Skocz do zawartości

Jericho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
855 odpowiedzi w tym temacie

#661 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 16.05.2007 - |23:07|

KRETYNI (kto oglądał ostatni odcinek wie, o co chodzi). Odwołać taki serial zostawiając nas z jedną wielką niewiadomą, to chamstwo jakiego się nie spodziewałem. Jeszcze nie tak dawno mówiło się, że zamówiono drugi sezon. Jak widać jednak nie. Żenujące.
  • 0

#662 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.05.2007 - |05:07|

No chyba mnie, k...a szlak jasny trafi. Mój Boże czy oni już się całkiem z ch..em na łby pozamieniali, nigdy bym nie wpadł że nawet z tego serialu zrezygnują.
To woła o pomstę do nieba, nie mam słów, taki świetny serial olać, co za debilizm. Już normalnie nie wiem co ogladać, chyba pier...nę tymi nowymi serialami i będę oglądał w kółko star treki i sg-1 bo tam przynajmniej jest koniec.
Na to wygląda że trzeba by ściagać cały sezon i jak się skończy czekać na reakcję stacji, a jeśl będzie pozytywna na kręcenie kolejnego sezonu, wtedy zacząć oglądać cały pierwszy. Bo oglądanie nowych seriali jest w tej chwili zbyt ryzykowne i zabiera zbyt dużo czasu, a potem okazuje się że serial leci do klopa po kilku odcinkach.
Jeszcze raz powiem że jestem niezmiernie wku....ny. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Użytkownik waski edytował ten post 17.05.2007 - |05:08|

• 0

#663 Drix

Drix

Szeregowy

• Email
  • 43 postów

Napisano 17.05.2007 - |07:24|

Trzeba czekac az zakoncza serial i zobaczyc czy jest dobrze zakonczony czy uciety. Gdyby w latach 90 patrzyli na ogladalnosc to TNG czy B5 skonczylby po 13 odcinkach.
  • 0

#664 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 17.05.2007 - |07:36|

ja od teraz chyba bede czekal tylko na DVD-ripy nowych seriali, ewentualnie ogladal jak AXN zakupi, bo inaczej to szlak moze czlowieka trafic :/
Jerycho, ktorego konca nic nie zapowiadalo, Studio 60, Black Donnellys, Drive, Day Break (taki sobie swojadroga), Six Degrees, The Nine, a przykladow pierwszych sezonow, ktore dostaly axe'a mozna by pewnie jeszcze wiecej wymieniac :/
  • 0
You are what you believe yourself to be

#665 ma3x

ma3x

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 17.05.2007 - |08:24|

Tu jest strona do petycji do CBS aby nie anulowali serialu

http://www.petitiono...ed.cgi?09272006
  • 0

#666 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 17.05.2007 - |08:24|

A mnie to nawet cieszy ;)
Serial był beznadziejny, choć początkowo zaciekawiał co się też mianowicie stało w tej Ameryce.
W chwili pojawienia się absurdalnej pomocy chińskiej (na Herculesach, które miały być Antonowami w obstawie Migów 19, które migami nie mogły być), w chwili coraz bardziej absurdalnego wyjaśniania zdarzeń, które doprowadziły do tego czego doprowadziły, przestałem to to oglądać. :)
Obejrzałem dopiero ostatni odcinek i przyznam się, że zdania o tym serialu nie zmieniłem (absurd 6 prezydentów, idiotyczne odwracanie flagi , czołg strzelający pociskami moździerzowymi, itp. itd. długo by trzeba wymieniać).
Nie dziwię się, że Amerykanie przestali to badziewie oglądać i cieszę się z cancela bo dzięki temu może oglądniemy jakiś nowy (i bardziej sensowny) serial.

Użytkownik psjodko edytował ten post 17.05.2007 - |08:26|

::. GRUPA TARDIS .::

#667 krzysiek80

krzysiek80

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 17.05.2007 - |08:47|

Dlamnie to szok, jeden z najlepszych seriali jakie oglądałem
  • 0

#668 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 17.05.2007 - |10:29|

serial niestety słabiutki i dobrze niech jego miejsce zajmie nowy serial
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#669 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.05.2007 - |11:22|

http://jerichoboard....s...&redirCnt=1
Jak widać jest cień szansy.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#670 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 17.05.2007 - |11:42|

Szkoda że dali CANCEL "Jericho". Przyjemnie się oglądało. I fajnie by było, gdyby władze stacji się opamiętały i dały kolejny sezon, ale to już chyba niemożliwe.
  • 0

#671 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 17.05.2007 - |19:05|

Nie dziwię się, że Amerykanie przestali to badziewie oglądać i cieszę się z cancela bo dzięki temu może oglądniemy jakiś nowy (i bardziej sensowny) serial.

nie liczyłby na to aż tak bardzo i nie cieszyłbym się cancelem; serial zostanie zastąpiony zapewne czymś średnim(czytaj złym) dla amerykańskiej telewizji; to co oglądamy to najlepsze seriale nadawane w USA, a nie oglądamy całej reszty; Jericho może nie ulokowałoby się w moim Top 5, ale bardzo żałuje cancela tej serii;
co do absurdów, głupot etc. podaj mi jeden serial w którym one nie występują;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#672 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.05.2007 - |08:16|

masakra... jaki to konkurencyjny serial pojawil sie na CBS co by mial zalepic dziure po Jericho...
DAMN YOU people... !

p.s. Swoja droga ostatni odcinek mial w sobie tyle zalu..cholera, i nawet montaz im sie udal piknie;) a zakonczenie takie symboliczne..., jako zwolenniczka zakonczen bez zakonczenia powinnam sie cieszyc ale jak skoro tu dopiero teraz zaczyna sie konkretna AKCJA!

...
  • 0

#673 VolKhen

VolKhen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 18.05.2007 - |17:16|

Najlepsze jest to, ze tak naprawde to oni sobie strzelaja samobója bo zniechecaja ludzi do seriali. Ja na przyklad gdybym ogladal jakis serial w TV i by mi go niespodziewanie skonczyli to juz bym nie tracil czasu na inne seriale bo historia moglaby sie powtorzyc.
  • 0

#674 Cisza

Cisza

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 18.05.2007 - |20:21|

Witam,

Zgadzam się z głoszą przez kilkunastu użytkowników tezą, iż pomysł przerósł kreatorskie możliwości scenarzystów. Właściwie trudno było oczekiwać innego przebiegu sytuacji, gdyż sama idea nuklearnej apokalipsy w najpotężniejszym kraju świata tworzy dziesiątki, jeśli nie setki możliwości rozwoju akcji, poszerzania fabuły, etc. Zatem, rzecz niezwykle trudną staje się zadanie wyłonienia z tej masy rozwiązań wątku priorytetowego, oraz kilku wątków pobocznych nie oddalając się jednocześni od odpowiedzi na pozostałe zapytania; tj. utrzymanie spójności.

Osobiście od połowy pierwszej serii zaczął mi doskwierać delikatne ból kręgosłupa. Efekt ciężaru powstałego w wyniku namnożonych pytań (czytaj absurdów). Im dalej w las, czyli im bliżej otwarciu się scenariusza na problem całych Stanów Zjednoczonych, tym wzrastała we mnie obawa o niemożliwość racjonalnego - chodźmy w pewnym obszarze - wyjaśnienia sprawy.

Z powyższego powodu wiadomość o zdjęciu serialu z ramówki nie wywołała we mnie większego oburzenia. Zdaje sobie sprawę, iż wywołana przez internautów walka, jeśli rozstrzygnie się w oczekiwany przez nich sposób wywoła odwrotną reakcję. Tj. nową serię dotknie efekt przyśpieszenia, masowej odpowiedzi na pytania. Tego raczej nikt nie chce.

Kończąc mój wywód myślowy. Pozytyw - postać wykreowana przez Gerald'a McRaney'a.
  • 0

#675 Gruthar

Gruthar

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 18.05.2007 - |21:12|

Ja mam właśnie żałobę... i mocno zraziłem się do oglądania seriali. Nic mnie tak nie zachwyciło jak Jericho - po prostu kocham post apokaliptyczne klimaty! 22 odcinek genialny, świetne zakończenie - choć dosyć głupia śmierć Johnstona.
Piszecie, że Jericho posiada swoje idiotyzmy. Rozumiem, że Losty czy Prison Break ich kompletnie nie mają? W Lostach mnożą się z odcinka na odcinek, a PB przerasta w krytyczne sytuacje, z których oczywiście zawsze Michael (i reszta) wychodzi bez szwanku - normalka.
I w Jericho nie było aż tak dużo tajemnicy jakby się mogło wydawać. W sumie dowiedzieliśmy się po pierwszym sezonie prawie wszystkiego... przynajmniej tak wywnioskuje ten, kto oglądał serial dokładnie - a nie.. zobaczył pierwsze kilka odcinków i sądzi, że serial jest do bani.

Ja już nie zabieram się za nowe seriale - dokończę stare (PB, Lost, Heroes) i olewam resztę. Mam taki niesmak w ustach jakbym zjadł co najmniej gów***. Nie robię sobie wielkich nadziei, że Jericho powróci, ale gdzieś w głębi duszy sobie myślę "oby... oby... petycja!".
  • 0

#676 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 21.05.2007 - |11:19|

Cień nadziei
http://news.hatak.pl...m=single&id=481
  • 0

#677 hubmar

hubmar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 21.05.2007 - |17:33|

Witam

A swoją drogą to co miałoby być dalej?

Czy powinni iść dalej w rozszerzenie treści na całe stany czy zostać w Jericho?
Jeśli w poszli by dalej to co - Jericho nowym Washingtonem, napadające na okoliczne miasta i tworzące narośl nowego państwa?
A jeśli samo Jericho to co - ciągła obrona przed najazdem z innych miast?

Oglądałem ten serial i pomimo niedociągnięć był ok, szkoda jego usunięcia. Wydaje mi się jednak, że nie wrócą do niego. Niestety. :/

Pozdrawiam

--------------------
Co teraz? Na wspólnej? - :evil:
  • 0

#678 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 22.05.2007 - |03:11|

Panowie i panie.
Trzeba być realistą. Serial był słaby i zawiódł powszechnie oczekiwania, gdyż sam pomysł był naprawdę świetny. Wykonanie zaś było już co najwyżej zadawalające. Środkowa część sezonu był ewidentnie nudna i wtedy odeszli widzowie. Większość widzów liczyła na mroczne klimaty SciFi, bo ciekawych obyczajówek, gdzie jeden Pan odchodzi od żony do kochanki, a drugi pan bohater odnajduje po latach swoją miłość sprzed lat - jest wiele. Te inne obyczajówki są w swojej branży lepsze, a Jericho z postnuklearnym kataklizmem w tle no cóż. ANi to sensacja, ani dobra obyczajóka, ani dobre SciFi. Takie nie wiadomo co i dla kogo, w dodatku poza USA nie wyczuwa się wielu smaczków jak stałe zagrożenie jakie w USA jest obecne w świadomości ludzi przed kolejnymi, może atomowymi, atakami terrorystycznymi z zewnątrz.

WG mnie ten cancel był naturalny i należy to uczciwie przyznać.
  • 0

#679 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 22.05.2007 - |07:17|

serial niestety słabiutki i dobrze niech jego miejsce zajmie nowy serial

wiesz co, serial mnie nie powalił ale oglądałam go z przyjemnością i żałuję że się skończył i skąd wiesz,ze jego miejsce zajmie lepszy? Jeśli ma być taki jak poz nr 6 na liście twoich ulubionych seriali to ja dziękuję uprzejmie :sam9:

Użytkownik medusa edytował ten post 22.05.2007 - |07:17|

• 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#680 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 22.05.2007 - |10:22|

Mogliby chociaż zrobić ten prezent dla fanów i dać nakręcić jakiś połtora godzinny odcinek który zakończył by cały sezon definitywnie.
I moja teoria ma poważnego plusa dla stacji, bo jeśli tym odcinkiem zakończyli by serial, to wydanie DVD sprzedawałoby im się napewno dużo dużo lepiej niż jak ma to miejsce w danej sytuacji bez zakończenia serialu.
Powiedzcie sami kupilibyście serial na dvd który nie ma końca, a inna sprawa jest wtedy kiedy jest dodatkowy odcinek, który wszystko podsumowuje.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych