1x19Po tak długiej przerwie ten odcinek musiał być super. No i taki właśnie był
PLUSY:
+ walka superherosów
Tak jak można było się spodziewać, ani Peter ani Sylar nie zginęli. Bez nich, to nie był juz ten sam serial. Jak juz kogoś z nich usmiercać, to dopiero w finale sezonu.
+ muszę przyznać, że uwierzyłem w śmierć Petera. Kompletnie nie przyszło mi do głowy, że jego śmierć była spowodowana kawałkiem szkła w głowie, a jego wyciągniecie przywróci mu życie. Tutaj bystrością popisała się Claire, bo to dzięki niej Peter znów jest w akcji
+ bardzo sprawnie przeprowadzony plan ucieczki z "fabryki papieru" Primatech. Współpraca tej trójki niczym z gry Commandos dała pozytywny rezultat. Coś mi mówi, że ta trójka będzie działąć teraz przez dłuższy czas.
+ Candice w akcji
Bardzo podoba mi się ta heroska
+ fajny cytat: "You can't fight the future"
Aż mi się X-Files przypomniał
+ wreszcie Nathan zdecydował się na rozmowę z córką. Szkoda tylko, że zrobił to w tak niesprzyjających okolicznościach. Ciekaw jestem czy Claire przystanie na propozycję ojca i babci. Claire juz parokrotnie pokazała, że nie lubi słuchac innych i woli myśleć i działać po swojemu. Czyzby znów ucieczka?
+ ciekawe rzeczy powiedział pan Linderman, w tym najważniejsze, że odkrył swoja zdolność dawno temu. To zmienia postrzeganie pewnych aspektów serialu. Wcześniej można było domniemywać, że te zdolności pojawiły się niedawno, i były wynikiem jakiś mutacji genetycznych u osób, które są powiązane ze sobą. Słowa Lindermana wskazują, że już dawno takie super moce pojawiły się u niego i innych ludziach, a było to chyba przed powstaniem tej korporacji z siedziba w fabryce papieru.
MINUSY:
- nie wyjaśniono czemu to Lindermanowi zależy na tym, aby Petrelli został prezydentem. Po co miałby to robić, jakie środki użyć aby tego dokonac, oraz co chce w zamian? Wolałbym, aby ta rozmowa została przerwana, albo aby Nathan nie zgodził się na współdziałanie z Lindermanem. A tak, to nie dane nam było poznać co zaszło miedzy nimi, tzn. jaka umowa, czy w ogóle była i na jakich warunkach.
Użytkownik Halavar edytował ten post 29.04.2007 - |21:37|