I konkurs z gadżetami: http://www.stopklatk...rs.asp?a2i=2622
btw. mnie się ostatnie odcinki bardzo podobają , a mimo wszystko ten ostatni był w fajnej konwencji
Użytkownik elpaco edytował ten post 05.12.2008 - |23:20|
Napisano 05.12.2008 - |23:19|
Użytkownik elpaco edytował ten post 05.12.2008 - |23:20|
Napisano 07.12.2008 - |14:57|
czy mi sie tylko wydaje, czy ten odcinek rozwiązuje sprawę 3 kropek?Z jednej strony odcinek kompletnie nie wnosi nic nowego do całości.
Z drugiej strony bite ponad 30 minut Sumer Glau na ekranie. Dla niej warto.
Napisano 07.12.2008 - |21:00|
czy mi sie tylko wydaje, czy ten odcinek rozwiązuje sprawę 3 kropek?
Napisano 09.12.2008 - |16:02|
Napisano 09.12.2008 - |16:53|
A no narzekałem i bede to robił nadal. Pomijam kwestie wyleczenia naszej parki w pare chwil.A, i ktoś narzekał, że maszyny nie używają broni biologicznej...
Użytkownik LunatiK edytował ten post 09.12.2008 - |16:55|
Napisano 09.12.2008 - |16:59|
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.12.2008 - |17:07|
Napisano 09.12.2008 - |18:49|
Ale i tak jest nieźle. Zaczynam oglądać "Earth: Final Conflict" i o ile pierwsza seria była całkiem przyjemna to dalej mnożą sie masowo babole których terminator na oczy nie widział.
Napisano 09.12.2008 - |19:25|
Napisano 09.12.2008 - |19:54|
No cóż. Broń biologiczna to nie jest coś, co można kupić w każdej aptece. Laboratoria, które zajmują się tym syfem, można zapewne policzyć na palcach góra dwóch, trzech rąk w skali świata. Są to pilnie strzeżone placówki, ukryte pod ziemią, o których niewielu wie. Skynet, jako system komputerowy odpowiedzialny za obronę strategiczną niekoniecznie mógł w ogóle wiedzieć o istnieniu takiej broni. Ty milcząco zakładasz, że Skynet wiedział o wszystkim i o wszystkich, że dysponował całą dostępną wiedzą o otaczającym go świecie.A no narzekałem i bede to robił nadal.
Albo masz 12 lat, albo upierdliwy z Ciebie prowokator. Jesteś całkowicie bezkrytyczny, podoba Ci się wszystko jak leci... Pewnie jak kiedyś przez pomyłkę będą pokazywali czarną planszę przez cały odcinek, to też ci się spodoba.Odcinek bardzo dobry.
Napisano 09.12.2008 - |19:57|
Użytkownik baban edytował ten post 09.12.2008 - |19:59|
Napisano 09.12.2008 - |20:30|
Albo masz 12 lat, albo upierdliwy z Ciebie prowokator. Jesteś całkowicie bezkrytyczny, podoba Ci się wszystko jak leci... Pewnie jak kiedyś przez pomyłkę będą pokazywali czarną planszę przez cały odcinek, to też ci się spodoba.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 09.12.2008 - |20:39|
Napisano 09.12.2008 - |21:56|
No cóż. Broń biologiczna to nie jest coś, co można kupić w każdej aptece. Laboratoria, które zajmują się tym syfem, można zapewne policzyć na palcach góra dwóch, trzech rąk w skali świata. Są to pilnie strzeżone placówki, ukryte pod ziemią, o których niewielu wie. Skynet, jako system komputerowy odpowiedzialny za obronę strategiczną niekoniecznie mógł w ogóle wiedzieć o istnieniu takiej broni. Ty milcząco zakładasz, że Skynet wiedział o wszystkim i o wszystkich, że dysponował całą dostępną wiedzą o otaczającym go świecie.
Napisano 09.12.2008 - |22:07|
Użytkownik baban edytował ten post 09.12.2008 - |22:09|
Napisano 09.12.2008 - |22:11|
Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 09.12.2008 - |22:16|
Napisano 09.12.2008 - |23:57|
To akurat wyjaśnili przecież... przypłynęła atomowym okrętem podwodnym "Jimmy Carter" z Perth, w Australii. Okręt był obsługiwany przez T-888 z odzysku. Po tym jak dotarli do Stanów, odebrali sygnał od laski z bunkra i Jesse wyruszyła na bodajże 45 - sto kilometrową wycieczkę.Skąd w post nuklearnej Hameryce młoda kobieta z Australijskim akcentem?
Ależ oczywiście, ja też go oglądam, a to o czymś świadczy. Tylko że...Nie mam 12lat.. A nie wziales pod uwage tego ze serial moze mi sie pododbac.
Praktycznie każdy na forum, oprócz Ciebie ma jakieś zastrzeżenia. Jeśli serial jest taki świetny, to objaśnij nam te wszystkie błędy, wpadki i głupoty, które nas tak dręczą i nie pozwalają się nam spokojnie zachwycać perfekcją "Kronik".serial jest rewelacyjny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli masz do dyspozycji arsenał atomowy, który może całe terytorium przeciwnika 10 razy zamienić w szklaną, radioaktywną pustynię, to w porównaniu z tym, cała broń biologiczna i chemiczna jest co najwyżej egzotyczną ciekawostką. Ani jedna, ani druga nie umywa się skutecznością i precyzją działania do atomówek, wobec czego w scenariuszu wojny atomowej są po prostu pomijane.Skynet, jako system komputerowy odpowiedzialny za obronę strategiczną musiał wiedzieć o takiej broni, Co to za obrona która nie ma pojęcia o możliwych środkach obrony i ataku. Jeśli chodzi o broń biologiczną to może i nie jest łatwo dostępna ale zostają jeszcze gazy bojowe i masa środków chemicznych niebezpiecznych dla ludzi masowo wykorzystywanych w przemyśle.
Napisano 10.12.2008 - |00:05|
Napisano 10.12.2008 - |00:06|
Jeśli masz do dyspozycji arsenał atomowy, który może całe terytorium przeciwnika 10 razy zamienić w szklaną, radioaktywną pustynię, to w porównaniu z tym, cała broń biologiczna i chemiczna jest co najwyżej egzotyczną ciekawostką. Ani jedna, ani druga nie umywa się skutecznością i precyzją działania do atomówek, wobec czego w scenariuszu wojny atomowej są po prostu pomijane.
Napisano 10.12.2008 - |00:31|
Nie rozumiesz o co mi chodzi. Skynet został zbudowany do największego wyzwania, jakie istniało: Globalny Konflikt Termonuklearny lub inaczej III Wojna Światowa. Specyfiką tej potencjalnej wojny będzie to, że będzie trwała tylko godzinę lub dwie i ten niewyobrażalny jak na wojnę krótki czas zadecyduje o losach świata. Inteligentny komputer będzie wtedy o wiele bardziej efektywny, gdyż w ciągu milisekund będzie mógł rozważyć tysiące możliwych scenariuszy, analizując równocześnie dane wywiadowcze z satelit, stacji nasłuchu i radarów, a także dowodząc w tym czasie wojskami na poziomie strategicznym. Wszystko to bez stresu i uczuć, które w przypadku ludzi spowodują paraliż decyzyjny lub podjęcie błędnych decyzji. Wojnę wygrywa ten, kto popełni mniej błędów i taki jest sens budowy Skynetu. Koordynacja, analiza, ocena i podejmowanie decyzji na strategicznym poziomie.W porównaniu do tego mobilne dwunożne jednostki terminatorów są wogóle nie warte wspomnienia, a jednak są.
Powiedz mi czy skynet miał służyć tylko do odpalenia atomówek?? Po co stwarzać inteligentny jedynie w celu naciśnięcia czerwonego guziczka?
Napisano 10.12.2008 - |00:56|
Ależ oczywiście, ja też go oglądam, a to o czymś świadczy. Tylko że...
Praktycznie każdy na forum, oprócz Ciebie ma jakieś zastrzeżenia. Jeśli serial jest taki świetny, to objaśnij nam te wszystkie błędy, wpadki i głupoty, które nas tak dręczą i nie pozwalają się nam spokojnie zachwycać perfekcją "Kronik".
Podam przykłady:
- poprzedni odcinek - Cameron idzie do biblioteki i BACH! na zdjęciu sprzed prawie stu lat znajduje Terminatora. A to fart.
- bieżący odcinek - Sara podąża tropem napisów ze ściany, napisów, które już mają tydzień, dwa, albo i miesiąc. I akurat tego samego dnia, gdy Sara ich znajduje, to rodzinka w leśnym domku jest atakowana przez Terminatora. Ależ niesamowity zbieg okoliczności...
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 10.12.2008 - |01:01|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych