NIE BÓJ SIE ZAPYTAĆ
Napisano 05.09.2007 - |18:04|
Napisano 05.09.2007 - |19:09|
A że tak spytam... Nie mogę się doszukac kiedy planowana jest premiera 4go sezonu. [?]
Początek lutego 2008
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 06.09.2007 - |06:42|
Możliwe, że Misza usiłował coś naprawić i przywrócić łączność, zwłaszcza, że w "One of Us" widać jaką ma ładną graciarnię w swojej chatce Jednooki Pirat lubi grzebać w elektronicznych zabawkach
2. Walt - najpierw to, że gdy rozzłościł się na rodziców, to myślami zabił ptaka [zmaterializował ptaka z ilustracji w książce?], potem - pokazał się Shanon, czyli - prawdopodobnie może przebywać w 2 miejscach równocześnie [o to Bea pytała Michaela]. Może dlatego "bardzo się przydał" Othersom
a 'propos badań - oni chyba wszystkim złapanym pobierali krew.
3. Reakcja Jacoba na światło latarki - światło latarki jest BIAŁE... I Jacob tego światła nie lubi [boi się?]
Oczywiście chciałabym wiedzieć - dlaczego i z czym/kim się to wiąże?
4. Prawdopodobnie oni mają za zadanie chronić Wyspę przed kimś, kto potrafi w pełni kontrolować jej Moc [jakkolwiek by tego nie interpretować i bez domysłów, do czego można tę Moc wykorzystywać] - jest niczym tytułowa "Carrie". Coś takiego było zasygnalizowane we flashbacku Bernarda i Rose - Isaac z Uluru, który potrafi wykorzystywać Moc sanktuarium Aborygenów do uzdrawiania. Tylko, że prawdopodobnie tu chodzi o kogoś o dużo mocniejszych zdolnościach. A pozostawienie Walta na wyspie mogłoby otworzyć mu wejście na Wyspę [przejęcie umysłu?] - czyli Othersi maja siedzieć na Wyspie i się parapsychologią nie zajmować.
Czemu przeczucie mi podpowiada, że ma to związek z Białym Dymem?
Napisano 06.09.2007 - |17:29|
Napisano 06.09.2007 - |18:30|
Ben budował lądowisko [aczkolwiek nie dla kosmitów - jak żartowała Juliet], spodziewając się wizyty jakiegoś statku [który jest na tyle duży, że nie podejdzie do brzegu, dlatego potrzebne jest lądowisko]. Tylko, że wcześniej przypłynął inny statek, z którego wystartowała Naomi.
czyzby wiec ta budowa, na ktorej pracowali kate i sawyer byla tym lądowiskiem!?
-Why do you find it so easy?
Napisano 06.09.2007 - |18:53|
czyzby wiec ta budowa, na ktorej pracowali kate i sawyer byla tym lądowiskiem!?
Dokładnie tak
Napisano 06.09.2007 - |19:27|
Dla statkow buduje sie port a nie ladowisko. Kate i Sawyer nie bydowali ani doku, ani nabzerza, ani nawet kei. Mogla to byc droga, pas startowy, lub ladowiko dla helikopterow, ale nie port.Dokładnie tak
Genesis
Napisano 07.09.2007 - |05:15|
Dla statkow buduje sie port a nie ladowisko. Kate i Sawyer nie bydowali ani doku, ani nabzerza, ani nawet kei. Mogla to byc droga, pas startowy, lub ladowiko dla helikopterow, ale nie port.
Przecież tak ktoś napisał dwa posty wyżej.
Napisano 07.09.2007 - |06:32|
Nie port, a lądowisko [dla helikoptera?], bo najprawdopodobniej statek jest tak duży, że nie będzie w stanie podejść do brzegu. A dla kogoś, co wybiera się tym statkiem na wyspę, zejście ze statku do szalupy być może byłoby nieco kłopotliwe? Lub też z wyspy ma być zabrany ktoś, co ma problemy z chodzeniem? Lub będzie transportowane coś, czego nie da się przewieźć szalupą? Możliwości jest conajmniej kilka, żeby uzasadnić budowę lądowiska w przypadku wizyty statku na wyspie.
PS. Łódź podwodna Othersów to bynajmniej nie atomowy "Kursk" Więc może bez problemu podpłynąć do pomostu.
Napisano 07.09.2007 - |17:19|
Druga sprawa. Po co Juliet pytała się Jacka kim jest, skąd leciał samolotem. Przecież Bakunin zebrał wszystkie info o rozbitkach. Czy to miał być zabieg psychologiczny?
Nie wiem gdzie to dać, najwyżej mod przeniesie
Napisano 19.09.2007 - |12:58|
W końcu nie wiedział, że dysponują takimi danymi.
Wystawili go na próbę.
Napisano 21.09.2007 - |20:54|
Napisano 22.09.2007 - |10:12|
W końcu wiemy, że Locke pracował w firmie Hurleya, a sam Hugo się zwierzał, że przez liczby nawet jakiś typ wyskoczył przez okno w jego firmie...
To na bank łysol.
To jeden z tych motywów, co każą nam się domyślać, a tajemnica została już wyjaśniona w The Man from Tallahassee.
Napisano 22.09.2007 - |12:01|
Raczej tak.
W końcu wiemy, że Locke pracował w firmie Hurleya, a sam Hugo się zwierzał, że przez liczby nawet jakiś typ wyskoczył przez okno w jego firmie...
To na bank łysol.
To jeden z tych motywów, co każą nam się domyślać, a tajemnica została już wyjaśniona w The Man from Tallahassee.
Dzięki za odp.
A jeszcze mi się coś przypomniało. Matka Locke'a powiedziała mu, że jest wyjątkowy, że jest częścią jakiegoś projektu. Czy to może mieć coś wspólnego z wyspą/dharmą ,czy mamuśka jest niespełna rozumu?
Napisano 22.09.2007 - |12:36|
Dzięki za odp.
A jeszcze mi się coś przypomniało. Matka Locke'a powiedziała mu, że jest wyjątkowy, że jest częścią jakiegoś projektu. Czy to może mieć coś wspólnego z wyspą/dharmą ,czy mamuśka jest niespełna rozumu?
Są teorie, nawet bardzo rozbudowane i wiarygodne, że to ma związek z wyspą. Poszukaj na DarkUFO np, albo w dziale tutaj na forum, wydaje mi się, że ktoś ją tutaj przedstawiał. A co do Locka wypadającego w odc Numbers - to jest potwierdzona wiadomość czy domysły? Bo to wydaje się ciekawe, nigdy o tym nie pomyślałem.
Napisano 22.09.2007 - |15:40|
Są teorie, nawet bardzo rozbudowane i wiarygodne, że to ma związek z wyspą. Poszukaj na DarkUFO np, albo w dziale tutaj na forum, wydaje mi się, że ktoś ją tutaj przedstawiał. A co do Locka wypadającego w odc Numbers - to jest potwierdzona wiadomość czy domysły? Bo to wydaje się ciekawe, nigdy o tym nie pomyślałem.
W takim razie muszę o tym poczytać.
Ad.2 raczej domysły.
Napisano 23.09.2007 - |09:48|
Kardynał Richelieu (1585 - 1642)
Napisano 23.09.2007 - |09:49|
Nie wiem czy już ktoś o to pytał, w każdym razie nie widziałem... Kiedy startuje 4 sezon??
8.02.08
Napisano 23.09.2007 - |09:55|
Kardynał Richelieu (1585 - 1642)
Napisano 23.09.2007 - |12:07|
Dopiero... Myślałem, że gdzieś październik-listopad 2007..
Niestety, dopiero zaczęli kręcić.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych