Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#621 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.03.2008 - |15:55|

I co Wy na to?

A my na to,że to zabrzmiało w stylu: "chciałabym ale się boję". ;) :P

W każdym razie przynajmniej Pan Janeczek udziela jakiś odpowiedzi.
Byle te lokalizowanie nie trwało kolejnej dekady.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#622 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 14.03.2008 - |18:38|

W każdym razie przynajmniej Pan Janeczek udziela jakiś odpowiedzi.
Byle te lokalizowanie nie trwało kolejnej dekady.

Otóż nie tylko Pan Janeczek udziela odpowiedzi na nasze zapytania ;) .

Otrzymałem właśnie dzisiaj odpowiedź na mojego mejla w sprawie wydań sezonów 2,5 i 6 Smallville i sezonu 4 One Tree Hill
w zlokalizowanej wersji od Pani Agnieszki z Galapgos :rolleyes: .

Napisała ona tak:
SMALLVILLE - na dzień dzisiejszy nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Niestety, problemy z dostępnością techniczną sezonu 2 oraz 5 i 6
związane są ze słabością platformy telewizyjnej, która nadaje serial. Naprawdę trudno ustalić zainteresowanie konsumentów na podstawie oglądalności w późnych porach wieczornych.
ONE TREE HILL S 4 – również sytuacja wydania ostatniego sezonu nie jest niestety jeszcze ustalona.

Czyli za sytuację ze Smallville możemy podziękować naszemu kochanemu ITI, bo idioci nie potrafią nadać takiego serialu o normalne porze dnia i dzięki temu
nie mamy spolonizowanych pozostałych sezonów bo Galapagos nie wie, czy opłaci mu się wydanie tego u nas w wersji PL.

Jeśli chodzi o One Tree Hill sezon 4 PL to pociesza mnie tylko jedno... "sytuacja wydania ostatniego sezonu nie jest niestety jeszcze ustalona",
czyli może do końca roku coś się jeszcze zmieni :P ! Oby to były prorocze słowa ;) .

Poza tym pani Agnieszka napisała także o planowanych na ten rok wydaniach PL innych seriali z ich katalogu i tak:

W tym roku mogę potwierdzić wydania:
- OC Życie na fali sezon 4
- Kochane kłopoty sezon 7
- części 10-13 Ostrego dyżuru

Więc wynika z tego, że przynajmniej się starają a co z tego wyjdzie okaże się najpóźniej pod koniec tego roku :lol: .
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#623 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 14.03.2008 - |18:49|

Inuki widzę że na Twoje maile odpisują, może zapytaj się czy mają zamiar poprawić wydania seriali "Millennium" i "Angel" ze względu na brak dodatków, chociaż są wymienione na okładkach. A także czy sami tworzą menu do tych innych seriali wymienionych na forum, poza "Lost" i "Desparate Housewives" bo tam są oryginalne.

"O.C." Sezon 4 nieźle wreszcie będę mógł zamknąć kolekcje, coś czuję że nastąpi to w Maju/Czerwcu.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 14.03.2008 - |18:54|

• 0

#624 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 14.03.2008 - |19:05|

Inuki widzę że na Twoje maile odpisują, może zapytaj się czy mają zamiar poprawić wydania seriali "Millennium" i "Angel" ze względu na brak dodatków, chociaż są wymienione na okładkach. A także czy sami tworzą menu do tych innych seriali wymienionych na forum, poza "Lost" i "Desparate Housewives" bo tam są oryginalne.

Niestety, ale muszę Cie zmartwić. Pisałem też w tej sprawie i na te maile nie odpowiedzieli ;)

Szkoda też, że galapagos nie napisal nic o drugim sezonie "Supernatural" :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 14.03.2008 - |19:07|

• 0

#625 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 14.03.2008 - |19:18|

Poza tym pani Agnieszka napisała także o planowanych na ten rok wydaniach PL innych seriali z ich katalogu i tak:

W tym roku mogę potwierdzić wydania:
- OC Życie na fali sezon 4
- Kochane kłopoty sezon 7
- części 10-13 Ostrego dyżuru

Więc wynika z tego, że przynajmniej się starają a co z tego wyjdzie okaże się najpóźniej pod koniec tego roku :lol: .

Ja im wysłałem chyba już z 5 maili i do dziś nie dostałem odpowiedzi <_< , widzę w takim razie że nie doczekamy sie supernatural s2 w tym roku ? :angry:
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#626 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.03.2008 - |08:56|

Jak się okaże, że Supernatural też nie wydadzą ze względu na małą oglądalność w telewizji to chyba ten TVN w powietrze wysadzę. Oni potrafią popsuć wszystko!
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#627 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 15.03.2008 - |18:19|

Dzisiaj będąc w Saturnie oraz Empiku, w poszukiwaniu 1 Sezonu "Małego Domku Na Prerii" (Saturn - 149 PLN) oraz "Firmy CIA" (Empik - 99 PLN) muszę potwierdzić, że oba seriale posiadają polskiego lektora i napisy oraz oryginalną ścieżkę audio. Cóż może, jak będą wydawać 2 Sezon "Herosów" kiedyś tam, to już będzie to porządne wydanie, i wtedy zrobią re-edycje 1, bo chyba za najlepiej to się nie sprzedaje.
  • 0

#628 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.03.2008 - |18:31|

hmm... no cóż, ja jeszcze się wstrzymam z tym Domkiem... cały czas się zastanawiam, czy potrzebny mi lektor... w zasadzie to tylko ja bym oglądała, więc chyba jednak sobie odpuszczę i wezmę z USA... kiedyś tam :D
  • 0
Dołączona grafika

#629 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 15.03.2008 - |20:11|

Co do seriali , to niestety nadal obstaje przy kupowaniu ich na Amazonie i to nawet jesli beda wreszcie wydawane w Polsce. Nie oklamujmy sie, ale ceny takich pozycji jak: Ally Mcbeal, Millenium czy Buffy sa w naszym polskim kraju nadal kosmiczne. Na Amazonie zas, za kazdy sezon zaplace okolo 80 zl. :blink:
  • 0

#630 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.03.2008 - |23:19|

Witam

Zastanawiam się w końcu nad zakupem XFiles tylko teraz nie wiem w końcu którą wersję
- planowane polskie wydanie DVD
- polskie wydanie z gazety (nie wiem tylko czy wysyłają stare numery ?)
-od Czechów (jeśli posiada PL sub/lek)
- Amazon USA/UK

I tu mam pytanie ile w poszczególnych wersjach wychodzi za jeden sezon ?
  • 0

#631 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.03.2008 - |01:28|

obecnie amazon.com (USA) ma promocje i jeden sezon razem z wysyłką kosztuje 75 zł, a complete series w chwili obecnej około 320 zł z wysyłką :)
  • 0
Dołączona grafika

#632 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 17.03.2008 - |18:53|

Według sklepu DVDmania 19 marca powinna ukazać się w Polsce 2 seria Ally Mcbeal
http://www.dvdmania....V...12421&zap=1

Trochę dziwne bo w opisie podali spis odcinków z serii pierwszej a nie drugiej

Użytkownik Avarhis edytował ten post 17.03.2008 - |19:08|

• 0

#633 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 17.03.2008 - |19:41|

AmerCom wydawca m.in "Drużyny A" i "Przystanku Alaska", w dzisiejszym numerze TV Okey jest sonda na temat jaki serial ma się ukazywać po zakończeniu kolekcji "Drużyny A" i oto propozycje "AirWolf" (SERIAL A), "Pogoda Dla Bogaczy" (SERIAL B), "Miami Vice" (SERIAL C), "Kojak" (SERIAL D), "Knight Rider" (SERIAL E), "Will & Grace" (SERIAL F) oraz "Magnum, P.I." (SERIAL G). Wysyłając SMS o treści z nawiasów pod numer 7193 (1.22 PLN). Termin wysyłania do 4 Kwietnia.
  • 0

#634 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.03.2008 - |19:53|

"AirWolf" (SERIAL A), "Miami Vice" (SERIAL C), "Kojak" (SERIAL D), "Knight Rider" (SERIAL E), oraz "Magnum, P.I." (SERIAL G).

No to jest dylemat :)

#635 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.03.2008 - |19:56|

w sumie z tych wymienionych to absolutnie nic mnie nie interesuje :D

co się zaś tyczy drugiego sezonu Ally McBeal, na stronie Imperial nie ma tego ani w premierach, ani w zapowiedziach, ale w sumie to nic nie znaczy, bo nie pierwszy raz się to zdarza... w końcu po co podawać pełne i rzetelne info na stronie, jak się ma klientów głęboko w poważaniu ;>

nie pozostaje nic innego, jak poczekać do środy... przekażę info do Biku (ma awarię kompa), może będzie miał ochotę przespacerować się do MM :D
  • 0
Dołączona grafika

#636 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 17.03.2008 - |20:07|

Zdam relacje z MM i Satruna, zobaczymy co tam się pokaże.
  • 0

#637 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.03.2008 - |20:41|

ja będę w środę w szczecińskim MM :)
  • 0
Dołączona grafika

#638 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 17.03.2008 - |21:09|

co do X-files to w angli na chwile obecna najtaniej ma amazon niecale 80 funtow chociaz ostatnio im cena troche sie wacha
ostatnio widzialem na HMV bylo za 60 funtow, ale za dugo nie bylo (pewnie mieli mala licze produktow w promocji)

a jesli chodzi o poszczegolne sezony to amazon.co.uk po 10 funtow (ile to na polskie to juz sobie przeliczcie bo ja juz od dawna nie sprawdzam po ile funt stoi zeby sie nie denerwowac ;] )

na amerykanski stoi po 160 dolcow wiec sie chyba promocja skonczyla (chyba ze dolar tez polecial w dol)
tylko ze wydanie amerykanskie zawiera dodatki (przynajmniej tak widac na zdjeciach z amazonu bo sam mam wersje angielska) plakat komiks i karty no i to co wersja angielska czyli 9 sezonow plus film (w filmie sa napisy polskie ) oraz ksiazeczka opisujaca poszczegole sezony i odcinki

oczywiscie trzeba doliczyc oplate za przesylke i jak sie nie myle to do polski amazon.co.uk nalicza jeszcze jakis vat (nie wiem dokladnie nigdy tego nie przetestowalem do bedac w polsce nie zamawialem z angielskiego amazonu)

i zagladnelem do uzywanych na amazonie.co.uk i jes tam 6 kompletow po niecale 60 kazdy, sprzedaje je warehouse_deals_uk (czyli wsumie to jest amazon tylko amazon sprzedaje rzeczy nowe w idealnym stanie a jak cos sie stanie to wystawiaja wlasnie tak ) to ktos ladnie musial na magazynie rozrabiac ze 6 kompletow x-files uszkodzil ;]
czailem sie kiedys na takiego farscape tylko napisali by dokladnie ile cm ma ta rysa na pudelku a tak napisza large czy medium i kto to wie co dla kogo guze a co srednie
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#639 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 17.03.2008 - |21:14|

No to jest dylemat :)

Dylemat? Jak dla mnie, to za mało powiedziane, bo wszystkie tytuły to klasyka. Z podanych tytułów nie interesuje mnie tylko "Pogoda dla bogaczy". Ewentualnie mógłbym jeszcze zrezygnować z "Will & Grace". Jednak co do pozostałych tytułów, to chciałbym mieć je wszystkie :P Jednak najbardziej interesuje mnie ""AirWolf", "Kojak" i "Miami Vice", więc chyba na te tytuły będę wysyłać eski.

Jeszcze jedno. Amercom zdecydował się wymienić pierwsze pudełka (te grube) również na slimy. Należy im je odesłać, a oni przyślą nowe. Jakby się komuś nie chciało iść na pocztę, to okładki mają też być dostępne na ich stronie, więc będzie można je sobie druknąć samemu.
  • 0

#640 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17.03.2008 - |21:24|

Czy Przystanek Alaska z AmerComu będzie taki jak się spodziewam, czyli bez dodatków?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych