Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#681 greck

greck

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.07.2008 - |21:01|

A wie ktoś może kiedy planowana jest premiera 4 sezonu?
  • 0

#682 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 12.07.2008 - |21:54|

4 września. Tytuł odcinka - Lazarus Rising
  • 0

#683 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 06.08.2008 - |20:17|

Premiera 4 sezonu Supernatural przewidziana jest na 18 września czwartek!
  • 0

#684 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.08.2008 - |20:29|

Pierwszy oficjalny zwiastun:

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#685 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 30.08.2008 - |11:13|

A czemu w napisach bylo o kosciele grecko katolickim? Gdzie jest Rzym w tym konflikcie?
  • 0

#686 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.08.2008 - |11:44|

A czemu w napisach bylo o kosciele grecko katolickim? Gdzie jest Rzym w tym konflikcie?

Może dlatego, że Amerykanie maja takie pojecie o religii jak o geografii :)
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#687 makor

makor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 30.08.2008 - |12:11|

Czy aby na pewno jest to dobrze przetlumaczone? Nie bardzo to brzmiało jak "Greek Catholic Church".
  • 0

#688 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 30.08.2008 - |14:05|

Widocznie nie tylko amerykanie są niedouczeni, bo Kościół greckokatolicki jest częścią Kościoła rzymskokatolickiego i podlega władzy papieża.
Różnice są jedynie w sposobie celebrowania liturgii. Prawdy wiary, dogmaty i nauczanie są takie same
  • 0

#689 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.08.2008 - |14:14|

W oryginale było Greek Orth o ile dobrze pamiętam, a to kościół grekokatolicki...

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 30.08.2008 - |14:41|

• 0
Dołączona grafika

#690 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 30.08.2008 - |14:17|

Greckokatolicki a prawoslawny to chyba roznica
  • 0

#691 makor

makor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 30.08.2008 - |20:16|

Dziwne, że z chrześcijaństwa wybrali niewielki odłam prawosławia (http://en.wikipedia....Orthodox_Church chyba o tym mowa?). Baa, bardzo dziwne to jest.
  • 0

#692 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.08.2008 - |22:48|

Dziwne, że z chrześcijaństwa wybrali niewielki odłam prawosławia (http://en.wikipedia....Orthodox_Church chyba o tym mowa?). Baa, bardzo dziwne to jest.

Amerykanie są dziwni pod wieloma względami, więc akurat zbytnio bym się tym nie przejmował, że wybrali taki odłam, a nie inny. To tylko zwiastun, w serialu na pewno o żadnych religiach mowy nie będzie...
  • 0
Dołączona grafika

#693 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 31.08.2008 - |14:28|

Cześc jako że 4 sezon już za pasem, a dzisiaj skończyłem oglądac season3, chciałbym wyrazic swoje refleksje

-Sam będzie szukał Colta, który jest kluczem do bramy piekła,
-Ciekawe czy poznamy Lucyfera oraz jakieś inne siły Boskie, jak aniołowie. Jesli nie, to wysłannikiem Boga będzie Sam i jego zdolności.
-Ciekawe co właściwie z Matką Winchesterów. Była w jednym odcinku 1 sezonu, gdzie przybyła razem z Azazelem, a co ciekawe pod koniec 2 sezonu, dowiedzieliśmy się że Mary znała Azazela, kolejną poszlaką jest śmierc przyjaciół Mary. Byc może jest Ona teraz piekielnym sługą, który uwolni Deana z łańcuchów i naprowadzi Sama na Lucyfera.
-Zapewne dojdzie do spotkania Beli i Deana w piekle.
-Lilith zwróci się do Lucyfera, bo jak wiemy Sam przewyższa siłą wszystkie demony. Coś ala Harry Potter zaatakowany przez Woldemorta. Teraz kiedy przżył atak Lilith stał się potężniejszy.
-Co myślicie o Benie? wg mnie wykapany Tatuś Dean :lol:
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#694 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 03.09.2008 - |13:33|

Jesli ktos lubi spoilery i chce zobaczyc intrygujacy fragment przyszlego sezonu przed emisja: http://nz.youtube.co...h?v=gzVc-fs3OyI ;)
  • 0
Dołączona grafika

#695 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.09.2008 - |08:07|

It has Begun!!!
4x01

No więc pocatek, Dean Wrócił, w pierwszej chwili wiadomo o co chodzi i dlaczego, czy to Sam, czy ktokolwiek inny zrobił, czy też to może tylko piekło....
Ruby nadal żyje, tylko niestety w innym ciele, choć tak źle nie wygląda :)
No i Sam teraz przy użyciu hokus pokus, ładnie działa :) ciekawe jakich spustoszeń dokonał przez te kilka miesięcy? Ale raczej poważnych, skoro... a to tym za chwile.

Teraz trochę technicznie, ostry (muzycznie) początek z przypomnieniem akcji a potem cisza, brak muzyki przez ponad pół odcinka, jakby to ciągle miało być piekło...
Miły akcent z gazetą :) 18 września, żadkość w serialach, by tak dostosować datę do prawdziwego świata.

No i końcówka, kiedy wreszcie wyjąsniają dlaczego Dean wrócił, Czyżby nareszcie pokazano, że istnieje druga strona w tym serialu, czy też może sam władca piekieł przestraszył się Sama? (bo takie mam podejrzenie po tym odcinku). I na moment się jeszcze z irytowałem, bo Castiel, mówi iż muszą odbyć prywatną rozmowę, sciemnienie kamery i myślę sobie, bez widzów rozmowa :) no ale na szczęście nie.

A wracając do tematu, jeśli to naprawdę jest druga strona, to co to za piekło się na ziemii szykuje?

ps. Castiel:

Castiel is an Angel of Thursday and will help anyone born on this day or anyone who asks for help on this day. The Angel can help us if there are changes in our life which may involve a lot of travelling or moving to a new country and we need guidance.

Poza tym świetny początek kolejnego sezony, ino znowu trzeba czekać na kolejny odcinek i czekać i czekać .... nie mogli by robić maratonu? cały sezon w jedną dobę :)

#696 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.09.2008 - |08:21|

Ja p******ę! Mało nie padłem z wrażenia kilka razy w tym odcinku! Jak zbiorę myśli to zeedytuję posta :D.
  • 0
Dołączona grafika

#697 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 19.09.2008 - |09:14|

Do tej pory wszyscy mowili ze 3 sezon byl najlepszy....ale teraz...poprostu WOW :)
  • 0

#698 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.09.2008 - |09:32|

Dellirium do tej pory trzeci sezon był najlepszy, ale wygląda na to a raczej zapowiada się (po pierwszym odcinku), że czwarty ma szansę go zdeklasować :)

#699 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.09.2008 - |13:26|

4x01

Po prostu WOW! Świetny początek sezonu. Mroczny i przede wszystkim klimatyczny.

Dean is Back, Sam ma nowe moce, jest nowa Ruby (na razie średnio mi się podoba, ale za wcześnie jeszcze żeby oceniać) i przede wszystkim szykuje się wielka wojna Good vs. Evil! Po prostu miód i cukierki! :D

Jak taki poziom serialu utrzyma się dalej w s4 to będzie to mój kandydat nr. 1 na najlepszy sezon 2008/2009.

Coś czuję, że czeka nas wiele strachu, klimatu i zabawy w tym roku :]

Aha 9+/10

Użytkownik działacz edytował ten post 19.09.2008 - |14:16|

• 0
I will do anything for lulz.

#700 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 19.09.2008 - |14:06|

A ja się martiwłem że już nic nie dorówna 4 sezonowi BSG... jak widać myliłem się, nie lubie ocen ale 11/10 to i tak za mało.

Użytkownik Krusty edytował ten post 19.09.2008 - |14:07|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych