Witam
mam pytanko bo chcialbym sie zaglebic w swiat SG a wiadomo ze jest SG1, SGA i SGU (am moze jeszcze inny SG?) no i sa filmy "kinówki"
1) w jakiej kolejnosci ogladac serial zeby wszystko bylo jasne?
2) Ktore kinowki pomiedzy ktorymi seriami?
3) czy poszczegolne serie maja charakter zamkniety? (tzn czy wszystko sie konczy tak jak chocby w BSG?)
z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
1) Jest tylko SG-1. SG:A, i SG:U, no i filmy. Najlepiej zacznij tak: Stargate Movie (z 1994 roku) -> SG-1 - od 8 sezonu SG-1-> SG:A jak wolisz, albo na przemian z SG-1 z SG:A lub samo SG-1, a później SG:A. SG:U możesz oglądąć praktycznie, kiedy chcesz, możesz od niego zacząć, aczkolwiek nie polecam. Nie jest on zbytnio powiązany z SG-1 i SG:A (prócz Generała O'Neilla, Sam Carter i Daniela, którzy się epizodycznie pokazali, wrót

i Przymierza Lucjan).
2) Najpierw wyszedł Stargate Continuum (10 sezon), a później Stargate: The Ark of Truth kończący wątek z ..... (ostatni film). SG:A na razie nie ma swojego filmu, ale w 2010 (mało prawdopodobne) lub 2011 roku ma wyjść film kończący SG:A, a wcześniej film głównie o Generale O'Neillu.
3) Nie rozumiem do końca pytania, ponieważ nie obejrzałem całego BSG. Chodzi Ci, czy do wszystkiego są odpowiedzi? Jeśli tak, to w SG-1 są filmy kończące wszystkie wątki Stargate: Continuum o ......., a Stargate: The Ark of Truth o ....... Jak wcześniej wspomniałem film kończący SG:A dopiero się produkuje.
Pozdrawiam
Adrenalina
Użytkownik biku1 edytował ten post 11.05.2010 - |18:12|
zbędne "spoilery"