Użytkownik biku1 edytował ten post 19.03.2008 - |16:32|
Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 19.03.2008 - |13:26|
Genesis
Napisano 19.03.2008 - |16:32|
Akurat wczoraj je wypatrzyłem w .futureshop.ca --> http://www.futuresho...amp;catid=11010 a tu proszę już to masz.
Mogliby potem wydać komplet 4 sezony w wersji steelbook i do tego jakimś fajnie pomyślanym wzorze.
W każdym razie gratuluję takiego udanego zakupu.
Patrząc na to polskie pudełko kompletnego wydania i patrząc na te boxy z 6 sezonami co posiadam z GG to dokładnie tak samo myślę, że tylko wsadzą do tego zbiorczego pudełka te wcześniejsze boxy.Kochane kłopoty, Pełna kolekcja (42 DVD)........to jest chyba tylko takie pudełko zbiorcze, wewnątrz pewnie są pojedyncze pudełka sezonów, więc raczej dystrybutor się nie postarał dorównać innym krajom.
Z drugiej strony jak widzę w tym wydaniu zagranicznym na zdjęciu powyżej ten kretyński sposób umieszczania płyt w tych książeczkach to już wolę nasze wydanie = slimpacki w pudełku.
Przynajmniej tak się płytki nie niszczą.
A swoją drogą to te "książeczki" z GG są podobne do naszego wydania "Przystanku Alaska".
Tylko ,że u nas wsadzili w nią 1 płytę a tam jak widzę 6.
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.03.2008 - |16:34|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.03.2008 - |16:52|
Mam nadzieje, ze po zakonczeniu emisji wyjdzie boxset zawierajacy wszytsko. Do tego czasu juz pewnie beda w obozie BlueRay.Fajne to wydanie BSG.
Akurat wczoraj je wypatrzyłem w .futureshop.ca --> http://www.futuresho...amp;catid=11010 a tu proszę już to masz.
Mogliby potem wydać komplet 4 sezony w wersji steelbook i do tego jakimś fajnie pomyślanym wzorze.
Genesis
Napisano 19.03.2008 - |17:54|
Zapewne tak będzie w końcu hd-dvd umarło no i trzeba na czymś robić $$$ więc wydadzą complete series.Mam nadzieje, ze po zakonczeniu emisji wyjdzie boxset zawierajacy wszytsko. Do tego czasu juz pewnie beda w obozie BlueRay.
A Jonasz mam pytanie bo tak sobie przejrzałem ten opis zawartości tych płyt z Twojego zdjęcia i wychodzi na to, że z dodatków to są tam "tylko" deleted scenes + komentarze do każdego odcinka.
Nie ma tam czasem jeszcze jakichś dodatkowych materiałów filmowych typu: making of lub wpadki czy coś podobnego ??
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.03.2008 - |17:58|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 19.03.2008 - |18:09|
Wszystkie szesc dyskow zawieraja epizody. Jedynie Unfinished Bussines jest w dwoch wersjach. dodatkowo przy kazdym epizodzie sa wyciete sceny oraz jakeis komentarze. Dopiero zaczolem ogladac i materialy dodatkowe na razie pomijam, bo musze zdarzyc do 4 kwietnia.Zapewne tak będzie w końcu hd-dvd umarło no i trzeba na czymś robić $$$ więc wydadzą complete series.
A Jonasz mam pytanie bo tak sobie przejrzałem ten opis zawartości tych płyt z Twojego zdjęcia i wychodzi na to, że z dodatków to są tam "tylko" deleted scenes + komentarze do każdego odcinka.
Nie ma tam czasem jeszcze jakichś dodatkowych materiałów filmowych typu: making of lub wpadki czy coś podobnego ??
Genesis
Napisano 21.03.2008 - |11:52|
Użytkownik johnass edytował ten post 21.03.2008 - |11:55|
Napisano 21.03.2008 - |16:34|
Owszem miała się odbyć tylko prawie na 100% nikt dzisiaj-wczoraj w Imperialu nie myślał o tym tylko raczej o dzisiejszej premii świątecznej.W Lublinie w MM ciągle nie ma zapowiadanych nowości a newet poprzednich sezonów Angela i Ally McBeal.
Wiecie może czy już można gdzieś dostać Buffy sezon 2 , Angel sezon 2 i Ally sezon 2 ?
Premiera tych i pozostałych nowości Imperiala powinna odbyć się dzisiaj.
Większość z tego wyjdzie pewnie po świętach bo i tak by się nie sprężali aby się z tym na dzisiaj wyrobić skoro i tak przez długi weekend sklepy będą zamknięte więc i po co to dzisiaj dowozić.
Aby leżało na półkach kiedy to "wszyscy myślą" o wolnym.
Sens był to wydać w miniony poniedziałek kiedy to takie boxy mógłby być fajnym prezentem od zajączka w ten weekend.
A tak "dzisiaj to dowiozą" i co rozpakują i wprowadzą do kasy do wieczora i tyle.
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.03.2008 - |16:46|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.03.2008 - |18:58|
tydzień temu w Saturnie w Złotych Tarasach w Warszawie widziałam kilka sztuk Buffy s1 i Angela s1... nic więcej z nowych mi się w oczy nie rzuciło.
Napisano 21.03.2008 - |19:24|
Napisano 21.03.2008 - |19:58|
Napisano 21.03.2008 - |20:32|
Wcześniej nie było zdjęcia z części-książeczki tego wydania.
I faktycznie przymocowanie tej koperty z płytą jest bardzo słabe.
W ogóle całe założenie od strony technicznej tego wydania jest denne zaczynając od formatu kończąc na zabezpieczeniu płytki.
Już w tej chwil zaraz po kupieniu płytka jest lekko zasyfiona i zarysowania a co dopiero gdybym ją kilkanaście razy wyjmował i wkładał aby obejrzeć.
Co do strony technicznej samego dysku jeszcze się nie wypowiem bo nie miałem czasu jej jeszcze włożyć do odtwarzacza.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.03.2008 - |20:43|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 21.03.2008 - |21:03|
Wie ktoś coś więcej o tym nowym wydaniu Przyjaciół?
Jedni mówią, że ma to być edycja UNCUT inni, że to te same pocięte odcinki tylko, że w nowym opakowaniu i w niższej cenie. Ciężko powiedzieć, ale ja stawiam na to drugie
Użytkownik Inuki edytował ten post 21.03.2008 - |21:04|
Napisano 21.03.2008 - |21:17|
Tyle na ich stronie http://www.galapagos...nowa,cena..htmlWie ktoś coś więcej o tym nowym wydaniu Przyjaciół?
A o UNCUT to sobie raczej pomarzyć możemy aby taka wersję wydali.
Zwariowaliście ,że na coś takiego liczycie skoro przy większości normalnych wydań mają "problemy techniczne".
A co dopiero tutaj jakby musieli przetłumaczyć kilka dodatkowych minut.
Zresztą Galapagos to mistrzowie odświeżania starych wydań w nowym opakowaniu [zobaczcie ile wydali tych bzdur typu The Best of ....coś tam Przyjaciele] więc...... na serio nie liczyłbym na nic specjalnego i do tego co najważniejsze w niższej cenie.
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.03.2008 - |21:20|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.03.2008 - |21:25|
A o UNCUT to sobie raczej pomarzyć możemy aby taka wersję wydali.
Zwariowaliście ,że na coś takiego liczycie skoro przy większości normalnych wydań mają "problemy techniczne".
A co dopiero tutaj jakby musieli przetłumaczyć kilka dodatkowych minut.
Zresztą Galapagos to mistrzowie odświeżania starych wydań w nowym opakowaniu więc...... na serio nie liczyłbym na nic specjalnego i do tego co najważniejsze w niższej cenie.
Ja jestem tego samego zdania. Na UNCUT nie ma co liczyć, bo z pewnością byłoby coś napisane na okładce i w zapowiedzi. Z pewnością będzie to tylko nowe pudełko i niższa cena (stawiam na 79,90zł za sezon).
Co do wersji UNCUT, to mam pytanko. Orientuje się ktoś, jaka tak naprawdę jest różnica pomiędzy tą wersją, a wersją TV. Słyszałem, że w UNCUT pilot jest dłuższy o prawie 10 minut! No i jak wyglądała wersja bez polskich napisów, która była u nas dostępna kilka lat temu? Podobno w niej odcinki też były dłuższe od tych, które są teraz w sprzedaży.
Napisano 21.03.2008 - |21:37|
Co do wersji UNCUT, to mam pytanko. Orientuje się ktoś, jaka tak naprawdę jest różnica pomiędzy tą wersją, a wersją TV.
Z tego co pamiętam to C+ wyemitował ze 2-3 dłuższe odcinki w czasie "normalnego sezonu".
Zresztą na część takich brakujących scen w zwykłych odcinkach można sobie popatrzyć choćby tu -->
lub tu z wyjaśnieniem dlaczego w normalnym odcinku nie było tej sceny
--> http://www.youtube.c...feature=related
A tutaj jest spis dłuższych odcinków z transkrypcjami każdego odcinka.
I w każdym odcinku dodatkowe ujęcia są wyróżnione na niebiesko. --> http://uncutfriendse...des.tripod.com/
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.03.2008 - |21:57|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.03.2008 - |23:57|
Prawdę mówiąc liczyłem w końcu na UNCUT, no ale widzę, że chyba się przeliczyłem. Oby cena była niższa przynajmniej... I NIECH WYDADZĄ W KOŃCU DRUGI SEZON SUPERNATURAL!!!!!!!
Użytkownik biku1 edytował ten post 23.03.2008 - |09:09|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 22.03.2008 - |20:17|
Napisano 22.03.2008 - |20:25|
Ale ewentualnie będę robił tak ,że skoro tam ma być zdaje się jakieś 50 płytek to właśnie je wpakuję w pudełka na 10.
Natomiast co do tych książeczek to i może owszem fajnie będą te boki wyglądać na półce ale jak na razie mierzyłem i wchodzi mi tylko w jedną.
Więc być może nawet pójdą do kosza.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych