Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIE ZAPYTAĆ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
786 odpowiedzi w tym temacie

#661 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 24.09.2007 - |21:12|

Czy w odcinku "numbers" to Locke wypadł z okna?

Okazuje się, że nie!

MAN: OK, I'm going to make this one short. Season 1, when Hurley saw someone fall off a building, was that Locke?

DAMON + CARLTON: No.

To fragment transkrypcji z tegorocznego Comics Con. Dla tych co nie rozumieją, autorzy odpowiadają, że to nie Lock wypadł wtedy z okna.

Użytkownik martha edytował ten post 24.09.2007 - |23:19|

• 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#662 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.10.2007 - |13:35|

1. Dharma a potem Othersi korzystają ze stacji komunikacyjnej "Flame". To w takim razie po co na wyspie jest maszt radiowy, którego sygnał należy zagłuszyć??? I po co go zagłuszać, jak i tak nikt z tego nie korzysta, bo komunikacja idzie poprzez "Flame".
Budynek obsługujący maszt nie ma oznaczeń Dharmy - btw.

2. Kiedy Walt sie przeprowadził do Australii razem z mamą i ojczymem? Bo zdaje się skleroza mnie dopadła... ;)
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#663 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 01.10.2007 - |20:07|

Niestety sam nie mam odpowiedzi na pierwsze, nigdy na to nie wpadłem ;)

Co do drugiego - z tego co pamiętam nie jest podane dokładnie kiedy się przeprowadzili. Wcześniej byli w Amsterdamie i we Włoszech.
  • 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#664 Szym_95

Szym_95

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02.10.2007 - |14:23|

Czym jest TLE?? Nie odsyłajcie mnie do ang. Lostpedii bo troszkę za słabo znam angielski żeby wszystko zrozumieć.
  • 0

#665 Kira Nerys

Kira Nerys

Plutonowy

• VIP
  • 353 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.10.2007 - |14:27|

Czym jest TLE?? Nie odsyłajcie mnie do ang. Lostpedii bo troszkę za słabo znam angielski żeby wszystko zrozumieć.

TLE = The Lost Experience

więcej możesz poczytać na stronie OT Lost:
TLE

Użytkownik Kira Nerys edytował ten post 02.10.2007 - |14:29|

• 0

#666 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.10.2007 - |11:20|

@Szym_95
Główna fabuła TLE obejmuje okres od końca czerwca [gdy Rachel Blake przyjeżdża do Kopenhagi] do 26 września 2006 [gdy zostaje wysadzony budynek Hanso Foundation], zgodnie z wątkiem, który podała Kira Nerys.
Po zapoznaniu się z głównym wątkiem TLE, przyjęcie założenia, że statkiem Naomi może być "Helgus Antonius" każe wierzyć w słowa Bena - to są "ci Żli".

Ale to właśnie na angielskiej losptedii jest dużo więcej informacji - obejmujących okres od bodaj 2 maja 2006 do głównej fabuły TLE. "Przegryzienie sie" przez nie pozwala nieco inaczej spojrzeć na główną fabułę TLE: ten "dobry" niekoniecznie może być tym "dobrym", a ten "zły" niekoniecznie musi być tym, za kogo się podaje. Zaczynasz mieć wątpliwości, czy aby czasem nie zostałeś zmanipulowany...

W każdym razie - miłego czytania...

PS - Wg słów twórców "Lost", z TLE należy uwzględnić ustalenia dotyczące Hanso Foundation i Dharmy, a z fabuły głównej, tylko film ze Sri Lanki. Rachel Blake i osób jej pomagających na pewno nie zobaczymy w serialu...

Teoria spiskowa:
A jeszcze mi się coś przypomniało. Matka Locke'a powiedziała mu, że jest wyjątkowy, że jest częścią jakiegoś projektu. Czy to może mieć coś wspólnego z wyspą/dharmą ,czy mamuśka jest niespełna rozumu?

To, co powiedziała matka Locke'a może być prawdą, a Dharma/Hanso celowo zrobili z niej wariatkę, żeby się nie wygadała. Tylko, że... Łysy ma grubo ponad 40 lat [a wg papierów Jonathana Locke jeszcze więcej], co by oznaczało, że program "Wyjątkowych dzieci" był prowadzony na wyspie w latach 50-60 tych ;) Zanim w ogóle ktokolwiek pomyślał o Dharmie...

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 03.10.2007 - |11:26|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#667 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 14.11.2007 - |10:52|

Mógłbym prosić o przypomnienie, gdzie w trzecim sezonie było pokazane logo Hydry?
  • 0

#668 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 14.11.2007 - |11:16|

Mógłbym prosić o przypomnienie, gdzie w trzecim sezonie było pokazane logo Hydry?

W "A tale of two cities"

Dołączona grafika
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#669 szog

szog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27.12.2007 - |20:14|

Witam, ściągam pierwszy sezon Lostów dvdrip pl do tego pobrałem z tej strony menu autostartu. I wszystko świetnie ale jak przyjdzie mi to nagrac na 2 płyty DVD5 to myśle, że raczej sie nie zmieści, ponieważ ostatni 24-ty odcinek to właściwie 2 czyli druga płyta będzie miała 13 odcinków po 350 mb. Tak więc na płytke dvd5(4,5 gb) sie nie zmieści. Czyli co? musze nagrywac na płyte DVD8? czy da sie jednak coś zrobic? Proszę o pomoc.
  • 0

#670 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 27.12.2007 - |20:19|

A może nagrasz to na 3 mniejszych? ;)

Gdzie znalazłeś ten autorun? Zapodaj link.

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 27.12.2007 - |20:24|

• 0

#671 szog

szog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27.12.2007 - |20:50|

Prosze tu link http://lost.gwrota.com/page.php?id=60 Nie nagra tego na 3 płyty bo chce miec je z autostartem a on jest do dwóch dvd. Zresztą ściągniesz to sam będziesz wiedział o co chodzi. Dalej prosze o pomoc. Acha, bo jeśli autostart był robiony do 2 płyt dvd to odcinki muszą sie na te płyty jakoś zmieścic.

Użytkownik szog edytował ten post 27.12.2007 - |20:53|

• 0

#672 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 28.12.2007 - |23:50|

no tak mozesz zawsze kupic plyty 2warstwowe lub zastosowac technike overburning ;)
  • 0

#673 szog

szog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29.12.2007 - |15:37|

Hmmm, no więc tak, kupowac plyty 2warstwowe to chyba szkoda kasy jak będę chciał tak nagrywac wszystkie sezony, a co do overburning to jest to ciekawe rozwiązanie ale chyba i tak mi zabraknie miejsca bo to aby kilka minut więcej daje. Pomyslałem, ze moge przeciez sciagnąc te ostatnie 2 odc w rmvb i będę je musiał połaczyc w jeden bo tak mi jest potrzebny, a do tego zeby odpalic w w autostarcie musi miec rozszezenie avi wiec je poprostu zmienie bez zmiany w jakim kolwiek programie( chociaz pewnie ten odcinek nie odczyta sie na dvd ale przynajmniej na kompie będzie tak jak trzeba) . Mysle że sie uda i ze to najlepsze rozwiazanie ;) , ale dzięki za pomoc.
  • 0

#674 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 29.12.2007 - |18:13|

Trochę się zamotałem z teoriami.. a dokładniej z *teorią innego upływu czasu na wyspie*.

Wiele razy pisane było, że Walt po powrocie jest 3 lata starszy, że komórka Naomi jest nowoczesna, i że na wyspie upłynęło kilka tygodni, a tak naprawdę minęło parę lat.

Czy ja coś źle pamiętam i mi się pomieszało?

Bo obalić tą teorię nie problem, chociażby tym, że Juliet i Desmond są na wyspie 3 lata, a w świecie też minęły 3 latka do katastrofy samolotu. Pozatym data upadku samolotu zgadza się z wyspową datą z komputera Swana.

O co dokładnie chodzi z tym czasem? :D I co oprócz pseudo-nowoczesnego telefoniku Jacka wskazuje na to, że wydarzenia z flashforwarda dzieją się kilka lat później, a nie np parę miesięcy później...?
  • 0

#675 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 29.12.2007 - |21:39|

Trochę się zamotałem z teoriami.. a dokładniej z *teorią innego upływu czasu na wyspie*.

Wiele razy pisane było, że Walt po powrocie jest 3 lata starszy, że komórka Naomi jest nowoczesna, i że na wyspie upłynęło kilka tygodni, a tak naprawdę minęło parę lat.

Czy ja coś źle pamiętam i mi się pomieszało?

Jest dokładnie tak jak piszesz.

Bo obalić tą teorię nie problem, chociażby tym, że Juliet i Desmond są na wyspie 3 lata, a w świecie też minęły 3 latka do katastrofy samolotu. Pozatym data upadku samolotu zgadza się z wyspową datą z komputera Swana.

O co dokładnie chodzi z tym czasem? :D I co oprócz pseudo-nowoczesnego telefoniku Jacka wskazuje na to, że wydarzenia z flashforwarda dzieją się kilka lat później, a nie np parę miesięcy później...?

Wg. Juliet to mogą być 3 lata a na prawdę (czyli w poza wyspą) to może być więcej.

Telefon Naomi, telefon Jacka, samochód Kate.

Mnie to zastanawia czemu Richie podróżuje sobie swobodnie między wyspą a resztą świata skoro jest "różnica w czasie?
  • 0

#676 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 29.12.2007 - |22:52|

Hmmm, no więc tak, kupowac plyty 2warstwowe to chyba szkoda kasy jak będę chciał tak nagrywac wszystkie sezony, a co do overburning to jest to ciekawe rozwiązanie ale chyba i tak mi zabraknie miejsca bo to aby kilka minut więcej daje. Pomyslałem, ze moge przeciez sciagnąc te ostatnie 2 odc w rmvb i będę je musiał połaczyc w jeden bo tak mi jest potrzebny, a do tego zeby odpalic w w autostarcie musi miec rozszezenie avi wiec je poprostu zmienie bez zmiany w jakim kolwiek programie( chociaz pewnie ten odcinek nie odczyta sie na dvd ale przynajmniej na kompie będzie tak jak trzeba) . Mysle że sie uda i ze to najlepsze rozwiazanie ;) , ale dzięki za pomoc.

zawsze mozesz powycinac w jakims programie napisy koncowe i wstawki co bylo w poprzednich odcinkach :)
ja cale szczecie Losta mam w orginale :)
  • 0

#677 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 30.12.2007 - |17:04|

Jest dokładnie tak jak piszesz.

No ale chyba mi nie powiecie, że Juliet ani Desmond nie zauważyli rozbieżność czasu pomiędzy tym ile oni znajdują się na wyspie, a tym jakie pojęcie czasu mają rozbitkowie z samolotu?
Zresztą gdy samolot się rozbijał data rozbicia samolotu (wrzesień 2004 o ile dobrze pamiętam) była taka sama jak na komputerze we Swanie, czyli jednak czas nie płynał inaczej?

I tego nie kumam.
Czyli inny upływ czasu ma miejsce od czasu rozbicia się samolotu Oceanic?
I dlaczego?
  • 0

#678 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 30.12.2007 - |17:41|

No ale chyba mi nie powiecie, że Juliet ani Desmond nie zauważyli rozbieżność czasu pomiędzy tym ile oni znajdują się na wyspie, a tym jakie pojęcie czasu mają rozbitkowie z samolotu?
Zresztą gdy samolot się rozbijał data rozbicia samolotu (wrzesień 2004 o ile dobrze pamiętam) była taka sama jak na komputerze we Swanie, czyli jednak czas nie płynał inaczej?

I tego nie kumam.
Czyli inny upływ czasu ma miejsce od czasu rozbicia się samolotu Oceanic?
I dlaczego?

Mówiąc szczerze to i ja już nie wiem jak to jest. Może to jakiś błąd w serialu?

A co do czasu rozbitów i J/D to wydaje mi się, że to jest tak. Rozbitowie myślą że rozbili się 22.09, Innych obowiązuje ten sam czas ale...poza wyspą czas płynie inaczej. Czyli 22.09 to czas wyspowy a nie "realny'. Boże ale namąciłam. :unsure:
  • 0

#679 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 31.12.2007 - |15:17|

Hmm..
Tak pozatym to oglądałem sobie dziś 2 pierwsze odcinki trzeciego sezonu.
Jest tam scena, w której taka othersowa kobita (później ją Sun zabija) mówi Benowi o tym, ze Sayid jest na łodzi. Ben jest bardzo zdumiony i zszokowany obecnością jakiejkolwiek łodzi. Oznacza to to, że nie wiedział o przybyciu Desmonda.

Skoro Des jest 3 lata na wyspie, to znaczy, że przybył 'za panowania' Bena. Panowanie to było notabene dość dłuższe, po Radzinsky, który żył w stacji jeszcze wcześniej nie wiedział co się znajduje za zabijającymi słupkami (othersville).

Nie mam pojęcia skąd wtedy Kelvin wiedział o tym by przyjść po rozbitka (raczej nie opuszczał stacji by chodzić sobie na 'spacerki' i to nie było prypadkowe spotkanie..). Ciekaw też jestem, dlaczego idąc po Desmonda miał na sobie skafander.. Czy wówczas sam wierzył w zarazę, czy też może chciał od samego początku ściemniać Desmondowi o niej? W jakim celu ściemniał to też juz nie wiem.

Jeżeli Radzinski pochodził ze starej Dharmy, to dlaczego nie wiedział co jest za słupkami?
Jeżeli Radzinski (i Kelvin) zostali zwerbowani przez Bena, to dlaczego byli trzymani tak na uboczu?
Czy mi coś umknęło czy wątek 'zarazy' który był drązony w pierwszym sezonie ucichł? (szczepionki, 'zaraza' ekipy Francuzki)
Czy wychodzi na to, że od czasów Bena stacja do podglądania Swana została zlikwidowana i nikt nie podglądał Kelvina?
A że Ben nie wyczaił, że na jego wyspie jest ładny jachcik to chyba po prostu trochę cienas z niego..

A tak BTW to patrząc na to co napisałem drapię się po głowie i pytam sam siebie, czemu nie znalazłem sobie innego hobby :D
  • 0

#680 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.12.2007 - |16:13|

Jeżeli Radzinski pochodził ze starej Dharmy, to dlaczego nie wiedział co jest za słupkami?

A czy w ogóle była mowa o tym, że Radzinski wiedziało palach? Jakoś nie mogę sobie tego przypomnieć.

Jeżeli Radzinski (i Kelvin) zostali zwerbowani przez Bena, to dlaczego byli trzymani tak na uboczu?

Wydaje mi się, że Klevin to Dharma. A czmu Ben ich tam trzymał? Żeby ktoś wpisywał liczby i tym samym wysyłał sygnał do "kwatery głównej" że wszystko jest ok.

Czy mi coś umknęło czy wątek 'zarazy' który był drązony w pierwszym sezonie ucichł? (szczepionki, 'zaraza' ekipy Francuzki)

Na razie tak.

Czy wychodzi na to, że od czasów Bena stacja do podglądania Swana została zlikwidowana i nikt nie podglądał Kelvina?

Tak bo Dharma na wyspie już nie istnieje.

A że Ben nie wyczaił, że na jego wyspie jest ładny jachcik to chyba po prostu trochę cienas z niego..

Najwidoczniej

A tak BTW to patrząc na to co napisałem drapię się po głowie i pytam sam siebie, czemu nie znalazłem sobie innego hobby :D

Hahaha
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych