no i jeszcze taka sprawa: przecież ludzie też mają siłę i mogliby pokonać przyciąganie magnesu (wystarczyłoby się zaprzeć o podłogę lub ścianę...Takie drobne spostrzeżenie, które i tak powinno urwać głowe Panu Eko.
Pamiętacie gdy podążał w strone pomieszczenia z "guzikiem" - jego naszyjnik odchylił się znacznie od szyi co miało pokazać siłę magnesu.
Tymczasem gdy zegar doszedł do zera i magnes był na tyle silny, że przyciągał pralki i inne AGD, wisior Pana Eko nie drgnąłą, a powinien urwać mu głowe.
Nie wspomne już o klamrach w paskach, guzikach w spodniach,itp.
Praktycznie wszyscy powinni przylegać do ściany.
Odcinek 047 - S02E23 - Live Together, Die Alone
Napisano 30.05.2006 - |18:18|
Napisano 30.05.2006 - |18:51|
Użytkownik EDiSON edytował ten post 30.05.2006 - |18:53|
Napisano 30.05.2006 - |18:56|
Tak to jest kwiatek. Też to zobaczyłem, na filnie w większej rozdzielczości. Co do bzyczenia to ono jest, ale to są zwykła strzałki. Jak dla mnie z jakąś substancją paralizującą... A bzyczy może szarńcza jakaś? Albo strzygą uszami
Użytkownik Jellyeater edytował ten post 30.05.2006 - |19:03|
Thank you and Nestle!
Napisano 30.05.2006 - |22:02|
zastanawia mnie jedna kwestia...
w ciagu tej serii widzielismy w sumie 3 lockdowny (pierwszy, w retrospekcjach, desa - kiedy kelvin malowal mape, drugi z lockiem i teraz znow z desem...)
i tylko raz, w przypadku locka, zrobilo sie ciemno i wlaczyl ultrafiolet....
czemu???
czy to moze mialo jakis zwiazek z fenrym..? on wylaczyl prad, zeby lock zobaczyl mape..? tylko po co..?
Użytkownik corda edytował ten post 30.05.2006 - |22:03|
Napisano 30.05.2006 - |22:06|
mnie się wydaje, że lockdawn (ten z ultrafioletem) to był przypadem, że obwody się zwarły w tej skrzyneczce i poprostu było spięcie o jednego kabelka więcej... i zapalił się też ultrafiolet - simple?ok, a teraz na powaznie
zastanawia mnie jedna kwestia...
w ciagu tej serii widzielismy w sumie 3 lockdowny (pierwszy, w retrospekcjach, desa - kiedy kelvin malowal mape, drugi z lockiem i teraz znow z desem...)
i tylko raz, w przypadku locka, zrobilo sie ciemno i wlaczyl ultrafiolet....
czemu???
czy to moze mialo jakis zwiazek z fenrym..? on wylaczyl prad, zeby lock zobaczyl mape..? tylko po co..?
Napisano 30.05.2006 - |22:15|
- kilka godzin snu,
- odpoczynek od serialu,
- odpoczynek od i-netu.
Wszystko po to byscie przestali szukac dziury w calym.
Jesli w.w. srodki nie pomoga zalecam wizyte u specjalisty
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 30.05.2006 - |23:46|
http://www.cafepress...risland/1150260
i nie wiem czy to ktoś zauwazyl :
http://img238.images...tq7514283ou.jpg
Użytkownik Matthew edytował ten post 30.05.2006 - |23:50|
Napisano 31.05.2006 - |04:23|
Zake jeszcze ze sobą nie skończyliśmy.
Zake jeszcze się spotkamy.
To jeszcze nie koniec Zake - tak było chyba w tłumaczeniu.
Nie wiem jak to dokładnie przetłumaczyć, ale to jakoś tak brzmi.
Co do Zake to sam nie wiem. Może tak, może nie, ale nie wydaje mi się. Facet jest tak zamazany, że nic się nei da o nim powidzieć. Możan by co najwyżej listę aktoró tamtego odcinak sprawdzić.
Użytkownik Jellyeater edytował ten post 31.05.2006 - |04:25|
Thank you and Nestle!
Napisano 31.05.2006 - |07:56|
Jeśli chodzi o " Zeke" to takie raczej spontaniczne określenie , niż coś głębszego , podobnie jak "wardrobe" czy "jabba" w stosunku do Hurleya , " metro " ( Boone ) , "sunshine" ( Sun) czy najlepsze jak dla mnie " mr. Myaki " skierowane do Jina
Ja bym się nie doszukiwał powiązań .....
= Teoria Prawdy Telewizyjnej =
Napisano 31.05.2006 - |14:35|
A ja mam taka teorie co do "The Others":
[...]
---> Miliarder który kilkanaście lat termu założył Dharme. Jakimś sposobem "kupił", stworzył" wyspę i wysłał tam naukowców znanych teraz jako "The Others".
--->Sam siedzi teraz w cywilizowanym świecie i dostaje wiadomości od wysłanników.
--->Ma dwie tożsamości 1 znana dla rodziny, biznesu i codzienności- Widmore 2-Alvaro Hanso.
--->Jakimś cudem córka rozszyfrowała jego tajemnice, dowiedziała sie o ojca projekcie i za pomocą pieniędzy wynajeła tych portugalczyków aby odnaleźli wyspę.
To tylko moja teoria, wywnioskowana ze wszystkkich wyemitowanych odcinków.
Ta teoria jest bardzo dobra. To by też wyjaśniło tą stację z rosjanami(?). Córka wie, że ojciec ma wyspę, wie też o tym że są na niej magnetyczne anomalie. Z tąd też stacja do kontroli pola magnetycznego ziemi. Ci dwaj wspominają też o wcześniejszym wydażeniu, co pasowało by do momentu kiedy to Desmont nie wcisną "execute" na czas.
Napisano 31.05.2006 - |14:41|
po co rosjanie mieliby mówić po portugalsku?(...)To by też wyjaśniło tą stację z rosjanami(...).
Napisano 31.05.2006 - |14:49|
Ja od poczatku uwazam, ze z Jackiem jest cos GRUBO nie w porzadku - wlasnie ze wzgledu na poczatek serialu. W zasadzie myslalam raczej, ze cos z nim robili wczesniej (a nie, ze sam nalezy do Innych), ale kto wie... ja nie wiem i raczej szybko sie nie dowiem :] - to czekanie jest dobijajace
nie nie nie :afro: to niby skad mialby sie pojawiac w retrospekcjach swoich i innych bohaterow?? np. Ana-Lucia... widziala sie z Jackiem w barze na lotnisku:/ on jest po prostu LOST!!!
Napisano 31.05.2006 - |15:37|
I mixerma racje jak do tej pory żaden z othersów,nie miał swojej retrospekcji a główni bohaterowie tak więc to wyklucza jacka jako obcego.Wogóle kto wpadł na ten pomysł,bo troche głupi jest(tak jak motyw z kwiatkiem ,wogóle to całe rozważanie na temat jacka jako obcego powinno być w bohaterach.nie nie nie :afro: to niby skad mialby sie pojawiac w retrospekcjach swoich i innych bohaterow?? np. Ana-Lucia... widziala sie z Jackiem w barze na lotnisku:/ on jest po prostu LOST!!!
Napisano 31.05.2006 - |16:06|
Mam jeszcze jedną teorię, ale raczej głupią, więc proszę o wyrozumiałość...
Można założyć, że wizje powodował Dym. Bo w sumie tylko Lock i Eko mieli wizje, które potem pokrywały się z rzeczywistością. Po pierwszej wizji gdy Boon umierał, Locke waląc we właz uratował Desmondowi życie. Dzięki temu ten mógł nadal wciskać przycisk.
W kolejnej wizji Eko dowiedział się, że musi przejąć misję wciskania guzika.
Widać, że temu czemuś co powodowało wizję zalezało na tym by był on wciskany.
Thank you and Nestle!
Napisano 31.05.2006 - |16:24|
Widać, że temu czemuś co powodowało wizję zalezało na tym by był on wciskany.
To dlaczego to cos we śnie kazało iść do "znaku zapytania" tj Stacji Perła aby "pomóc Johnowi"? Jak wiadomo po wizycie w tym bunkrze Locke stracił wiarę w przycik...
A teraz ciekawostka (pisałem o tym wcześniej, ale teraz dołaczam zdjęcia)...na zdjęciu wyżej jest pokazane pomieszczenie z kompem (wyraźnie widać kopułę) w dniu kiedy Desmond do niego trafił tj mniej więcej rok 2001. Kopuła wyglada na dość nową. Z koleji zdjęcie poniżej przedstawia bunkier w momencie gdy Kelvin jest pod podłoga z kluczykiem a Desmond ma zamiar wcisnac przycisk. Prawdopodobnie ta druga scena działa się jak Desmond był w bukrze przez jakieś 2 lata...a na kopule widać poważne zmiany...wyraźnie sie postarzała (to nie jest wina oświetlenia gdyż jest włączone to samo co w scenie wyżej)...mi to nie wyglada na niedopatrzenie twórców,ale cos w rodzaju wskazówki.
Co o tym myślicie ?
Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 31.05.2006 - |17:18|
Zapraszam do Lublina
Napisano 31.05.2006 - |17:39|
A teraz ciekawostka (pisałem o tym wcześniej, ale teraz dołaczam zdjęcia)...na zdjęciu wyżej jest pokazane pomieszczenie z kompem (wyraźnie widać kopułę) w dniu kiedy Desmond do niego trafił tj mniej więcej rok 2001. Kopuła wyglada na dość nową. Z koleji zdjęcie poniżej przedstawia bunkier w momencie gdy Kelvin jest pod podłoga z kluczykiem a Desmond ma zamiar wcisnac przycisk. Prawdopodobnie ta druga scena działa się jak Desmond był w bukrze przez jakieś 2 lata...a na kopule widać poważne zmiany...wyraźnie sie postarzała (to nie jest wina oświetlenia gdyż jest włączone to samo co w scenie wyżej)...mi to nie wyglada na niedopatrzenie twórców,ale cos w rodzaju wskazówki.
Co o tym myślicie ?
Ja myślę, że gdyby wyglądała tak samo, to w tej chwili zastanawiałbyś się, dlaczego przez trzy lata w ogóle się nie zmieniła.
Napisano 31.05.2006 - |17:45|
Ja myślę, że gdyby wyglądała tak samo, to w tej chwili zastanawiałbyś się, dlaczego przez trzy lata w ogóle się nie zmieniła.
Wątpię...chodzi mi o to, że w stusunku do rzekomego wieku bunkra przez te 2-3 ata zbytwiele sie postarzał. Z filmu wynika, że istnieje od lat 80-tych. Czyli w roku 2001 miał ok 20 lat i wyglądał na nowy (tyle, że wysttrój stary) natomiast w roku 2003-4 wyglada staro, to mnie dziwi.
Zapraszam do Lublina
Napisano 31.05.2006 - |18:13|
Napisano 31.05.2006 - |18:28|
Przeczytałem te 28 stron i nasuwa mi się jedna myśl na tym wydruku z Perły było pokazane że liczby nie były wpisywane jak Desmond nie zdążył ich wpisać czyli obserwacje w Perle trwały aż do momentu gdy samolot się rozbił i Ci "obserwatorzy" opuściili ten bunkier tylko czemu ? Mogli dalej kontrolować sytuacje w Łabędziu a tak to musieli pośpiesznie opuścic ten bunkier.
Właściwie to ta sprawa jest niejasna...co do wydruków, to komputer mógł rejestrować wpisywanie liczb po opuszczeniu perły przez obserwatorów i zapisywać je w pamięci, potem przyszedł Locke zobaczył, że komputer chodzi i wyświetla sie informacja "Print Log ? Y/N", nacisnął Y (tak) i komputer wydrukował co miał w pamięci :-) tak mi się przynajmniej wydaje...
Zapraszam do Lublina
Napisano 31.05.2006 - |18:40|
no to miał pojemną tą pamięć... zgadzam się z Tobą... jednak w dalszym ciągu zastanawia mnie czemu opuścili bunkier... możliwe, że dostali rozkazy "z góry" ...Właściwie to ta sprawa jest niejasna...co do wydruków, to komputer mógł rejestrować wpisywanie liczb po opuszczeniu perły przez obserwatorów i zapisywać je w pamięci, potem przyszedł Locke zobaczył, że komputer chodzi i wyświetla sie informacja "Print Log ? Y/N", nacisnął Y (tak) i komputer wydrukował co miał w pamięci :-) tak mi się przynajmniej wydaje...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych