Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#621 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 25.04.2007 - |15:21|

Odcinek naiwny i słaby? Był to jeden z najlepszych i najciekawszych odcinków w pierwszym sezonie! Dowiedzieliśym się troche historii odnośnie Lindermana i wiemy teraz na 100% ze
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Jak ktoś myślał, że walka Petera i Sylera bedzie superancko długa ze spora dawka mocy to nazwe ta osobę własnie NAIWNA. Osobiście uważam, że ta walka wzbudziła głód w wielu osobach i będą tylko czekać na kolejne odcinki, aby zobaczyć PRAWDZIWA walke Petera z Sylerem
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

tag spoiler umieszcza się w nawiasach kwadratowych [ ]

Użytkownik psjodko edytował ten post 26.04.2007 - |07:39|

• 0

#622 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.04.2007 - |16:59|

Świetny kontrast Hiro ćmoka i Hiro samuraja

Ogólnie jest OK, choć ostatnio wydaje mi się że bardziej sensowny pomysł na fabułę ma Jericho.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#623 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 25.04.2007 - |19:55|

ehh, zabili slodkiego malarza... szkoda :P od razu widac, ze sylar ma o wiele mniej talentu od niego :D

ale odcinek i tak swietny, szczegolnie poczatek i koncowka. pani petrelli strasznie mnie denerwuje, jestem pewna, ze wspolpracuje z lindermanem, szczegolnie, ze to stary kumpel meza :D a nathan jako wielki przywodca - no comment... czekam z niecierpliwoscia na rozwoj sytuacji :D

jesli chodzi o hiro, to jedno mnie zdziwilo - dlaczego on "sam do siebie" mowil po angielsku??:P no i ciekawe kto i po co stworzyl "timeline" w starej pracowni isaaca :huh:
  • 0

#624 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.04.2007 - |20:12|

Odcienek mi sie podobał. Walka może była za krotka ale mam nadzieje że finałowa na koniec sezonu wszystko nam wynagrodzi. Dalej czekam na blizne :) Smiejecie się z Sylara ale on namalował obraz na tyle na ile posiadał talentu, choc cięzko nie zauważyc ze jego styl jest dosc ponury jak nasz czarny charakter.

Użytkownik Wodzu edytował ten post 25.04.2007 - |20:13|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#625 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 25.04.2007 - |21:04|

straszny ekspresjonizm, prawie fauvisme - ale kogo on namalowal w owalnym gabinecie?? do Nathana toto nie bylo podobne, moze to sam Sylar?

Nathan czarnym bohaterem?
wszyscy pracuja dla Lindermana? to by bylo troche wkurzajace.
pani Petrelli tez wkurzajaca. Chyba ma jakis dar, ale jaki??

... i znowu czekac caly tydzien....
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#626 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 25.04.2007 - |22:41|

pani Petrelli tez wkurzajaca. Chyba ma jakis dar, ale jaki??

Chyba wysyła przez ekran wkurzające fale :)

Odcinek po tak długiej przerwie nie zachwycił. Wciąż nie wiadomo o co chodzi. Nathan prezydentem USA? Hmm... Cierpliwie czekam i może coś się wyjaśni.
  • 0
VeeDee

#627 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 26.04.2007 - |01:12|

no i ciekawe kto i po co stworzyl "timeline" w starej pracowni isaaca :huh:

Hiro, tak wynika z "String theory" graphic novel
nie wydaje mi sie zeby pani Petrelli miała jakies moce, tak samo jak nie mial ich ojciec Petrellich (chyba)
  • 0
You are what you believe yourself to be

#628 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 26.04.2007 - |05:54|

odcinek moze nie dajacy wielu rozwiazan ale cikawy. pozwalajacy dalej sie rozwijac serialowy.
i coraz lepsi aktorzy graja. :)
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#629 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 27.04.2007 - |09:56|

Odcinek po przerwie...hmm, poprostu Historia toczy się dalej. Widać ze Hirołsi zaczynają bardziej poznawać swoje moce, kontrolować je i wykorzystywać.... i nie tylko młodsze pokolenie je ma (potwierdził to Linderman i jego gadka o przyjaciołach and stuff).
  • 0
Dołączona grafika

#630 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 27.04.2007 - |14:24|

Autorzy jak narazie trzymaja sie jednej z teorii podrozy w czasie, a mianowicie tego ze nie idzie zmienic przyszlosci poniewaz wszelkie proby zmiany przyszlosci jakie zrobiles juz sie odbyly i ta przyszlosc ktora widzisz jest wynikiem tego co zrobiles (wiec logicznie rzecz biorac mozna zmienic to nic nie robiac, ale to nieprawda).

Chyba jednak się mylisz vide obraz Sylera przecież to napewno nie jest na nim Nathan , a więc przyszłość w której to Petrelli zostaje prezydentem jest już nieaktualna.

Najbardziej mnie drażniło to skad wiedział "ojciec" Clair że przetrzymują razem z nim tego policjanta, a jeszcze bardziej to że wiedział dokładnie w której celi go trzymają?? Też jest szczególny? ;):P

Użytkownik FilipKD edytował ten post 27.04.2007 - |14:28|

• 0

#631 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.04.2007 - |15:23|

FilipKD: Moim zdaniem to jest Nathan, tylko ze Sylar namalowal go jako negatywna postac a Isaack jako pozytywna a to dlatego ze odczucie swiata jest subiektywne, pasymista uzna zwiedly kwiat jako oznake smierci, optymista zauwazy ze bogatsza w skladniki pozostale po tym kwiecie (kompost) ziemia bedzie w stanie zrodzic silniejszego i piekneijszego kwiata..

Użytkownik Modes edytował ten post 27.04.2007 - |15:26|

• 0

#632 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 28.04.2007 - |08:02|

Modes: moze i masz rację...a może i nie ;) Czas pokaże , moim zdaniem namalował tam siebie ale przy tym poziome umiętności plastycznych Sylera trudno to bedzie rozstrzygnąć ;)
  • 0

#633 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 28.04.2007 - |09:47|

Jak na amatora to obraz i tak bardzo dobry
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#634 Arkadi73

Arkadi73

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoBartoszyce

Napisano 28.04.2007 - |09:50|

Ja się cieszę że tylko tydzień a nawet może już w Środę zobaczymy co będzie dalej :)
  • 0

#635 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 28.04.2007 - |10:25|

czemu w środe? we wtorek, 4 rano odcinek juz pewnie bedzie na necie ;)
sneak peek

• 0

#636 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 29.04.2007 - |19:49|

1x19

Po tak długiej przerwie ten odcinek musiał być super. No i taki właśnie był :)

PLUSY:

+ walka superherosów :) Tak jak można było się spodziewać, ani Peter ani Sylar nie zginęli. Bez nich, to nie był juz ten sam serial. Jak juz kogoś z nich usmiercać, to dopiero w finale sezonu.
+ muszę przyznać, że uwierzyłem w śmierć Petera. Kompletnie nie przyszło mi do głowy, że jego śmierć była spowodowana kawałkiem szkła w głowie, a jego wyciągniecie przywróci mu życie. Tutaj bystrością popisała się Claire, bo to dzięki niej Peter znów jest w akcji
+ bardzo sprawnie przeprowadzony plan ucieczki z "fabryki papieru" Primatech. Współpraca tej trójki niczym z gry Commandos dała pozytywny rezultat. Coś mi mówi, że ta trójka będzie działąć teraz przez dłuższy czas.
+ Candice w akcji :D Bardzo podoba mi się ta heroska ;)
+ fajny cytat: "You can't fight the future" :) Aż mi się X-Files przypomniał ;)
+ wreszcie Nathan zdecydował się na rozmowę z córką. Szkoda tylko, że zrobił to w tak niesprzyjających okolicznościach. Ciekaw jestem czy Claire przystanie na propozycję ojca i babci. Claire juz parokrotnie pokazała, że nie lubi słuchac innych i woli myśleć i działać po swojemu. Czyzby znów ucieczka?
+ ciekawe rzeczy powiedział pan Linderman, w tym najważniejsze, że odkrył swoja zdolność dawno temu. To zmienia postrzeganie pewnych aspektów serialu. Wcześniej można było domniemywać, że te zdolności pojawiły się niedawno, i były wynikiem jakiś mutacji genetycznych u osób, które są powiązane ze sobą. Słowa Lindermana wskazują, że już dawno takie super moce pojawiły się u niego i innych ludziach, a było to chyba przed powstaniem tej korporacji z siedziba w fabryce papieru.

MINUSY:

- nie wyjaśniono czemu to Lindermanowi zależy na tym, aby Petrelli został prezydentem. Po co miałby to robić, jakie środki użyć aby tego dokonac, oraz co chce w zamian? Wolałbym, aby ta rozmowa została przerwana, albo aby Nathan nie zgodził się na współdziałanie z Lindermanem. A tak, to nie dane nam było poznać co zaszło miedzy nimi, tzn. jaka umowa, czy w ogóle była i na jakich warunkach.

Użytkownik Halavar edytował ten post 29.04.2007 - |21:37|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#637 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 29.04.2007 - |21:29|

+ ciekawe rzeczy powiedział pan Linderman, w tym najważniejsze, że odkrył swoja zdolność dawno temu. To zmienia postrzeganie pewnych aspektów serialu. Wcześniej można było domniemywać, że te zdolności pojawiły się niedawno, i były wynikiem jakiś mutacji genetycznych u osób, które są powiązane ze sobą. Słowa Lindermana wskazują, że już dawno takie super moce pojawiły się u niego i innych ludziach, a było to chyba przed powstaniem tej korporacji z siedziba w fabryce papieru.

Może doczekamy się też Heroesowego En Sabah nur'a? :D byłoby nieźle ;)

MINUSY:
- nie wyjaśniono czemu to Lindermanowi zależy na tym, aby Petrelli został prezydentem. Po co miałby to robić, jakie środki użyć aby tego dokonac, oraz co chce w zamian? Wolałbym, aby ta rozmowa została przerwana, albo aby Nathan nie zgodził się na współdziałanie z Lindermanem. A tak, to nie dane nam było poznać co zaszło miedzy nimi, tzn. jaka umowa, czy w ogóle była i na jakich warunkach.

Linderman miał powiązania z ojcem Petrellich, sluzyli razem w wojsku, wiec ja bym sie tutaj dopatrywal pewnych motywow działania Lindermana
  • 0

#638 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 29.04.2007 - |21:34|

+ muszę przyznać, że uwierzyłem w śmierć Petera. Kompletnie nie przyszło mi do głowy, że jego śmierć była spowodowana kawałkiem szkła w głowie, a jego wyciągniecie przywróci mu życie. Tutaj bystrością popisała się Claire, bo to dzięki niej Peter znów jest w akcji

a dla mnie było oczywiste, że nie umarł :P
tak samo było z Claire w jednym z pierwszych odcinków, kiedy "umarła" i miała robioną sekcję zwłok. Jak tylko lekarka wyciągnęła jej z głowy kawał drewna, Claire "ożyła".
  • 0

#639 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 29.04.2007 - |21:50|

A moze Sylar stanie sie tak potezny ze tylko ten wybuch nuklearny bedzie zdolny go zniszczyc?

Tak sobie myślę, że to właśnie by był bardzo dobry pomysł. A więc robimy serial bez sielanki, i pozwalamy zginąć kilku milionom ludzi po to, aby powstrzymac monstrum. To by było coś nowego w serialach, ale na pewno ciekawego. Wcześniej bano się zabijać w TV miliony ludzi, ale niedawno rozpętała się burza medialna w USA z powodu 6 sezonu serialu "24" gdzie zdetonowano bombę atomową w Los Angeles, więc po tym zdarzeniu Amerykanie powinni łatwiej przyjać smierć milionó mieszkańców NYC ;)
Skoro wszystko prowadzi do słów Mendeza: "You can't fight the future", to może faktycznie ten wybuch nastąpi? A nasz ukochany Sylar mimo kilkukrotnej próby powstrzymania "rośnie i rośnie". Nawet super-heros Peter Petrelli nie dał mu rady. Więc może będzie tak jak przepowiada Modes, a więc w ruch pójdzie broń ostateczna. Ciekaw jestem, jak w takim razie wyglądał będzie 2 sezon? Czy plany użycia herosów do odbudowy miasta, jakie snuł Linderman staną się rzeczywistością? :huh:

Linderman miał powiązania z ojcem Petrellich, sluzyli razem w wojsku, wiec ja bym sie tutaj dopatrywal pewnych motywow działania Lindermana

Chyba nieuważnie oglądam serial, albo czegoś na serio zapomniałem, bo tych faktów nijak nie mogę sobie przypomnieć. A jeśli można wiedzieć, w którym to było epizodzie?
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#640 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 29.04.2007 - |22:14|

Chyba nieuważnie oglądam serial, albo czegoś na serio zapomniałem, bo tych faktów nijak nie mogę sobie przypomnieć. A jeśli można wiedzieć, w którym to było epizodzie?

W jednym z pierwszych epizodów jest o tym mowa.

Bodajże ich ojciec był prawnikiem który pracował dla Lindermana
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych