Supernatural - stary wątek
Napisano 18.05.2008 - |21:40|
Ten final byl niczym normalny odcinek, bez fajerwerkow. Koncowka tego sezonu jestem wiec nieco rozczarowany.
Napisano 18.05.2008 - |21:51|
Z tego ze po co lilith mialaby popelniac samobojstwo gdy moglaby jakos walczyc, nie ma to sensu.Chwilka, na jakiej podstawie tak twierdzisz? Na tej, ze jesli po zadaniu ciosu nozem "blyska" to wtedy demona sie zabija, a jesli uchodzi z ciala "dym" to demon jedynie wychodzi z ciala?
Duch!=DemonKiedys w ogole nic nie blyskalo w serialu, a Winchesterowie jednak przepedzali rozne zle duchy...
Demona mozna albo zabic jakas specjalna bronia albo za pomoca egzorcyzmow (i zapewne musza one byc wykonywane w "uwiezieniu" tak by demon nie mial gdzie uciec).
Innego sposobu na zabicie demona nie spotkalismy, inne stwory ktore bracia zabijali to byly duchy i inne stwory.
A mnie sie to podoba bo daje nam do zrozumienia ze Lilith moze byc kimkolwiek wiec nikt nie jest bezpieczny (no chyba ze nosza jakis specjalny talizman).Odnosnie natomiast dziwczynki w ktorej siedziala Lilith, mnie nie chodzi o wytlumaczenie, ze to mozliwe ze demon zmienil cialo. Zwracam uwage, ze bez sensu buduje sie atmosfere grozy po to, aby po paru tygodniach caly pomysl wyrzucic do kosza ot, "bo tak".
Napisano 18.05.2008 - |22:45|
Duch!=Demon
Demona mozna albo zabic jakas specjalna bronia albo za pomoca egzorcyzmow (i zapewne musza one byc wykonywane w "uwiezieniu" tak by demon nie mial gdzie uciec).
Innego sposobu na zabicie demona nie spotkalismy, inne stwory ktore bracia zabijali to byly duchy i inne stwory.
To nie jest czasem tak że specialna bron typu sztylet,colt zabija demony i wszystko permanentnie(łącznie z duszą) a egzorcyzmy wysyłają z powrotem do piekła ?
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 19.05.2008 - |00:50|
Z tego ze po co lilith mialaby popelniac samobojstwo gdy moglaby jakos walczyc, nie ma to sensu.
Duch!=Demon
A mnie sie to podoba bo daje nam do zrozumienia ze Lilith moze byc kimkolwiek wiec nikt nie jest bezpieczny (no chyba ze nosza jakis specjalny talizman).
Egzorcyzmami nie zabijali nigdy demonow, tylko odslylali je do piekla. (przynajmniej ja tak w tym serialu to rozumiem). Zabijanie tylko za pomoca tego Colta albo Kozika (wtedy nie ma dymu, tylko iskry a nosiciel zawsze ginie).
Co do zakonczenia sezonu mi sie podobalo (chociaz poprzednie sezony mialy lepsze zakonczenia).
+Smierc Deana dość widowiskowa
+ pokazanie znow mocy Sama ... ale tylko mozna sie domyslec co sie stało
+ Ruby ginie?
+ gdzie jest Boby?
+++ scena z lancuchami w piekle
Co do 4 sezonu nie ma bata zeby zabraklo Deana !!!! Moze wroci jako demon?
Napisano 19.05.2008 - |06:11|
Napisano 19.05.2008 - |08:38|
No tak, wiem o tym, zastasowalem skrot myslowy.Egzorcyzmami nie zabijali nigdy demonow, tylko odslylali je do piekla. (przynajmniej ja tak w tym serialu to rozumiem). Zabijanie tylko za pomoca tego Colta albo Kozika (wtedy nie ma dymu, tylko iskry a nosiciel zawsze ginie).
Jednak nijak sie to ma do argumentu ktory wylozylem, z demonami inaczej sie walczy niz z duchami i potworami a pierwszym demonem na jakiego bracia trafili to byl "Zoltooki", wiec argument Ogrodnika ze w serialu "wczesniej nie blyskalo" jest bledny.
Napisano 19.05.2008 - |09:41|
Napisano 19.05.2008 - |13:35|
Dean JEST MARTWY. Jego DUSZA jest w PIEKLE, Dean NIE JESTE DEMONEM.Popatrzcie na to z tej strony... teraz Dean jest demonem...
Demony były kiedyś ludzki duszami, ale proces tej zmiany zajmuje wieki (Ruby wyraźnie o tym mówi) - pewno wygląda to tak: Dusza cierpi straszne koszmary w piekle, przychodzi do niej jakiś demon (żółtooki, Lilith) i mówi, że może skończyć te cierpienia, ale musi w zamian dla niego pracować... i tak powstaje demon...
Poza tym, pamiętajmy że ojciec Winchesterów wyszedł z piekła po roku, dalej jako ludzka dusza...
Napisano 19.05.2008 - |13:44|
strasznie kombinujecie, a serial nie jest nastawiony na kombinatoryke...Popatrzcie na to z tej strony... teraz Dean jest demonem... czyli jak wróci na ziemie to tylko pod postacią demona, czyli będzie musiał wejść w ciało jakiegoś śmiertelnika... czyli Dean nie będzie już tym Deanem, którego znamy z wyglądu, a kimś innym - nowy aktor? no way... dlatego nie wydaje mi się, żeby Dean wrócił na ziemie, bo Deana musi grać ten sam aktor co grał do tej pory :> chyba ze coś scenarzyści wymyślą, co nie przychodzi mi do głowy... może Sam wykorzysta swoje moce i Deana w postaci dymu zmaterializuje do wyglądu jaki miał przed pójściem do piekła ;-)
odcinki postrajkowe strasznie mnei zawiodły
można bylo przypuszczac, ze Lilith trzyma kontrakt deana, ale wolałem myśleć, że będzie ona stanowić nowe zagrożenie dla Sama i Deana (w koncu ta zcarna alska demon powiedziała, ze nowy lider rosnie na poludniu, a Lilith musi być wiekowa, kontrakty w koncu też istnieją szmat czasu... więc wątek troche dziwny dla mnie), a kontrakty będzie trzymał jakiś inny potężny demon
śmierć Belli niemal bez znaczenia i żadnych konkretnych efektów, kompletnie nie przemyslana, brakuje jeszcze tego, zeby powrocila jako demon w anstepnym sezonie albo zeby sam wyciagnal ja z piekla razem z Deanem
Ruby znikła, puff! nie ma jej... niby pokaz tego, że Lilith potrafi przejąć ciało innego demona, cow eicej jakiekolwiek inne ciało bez żadnych fajerwerków jakie towarzyszyły innym demonom, a jednak gdy ucieka z ciała Ruby to dymek się pojawia i jest jakiś taki zwykły, czarny, myślałem że tutaj tak ajk w prszypadku oczu Lilith będzie się odróżniała od pozostałych demonów
swoją drogą zastanawia mnie co te oczy symbolizują u demonów - potęgę? YED z tego co wiemy był jeden, to samo tyczy się REDa, to są jakieś rangi demoniczne, a czarnoocy to zwykłe pionki?
Swoją drogą brakuje mi tego klimatu gdy pierwszy raz pojawił się demoncizny wątek, Megan (tak chyba miala na imie) była pokazana rzeczywiscie jako istota potężna, o nadludzkiej sile i umiejętnościach, teraz demony pojawiają się nam już w dzisiątkach i ich potęga została znacznie zmniejszona, a na pewno inteligencja (nie wiem czy ktoś zauważył, ale te spryskiwacze w ostatnim odcinku nie odgradzały całego domu od swiata zewn. została ogromna luka przez którą każdy mógł przejsc, takie OGROMNE dla mnie niedopatrzenie przy realizacji serialu)
Mam nadzieje, ze serial podniesie sie z tego dolka w ktorym obecnie wyladowal i zacznie znow reprezentowac poziom z pcozatku 3. sezonu... oby!
Napisano 19.05.2008 - |14:08|
Tak się akurat składa, że odgradzały cały, łącznie z chodnikiem na który był w ich zasięgu., ale te spryskiwacze w ostatnim odcinku nie odgradzały całego domu od swiata zewn. została ogromna luka przez którą każdy mógł przejsc, takie OGROMNE dla mnie niedopatrzenie przy realizacji serialu)
Po drugie, po cholerę mieli się przebijać, jak Lilith była z braćmi i demony o tym wiedziały?
Napisano 19.05.2008 - |20:42|
Jedyny minus to to , że odcinek był za krótki.
+ końcówka , do 30.......... minuty nie było wiadomo czy uratuja Deana czy nie
+ ogromne pole manewru przed 4 sezonem
+ Ruby
10/10
I teraz 4 miesiące czekania na s4e1
Napisano 19.05.2008 - |21:00|
Napisano 20.05.2008 - |06:35|
Sam uwalnia swoja demoniczna nature i wydostaje z Piekla brata. Pozniej juz nie moze wrocic do czlowieczenstwa.
Dean widzac co sie stalo z bratem ktorym mial sie opiekowac w finale zabija go i tutaj dwie wersje...
1) ginie razem z nim
2) przezyje ale juz nigdy nie bedzie taki sam
Napisano 20.05.2008 - |10:44|
ups... ale wpadka, oczywiście masz racje :)Dean JEST MARTWY. Jego DUSZA jest w PIEKLE, Dean NIE JESTE DEMONEM.
Użytkownik neo1910 edytował ten post 20.05.2008 - |10:44|
Napisano 24.06.2008 - |20:15|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 27.06.2008 - |13:46|
Napisano 27.06.2008 - |13:54|
Napisano 27.06.2008 - |14:34|
Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 27.06.2008 - |14:35|
Napisano 28.06.2008 - |17:15|
http://eztv.it/index...&show_news=2185
Oj, źle się dzieje w Supernatural, oj źle...
Dokładnie! Najpierw Bela, teraz Ruby ?
To kogo - my - panowie bedziemy ogladac w tym serialu?
Przeciez nie bedziemy patrzec na tyleczek Deana
Jo, Bela, Kara, Ruby... co sie do diabla dzieje z serialami CW?
Boje sie, ze to bedzie wygladalo jak 1 sezon serialu, kiedy to chlopcy w kazdej wiosce poznaja inna panne.
Troche to bylo denne prawde mowiac - jakby facetow nigdzie nie bylo, tylko same panny na wydaniu czekaly na Deana
Napisano 28.06.2008 - |18:18|
Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 08.09.2008 - |15:40|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych