Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#641 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 16.05.2008 - |23:59|

Niestety wyglada na to ze scenarzysci zamiast dopracowywac scenariusz w starjku to sobie zrobili wolne i wyszlo "to" co wyszlo.

Dokladnie sie z tym zgadzam.
Wlasciwie to wszystkie odcinki postrajkowe nie byly zbyt wysokich lotow, a niektore nawet nudne i nieciekawe.
Do strajku serial byl genialny, pozniej zrobilo sie nijako i na siłę.
A zakonczenie sezonu znalismy juz na jego poczatku - Dean laduje w piekielku. Zadnego zaskoczenia.
  • 0

#642 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.05.2008 - |13:03|

nie marudzcie :P sezon stal na wysokim poziomie. jest jeszcze wiele watkow, ktore scenarzysci moga wykorzystac i jak sami wiemy, moga to zrobic dobrze, o czym swiadczy poczatek sezonu. zatem czekam i mam nadzieje, ze kolejny sezon bedzie jeszcze lepszy od poprzedniego...
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#643 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 17.05.2008 - |19:08|

odcinek bardzo dobry, ale spodziewałem się ostrego kopnięcia jako, że to był ostatni odcinek 3 sezonu. cale szczęście, że Dean zginał, pod koniec odcinka zaczynałem się bać, ze coś cudownego wymyślą bracia przy współudziale Ruby i Dean zostanie z nami i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie... lekko zdziwił mnie brak Bobbiego w końcowych scenach, myślałem, że za chwile wyskoczy i sytuacja obróci się o 180 stopni ;]

myślę, że nie ma potrzeby się bać, ze Deana zabraknie w 4 sezonie albo będzie pokazywany od święta, producenci wiedzą, to żeby serial miał powodzenie to musi być jeden jak i drugi z Winchesterów, w pojedynkę będzie cholernie trudno ciągnąć ten serial na obecnym poziomie widowni, nie mówiąc juz nic o zwiększeniu jej... ciekawy jestem jakie rozwiązania zastosują scenarzyści żeby Deana wrzucić w wir akcji :)

a Ruby tez do nas wróci, za ładna dziewczyna, żeby z niej zrezygnować :)

cały sezon na bardzo wysokim poziomie, tylko jedna większa wpadka (Ghostfacers), mam nadzieje, że dalej utrzyma sie tendencja rosnąca, że kolejny sezon będzie lepszy od poprzedniego...

Użytkownik neo1910 edytował ten post 17.05.2008 - |20:51|

• 0
- widzew lodz - simple the best -

#644 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.05.2008 - |19:56|

ciekawy jestem jakie rozwiązania zastosują scenarzyści żeby Deana wrzucić w wir akcji :)

wydaje mi sie, i mam taka nadzieje, ze Dean spotka paru "przyjaciol", ktorych odeslal do miejsca, w ktorym sam teraz przebywa...
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#645 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 17.05.2008 - |21:36|

a wg mnie wszytko co sie stalo od momentu spiewania przez braci piosenki Bon Jovi bylo snem Sama :) teraz w pierwszym odcinku 4 sezonu Sam sie obudzi i bedzie wiedzial co i jak zrobic :D pozostale (mam nadzieje ze 21) odcinki znow skupia sie na zabijaniu dziwactw ;)
  • 0

#646 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 17.05.2008 - |21:47|

wydaje mi sie, i mam taka nadzieje, ze Dean spotka paru "przyjaciol", ktorych odeslal do miejsca, w ktorym sam teraz przebywa...

tak, na pewno, beda wisieli na łańcuchach obok...
  • 0
You are what you believe yourself to be

#647 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.05.2008 - |22:20|

Ten motyw z "przyjaciółmi" moze byc całkiem ciekawy ;)
Kto wie jaki jest tytuł tego kawałka który leci na poczatku odcinka 16?
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#648 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.05.2008 - |22:27|

Kansas - Carry On My Wayward Son.....

#649 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 17.05.2008 - |22:44|

Odcinek koncowy sezonu swietny wylaczajac koniec, ktory byl idiotyczny.

Nie lubie takich zakonczen bo nie potrzeba mi zachety aby ogladac nastepny sezon. Smierc Lilith malo efektowna, Ruby polubilem bardzo, a blizniak w piekle to jakies odwolania do Hellraiser? Do kitu z takim zakonczeniem i tyle.

ps. czy mi sie zdaje, czy Lilith grana byla pare tygodni temu przez inna dziewczynke? Wtedy byla "mroczna" a ta z ostatniego odcinka to jakas porażka :/

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 17.05.2008 - |22:47|

• 0
Dołączona grafika

#650 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.05.2008 - |23:14|

Dzięki ^^
Odcinek świetny, trzymał w napieciu mimo tego, ze wiedziałam co sie zdarzy na końcu. Lilith według mnie wypadła dobrze, te mroczne momenty na przemian z dziecinnym zachowaniem. Wyszło dobrze...zwłaszcza te momenty z rodziną gdy musieli być dla niej tacy mili*. Sama koncówka, od momentu pojawienia sie Ogarów faktycznie ciut dziwna. Jak właścwie Sam pokonał Lilith? Użył tych mocy? No, ale co to za moce, ze potrafił utuc takiego demona. Ech tyle czekania na 4 sezon... mam nadzieje, ze Dean sie pojawi ponownie, nie wyobrazam sobie tego serialu bez niego.
Tak nawiasem.
Mozecie wierzyć, albo i nie, ale gdy w serialu wybiła 12 zerkłam na wyświetlacz komorki... i co połnoc xD

* [kojarzy mi sie opowiadanie z podobnym motywem, tyleze tam głównym bohaterem był chłopiec, cała jego rodzina też musiała być dla niegoo miła, bo jęśli cos mu sie nie spodobało uzywał swoich mocy--->czytałam to wieki temu i nie pamietam tytułu]

Użytkownik Nemedy edytował ten post 17.05.2008 - |23:18|

• 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#651 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.05.2008 - |23:49|

* [kojarzy mi sie opowiadanie z podobnym motywem, tyleze tam głównym bohaterem był chłopiec, cała jego rodzina też musiała być dla niegoo miła, bo jęśli cos mu sie nie spodobało uzywał swoich mocy--->czytałam to wieki temu i nie pamietam tytułu]

Omen?

a blizniak w piekle to jakies odwolania do Hellraiser?

jaki bliźniak?
z łańcuchami, to fakt, od razu Hellraiser się kojarzy, szczególnie jaki i przebijanie skóry :D - moim zdaniem dobry wzór do naśladowania...

I tak, aktorka inna... ale Lilith chyba często zmienia ciało z tego co widać...

Użytkownik Toudi edytował ten post 17.05.2008 - |23:53|

#652 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 18.05.2008 - |03:00|

oczywiscie mial byc brat, nie blizniak :] Za duzo "blizniakow" najwidoczniej w gazetach :(

Co do innej dziewczynki - chodzi o to, ze autorzy zadali sobie troche trudu aby postac Lilith /w odcinku na posterunku policji/ odpowiednio mrocznie pokazac. A teraz patrze, a tu nagle blondi małe.
  • 0
Dołączona grafika

#653 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 18.05.2008 - |08:13|

Smierc Lilith malo efektowna

Jak właścwie Sam pokonał Lilith? Użył tych mocy? No, ale co to za moce, ze potrafił utuc takiego demona.

przeciez Sam nie zabil Lilith, ona najzwyczajniej sie przestraszyla i poprostu uciekla (ale nadal twierdze ze to wszystko to tylko sen Sama :rolleyes: )

Użytkownik Murdock edytował ten post 18.05.2008 - |08:17|

• 0

#654 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.05.2008 - |08:20|

Smierc Lilith

Przeciez Lilith nie umarla, ona uciekla poprostu, wiele razy widzielismy jak demon w swojej "naturalnej" formie moze zmieniac ciala (i nawet to bylo pokazane w tym odcinku jak Lilith przejela cialo w ktorym byla Ruby).

ps. czy mi sie zdaje, czy Lilith grana byla pare tygodni temu przez inna dziewczynke? Wtedy byla "mroczna" a ta z ostatniego odcinka to jakas porażka :/

Demon moze zmieniac ciala, moze rodzina tamtej dziewczyny juz nie zyla i dlatego Lilith przejela cialo tej dziewczynki i zaczela terroryzowac jej rodzine dla zabawy.
  • 0

#655 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.05.2008 - |13:06|

Mimo wszystko finał należy zaliczyć na PLUS.

+++ Dean nie został uratowany przed piekłem
+++ w s4 pewnie będzie super Sam
+++ pani Demon

na minus że to wszystko tak szybko się zakończyło, no ale cóż mieliśmy strajk.

Widzę świetlaną przyszłość s4 i czarne chmury nad CW
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#656 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 18.05.2008 - |17:01|

Przeciez Lilith nie umarla, ona uciekla poprostu,

Chwilka, na jakiej podstawie tak twierdzisz? Na tej, ze jesli po zadaniu ciosu nozem "blyska" to wtedy demona sie zabija, a jesli uchodzi z ciala "dym" to demon jedynie wychodzi z ciala? :)

Kiedys w ogole nic nie blyskalo w serialu, a Winchesterowie jednak przepedzali rozne zle duchy...

Odnosnie natomiast dziwczynki w ktorej siedziala Lilith, mnie nie chodzi o wytlumaczenie, ze to mozliwe ze demon zmienil cialo. Zwracam uwage, ze bez sensu buduje sie atmosfere grozy po to, aby po paru tygodniach caly pomysl wyrzucic do kosza ot, "bo tak".
  • 0
Dołączona grafika

#657 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.05.2008 - |18:05|

Chwilka, na jakiej podstawie tak twierdzisz? Na tej, ze jesli po zadaniu ciosu nozem "blyska" to wtedy demona sie zabija, a jesli uchodzi z ciala "dym" to demon jedynie wychodzi z ciala?

No jak demona zabija broń, to są tylko iskry - patrz colt :P
a dym jest podczas egorcyzmów i gdy demon dobrowolnie opuszca ciało...

Sądząc jednak po akcji, tym że Sam chciał ją zabić, ale ułamek przed zadaniem ciosu widzimi dym, można wnioskować że Lilith żyje :)

Kiedys w ogole nic nie blyskalo w serialu, a Winchesterowie jednak przepedzali rozne zle duchy...

wówczas palili ciała, somochody, domy :P

Odnosnie natomiast dziwczynki w ktorej siedziala Lilith, mnie nie chodzi o wytlumaczenie, ze to mozliwe ze demon zmienil cialo. Zwracam uwage, ze bez sensu buduje sie atmosfere grozy po to, aby po paru tygodniach caly pomysl wyrzucic do kosza ot, "bo tak".

po części masz rację, ale tu chyba był inny zamysł z dziewczynką, miała być miła, słodka, kochana, a demon miał w niej siedzieć... poza tym wcześnij widzieliśmy ja przez - hmm 30 sekund, kamera była ustawiona pod odpowiednim kątem i te oczy....

#658 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.05.2008 - |19:35|

Przedwczesny koniec sezonu fajny, ale chyba liczyłem na większą rozpie*duche. Obstawiam, że w nowym sezonie Sam raz dwa wyciągnie Deana z piekła, przynajmniej z tego powodu, że skoro Jensen Ackles ma prawdopodobnie zakontraktowaną normalną ilość odcinków, więc kto mu będzie płacił za nic nie robienie?

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |15:59|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#659 dkai2218

dkai2218

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 18.05.2008 - |19:53|

No niekoniecznie tak szybko wyciągnie Deana z piekła.
Gdyby to było takie proste to ojca tez by raczej uwolnili wczesniej :/
  • 0

#660 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.05.2008 - |20:03|

Skoro ponoć Sam może zetrzeć w pył mrugnięciem oka tak potężnego demona jak Lilith, to wyciągnięcie Deana z piekła to betka. Trening też nie będzie za długi, skoro Ruby mówiła, że potrafi wyzwolić moce Sama 30h przed przybyciem ogarów.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych