Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#641 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.09.2009 - |11:55|

Możesz podać źróło? Bo film kinowy już dementowano, teraz znów ma być?

Nic oficjalnego jak na razie nie przeciekło.

::. GRUPA TARDIS .::

#642 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 24.09.2009 - |13:42|

- ciekawie natomiast zapowiada się rok 2011 !!

rany... obym jeszcze tego dożył, bo te terminy to coraz odleglejsze... ;)
  • 0
Dołączona grafika

#643 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 12.06.2010 - |20:08|

Ja w przeciwieństwie do was, jestem na początku oglądania serialu "Doctora Who" i waszej drogi przebytej w stosunku, do odcinków które już obejrzeliście i macie za sobą, Ja w przeciwieństwie do was, jestem w trakcie szóstego odcinka pierwszego sezonu i prawdę powiedziawszy z początku dość krytycznym okiem patrzyłem na ten serial, szczególnie po pierwszym odcinku bo przeraziła mnie technologia i w ogóle technika scifi która została tam ukazana, raczej jak z tanich filmów klasy B ale mimo ubytków i dość kiepskiej technologi ukazanej w tym serialu przynajmniej w początkowych odcinkach tego serialu, to scenariusz jest fajnie napisany , każdy odcinek ogląda się miło i przyjemnie i ma to coś co potrafi przykuć widza.
  • 0
Dołączona grafika

#644 OmniSzron

OmniSzron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.06.2010 - |22:42|

Nowy Doctor Who (od 2005-tego wprzód) to bardziej serial przygodowy niż sci-fi. Wiadomo, jest o kosmicie, który podróżuje w czasie i spotyka innych kosmitów, ale generalnie nacisk jest teraz bardziej na rozrywkę niż na spójne/wybajerzone sci-fi. Czasem zdarzy się jakiś odcinek-perełka, ale generalnie jest to pop sci-fi. Nic tylko wchrzaniać popcorn i się cieszyć. :D
  • 0

#645 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 16.06.2010 - |09:26|

Jakoś nie zauważyłem, żeby ktoś o tym pisał. Ale już od kwietnia tego roku stacja AXN Sci Fi emituje od 1 odcinak "Doctora Who"! Emisja we wtorki i czwartki o 23:00 z powtórką następnego dnia o 10:00 i 16:00 oraz w sobotę od 16:00 po 2 odcinki z wtorku i czwartku. Aktualnie stacja emituje 2 sezon a od lipca rozpocznie emisję 3 sezonu serialu. Jedynym minusem jest to, że stacja nie emituje odcinków świątecznych.

"Doctor who" we wtorki i czwartki o 23:00 na AXN Sci Fi!
  • 0

#646 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 23.06.2010 - |19:57|

przeraziła mnie technologia i w ogóle technika scifi która została tam ukazana, raczej jak z tanich filmów klasy B

W takim razie przygotuj się na Daleków i Cybermanów, ci to nawet nie klasa B tylko powrót do klasyki lat sześćdziesiątych :P
Ale fakt jest taki że na technikę w Doktorze trzeba patrzeć tak jak na technikę w Star-treku, tzn. z przymrużeniem oka. Za dużo zaszłości z dawnych lat buduje obecny klimat. Zbyt duże zmiany spowodowałyby odpływ fanów
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#647 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 24.06.2010 - |21:01|

A ja mam takie pytanie, czy Confidentiale, które lecą po każdym odcinku, to warte są oglądania?
Jest to typowy zapis BTS z produkcji danego odcinka, czy może wyjaśniają coś tam istotnego, dotyczącego fabuły?
Można się bez tego obyć?
  • 0

#648 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 25.06.2010 - |07:26|

Ja ich nie oglądam, ale spotkałem się z osobą na tym forum, która uważała, że są obowiązkowe. Najlepiej chyba jeden obejrzeć i sprawdzić.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#649 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 25.06.2010 - |18:20|

Ja oglądałem do tej pory tylko jeden... I w sumie nie powiedziałbym, żeby był jakiś ważny... Jedyne co się dowiedziałem ciekawego to to, że mała Amy i duża Amy są kuzynkami w rzeczywistości, o czym nawet nie wiedziały i po raz pierwszy spotkały się na planie...
  • 0

Dołączona grafika

#650 OmniSzron

OmniSzron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.07.2010 - |02:42|

Ja oglądam wszystkie. Najciekawsze (dla mnie) są odcinki dotyczące produkcji i tego w jaki sposób osiąga się te czy inne rezultaty na ekranie. Oprócz tego Confidentiale często poruszają kwestie:
- lokalizacji, w których kręcone są odcinki
- rekwizytów, kostiumów, charakteryzacji
- kaskaderki
- życia prywatnego głównych aktorów
- profilów ciekawych aktorów goszczących
- działań marketingowych wokół serialu

W każdym odcinku pojawiają się wywiady z autorem danego odcinka i z Moffatem, którzy wspólnie tłumaczą jak powstała fabuła odcinka i opowiadają różne anegdoty z planu. Czasem komuś wymsknie się coś, co nie pojawiło się w serialu, albo było delikatnie zarysowane lub niedopowiedziane, ale generalnie nie pojawiają się tam jakieś istotne dla fabuły fakty.

Na pewno oglądanie Confidentiali nie jest konieczne, żeby śledzić sam serial, ale są to dość ciekawe i dobrze zrealizowane dokumenty, które szczególnie powinny interesować każdego kto robi/chciałby robić filmy.
  • 0

#651 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.07.2010 - |16:49|

Ja do dziś z rozrzewnieniem (i niemałą satysfakcją) wspominam Confidentiala, w którym można było obejrzeć scenę pocałunku Doktora i Rose. Jakież było moje zdumienie (i niemała satysfakcja), gdy okazało się, że to, co widzieliśmy w odcinku to jedynie preludium prawdziwie gorącej akcji ;). Mianowicie po słowie "cięcie!" Tennant i Piper nie tylko nie oderwali się od siebie, ale wręcz pogłębili uścisk... Dla wszystkich widzów kibicujących parze Dziesiąty Doktor/Rose było to coś, na co czekali dłuuuuuugie miesiące :).

Użytkownik owczarnia edytował ten post 01.07.2010 - |16:50|

• 0

#652 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 31.08.2010 - |20:57|

Od 23 października tym razem AXN rozpocznie emisję 1 sezonu "Doctora Who". Emisja w soboty i niedziele o 12:00. Kto nie oglądał nigdy POLECAM!!!
  • 0

#653 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.09.2010 - |14:16|

BBC Entertainment ujawniło serialowe plany co do emisji swoich seriali w październiku. Dotyczące Doctora Who również. Mianowicie:

Od 3 października przez pięć kolejnych niedziel w BBC Entertaiment zagości David Tennant (Casanova, Harry Potter i czara ognia), który występuje w czterech ostatnich opowieściach o Dziesiątym Doktorze Who - w Odcinkach specjalnych. Pierwsza z historii nosi tytuł „Drugi Doktor”. Tydzień później, w niedzielę 10 października, Doktora wspierać będą gwiazda telenoweli EastEnders Michelle Ryan i komik Lee Evansa. W odcinku „Planeta umarłych”, Doktor pozna tajemniczą Lady Christinę de Souza. Do ich spotkania dojdzie w londyńskim autobusie, który niespodziewanie zrobi dosyć duży, międzyplanetarny objazd. W niedzielę 17 października Doktor wyląduje na Marsie. Znajdzie tam bazę kosmiczną w poważnych tarapatach. Ta opowieść nosi tytuł „Wody Marsa”. Ostatnią historią o Doktorze Who, w której pojawi się David Tennant, jest dwuczęściowy film „ Do końca wszechświata” (niedziele: 24 i 31).
  • 0

#654 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 12.11.2010 - |19:12|

Właśnie wyczytałam na Wikipedii, że szósty sezon Doktora mają rozbić na dwie części, jedna wiosną, jedna jesienią... Co za bezsens kompletny! W dodatku dłużej będę przez to musiała czekać na Merlina. Chyba mnie szlag trafi.
  • 0

#655 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.11.2010 - |00:36|

Co niedzielę od 7.11. na BBC Entertainment można oglądać po 2 odcinki 5 sezonu "Doctora Who" o 19:00.

A od 7 grudnia będzie można oglądać 4 serię Doktora na AXN Sci Fi. Emisja co wtorek i czwartek o 23:00.

PS AXN nie emituje odcinków specjalnych, co źle wpływa na oglądanie tylko sezonów po 13 odcinków.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 20.11.2010 - |00:36|

• 0

#656 HePi

HePi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.04.2011 - |09:22|

Jak by ktos był zainteresowany to w Saturnie we Wrocławiu BOX 3xDVD z pierwszym sezonem Doctora za 19zł

Użytkownik HePi edytował ten post 23.04.2011 - |20:11|

• 0

#657 DoctorWhO

DoctorWhO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23.04.2011 - |14:28|

Witam mam pytanie czy Doctor Who Sezon 5 Będzie leciał na Axn? Nie chodzi mi o Si-fie Zwyczjane Axn i jak będzie prosze o podanie Daty odc.1 dziekuje i pozdrawiam
  • 0

#658 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 31.12.2011 - |10:55|

6x14 lub 7x0. Nie wiem jak za numerować do końca. I tak, świąteczny odcinek "The Doctor, The Widow and The Wardrobe", jakoś nieco mniej w klimacie świąt niż zwykle, ale podobało mi się. Klimat "Opowieści z Narni", nie wiem czy pasujący, bo filmu owego nie widziałem. Nowi 'kosmici', bo takich jak sam Doctor powiedział, jeszcze nie widział, ale to musiało się kiedyś stać xD.
Końcóweczka, to dokończenie spraw z Amy I Rorym. I w ten sposób bodajże
Spoiler

Fajnie to rozegrali no i czekamy na Kolejne odcinki.
  • 0

#659 kokoprezes

kokoprezes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 29.08.2012 - |13:51|

Wzięło mnie na bajędy ;) i zaczęłam ogladac ten serial, jestem po 2 sezonie. I mam jedno pytanie - skoro Doktor podróżuje po całym wszechświecie itd, to dlaczego wszystkie odcinki dzieją sie na Ziemi bądź w okolicach/są bardzo powiązane z Ziemią (a jesli nie na Ziemi to wystepuja w nich Ziemianie)? Czy tak jest przez cały serial?
  • 0

#660 Czesiek_PL

Czesiek_PL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 29.08.2012 - |21:04|

Bo Doktor upodobał sobie Ziemię, uznał ją za swój nowy dom i wziął w opiekę. Nie pamiętam już jak to się rozkłada na sezony, ale daje Ziemia wciąż będzie w centrum. Jednak inne planety tez będą odwiedzane. Oglądaj dalej, ten serial zaskakuje pomysłami więc co ja ci będę opowiadał :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych