Heroes
Napisano 29.04.2007 - |23:26|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 30.04.2007 - |08:24|
Napisano 30.04.2007 - |10:45|
Napisano 30.04.2007 - |11:10|
Czy ma ktos zaproszenie na hdbits.org ?? byłbym bardzo wdzięczny
mój e-mail to t9mekk@gmail.com
Napisano 30.04.2007 - |17:27|
Linderman miał powiązania z ojcem Petrellich, sluzyli razem w wojsku, wiec ja bym sie tutaj dopatrywal pewnych motywow działania Lindermana
Chyba nieuważnie oglądam serial, albo czegoś na serio zapomniałem, bo tych faktów nijak nie mogę sobie przypomnieć. A jeśli można wiedzieć, w którym to było epizodzie?
Historia poznania Lindermana i starego Petrelliego zostala pokazana w komiksie bedącym na oficjalnej stronce herosow.
Historia nazywała sie "War Buddies"
Napisano 30.04.2007 - |18:26|
W jednym z pierwszych epizodów jest o tym mowa.
Bodajże ich ojciec był prawnikiem który pracował dla Lindermana
Historia poznania Lindermana i starego Petrelliego zostala pokazana w komiksie bedącym na oficjalnej stronce herosow.
Historia nazywała sie "War Buddies"
To w końcu gdzie było o tym mowa? W serialu czy w komiksie?
Tak na moje oko to chyba LunatiK ma rację co do tego komiksu, bo nie mogę sobie przypomnieć tych faktów z serialu. Niemam teraz dostępu do pierwszych odcinków serialu, więc poczekam na emisję w TVP. Wtedy będę wiedział czy ta historia Linderman-Petrelli miała miejsce czy nie w serialu.
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 30.04.2007 - |19:29|
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.
Napisano 01.05.2007 - |09:04|
chyba jeden z najlepszych odcinków... ciekaw jestem czy uda im się zatrzymać "exploding man"
Napisano 01.05.2007 - |10:33|
Napisano 01.05.2007 - |12:42|
skąd takie info?» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Napisano 01.05.2007 - |14:58|
Napisano 01.05.2007 - |18:15|
no cóż darowanemu.. etc ;
1x20- 10/10; ciekawe co będę musiał wystawić 1x21?
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 01.05.2007 - |18:25|
Napisano 01.05.2007 - |20:08|
Ale tam gdzie podróże w czasie, tam zawsze możliwe błędy.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę:
Młody Hiro mówi staremu sobie, że Claire żyje. Ten jest zdziwiony, bo o tym nie wiedział, ale oczywiście i zadowolony - Peter uratował Claire.
Suresh z przyszłości jednak przypomina sobie rozmowę w metrze z młodym Peterem, po tym jak Peter rozmawiał z Hiro z przyszłości. No ale jak może sobie ten Suresh o tym przypomnieć Przecież tamten Suresh to był młody Suresh z alternatywnej linii czasowej, która "jeszcze się nie wydarzyła".
Chyba jasno napisałem
A poza tym rewelacyjny Syler, 5 lat ukrywający się jako Nathan i czekający na Claire.
A do tego Peter z blizną - ciekawe skąd ją ma?
No i mamy kolejne ich starcie, niestety nie mieliśmy możliwości go zobaczyć
Użytkownik _Coen_ edytował ten post 01.05.2007 - |20:11|
Napisano 01.05.2007 - |20:14|
nie wiem, jak podsumowac inaczej odcinek
kolana mi drza z emocji
troche sie to robi zagmatwane, jak zawsze, kiedy w gre wchodzi podroz w czasie i rzeczywistosci alternatywne... (jak to dobrze, ze istnienie dwoch Hiro jednoczesnie w przyszlosci nie powoduje zadnej katastorfy)
ogolnie, dawno zabraklo mi skali na ocenianie odcinkow. 10/10 to za malo !
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 01.05.2007 - |21:11|
Poprawcie mnie, jeśli się mylę:
Młody Hiro mówi staremu sobie, że Claire żyje. Ten jest zdziwiony, bo o tym nie wiedział, ale oczywiście i zadowolony - Peter uratował Claire.
Suresh z przyszłości jednak przypomina sobie rozmowę w metrze z młodym Peterem, po tym jak Peter rozmawiał z Hiro z przyszłości. No ale jak może sobie ten Suresh o tym przypomnieć :huh: Przecież tamten Suresh to był młody Suresh z alternatywnej linii czasowej, która "jeszcze się nie wydarzyła".
Chyba jasno napisałem ;)
Jak dla mnie to jest tylko jedna linia, już raz poprawiana.
Był sobie Hiro, nie powstrzymał wybuchu, 5 lat minęło, cofnął się w czasie, ostrzegł Petera, wrócił do swoich czasów i odkrył, że nic się nie zmieniło, dlatego przyjął, ze Peterowi się nie udało.
W sumie nie wiemy kiedy to zrobił, mógł np. 5 minut przed tym jak wpadł do niego drugi Hiro.
Niestety, podróże w czasie zawsze wprowadzają zamieszanie :)
Napisano 01.05.2007 - |22:08|
W sumie racja. Nic się nie zmieniło, więc stwierdził że Peter zawalił, a okazuje się, że zawalił on sam, nie zabijając Sylera. Przyznaje rację, wyjaśnienie jest okJak dla mnie to jest tylko jedna linia, już raz poprawiana.
Był sobie Hiro, nie powstrzymał wybuchu, 5 lat minęło, cofnął się w czasie, ostrzegł Petera, wrócił do swoich czasów i odkrył, że nic się nie zmieniło, dlatego przyjął, ze Peterowi się nie udało.
Zamieszanie przy podróżach w czasie to coś co lubię :afro:
Napisano 01.05.2007 - |23:55|
Odcinek po prostu powalający na kolana, a nie spodziewałem się tego po 'odcinku w przyszłości', po którym się spodziewałem raczej retardacji niźli takiej akcji.
Mógłbym troszkę powymieniać 'momentów', ale za bardzo roztrzęsiony jestem Też nie wiem jakim cudem ten serial jest lepszy z odcinka na odcinek, ale przezornie już zacznę przygotowywać się na finał (żeby przeżyć ).
Odcinek oczywiście 10/10 i to szczerze. Wiem, że pewnie były i będą lepsze odcinki, ale staram się oceniać obiektywnie na tle innych seriali i po prostu inaczej się nie da.
PS. Chyba by się przydało osobno podforum dla tego serialu. Zdecydowanie się należy, tym bardziej, że już niedługo przybędzie nam nowe grono fanów Heroes i zrobi się bałagan Tak tylko sobie mruczę pod nosem
Napisano 02.05.2007 - |00:54|
odcinek rewelacyjny!!! 11/10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych