Hmm..
Tak pozatym to oglądałem sobie dziś 2 pierwsze odcinki trzeciego sezonu.
Jest tam scena, w której taka othersowa kobita (później ją Sun zabija) mówi Benowi o tym, ze Sayid jest na łodzi. Ben jest bardzo zdumiony i zszokowany obecnością jakiejkolwiek łodzi. Oznacza to to, że nie wiedział o przybyciu Desmonda.
Skoro Des jest 3 lata na wyspie, to znaczy, że przybył 'za panowania' Bena. Panowanie to było notabene dość dłuższe, po Radzinsky, który żył w stacji jeszcze wcześniej nie wiedział co się znajduje za zabijającymi słupkami (othersville).
Nie mam pojęcia skąd wtedy Kelvin wiedział o tym by przyjść po rozbitka (raczej nie opuszczał stacji by chodzić sobie na 'spacerki' i to nie było prypadkowe spotkanie..). Ciekaw też jestem, dlaczego idąc po Desmonda miał na sobie skafander.. Czy wówczas sam wierzył w zarazę, czy też może chciał od samego początku ściemniać Desmondowi o niej? W jakim celu ściemniał to też juz nie wiem.
Jeżeli Radzinski pochodził ze starej Dharmy, to dlaczego nie wiedział co jest za słupkami?
Jeżeli Radzinski (i Kelvin) zostali zwerbowani przez Bena, to dlaczego byli trzymani tak na uboczu?
Czy mi coś umknęło czy wątek 'zarazy' który był drązony w pierwszym sezonie ucichł? (szczepionki, 'zaraza' ekipy Francuzki)
Czy wychodzi na to, że od czasów Bena stacja do podglądania Swana została zlikwidowana i nikt nie podglądał Kelvina?
A że Ben nie wyczaił, że na jego wyspie jest ładny jachcik to chyba po prostu trochę cienas z niego..
A tak BTW to patrząc na to co napisałem drapię się po głowie i pytam sam siebie, czemu nie znalazłem sobie innego hobby