Jericho
Napisano 16.05.2007 - |23:07|
Napisano 17.05.2007 - |05:07|
To woła o pomstę do nieba, nie mam słów, taki świetny serial olać, co za debilizm. Już normalnie nie wiem co ogladać, chyba pier...nę tymi nowymi serialami i będę oglądał w kółko star treki i sg-1 bo tam przynajmniej jest koniec.
Na to wygląda że trzeba by ściagać cały sezon i jak się skończy czekać na reakcję stacji, a jeśl będzie pozytywna na kręcenie kolejnego sezonu, wtedy zacząć oglądać cały pierwszy. Bo oglądanie nowych seriali jest w tej chwili zbyt ryzykowne i zabiera zbyt dużo czasu, a potem okazuje się że serial leci do klopa po kilku odcinkach.
Jeszcze raz powiem że jestem niezmiernie wku....ny. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Użytkownik waski edytował ten post 17.05.2007 - |05:08|
Napisano 17.05.2007 - |07:24|
Napisano 17.05.2007 - |07:36|
Jerycho, ktorego konca nic nie zapowiadalo, Studio 60, Black Donnellys, Drive, Day Break (taki sobie swojadroga), Six Degrees, The Nine, a przykladow pierwszych sezonow, ktore dostaly axe'a mozna by pewnie jeszcze wiecej wymieniac :/
Napisano 17.05.2007 - |08:24|
Napisano 17.05.2007 - |08:24|
Serial był beznadziejny, choć początkowo zaciekawiał co się też mianowicie stało w tej Ameryce.
W chwili pojawienia się absurdalnej pomocy chińskiej (na Herculesach, które miały być Antonowami w obstawie Migów 19, które migami nie mogły być), w chwili coraz bardziej absurdalnego wyjaśniania zdarzeń, które doprowadziły do tego czego doprowadziły, przestałem to to oglądać.
Obejrzałem dopiero ostatni odcinek i przyznam się, że zdania o tym serialu nie zmieniłem (absurd 6 prezydentów, idiotyczne odwracanie flagi , czołg strzelający pociskami moździerzowymi, itp. itd. długo by trzeba wymieniać).
Nie dziwię się, że Amerykanie przestali to badziewie oglądać i cieszę się z cancela bo dzięki temu może oglądniemy jakiś nowy (i bardziej sensowny) serial.
Użytkownik psjodko edytował ten post 17.05.2007 - |08:26|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 17.05.2007 - |08:47|
Napisano 17.05.2007 - |10:29|
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 17.05.2007 - |11:22|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 17.05.2007 - |11:42|
Napisano 17.05.2007 - |19:05|
Nie dziwię się, że Amerykanie przestali to badziewie oglądać i cieszę się z cancela bo dzięki temu może oglądniemy jakiś nowy (i bardziej sensowny) serial.
nie liczyłby na to aż tak bardzo i nie cieszyłbym się cancelem; serial zostanie zastąpiony zapewne czymś średnim(czytaj złym) dla amerykańskiej telewizji; to co oglądamy to najlepsze seriale nadawane w USA, a nie oglądamy całej reszty; Jericho może nie ulokowałoby się w moim Top 5, ale bardzo żałuje cancela tej serii;
co do absurdów, głupot etc. podaj mi jeden serial w którym one nie występują;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 18.05.2007 - |08:16|
DAMN YOU people... !
p.s. Swoja droga ostatni odcinek mial w sobie tyle zalu..cholera, i nawet montaz im sie udal piknie;) a zakonczenie takie symboliczne..., jako zwolenniczka zakonczen bez zakonczenia powinnam sie cieszyc ale jak skoro tu dopiero teraz zaczyna sie konkretna AKCJA!
...
Napisano 18.05.2007 - |17:16|
Napisano 18.05.2007 - |20:21|
Zgadzam się z głoszą przez kilkunastu użytkowników tezą, iż pomysł przerósł kreatorskie możliwości scenarzystów. Właściwie trudno było oczekiwać innego przebiegu sytuacji, gdyż sama idea nuklearnej apokalipsy w najpotężniejszym kraju świata tworzy dziesiątki, jeśli nie setki możliwości rozwoju akcji, poszerzania fabuły, etc. Zatem, rzecz niezwykle trudną staje się zadanie wyłonienia z tej masy rozwiązań wątku priorytetowego, oraz kilku wątków pobocznych nie oddalając się jednocześni od odpowiedzi na pozostałe zapytania; tj. utrzymanie spójności.
Osobiście od połowy pierwszej serii zaczął mi doskwierać delikatne ból kręgosłupa. Efekt ciężaru powstałego w wyniku namnożonych pytań (czytaj absurdów). Im dalej w las, czyli im bliżej otwarciu się scenariusza na problem całych Stanów Zjednoczonych, tym wzrastała we mnie obawa o niemożliwość racjonalnego - chodźmy w pewnym obszarze - wyjaśnienia sprawy.
Z powyższego powodu wiadomość o zdjęciu serialu z ramówki nie wywołała we mnie większego oburzenia. Zdaje sobie sprawę, iż wywołana przez internautów walka, jeśli rozstrzygnie się w oczekiwany przez nich sposób wywoła odwrotną reakcję. Tj. nową serię dotknie efekt przyśpieszenia, masowej odpowiedzi na pytania. Tego raczej nikt nie chce.
Kończąc mój wywód myślowy. Pozytyw - postać wykreowana przez Gerald'a McRaney'a.
Napisano 18.05.2007 - |21:12|
Piszecie, że Jericho posiada swoje idiotyzmy. Rozumiem, że Losty czy Prison Break ich kompletnie nie mają? W Lostach mnożą się z odcinka na odcinek, a PB przerasta w krytyczne sytuacje, z których oczywiście zawsze Michael (i reszta) wychodzi bez szwanku - normalka.
I w Jericho nie było aż tak dużo tajemnicy jakby się mogło wydawać. W sumie dowiedzieliśmy się po pierwszym sezonie prawie wszystkiego... przynajmniej tak wywnioskuje ten, kto oglądał serial dokładnie - a nie.. zobaczył pierwsze kilka odcinków i sądzi, że serial jest do bani.
Ja już nie zabieram się za nowe seriale - dokończę stare (PB, Lost, Heroes) i olewam resztę. Mam taki niesmak w ustach jakbym zjadł co najmniej gów***. Nie robię sobie wielkich nadziei, że Jericho powróci, ale gdzieś w głębi duszy sobie myślę "oby... oby... petycja!".
Napisano 21.05.2007 - |17:33|
A swoją drogą to co miałoby być dalej?
Czy powinni iść dalej w rozszerzenie treści na całe stany czy zostać w Jericho?
Jeśli w poszli by dalej to co - Jericho nowym Washingtonem, napadające na okoliczne miasta i tworzące narośl nowego państwa?
A jeśli samo Jericho to co - ciągła obrona przed najazdem z innych miast?
Oglądałem ten serial i pomimo niedociągnięć był ok, szkoda jego usunięcia. Wydaje mi się jednak, że nie wrócą do niego. Niestety. :/
Pozdrawiam
--------------------
Co teraz? Na wspólnej? - :evil:
Napisano 22.05.2007 - |03:11|
Trzeba być realistą. Serial był słaby i zawiódł powszechnie oczekiwania, gdyż sam pomysł był naprawdę świetny. Wykonanie zaś było już co najwyżej zadawalające. Środkowa część sezonu był ewidentnie nudna i wtedy odeszli widzowie. Większość widzów liczyła na mroczne klimaty SciFi, bo ciekawych obyczajówek, gdzie jeden Pan odchodzi od żony do kochanki, a drugi pan bohater odnajduje po latach swoją miłość sprzed lat - jest wiele. Te inne obyczajówki są w swojej branży lepsze, a Jericho z postnuklearnym kataklizmem w tle no cóż. ANi to sensacja, ani dobra obyczajóka, ani dobre SciFi. Takie nie wiadomo co i dla kogo, w dodatku poza USA nie wyczuwa się wielu smaczków jak stałe zagrożenie jakie w USA jest obecne w świadomości ludzi przed kolejnymi, może atomowymi, atakami terrorystycznymi z zewnątrz.
WG mnie ten cancel był naturalny i należy to uczciwie przyznać.
Napisano 22.05.2007 - |07:17|
wiesz co, serial mnie nie powalił ale oglądałam go z przyjemnością i żałuję że się skończył i skąd wiesz,ze jego miejsce zajmie lepszy? Jeśli ma być taki jak poz nr 6 na liście twoich ulubionych seriali to ja dziękuję uprzejmie :sam9:serial niestety słabiutki i dobrze niech jego miejsce zajmie nowy serial
Użytkownik medusa edytował ten post 22.05.2007 - |07:17|
Napisano 22.05.2007 - |10:22|
I moja teoria ma poważnego plusa dla stacji, bo jeśli tym odcinkiem zakończyli by serial, to wydanie DVD sprzedawałoby im się napewno dużo dużo lepiej niż jak ma to miejsce w danej sytuacji bez zakończenia serialu.
Powiedzcie sami kupilibyście serial na dvd który nie ma końca, a inna sprawa jest wtedy kiedy jest dodatkowy odcinek, który wszystko podsumowuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych