Mi akurat przypadła do gustu, wydawała się urocza, inteligentna, błyskotliwa i lekko ekscentryczna, jak Doctor. Osobiście nie mogę się doczekać kiedy pojawi się ponownie w serialu, mimo że oznaczać będzie to odejście Amy, która w sumie stała się już lekko irytująca, może nie tyle ona, co postać Roriego i ich relacje, ale wychodzi na to samo. Poza tym nie mogę się doczekać poznania rozwiązania tajemnicy Oswin Oswald, bo przeróżne teorie podgrzewają nieźle atmosferę xD
Dlatego najbardziej podobała mi się Donna - konkretna, z własnym zdaniem na każdy temat. Chociaż może ta młoda się wyrobi, po jednym odcinku trudno powiedzieć.
Wydaje mi się, że Oswin może być właśnie taką osobą, wiemy, że jest bardzo inteligentna, błyskotliwa i pochodzi z wysoko rozwiniętej cywilizacji, co wyklucza, że będzie kolejna głupiutką towarzyszką, która będzie uznawała Doctora za nieomylną wyrocznie. Powinni się nieźle uzupełniać. Ale są to jedynie domysły, bo na dobra sprawę niewiele o niej jeszcze wiemy. Chociaż niektóre teorie na jej temat brzmią niesamowicie.
Kilka przykładowych teorii.
Chyba najciekawsza teoria mówi, że Oswin jest córką Doctora. A dokładnie regeneracją córki dziesiątego doctora - Jenny. Co byłoby niesamowite, szkoda tylko, że tak mało prawdopodobne. Chociaż osobowość Oswin i wygląd projekcji jej statku (fotel) nie pozwala wykluczyć tej teorii.
http://princessmarte...ny-come-back-toWedług innej wersji jest córką jedenastego Doctora i Rivier Song, ale na to chyba nic nie wskazuje. W każdym bądź razie jako córka Doctora posiadałaby zdolność regeneracji, i wystarczyłoby żeby przetrwała wybuch planety (zdołała uciec) lub została uratowana przez Doctora, by następnie dokonać "regeneracji" (odbudowy ciała), jak to uczynił dziesiąty Doctor w The Stolen Earth - 12 odcinek 4 sezonu. A powodem dla którego nie dokonała jej wcześniej mógł być brak świadomość stanu w jakim się znajdowała.
Będzie androidowym Dalekiem, które pierwszy raz pojawiły się w pierwszym docinku 7 serii. Zostanie uratowana przez Doctora lub sama tego dokonała, jak wiemy wymazała dane o Doctorze z pamięci Daleków, mogła zatem też przesłać swoją świadomość na pokład okrętu Daleków i stworzyć dla siebie nowe ciało.
Wbrew pozorom może istnieć możliwość odwrócenia procesu przemiany, czego Doctor dokona w odcinku świąteczny ratując ją w ostatniej chwili przed wybuchem planety. Trzeba tez pamiętać o chmurze nanobotów unoszącej się na planecie, która stała za przemianami wszystkich istot w marionetki Deleków. Łącząc to z faktem, że Oswin była genialnym umysłem nie można wykluczyć, że odkryła sposób, jak zmusić nanoboty do odwrócenia procesu przemiany, w końcu system i wszelkie zabezpieczenia Asylumu nie stanowiły dla niej najmniejszej przeszkody. Natomiast samą ucieczkę można wytłumaczyć teleportacją, wprawdzie znajdowała się daleko od najbliższego teleportu - czego w sumie nie możemy być pewni -, ale Dalekowie należący do Kultu Skaro posiadali wbudowane teleporty pozwalające im na ucieczkę. Rodzi się oczywiście pytanie dlaczego miałby zostać w niego wyposażona, a to z tego samego powodu dla którego została przemieniona w Daleka, ze względu na jej geniusz, prawdopodobnie uwięzieni Dalekowie chcieli wykorzystać jej umysł do ucieczki, nie przewidzieli jednak, że pomimo przemiany nie będą w stanie nad nią zapanować.
Zostanie uratowana przez Dcotora przed Dalekami - mało orginalne -, i Oswin dla zachowania linii czasu stworzy SI na swój wzór, by ta pomogła Doctorowi w ucieczce lub wykpią się jakiś bełkotem, paradoksem.
Z prostszych teorii była ona siostra/kuzynką nowej towarzyszki Doctora lub zwyczajnie towarzyszką zostanie jej młodsza wersja.
ETC...
Ciężko wykluczyć cokolwiek, nawet tego, że jest córką Doctora lub starszą wersją nowej towarzyszki Doctora, wprawdzie powinny posiadać wspomnienia o Doctorze, ale wiemy też, że elementem procesu przemiany jest utrata pamięci - czego świadkiem byliśmy na przykładzie Amy - więc wiemy, że nic nie wiemy.
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 15.09.2012 - |20:54|