Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#681 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 16.12.2008 - |22:01|

Wow. Odcinek wstrząsający. John maluje pokój, Riley podcina sobie żyły, a Cameron jej nie ufa. Za to flashbacki Riley przynajmniej nam wyjaśniły, skąd ma siniaka na twarzy. Biedny Ellison będzie nawracał komputer - tylko czemu Catherinie Weaver zależy, żeby Skynet rozróżniał dobro i zło???? A Sara... no cóż, Sara, po tym wszystkim co przeszła, także w tym odcinku, zachowała się w tym magazynie jak naiwna nastolatka, której chłopak przysięgał, że nie będzie wkładał rąk pod spódnicę. Dlaczego nie wzięła ze sobą przynajmniej Dereka?

Podobno miały być w tym odcinku jakieś odpowiedzi, ale widocznie je przegapiłem. Jeszcze kilka takich odcinków o niczym na poziomie 15 - sto letniego widza i serial gwałtownie zaryje w muł i wodorosty i chyba już tam zostanie.
  • 0

#682 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.12.2008 - |22:20|

To taki wstęp do wyjaśniania bo to cliffinger ... to be continued.
  • 0
don't try

#683 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.12.2008 - |23:19|

Wiec tak. Jestem odcinkiem poprostu zawiedziony. Nastepny odcinek dopiero w polowie lutego a w tym nic nie bylo... :| tak nie powinno byc. Na plus ze wieme zz Riley co o jak. I w zasadzie tyle nic w tym odcinku sie nie dzialo. BYlo tak jakby wprowadzeniem.. Pozatym UFO??
Napisze to jeszcze raz jeszcze raz. mimo ze ogladalo sie z zapartym tchem, odcinek w ogole nie nudzil to zawiodlem sie, odcinek w ogole nie sprawia tego zeby chciec obejrzec kolejny... szkoda szkoda wielka szkoda... Najgorszy odcinek w sezonie. :( Ma ktos zyletke :E ?
  • 0

#684 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 17.12.2008 - |01:56|

Fakt, kolejny zapychacz, chociaż tym razem widz musiał wiedzieć co działo się w poprzednich odcinkach żeby przez to przebrnąć.

Do odcinka podszedłem z umiarkowanymi oczekiwaniami, może dlatego mi się spodobał. Monologi Sary (pomimo, że są głębokie jak kałuża po mżawce) wniosły troszkę kronik do Kronik. Nawiązanie do T2: Sarah z wizji i jej ogromny nóż, "no fate" itd. Prototyp (?) Hunter Killera. Emo Riley i zainteresowanie Cameron samobójstwem w poprzednich odcinkach (trzymam kciuki że to Cam śmiertelnie podcięła jej żyły, bo po prostu nie trawię tej blondyny). Wszystko fajnie, ale to tylko szczegóły - one same nie wystarczą. Scenarzystom wątek Turka rozlazł się niemiłosiernie na cały serial i stracił na wyrazistości, dynamizmie. Nie ogląda się tego dobrze.

Ale ogólnie... watchable i na plus.

Użytkownik baban edytował ten post 17.12.2008 - |01:58|

• 0

#685 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 17.12.2008 - |09:08|

Uczą komputer religii... To świetnie wyjaśnia późniejsze wydarzenia.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#686 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 17.12.2008 - |11:52|

Do tej pory byłem bardzo cierpliwy i tolerancyjny w stosunku do tego serialu
ale po ostatnim odcinku się delikatnie mówiąc wpieniłem.
Dziewczyna Johna jest z przyszłości!!! :angry: :angry: :angry:
No ludzie czy już wszyscy w otoczeniu Conorów to ludzie z przyszłości?????
Żadnego normalnego z teraźniejszości??
Ten wątek(blondyny lecącej na Johna)podobał mi się bo sądziłem,że dziewusia jest z teraźniejszości
A tu k.....wa taki zonk.
Teraz po pierwsze primo czekanie do końca świata albo jeszcze dłużej na następny odcinek a
po drugie primo przestało mnie się podobać.
Nie wiem,może po miesiącu czekania mi przejdzie
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#687 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 17.12.2008 - |12:29|

To już kilka odcinków temu zdradzono.
  • 0

#688 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.12.2008 - |12:58|

Do tej pory byłem bardzo cierpliwy i tolerancyjny w stosunku do tego serialu
ale po ostatnim odcinku się delikatnie mówiąc wpieniłem.
Dziewczyna Johna jest z przyszłości!!! :angry: :angry: :angry:
No ludzie czy już wszyscy w otoczeniu Conorów to ludzie z przyszłości?????
Żadnego normalnego z teraźniejszości??
Ten wątek(blondyny lecącej na Johna)podobał mi się bo sądziłem,że dziewusia jest z teraźniejszości
A tu k.....wa taki zonk.
Teraz po pierwsze primo czekanie do końca świata albo jeszcze dłużej na następny odcinek a
po drugie primo przestało mnie się podobać.
Nie wiem,może po miesiącu czekania mi przejdzie

Przeciez juz wczesniej bylo wiadomo ze ona jest z przyszlosci. BTW 2 miesiace czekania.
Dalej nierozumiem czego scenarzysci dali taki odcinek, przeciez nie ma cliffhangera nie bylo nic.. Poprostu zero. Najgorszy w sezonie. Fajne byly te flashbacki z przyszlosci i jak Riley sie przeniosla w przeszlosc i to jak niemogla uwierzyc w to co widzi jak lampe dotykala poduszki, to na plus.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 17.12.2008 - |13:01|

• 0

#689 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.12.2008 - |23:49|

UFO :blink:

Rozumiem różne rzeczy ale KUR@# UFO :blink: :huh:

Może jest akurat dzień bez przeklinania ale mi na usta ciśnie się tylko jedno :

Nosz ja cię pier@#%$ UFO :blink:

Poza tym nadal wieżę w Terminatora jeśli nie serial to w nową trylogię, której pierwsza część pojawi się w kinach w 2009
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#690 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18.12.2008 - |00:43|

To nie ufo. Z pewnością nie jest pilotowane przez obcych, jeśli o to ci chodzi. Z resztą, to nie musi być prawdziwe. Sarah w końcu jest jak po grzybkach: widzi różne rzeczy, niekoniecznie prawdziwe.

Silniki (czy co to tam miało) wyglądają jak od Hunter Killera. Dlatego mi to odpowiada (to nie ufo). Tylko maniole ze spotkań ufo postrzegali to jako statek obcych.

W sumie to Sarah to takie trzy kropki. W tym odcinku widziała 3 "wersje" samej siebie. Kelnerka, wariatka z psychiatryka i wariatka na wolności którą jest teraz ;P Widać jak ta kobieta wciela się w różne role i sama teraz nie jest pewna, kim jest. Smutne.

Na blogu twórców jest nowy post o tym odcinku i o paru szczegółach które mogły umknąć (klik). Jeśli chodzi o tego typu smaczki serial wypada super. Jednak niewyraźny plot główny wychodzi bardzo blado. Nadanie dynamizmu wątkowi Turka i Rudej dobrze by serialowi zrobiło. Twórcy jednak wolą serwować nam łatwostrawne papki, które między sobą mają niewiele wspólnego. Eh chyba ta dwumiesięczna przerwa i piątkowy time slot wpędzą Kroniki do grobu.

//edit: eee... chyba zaczynam się powtarzać. Ten topic jest za wielki :X

Użytkownik baban edytował ten post 18.12.2008 - |00:57|

• 0

#691 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 18.12.2008 - |01:32|

Eh chyba ta dwumiesięczna przerwa i piątkowy time slot wpędzą Kroniki do grobu.

Ogromnym krokiem w stronę tego grobu było zamordowanie wątku przewodniego serialu w postaci Cromartiego i zastąpienie go nie wiadomo czym. I obawiam się, że jeśli nawet serial dotrwa do premiery Terminatora 4, to ten film będzie definitywnym gwoździem do trumny Kronik. Szkoda, że pomysł na ten serial wpadł w ręce takich niedorobionych "scenarzystów", którzy chyba nawet sami nie mają pojęcia co chcą nam pokazać i dokąd zmierza ta opowieść...
  • 0

#692 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18.12.2008 - |22:46|

Nie sądziłem, że fotki tego statku z ostatniego odcinka są "prawdziwe":
http://screenrant.co...y-brusimm-4647/

do postu niżej: możliwe, że pełno java scriptów zawaliło Ci kompa. Tu masz odchudzoną wersję: KLIK!

Użytkownik baban edytował ten post 18.12.2008 - |23:45|

• 0

#693 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 18.12.2008 - |23:13|

Sory za offtopa ale jak kliknąłem w ten link z postu powyżej to coś dziwnego zawaliło mi komputer. Taki warn na wszelki wypadek.
  • 0
don't try

#694 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.12.2008 - |22:52|

Już od 11 stycznia AXN emitować będzie premierowy, drugi sezon serialu Terminator: Kroniki Sary Connor. ---> http://primetime.blo...nnor-w-AXN.html oraz http://www.axnscifi....gram/2009.01.11

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.12.2008 - |22:53|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#695 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 30.12.2008 - |07:32|

Chyba nikt o tym nie wspominal, ale wlasnie w celu testu odpalilem sobie BSG RAZOR.. i wiecie co Jessie z TSCC tam gra glowna postac :) Tak mi sie wydawalo w TSCC ze skads ja znam :D

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 30.12.2008 - |07:33|

• 0

#696 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.12.2008 - |09:17|

LOL Zetnekel aleś mnie rozbawił z rana. :D :P

Chyba dla większości z "nas" Jessie jest najpierw Kendrą Shaw z "Razora" a dopiero potem ...............
Poza tym wydaje mi się, że już w tym temacie o tym wspominałem. :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 30.12.2008 - |09:18|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#697 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 03.01.2009 - |22:22|

Chyba dla większości z "nas" Jessie jest najpierw Kendrą Shaw z "Razora" a dopiero potem ...............

Szczególnie, że tam zagrała lepiej. :)
  • 0

#698 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 07.01.2009 - |11:18|

I obawiam się, że jeśli nawet serial dotrwa do premiery Terminatora 4, to ten film będzie definitywnym gwoździem do trumny Kronik.

Według mnie są to przedwczesne dywagacje B) . Istnieje możliwy scenariusz, że przed premierą filmu wzrośnie oglądalność i będziemy mogli cieszyć się z 3 sezonu.
Przeniesieni emisji Kronik na piątek jest dobrym posunięciem, bo w tym czasie jedynie CBS emituje Ghost Whisperer i Numb3rs, które średnio zdobywają po 9,5 mln. Więc jest szansa, że Kroniki i nowo powstały Dollhouse dorówna lub nawet wygra rywalizację w piątkowy wieczór.

Szkoda, że pomysł na ten serial wpadł w ręce takich niedorobionych "scenarzystów", którzy chyba nawet sami nie mają pojęcia co chcą nam pokazać i dokąd zmierza ta opowieść...

Połowicznie się zgadzam, nie mogę napisać, że całość powala na kolana, ale nie jest aż tak źle. Zawsze mogłoby być o wiele gorzej.

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 07.01.2009 - |11:21|

• 0

#699 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 07.01.2009 - |17:35|

Według mnie są to przedwczesne dywagacje

Może. Ale pamiętaj, że serial powstał w oparciu o kultowy cykl filmów, które cieszą się ogromną popularnością. I powiedzmy sobie szczerze, serial nie dorasta tym filmom do pięt. Serial nie spełnia oczekiwań i przez bardzo wiele osób jest po prostu postrzegany jako żerowanie na oryginalnym "Terminatorze" i wykorzystywanie jego popularności. Więc obawiam się, że gdy fani dostaną latem kolejny prawdziwy film o Terminatorze, a serial nadal będzie taki miałki, nijaki, niedorobiony, nielogiczny i niekonsekwentny, to, jak to mówią amerykanie, ktoś w studiu Warner po prostu "wyjmie wtyczkę".
  • 0

#700 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.01.2009 - |19:11|

W serialu tkwi do tego potencjał który prawdopodobnie nigdy nie zostanie wykorzystany. Ktoś dobrze napisał że po prostu wpadł w nieodpowiednie ręce. Gdyby wzięli się za niego ludzie z pomysłem doczekalibyśmy się przynajmniej 5 sezonów a może i nawet jakiegoś spin off'a osadzonego w przyszłości albo w innej linii czasowej albo sam nie wiem gdzie ;) Ale to tylko złudne nadzieje.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych