Napisze to jeszcze raz jeszcze raz. mimo ze ogladalo sie z zapartym tchem, odcinek w ogole nie nudzil to zawiodlem sie, odcinek w ogole nie sprawia tego zeby chciec obejrzec kolejny... szkoda szkoda wielka szkoda... Najgorszy odcinek w sezonie. Ma ktos zyletke :E ?
Napisano 17.12.2008 - |01:56|
Do odcinka podszedłem z umiarkowanymi oczekiwaniami, może dlatego mi się spodobał. Monologi Sary (pomimo, że są głębokie jak kałuża po mżawce) wniosły troszkę kronik do Kronik. Nawiązanie do T2: Sarah z wizji i jej ogromny nóż, "no fate" itd. Prototyp (?) Hunter Killera. Emo Riley i zainteresowanie Cameron samobójstwem w poprzednich odcinkach (trzymam kciuki że to Cam śmiertelnie podcięła jej żyły, bo po prostu nie trawię tej blondyny). Wszystko fajnie, ale to tylko szczegóły - one same nie wystarczą. Scenarzystom wątek Turka rozlazł się niemiłosiernie na cały serial i stracił na wyrazistości, dynamizmie. Nie ogląda się tego dobrze.
Ale ogólnie... watchable i na plus.
Użytkownik baban edytował ten post 17.12.2008 - |01:58|
Napisano 17.12.2008 - |09:08|
Napisano 17.12.2008 - |11:52|
ale po ostatnim odcinku się delikatnie mówiąc wpieniłem.
Dziewczyna Johna jest z przyszłości!!!
No ludzie czy już wszyscy w otoczeniu Conorów to ludzie z przyszłości?????
Żadnego normalnego z teraźniejszości??
Ten wątek(blondyny lecącej na Johna)podobał mi się bo sądziłem,że dziewusia jest z teraźniejszości
A tu k.....wa taki zonk.
Teraz po pierwsze primo czekanie do końca świata albo jeszcze dłużej na następny odcinek a
po drugie primo przestało mnie się podobać.
Nie wiem,może po miesiącu czekania mi przejdzie
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 17.12.2008 - |12:58|
Do tej pory byłem bardzo cierpliwy i tolerancyjny w stosunku do tego serialu
ale po ostatnim odcinku się delikatnie mówiąc wpieniłem.
Dziewczyna Johna jest z przyszłości!!!
No ludzie czy już wszyscy w otoczeniu Conorów to ludzie z przyszłości?????
Żadnego normalnego z teraźniejszości??
Ten wątek(blondyny lecącej na Johna)podobał mi się bo sądziłem,że dziewusia jest z teraźniejszości
A tu k.....wa taki zonk.
Teraz po pierwsze primo czekanie do końca świata albo jeszcze dłużej na następny odcinek a
po drugie primo przestało mnie się podobać.
Nie wiem,może po miesiącu czekania mi przejdzie
Przeciez juz wczesniej bylo wiadomo ze ona jest z przyszlosci. BTW 2 miesiace czekania.
Dalej nierozumiem czego scenarzysci dali taki odcinek, przeciez nie ma cliffhangera nie bylo nic.. Poprostu zero. Najgorszy w sezonie. Fajne byly te flashbacki z przyszlosci i jak Riley sie przeniosla w przeszlosc i to jak niemogla uwierzyc w to co widzi jak lampe dotykala poduszki, to na plus.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 17.12.2008 - |13:01|
Napisano 17.12.2008 - |23:49|
Rozumiem różne rzeczy ale KUR@# UFO
Może jest akurat dzień bez przeklinania ale mi na usta ciśnie się tylko jedno :
Nosz ja cię pier@#%$ UFO
Poza tym nadal wieżę w Terminatora jeśli nie serial to w nową trylogię, której pierwsza część pojawi się w kinach w 2009
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 18.12.2008 - |00:43|
Silniki (czy co to tam miało) wyglądają jak od Hunter Killera. Dlatego mi to odpowiada (to nie ufo). Tylko maniole ze spotkań ufo postrzegali to jako statek obcych.
W sumie to Sarah to takie trzy kropki. W tym odcinku widziała 3 "wersje" samej siebie. Kelnerka, wariatka z psychiatryka i wariatka na wolności którą jest teraz ;P Widać jak ta kobieta wciela się w różne role i sama teraz nie jest pewna, kim jest. Smutne.
Na blogu twórców jest nowy post o tym odcinku i o paru szczegółach które mogły umknąć (klik). Jeśli chodzi o tego typu smaczki serial wypada super. Jednak niewyraźny plot główny wychodzi bardzo blado. Nadanie dynamizmu wątkowi Turka i Rudej dobrze by serialowi zrobiło. Twórcy jednak wolą serwować nam łatwostrawne papki, które między sobą mają niewiele wspólnego. Eh chyba ta dwumiesięczna przerwa i piątkowy time slot wpędzą Kroniki do grobu.
//edit: eee... chyba zaczynam się powtarzać. Ten topic jest za wielki :X
Użytkownik baban edytował ten post 18.12.2008 - |00:57|
Napisano 18.12.2008 - |01:32|
Ogromnym krokiem w stronę tego grobu było zamordowanie wątku przewodniego serialu w postaci Cromartiego i zastąpienie go nie wiadomo czym. I obawiam się, że jeśli nawet serial dotrwa do premiery Terminatora 4, to ten film będzie definitywnym gwoździem do trumny Kronik. Szkoda, że pomysł na ten serial wpadł w ręce takich niedorobionych "scenarzystów", którzy chyba nawet sami nie mają pojęcia co chcą nam pokazać i dokąd zmierza ta opowieść...Eh chyba ta dwumiesięczna przerwa i piątkowy time slot wpędzą Kroniki do grobu.
Napisano 18.12.2008 - |22:46|
http://screenrant.co...y-brusimm-4647/
do postu niżej: możliwe, że pełno java scriptów zawaliło Ci kompa. Tu masz odchudzoną wersję: KLIK!
Użytkownik baban edytował ten post 18.12.2008 - |23:45|
Napisano 18.12.2008 - |23:13|
Napisano 22.12.2008 - |22:52|
Użytkownik biku1 edytował ten post 22.12.2008 - |22:53|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 30.12.2008 - |07:32|
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 30.12.2008 - |07:33|
Napisano 30.12.2008 - |09:17|
Chyba dla większości z "nas" Jessie jest najpierw Kendrą Shaw z "Razora" a dopiero potem ...............
Poza tym wydaje mi się, że już w tym temacie o tym wspominałem.
Użytkownik biku1 edytował ten post 30.12.2008 - |09:18|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 03.01.2009 - |22:22|
Chyba dla większości z "nas" Jessie jest najpierw Kendrą Shaw z "Razora" a dopiero potem ...............
Szczególnie, że tam zagrała lepiej.
Napisano 07.01.2009 - |11:18|
I obawiam się, że jeśli nawet serial dotrwa do premiery Terminatora 4, to ten film będzie definitywnym gwoździem do trumny Kronik.
Według mnie są to przedwczesne dywagacje . Istnieje możliwy scenariusz, że przed premierą filmu wzrośnie oglądalność i będziemy mogli cieszyć się z 3 sezonu.
Przeniesieni emisji Kronik na piątek jest dobrym posunięciem, bo w tym czasie jedynie CBS emituje Ghost Whisperer i Numb3rs, które średnio zdobywają po 9,5 mln. Więc jest szansa, że Kroniki i nowo powstały Dollhouse dorówna lub nawet wygra rywalizację w piątkowy wieczór.
Szkoda, że pomysł na ten serial wpadł w ręce takich niedorobionych "scenarzystów", którzy chyba nawet sami nie mają pojęcia co chcą nam pokazać i dokąd zmierza ta opowieść...
Połowicznie się zgadzam, nie mogę napisać, że całość powala na kolana, ale nie jest aż tak źle. Zawsze mogłoby być o wiele gorzej.
Użytkownik Spearhawk edytował ten post 07.01.2009 - |11:21|
Napisano 07.01.2009 - |17:35|
Może. Ale pamiętaj, że serial powstał w oparciu o kultowy cykl filmów, które cieszą się ogromną popularnością. I powiedzmy sobie szczerze, serial nie dorasta tym filmom do pięt. Serial nie spełnia oczekiwań i przez bardzo wiele osób jest po prostu postrzegany jako żerowanie na oryginalnym "Terminatorze" i wykorzystywanie jego popularności. Więc obawiam się, że gdy fani dostaną latem kolejny prawdziwy film o Terminatorze, a serial nadal będzie taki miałki, nijaki, niedorobiony, nielogiczny i niekonsekwentny, to, jak to mówią amerykanie, ktoś w studiu Warner po prostu "wyjmie wtyczkę".Według mnie są to przedwczesne dywagacje
Napisano 07.01.2009 - |19:11|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych