Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#681 CzarodziejCzarek

CzarodziejCzarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 21.07.2010 - |20:02|

witam mam kolejne pytanie/-a szukałem w internecie i sam już nie wiem.

1) kiedy Atlantyda opuściła ziemie z pradawnymi czy to było 50 mln lat temu czy jakaś inna data ??? jeśli wróciła na stałe to czy to było w ostatnim odcinku 5x20 Star Gate bo z serialu tak wygląda. i co się działo w naszej galaktyce gdy Atlantyda opuściła naszą galaktykę czy pradawni nadal ją odwiedzali czy odeszli z niej (o broni na Dakarze słyszałem tworzy życie i je niszczy - chodzi mi o to, że dakara i inne planety należały do tych ważnych planet, ale czy to było przed opuszczeniem naszej galaktyki czy dopiero po powrocie ???)

2) co się stało z Rononem i Teyjlą (pisze jak się mówi wybaczcie):-) wiem że coś mają nakręcić, ale czy są może jakieś newsy ???

3) nie wiem czy mogę o to spytać w tym dziale, ale pamiętam że w odcinku SG-1 10x20 planeta Asgardu została wysadzona jak myślicie czy w tym momencie wszystkie te małe ludziki zostały ascendowane czy po-prostu zginęli ??? osobiście wolę to pierwsze.

Pozdrawiam !!!

Dzięki za pomoc, i wracam do pytania czy ktoś by mógł mnie bardziej oświecić podając jakieś linki itp ...

Użytkownik CzarodziejCzarek edytował ten post 25.07.2010 - |16:04|

• 0

#682 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 21.07.2010 - |20:22|

1. Nie mam pojęcia, nie pamiętam, czy pojawiała się data, ale pewnie ktoś cię oświeci. Raczej ciężko określić czas powstania różnych urządzeń, zwłaszcza, że w serialu nie przywiązywano do tego większej uwagi. Część - zwłaszcza stworzona przez Merlina - powstała po powrocie, a nawet po ascendendowaniu pradawnych. Fragmentu z odcinkiem powrotu Atlantis nie szczególnie rozumiem xd

2. Nie ma chyba żadnych informacji o ich losie, tak jak o Atlantis. Nie wiemy, czy pozostali na ziemi czy też powrócili do galaktyki Pegaza. Trzeba czekać na film, jednakże nie wiadomo kiedy on powstanie. Odpowiedź na część pytań ma się pojawić w 15 odcinku drugiego sesonu SGU, kiedy to pojawić się ma część obsady - dwie postacie.

3. Raczej zginęli, nie byli w stanie ascendować, było o tym w jakimś temacie.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 21.07.2010 - |20:24|

• 0

#683 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.07.2010 - |19:28|

Mam pytanie, trochę aż wstyd, ale nigdy nie oglądałem SG i chciałbym się dowiedzieć czy jest gdzieś jakiś temat dotyczący kolejności oglądania serialu, gdyż planuje rozpoczęcie oglądania. Od czego w ogóle zacząć? Oglądałęm z 15 lat temu film Stargate z Kurtem Russelem czy serial to jest jakaś kontynuacja?
  • 0

#684 Impossible

Impossible

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.07.2010 - |19:55|

To jest strona na której znajdziesz kolejność Gwiezdnych wrót:
http://docs.google.c...1hrbrfzfn&hl=pl
Po obejrzeniu tych odcinków na tej stronie jest do końca sezon piąty SGA i film SGA który powstanie może między 2011-2012.
  • 0
A new gate will open,
A lost city will rise again.
"You know what they say, it's not what you have, it's how you use it" - Sanctuary

#685 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.07.2010 - |21:01|

Dzięki, ale nie do końca o to mi chodziło. Chciałbym spytać od czego zacząć. Jest jakiś pilot tak jak to było np. w BSG czy wprowadzeniem jest film Stragate z 1994 z Russelem? Czy serial jest zupełnie o czymś innym?
  • 0

#686 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.07.2010 - |21:07|

zacznij of filmu z 1994 roku, Stargate w reżyserii Emmericha, potem serial Stargate SG1, od pilota 1x01, ale lepiej nie jego odnowionej wersji.
Do końca 7 sezonu oglądasz tylko SG1, potem na przemian można z SGA, potem filmy, a potem SGU.

#687 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.07.2010 - |23:25|

Wielkie dzięki. Właśnie takiej informacji potrzebowałem.
  • 0

#688 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.07.2010 - |12:12|

Mam pytanie, trochę aż wstyd, ale nigdy nie oglądałem SG

To podobnie jak i ja, zabierałem się za ten serial już dawno temu, ale ciągle coś stało na przeszkodzie, oczywiście gdzieś tam kilka odcinków wyrwanych z kontekstu zobaczyłem. Film z Russelem też obejrzałem, ale było to jakieś 12 lat temu na kasecie video:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#689 pacw

pacw

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • MiastoLimanowa

Napisano 26.07.2010 - |15:47|

A ja mam pytanie o film "Stargate Atlantis: Rising" (tak, film, nie odcinki serialu). Czy różni się on czymś od pilota pierwszego sezonu Atlantisa? Tzn, czy są dodane jakieś nowe sceny? Pytam, bo na filmwebie wyczytałem, że film ma ponoć 120min, czyli dłużej niż trwają dwa pierwsze odcinki Atlantisa.
  • 0

#690 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.07.2010 - |18:37|

Niczym się nie różni, to dwa pierwsze odcinki połączone w jeden.
120 minut telewizyjnych. minus reklamy i masz normalny odcinek...

#691 Julek12

Julek12

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28.07.2010 - |15:29|

Witam,
mam parę pytań
  • co stało się z Jackiem w 9 sezonie, bo nie zostało to wytłumaczone tylko po prostu jest nowy generał
  • jak wygląda sprawa z ZPM na ziemi, proszę o dokładne wytłumaczenie gdzie zdobyty i jak wykorzystane
  • w jednym odcinku jak carter i chyba kowalski przybyli przez lustro kwantowe to z carter zaczęło się coś dziać bo były 2 w jednej rzeczywistości, a potem jak na ziemie przybyło 12 zespołów sg-1 to wszystko było ok
  • jak działają osłony? jak się w nie strzeli to ubywa mocy? czy jak. i dlaczego po walnięciu w osłony takie iskry i dym wylatuje z przewodów? przecież w kadłub nic nie walnęło. i czym różnią się osłony asgardu od tych goauldów? przecież zasilanie jest ziemskie tak?

Użytkownik Julek12 edytował ten post 29.07.2010 - |08:10|

• 0

#692 uszatypl2

uszatypl2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoRadom

Napisano 28.07.2010 - |19:00|

1. Jak to co Jacvk dostał schede po Hamondzie, czyli odjął dowóctwo nad całym programem StarGate
2. Musisz obejrzeć SGA
3. To błąd scenarzystów
4. Osłony działają na zasadzie rozłożenie energii kinetycznej pocisku po całym statku, a ni w punkcie uderzenie pocisku w statek. Iskry to naturalna kolej rzeczy. Osłony asgardu mają większą integralność. Więcej na ten temat jest na forum poszukaj.
  • 0

#693 Julek12

Julek12

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28.07.2010 - |19:24|

1. no wiem był generałem bazy Cheyenne, a potem? no i co z Hamondem.
2. oglądam SGA, z mojej wiedzy wynika tak: 1 ZPM na Antarktydzie wyczerpane potem dostał je Baal, 1 znalezione przez Jacka na posterunku zalanym przez lawę posłużyło do podłączenia fotela starożytnych i potem chyba do wyprawy na pegaza w wyniku czego zostało rozładowane, 1 to wybuchowe, no i zostaje to z podróży w czasie, które także posłużyło do otwarcia tunelu do pegaza ale miało pełną moc więc można było go jeszcze użyć i został przetransportowany dedalem na atlantyde dobrze złapałem?

Użytkownik Julek12 edytował ten post 29.07.2010 - |08:11|

• 0

#694 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.07.2010 - |20:19|

Ludzie ZPM a nie jakieś ZMP, to jest Zero Point Module!!!

#695 uszatypl2

uszatypl2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoRadom

Napisano 29.07.2010 - |06:47|

@Julek
1. Hammond odszedł na zasłużoną emeryture
2. Tak

@Toudi ZPM czy MPZ wszystko jedno ważne, aby wiedzieć o co chodzi ;)
  • 0

#696 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.07.2010 - |07:29|

No nie, bo to tak jakby zamiast SG1 pisać GW1...

#697 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 29.07.2010 - |10:54|

Hammond nie przeszedł na emerytyrę, tylko stał się generałem dowódcą Homeworld Security tuż po tym, jak zaimponował prez. Hayesowi w 7x22 Lost City. SGC podlega Homeworld Security. O'Neill po odsłużeniu roku jako generał SGC również awansował do Homeworld Security, a jak Hammond zmarł zajął jego miejsce - co widzimu już w SGU.

Użytkownik Grzebul edytował ten post 29.07.2010 - |10:55|

• 0

#698 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.08.2010 - |19:41|

Na pogdesign.co.uk podają że drugi sezon startuje 29 września, czyli w środę. To potwierdzone?

#699 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.08.2010 - |22:01|

Jeżeli chodzi o SGU, to Joseph Malozzi potwierdził, że premiera będzie 28.09, czyli we wtorek.

Eagle writes: “What is the ‘for sure’ date for season 2 premiere?”

Answer: Sorry. All I know is we’re moving to Tuesday nights and we’re premiering in the last week of September.

Użytkownik Nom edytował ten post 02.08.2010 - |22:05|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#700 gimanel

gimanel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 06.08.2010 - |08:35|

A ja mam pytanie, bo wy macie świetna pamięć wszystkich odcinków (podziwiam). W jednym z odcinków, nie pamiętam, którego sezonu, była informacja, że jeden z SG teamów jest teamem "dyplomatycznym" składającym się z wszelkiej maści specjalistów od dyplomacji międzyplanetarnej. I teraz pytanie, który to był zespół, chodzi mi o jego numer. Albo przynajmniej odcinek, w którym to było to sobie znajdę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych