Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#641 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 18.03.2008 - |08:24|

co do X-files to w angli na chwile obecna najtaniej ma amazon niecale 80 funtow chociaz ostatnio im cena troche sie wacha
ostatnio widzialem na HMV bylo za 60 funtow, ale za dugo nie bylo (pewnie mieli mala licze produktow w promocji)

te 80 funtów to w tej chwili na złotówki około 360 zł, a jeszcze przesyłka i VAT :)

na amerykanskim stoi po 160 dolcow wiec sie chyba promocja skonczyla (chyba ze dolar tez polecial w dol)

poleciał, poleciał, ale cena też ciutkę skoczyła... w tej chwili za box trzeba zapłacić około 390 zł... w sumie chyba wyjdzie na jedno, czy z USA, czy z UK, więc tylko kwestia wyboru wersji :)

i zagladnelem do uzywanych na amazonie.co.uk

niestety my jesteśmy w Unii, ale chyba na warunkach specjalnych, bo żaden amazon nie ma Polski na liście krajów, które mogą kupować u tych różnych sellers, którzy oferują swój towar za pośrednictwem amazon i to często w atrakcyjnych cenach... to się tak ładnie fachowo u nich nazywa: Amazon Payment Countries... niestety Polska na chwile obecną jest według nich "niewypłacalna" :D
  • 0
Dołączona grafika

#642 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.03.2008 - |12:29|

Czytelnicy Tv Okey mają więc trudny wybór, choć to jeszcze daleko bo dopiero rozpoczeli Drużynę A. Co do propozycji to się postarali. Ja bym chciał najbardziej "Magnum, P.I.", "AirWolf" lub "Knight Rider" , może też "Kojak" .
Zobaczymy na pewno za kila numerów się okaże.

Wybieram się dzisiaj do MM w Lublinie, zobaczę czy mają już Buffy sezon 2 i Angela sezon 2 i co z pierwszym sezonem Ally McBeal bo szybko wykupili i długo brak. (i czy spodziewają się jutro sezonu 2) :rolleyes:

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 18.03.2008 - |12:31|

• 0

#643 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.03.2008 - |14:50|

"Archiwum X", "Buffy", "Angel" i reszta przesunięte zostały na 28 marca :(
  • 0

#644 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.03.2008 - |15:11|

What I Like About You (czyli "Siostrzyczki") w Niemczech sezon 1 jest na DVD i nosi tytuł Hallo Holly , posiada on poskie napisy.
Może wkrótce Warner (Galapagos) wyda go też i w Polsce.
http://www.amazon.de...A...6999&sr=1-1

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 18.03.2008 - |15:12|

• 0

#645 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 18.03.2008 - |16:10|

Bardzo prawdopodobne, że wydadzą tylko nie wiadomo kiedy, ale jak widać w Niemczech jest już od 25 Stycznia, więc u nas można się spodziewać w tym roku, tak obstawiam. Co jak co ale Niemcy to też nieźle przetłumaczyli tytuł, szkoda że nie "Hallo Dolly".
  • 0

#646 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.03.2008 - |16:12|

Dzisiaj wchodzi do sprzedarzy BSG sezon 3.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#647 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.03.2008 - |17:44|

Co jak co ale Niemcy to też nieźle przetłumaczyli tytuł, szkoda że nie "Hallo Dolly".

A to ich problem ;) :P zresztą nie mogłoby być Dolly bo jedna z dziewczyn nazywa się Holly ale serial chętnie bym sobie kupił.
Zresztą u nas też w stosunku do oryginału jest dziwnie przetłumaczony.

Dzisiaj wchodzi do sprzedarzy BSG sezon 3.

Uściślę za Wielką Wodą = Atlantyk. :)

Dzisiaj w kiosku usłyszałem ,że "Przystanek Alaska" będą mieli dopiero jutro. :(
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#648 marcussz

marcussz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 18.03.2008 - |19:28|

Dzisiaj w kiosku usłyszałem ,że "Przystanek Alaska" będą mieli dopiero jutro. :(

Natomiast w empiku aż nie mieścił się na półce. Widać przygotowali się że sporo osób to kupi. Ale trzeba przyznać że nawet nieźle się prezentuje, bałem się że będzie równie "gruby" co Archiwum X a tu jednak miła niespodzianka, tylko wielkość lekko za duża, i koperta z płytą nie wiem jak długo da radę być na miejscu nim odpadnie. Natomiast napis na podstawie tekturowej "Oficjalne wydanie Universal" urzeka.
  • 0

#649 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.03.2008 - |20:06|

Natomiast w empiku aż nie mieścił się na półce. Widać przygotowali się że sporo osób to kupi. Ale trzeba przyznać że nawet nieźle się prezentuje, bałem się że będzie równie "gruby" co Archiwum X a tu jednak miła niespodzianka, tylko wielkość lekko za duża, i koperta z płytą nie wiem jak długo da radę być na miejscu nim odpadnie. Natomiast napis na podstawie tekturowej "Oficjalne wydanie Universal" urzeka.

Chcesz powiedzieć, że płyta jest w tekturowej kopertce? A nie piszą czasem coś o dodatkowych pudełkach DVD co jakiś czas, tak jak w przypadku "Drużyny A"?
  • 0

#650 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.03.2008 - |20:10|

Właśnie to brzmi tak strasznie nieestetycznie i amatorsko. :(
Mam nadzieję, że to nasza marna wyobraźnia i Cię marcussz źle zrozumieliśmy. :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#651 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.03.2008 - |20:23|

Właśnie to brzmi tak strasznie nieestetycznie i amatorsko. :(
Mam nadzieję, że to nasza marna wyobraźnia i Cię marcussz źle zrozumieliśmy. :)

Chyba niestety marcussz ma rację :( . To jest post ze strony www.dodatkidogazet.pl napisany przez użytkownika soplic: "Film ma jest z napisami i lektorem, wydanie książkowe, ale nie takie jak na ogół: film jest w kartoniku "przylepionym" do okładki."

Jeżeli tak, to ja chyba podziękuję. Nie mam zamiaru bawić się w przylepianie kartoników co jakiś czas
  • 0

#652 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.03.2008 - |20:34|

Esz ...... miało być tak pięknie a wyszło.......
Może potem będzie tak jak pisaliście oferta z pudełkami bo jak na razie to mi wygląda jak "prawdziwy dodatek do gazety". :(

Nie będę sobie dzisiaj psuł humoru i poczekam jak jutro kupię tą "popelinę" ;) w końcu 5zł to nie majątek i zobaczę co to jest.

I czy warto dalej kupować bo w sumie mam wszystkie odcinki z "PA" nagrane z tvn więc nie mam zbytniego ciśnienia.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#653 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.03.2008 - |20:48|

Nie będę sobie dzisiaj psuł humoru i poczekam jak jutro kupię tą "popelinę" ;) w końcu 5zł to nie majątek i zobaczę co to jest.
I czy warto dalej kupować bo w sumie mam wszystkie odcinki z "PA" nagrane z tvn więc nie mam zbytniego ciśnienia.

Ja chyba zrobię tak samo. Z ciekawości zobaczę jak wypadł ten pierwszy numer. Jeżeli "PA" będą wydawać według daty produkcji, to tym bardziej podziękuję, bo wtedy takie zakręcone w fabule to będzie. Lubię ten serial, ale chyba będę czekać na powtórki w TVN i też sobie nagram, a kasę zostawię na inne tytuły, bo Amercom wyda pewnie jeszcze nie jeden serial ;)

Użytkownik Inuki edytował ten post 18.03.2008 - |20:48|

• 0

#654 marcussz

marcussz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 18.03.2008 - |21:30|

Zobaczcie sami:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czy ktoś zna jakiś sklep internetowy ale portugalski bo na jednej stronie znalazłem takie dane na temat DVD (do pobr.)

TiTLE....: X-Files S6 D2
iMDB.....: http://www.imdb.com/title/tt0106179/
RATiNG...: 9.0/10 (8,583 votes)
GENRE....: Horror / Mystery / Sci-Fi / Thriller
RUNTiME..: 990
COUNTRY..: English
YEAR.....: 1993
RLSDATE..: 03.11.2007
RETAiL...: 06.11.2007

SOURCE...: ASPECT RATiO:
[x]PAL [ ]NTSC [x]1.78:1 (16:9)
[ ]DVD5 [x]DVD9 [ ]1.85:1 (16:9)
[ ]2.40:1 (16:9)
[ ]1.33:1 (4:3)
AUDiO....:
[x]ENGLiSH [ ]Dolby Digital 5.1
[ ]DANiSH [x]Dolby Digital 2.0
[ ]SWEDiSH [ ]DTS
]NORWEGiAN [ ]Dolby Mono
[ ]FiNNiSH [ ]Directors Commentary
[ ]iCELANDiC
[ ]OTHER

SUBTiTLES:
[x] Danish [x] Croatian [x] Polish
[x] Finnish [x] English [x] Slovene
[x] Swedish [x] Bulgarian [x] Portugu
[x] Norwegian [x] Czech [ ] Other

RiPiNFO..:

MENU..: Yes
EXTRAS: Stripped
VIDEO.: 3251 @ 6pass

RIP INFO..:
Polish & Czech 2.0 AUDIO
- Warnings - Extras

Więc zapewne u nich normalnie można kupić wydanie z polskim lektorem. Pytanie za ile?

Użytkownik marcussz edytował ten post 18.03.2008 - |21:34|

• 0

#655 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.03.2008 - |21:36|

Zobaczcie sami:

WTF? :blink: Ale kaszana! I ten format; nie wejdzie mi na żadną półkę! Serial fajny, ale wydanie pod względem estetycznym beznadziejne :angry: Lepiej by zrobili, gdyby płyty dali w slimach i gazetkę tak jak w "Columbo". Nie ma co; chyba za te 5zł kupię sobie kolejną płytkę "Drużyny A", bo "PA" zbierać juz na bank nie będę.

Użytkownik Inuki edytował ten post 18.03.2008 - |21:38|

• 0

#656 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.03.2008 - |21:44|

Dzięki za zdjęcie.
OMG a po cholerę robili tak wysoką tą okładkę. :wacko: :blink: :o

Naprawdę coś im się tam tym razem nie pomyślało nad tym wydaniem.

Przecież tu by prawie spokojnie weszły dwie płytki.
Gdzie tu jakieś planowanie i jakiekolwiek uzasadnienie takiej formy tego wydania?

Więc zapewne u nich normalnie można kupić wydanie z polskim lektorem. Pytanie za ile?

Z tego co sie orientuję to to portugalskie "Archiwum X" jest wydane tak jak te nasze przez DeA.
Swego czasu było nawet na mułku.
Ale coś słabo ;) jak pamiętam Portugalczykom szło "dzielenie się" tym wydawnictwem więc obecnie to Polacy kontynuują dalej a oni się podłączyli.
Właśnie dla pewności spojrzałem na nasze A-X i mają portugalskie napisy.

A wydali to tam pewnie tak jak u nas bo nie przypuszczali,że internet łączy ludzi i "znajdą" sposób na obejście tej odległości i zdobycie A-X. :P

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#657 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.03.2008 - |11:14|

tam dwie płyty... spokojnie 4 by weszły, a nawet 6... po 3 na skrzydle... ja mam takie cuś Discovery i tam były podobne okładki, ale o ile dobrze pamiętam, to właśnie kieszenie na 3 płyty na stronie... wybitnie debilnie to zrobili z tą Alaską... ciekawe kto to popełnił :|
  • 0
Dołączona grafika

#658 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.03.2008 - |11:43|

Podobno premiera Buffy sezon 2 i Angel sezon 2 przesunęła się na 21 marca (piątek).

A 18 kwietnia szykuje się premiera boxu Kochane kłopoty, Pełna kolekcja (42 DVD) czyli 7 sezonów
Dołączona grafika
  • 0

#659 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 19.03.2008 - |12:47|

No nieźle dobrze, wcześniej nie zbierałem Gilmorek, a teraz taka kolekcja, pewnie cena też będzie zabójcza.
  • 0

#660 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.03.2008 - |13:24|

Kochane kłopoty, Pełna kolekcja (42 DVD) Ceny są dość wysokie a z tego co widać na mojej wcześniejszej fotce to jest chyba tylko takie pudełko zbiorcze, wewnątrz pewnie są pojedyncze pudełka sezonów, więc raczej dystrybutor się nie postarał dorównać innym krajom.
Dla przykładu to jest wydanie zagraniczne:
Dołączona grafika

A ceny sami zobaczcie:
http://www.empik.com...vd,prod860409,p
http://www.punkt44.p...x.php?film=5607
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych