Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 047 - S02E23 - Live Together, Die Alone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
818 odpowiedzi w tym temacie

#621 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 29.05.2006 - |14:08|

Może wyspa faktycznie jest pod kopułą, ale na 3 2 5 jest wyjście? Who knows...

Kilka drobiazgów:
1. Desmond mowi takie coś:

Sayid: Muszę się dostać na północną stronę wyspy
Des: Do wrogiego plemienia?
S: Co?
Des: Ignorancja to czasami błogosławieństwo

2. Eko zapisuje na kijku 922 - pozniej gaśnie światło. Przed nim leżą wydruki z Perły. Może znalazł na nich SYSTEM FAILURE?

3. Kelvin mówi o Innych "nasi wrogowie". Twierdzi też że sam się zapisał do armi. Swoją drogą fajnie sparodiował doktorka z Orientation :)

4. Michael patrzący na Henry'ego w Pala Ferry wyglada jak debil... :/
http://www.lost-medi...m=1085&pos=1068
Źle uchwycony moment - w kazdym razie chodzi o tą scenę.

5. Na pytanie Jacka do Michaela gdzie ich prowadził (wzgórze, scena z tubami) Michael mówi "Musiałem..." - później są szepty. Czyli jednak zdradzał do samego końca.

6. Ma ktoś tłumaczenie szeptów?
  • 0

#622 jacek1492

jacek1492

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 29.05.2006 - |14:27|

ja widze małe podobienstwo miedzy przyladkiem horn a krajobrazem lostów 29min 51s bardzo podobny obraz
a tu link http://fr.wikipedia....ge:CapeHorn.jpg
  • 0

#623 ernald

ernald

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29.05.2006 - |15:00|

Poza tym wydaje mi się, że to, co zaaplikowano naszym bohaterom to nie zastrzyki usypiające tylko zostali porażeni prądem może o tym świadczyć fakt że mają drgawki poza tym słychać to chyba najbardziej, kiedy Kate dostaje ( może właśnie do tego służą te " piloty")

To dlaczego Jack nie został również porażony, gdy wziął ją na plecy i przebiegł z nią parenaście metrów? Był uziemiony? :hyhy:

2. Persefona była boginią mająca wpływ na pośmiertne losy człowieka

Z cyklu "Najgłupsze teorie" - nikt z nich nie przeżył katastrofy lotu 815 i to co się dzieje "na wyspie" jest obrazem na ich życie pozagrobowe :>

Jeśli chodzi o Desmonda , to taki raczej amator- żeglarz , szybko traci wiarę i się upija ;) Jak sam go określił mr. Widmore - tchórz .....

Z drugiej strony Des miał w sobie tyle motywacji i honoru by przygotowywać się do regat organizowanych przez p. Widmore'a, które miał zamiar pewnie wygrać ;)

2. Eko zapisuje na kijku 922 - pozniej gaśnie światło. Przed nim leżą wydruki z Perły. Może znalazł na nich SYSTEM FAILURE?

9.22 to w zapisie amerykańskim data 22. września (katastrofy lotu 815), więc coś w tym jest :)

Użytkownik ernald edytował ten post 29.05.2006 - |15:01|

• 0

#624 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 29.05.2006 - |15:34|

Sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć , mr. Eko jest niby inteligentną postacią - gość siedział w nielegalnym biznesie po uszy , swojego czasu ( a był to naprawdę długi odcinek czasu ) a teraz......... zachowuje się jak ostatni wał.....

Nie staram się go ustawić w złym świetle , ale jak na inteligentną postać przystało - mógłby spróbować zrozumieć ze sny ze swoim bratem w roli głównej , mogą być wynikiem manipulacji wyspy ( co znamy na przykładzie legendarnego Locke'a ;) ) a nie żadnym pozagrobowym przesłaniem - osobiście uważam że jego brat W ŻADEN SPOSÓB nie mógłby się dowiedzieć że wyląduje na wyspie - biorąc pod uwagę to iż umarl w awionetce .......

A więc co jest motorem napędowym zachowania Eko, te same niespełnione nadzieje jak w wypadku Locke'a , strach przed powrotem do normalnej rzeczywistości ?

Więc czemu jest taki zdeterminowany ? Może zaślepiło go obwinianie za Yemiego ?

Mam tylko jedno pytanie - kto był odpowiedzialny za wszystkie "akty twórcze" czyli malowidła w bunkrze , od strony wejścia Lostowiczów ? Inmann czy Razinski są jego autorami ? A może ktoś wcześniej ? Jesli odpowiedz na to już była zamieszona to serdeczne przepraszam , mogło ujśc mojej uwadze :)

Użytkownik Surin edytował ten post 29.05.2006 - |15:36|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#625 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 29.05.2006 - |16:07|

Mam tylko jedno pytanie - kto był odpowiedzialny za wszystkie "akty twórcze" czyli malowidła w bunkrze , od strony wejścia Lostowiczów ? Inmann czy Razinski są jego autorami ? A może ktoś wcześniej ? Jesli odpowiedz na to już była zamieszona to serdeczne przepraszam , mogło ujśc mojej uwadze :)

W serialu nie było powiedziane kto zrobił te malowidła było tylko powiedziane o jednym o plamie na suficie którą był Razinsky !
  • 0

#626 Jizo

Jizo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoKrarko

Napisano 29.05.2006 - |16:39|

A mnie sie wydawalo caly czas, ze Desmond mowi o Razinskim, ale naprawde chodzi mu o Inmanna - moze to ta sama osoba, ale Desmod sobie cos ubzdural jak go zabil. A moze poprostu sie pogubilem i czegos ne zlapaplem :D
  • 0

#627 Brus

Brus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29.05.2006 - |16:56|

[size=3]Wszyscy mówicie że nic się nie wyjaśniło związku ze Swanem.Jak widać,na końcu
Desmond udaje się pod bunkier i przekręca kluczyk w celu wysadzenia włazu.Powód prosty:Locke rozwalił komputer i nie dało się rozładować ogromnej siły pola magnetycznego.W ten sposób nie doprowadzili do tragedii o której mówił Dr Marvin Candle w filmie istruktarzowym "Orientation".Dręczą was jakieś tajemnice
związane z rozbitkami bądź wyspą?Piszcie pod numer gg:4726327 :D

Widziales gdzies slup ognia lub dymu na niebie?

A widziałeś ostatnią scene kiedy obok Claire i Bernarda spadł kawałek bunkru.To napewno kawałek bunkru bo było na nim napisane "Quarantane" lub cos takiego.Więc uważniej oglądaj odcinek i nie kłóć się lepiej ze mną.
Aha jescze coś:Wybuch był tak wielki że nie można było zobaczyć dymu i ognia ale i tak bunkr jest w znacznej
odległości od rozbitków! :afro:
  • 0

#628 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 29.05.2006 - |17:02|

Mam teorię czemy Walt nie chiał, żeby tamci wciskali przycisk. Być może wiedział, że tylko w ten sposób moga ich znaleźć.

Teraz pytanie czemu Fenry chciał by ci go nie wciskali. To on właściwie sprawił to, że Lock to zrobił.

I czmu brat Eko mówił, że trzeba wciskać. Może rzeczywiście wizje są wytworem Dymu? I może dym starał się chronić. Mówiąc, że zostały poczynione duże zniszczenia, może mówił o sobie? I moze dla tego nie pokazuje się od dłuższego czasu?

Użytkownik Jellyeater edytował ten post 29.05.2006 - |17:03|

• 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#629 Brus

Brus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29.05.2006 - |17:07|

A mnie wciąż gnębią te hieroglify... mamy tu brakujący kawałek...Może znalazł ktoś jakieś tłumaczenie ?

Dołączona grafika

Prowadzi do śmierci-to znaczą te hieroglify.W internecie znalazłem tłumaczenie,które zrobili fani serialu :D
  • 0

#630 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 29.05.2006 - |17:42|

Mam teorię czemy Walt nie chiał, żeby tamci wciskali przycisk. Być może wiedział, że tylko w ten sposób moga ich znaleźć.

Teraz pytanie czemu Fenry chciał by ci go nie wciskali. To on właściwie sprawił to, że Lock to zrobił.

I czmu brat Eko mówił, że trzeba wciskać. Może rzeczywiście wizje są wytworem Dymu? I może dym starał się chronić. Mówiąc, że zostały poczynione duże zniszczenia, może mówił o sobie? I moze dla tego nie pokazuje się od dłuższego czasu?

Wytworem dymu .....hm..... czytam i nie wiem co mam sądzić o tych wypocinach . Może trzeba uciać tą dyskusję bo widzę że kolega zaczyna personifikowac już nawet sam dym............... <_<

Jak dla mnie to awaryjny plan Desmonda mógł w jakiś sposób otworzyć przejście do tego tajemniczego urządzenia elektromagnetycznego ( jak fantazjować to na całego , co sie będę cackał ....) i dzięki temu rozbitkowie chociaż częsciowo zajmą się tym ewenementem- co będzie na rękę Fenriemu , gdyż odwrócona zostanie uwaga naszych bohaterów z plaży w sprawie " Othersów ( to tylko teoria - proszę nie linczować i nie cytować w nieskończoność )

Użytkownik Surin edytował ten post 29.05.2006 - |17:44|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#631 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 29.05.2006 - |19:21|

Brzmi sensownie.

Co do Dymku....to teoria o tym, że przyczyną dziwnych zjawisk może być wpływ owego dymku chyba już się gdzies przewinęła. Wg mnie wcale nie jest to głupi pomysł. Dym po 'przeskanowaniu' wspomnień Eko, dostał się do jego podświadomości podczas snu, przybrał w nim postać jego brata (Yemi'ego) i w ten sposób mógł nim w pewien sposób manipulować...ciekawe tylko skąd się wziął u Locke'a Yemi we śnie, skoro ten nigdy brata Eko nie widział...znowu dymek się kłania ?
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#632 rachtek

rachtek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 29.05.2006 - |19:46|

A ja mam taka teorie co do "The Others":

Pamiętacie film instruktażowy dla stacji 3 "The Swan" Tam jest pokazane jak te 2 osoby (chyba naukowcy) jeden męszczyzna z brodą, druga kobieta z blond włosami wykładają, nauczają grupki młodzieży. Moim zdaniem to mogą być "The Others". Na filmie są jeszcze młodzi, dopiero się uczą. Moim zdaniem teorie typu "ta sa dawni członkowie eksperymentu, ale się zbuntowali" są głupie, gdyż jak to było pokazane w 15 odc. 2 sezonu dysponują oni ogromną i zaawansowaną technologią. Na czele ich stoi Alvaro Hanso. To on to wszystko wymyslił. No tak Alvaro Hanso tylko kto to do cholery jest. Teoria że to ojczulek laski Desmond'a jest bardzo prawdopodobna. Mam pewne teorie oczywiście zakładając że to on:

---> Miliarder który kilkanaście lat termu założył Dharme. Jakimś sposobem "kupił", stworzył" wyspę i wysłał tam naukowców znanych teraz jako "The Others".
--->Sam siedzi teraz w cywilizowanym świecie i dostaje wiadomości od wysłanników.
--->Ma dwie tożsamości 1 znana dla rodziny, biznesu i codzienności- Widmore 2-Alvaro Hanso.
--->Jakimś cudem córka rozszyfrowała jego tajemnice, dowiedziała sie o ojca projekcie i za pomocą pieniędzy wynajeła tych portugalczyków aby odnaleźli wyspę.

To tylko moja teoria, wywnioskowana ze wszystkkich wyemitowanych odcinków.
  • 0

#633 morbies

morbies

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29.05.2006 - |20:47|

w wielu postach poruszany jest temat EMP (impulsu elektormagnetycznego) a ile mi wiadomo takie impulsy moga wystepowac w sposob naturalny w gornych warstwach atmosfery, a co za tym idzie konstruktozy samolotow, a w szczegolnosci pasazerskich przykladaja wgae do bezpieczenstwa ( w tym przypadku czesciowego ekranowania ukladow sterowania , oraz nawigacji i komunikacji)

A co za tym idzie impuls ktory przeszyl samolot musial byc bardzo silny, niby wsyzstko ladnie i pieknie , ale? rodzi sie pytanie - to jakim cudem inne urzadzenie elektroniczne (nalezace do rozbitkow) nie zostalay zniszczone
- Telefon komorkowy z pierwszych odcinkow ( nie dzialal gdyz nie lapal zasiegu)
- Discman Hurleya

Mnie osobiscie dziwi przedewszystkim telefon komorkowy , kory posiada antene , oraz mikroprocesor - czyli jest tymbardziej poddatny na wszelkiego rodzaju zaklucenia.

Jest teoria, aczkolwiek popoarta badaniami laboratoryjnymi , wedlug ktorej slabe niejednostajne pole ekektromagnetyczne moze wplywac na ludzki umysl, i powodowac bardzo dziwne stany emocjonalne, leki, wspomnienia z dziecinstwa, sny , mieszane uczucia.
  • 0

#634 Zorpen

Zorpen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.05.2006 - |20:56|

morbies -> EMP dziala na urzadzenia ktore aktualnie sa wlaczone, jak wiadomo na pokladzie samolotu telefony komorkowe musza byc wylaczone i jest to nawet w jakis sposob regulowane prawnie, gdyz glupia komorka mogla by zaklocic prace urzadzen elektrycznych w samolocie. Jesli chodzi o discmana to Hurley mogl akurat go nie sluchac i EMP na niego nie zadzialalo :)
  • 0

#635 morbies

morbies

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29.05.2006 - |21:44|

nie zgodze sie z toba : http://www.mt.com.pl...2_00/impuls.htm milej lektory

Aczkolwiek urzadzenie proste nie sa w takim stopniu narazone (o ile sa wylaczone), natomiast urzadzenia zawansowane , w ktorych zastosowane sa mikroobwody SMD (takie jak stosowane w komputerach , telefonach, itp) tak
Wiemy przeciez dobze jak wrazliwe sa na zmiany pala wszelkiego rodzaju anteny...

ps. a co do komorek , to jest to jedna wielka bzdura tak naprawde... :)

Użytkownik morbies edytował ten post 29.05.2006 - |21:47|

• 0

#636 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 29.05.2006 - |21:53|

po wybuchu(?) bunkra pokazano rozbitków sprzątającyh plażę- i tu moje pytanie: czy zbierali oni resztki Łabędzia, czy też starali się poukładać zapasy żywności i reszty jakiegoś żelastwa, które zostało przeciągnięte przez pół plaży w skutek awarii magnesu?
  • 0

#637 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 29.05.2006 - |22:06|

po wybuchu(?) bunkra pokazano rozbitków sprzątającyh plażę- i tu moje pytanie: czy zbierali oni resztki Łabędzia, czy też starali się poukładać zapasy żywności i reszty jakiegoś żelastwa, które zostało przeciągnięte przez pół plaży w skutek awarii magnesu?

W czasie, gdy niebo zrobiło się bardzo jasne widać, że ziemia się trzęsie (to ma nam zasugerować trzęsąca się kamera), zatem myślę, że chodzi o zrzucone przez te wstrząsy przedmioty.
  • 0

#638 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 29.05.2006 - |22:22|

W czasie, gdy niebo zrobiło się bardzo jasne widać, że ziemia się trzęsie (to ma nam zasugerować trzęsąca się kamera), zatem myślę, że chodzi o zrzucone przez te wstrząsy przedmioty.

poza tym jeszcze silny impuls elektromagnetyczny i/lub awaria reaktora magnetycznego musiał zrobić swoje i przyciągnęły (choć troszkę) puszki z żarciem... przeciez to oczywiste
  • 0

Dołączona grafika

#639 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 30.05.2006 - |04:42|

Może i rzeczywiście teoria dymu jest głupia. Ale póki co twórcy starali się nm zsugerować, że on "myśli"... Być może cała ta wizja był to po prostu sen... ALe skąd potem kolejna wizja już tym razem potwierdzajća się w rzeczywistości? I skąd wizje Locka z samolotem? A może to Yami krąży jako duch? :) Ja już nic nie wiem. Chyba będę musiałsię zamknąć i czekać do października.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#640 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 30.05.2006 - |08:58|

taka ciekawostka, Kate w odcinku 2x01 powiedziala te same slowa do Jacka co Jack do Micheala czyli "Live Together, Die Alone"
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych