Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#621 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.11.2006 - |20:07|

Nie istnieje jako agent. Jako człowiek, jak najbardziej.

Ale prezydent nie zwali wszystkiego na sprzedawcę mięsa :bag:
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#622 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 01.12.2006 - |13:02|

Ja nie uważam aby ten odcinek był jakiś specjalnie dobry. A nawet mysle ze jest ponizej przecietnej.
Spodziewalem sie bardziej zaskakujacego (negatywnie !) zakonczenia pół-sezonu. A tutaj dali taki piekny happy endzik - błeeee.

Poza tym straszna glupota byla ucieczka i poscig braci w tunelu.
Ilu tam bylo policjantow i ochrony ? Tlumy ! To czemu braci gonil tylko Mahoney ? :D
Ja rozumiem, ze drzwi sie zatrzasnely, ale przeciez ytakie drzwi to kazdy amerykanski policjant odwiera z kopa ! A jesli nie z kopa to wystarczylo przestrzelic zamek. Glupie i naciagane to bylo na maxa. I akurat tak sie wszystko pieknie ulozylo, ze Mahoney i Kelerman odnalezli braci w tej samej sekundzie :) lalala hop siup tralala :D

O przygodach z reka T-baga to juz nawet nie chce mi sie pisac, bo to juz jest parodia.
Ale moze T-Bag okaze sie nowym modelem terminatora, ktoremu wykrwawienie czy zakazenie nie sa grozne :)
  • 0

#623 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.12.2006 - |13:38|

DanielP - jak chcesz oglądać bardziej rzeczywiste programy to włącz sobie jakieś rality show albo Fakty. Czepiając się takich szczegółów każdą produkcje można zaliczyć do S-f.

Użytkownik Wodzu edytował ten post 01.12.2006 - |13:38|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#624 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 01.12.2006 - |14:14|

DanielP - jak chcesz oglądać bardziej rzeczywiste programy to włącz sobie jakieś rality show albo Fakty. Czepiając się takich szczegółów każdą produkcje można zaliczyć do S-f.

To akurat nie jest szczegol. Jesli lubisz jak sie robi z widza bezmózgiego idiote to juz Twoja sprawa :)
Ale skoro wiezniow eskortuje 10 samochodow, a potem gdy oni uciekaja - nikt ich nie goni - to nie jest to szczgol tylko po prostu debilizm.
  • 0

#625 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.12.2006 - |14:45|

To akurat nie jest szczegol. Jesli lubisz jak sie robi z widza bezmózgiego idiote to juz Twoja sprawa :)
Ale skoro wiezniow eskortuje 10 samochodow, a potem gdy oni uciekaja - nikt ich nie goni - to nie jest to szczgol tylko po prostu debilizm.

Być może debilizm w realnym świecie, ale nie w świecie filmu sensacyjnego. Jak tak bardzo doszukujesz się realnosci, to mam dla ciebie rade. Usiadź sobie przed aresztem i czekaj dzień, dwa, moze tydzień, na transporty więzniów. Skoro masz takie wielkie poczucie realności, to co zobaczysz powinno cie usatysfakcjonować.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#626 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 01.12.2006 - |18:20|

Akurat to nie jest film fantasy tylko sensacyjny.
Wiezniowie uciekaja, a 30 gliniarzy stoi i sie gapi w sufit... a moze poszli na browara :)
Sorry dzieciaki - ale ja wymagam od filmu choc troche zwyklej logiki.
Nie chodzi mi o super realizm, bo odrozniam film od zycia - ale choc odrobine zdrowego rozsadku.
Mogli to nakrecic inaczej. Dziwie sie tylko tym, ktorzy tak pieją, że odcinek taki doskonały i daja 10/10 :)

Użytkownik DanielP edytował ten post 01.12.2006 - |18:24|

• 0

#627 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.12.2006 - |18:42|

No cóż w takim wypadku naprawdę możesz się srodze rozczarować bo filmy czy seriale rządzą się swoimi prawami i niestety trzeba to zaakceptować. Jak by tak się dopatrywać różnych nierealnych rzeczy to 1 sezon Prison Break też był maksymalnie naciągany że brakowało jeszcze statku kosmicznego albo podziemnej bazy w Fox River ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#628 micro

micro

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01.12.2006 - |18:52|

Poprawcie mnei jezeli sie myle, ale czy przypadkiem CALA eskorta nie byla wmieszana w te ucieczke ? - przecież to byli "ludzie" Kellermana ?

Użytkownik micro edytował ten post 01.12.2006 - |18:52|

• 0

#629 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.12.2006 - |19:16|

Poprawcie mnei jezeli sie myle, ale czy przypadkiem CALA eskorta nie byla wmieszana w te ucieczke ? - przecież to byli "ludzie" Kellermana ?

to był 1 policjant ktory klucze zostawil
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#630 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 02.12.2006 - |13:04|

Miałam to szczęście, że obejrzałam całą pierwszą serię w siedem dni..po prostu wrosłam w fotel. Rewelacyjny pomysł i świetne wykonanie! W poniedziałek dostanę drugą serię :sma1:
  • 0

#631 prison

prison

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 02.12.2006 - |18:48|

moze ktos wrzucic na jakis serwer np. rapidshare napisy do 13 odcinka?
napisy.org cos sie zrabaly bo od 1h probuje sciagniac i nic:/

edit
juz mam:)

Użytkownik prison edytował ten post 02.12.2006 - |19:20|

• 0

#632 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.12.2006 - |19:02|

Próbuj tutaj
http://napisy.gwflot...apisy&series=PB
  • 0

#633 prison

prison

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 02.12.2006 - |19:20|

dzieki
  • 0

#634 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 02.12.2006 - |23:46|

Zastanawia mnie ostatnia scena, w ktorej Kellerman strzela do Mahone'a. Kellerman niby jest zawodowcem, a strzela tylko raz, i to w dodatku w klatke piersiowa. Wyszkolony zabojca (czyt. agent Secret Service) strzelilby dwa razy w glowe, zwlaszcza ze mial przed soba agenta FBI, czyli z duza doza prawdopodobienstwa, zaopatrzonego w kamizelke. Wiec albo to jest niedopatrzenie scenazystow, albo wszystko zostalo wczesciej ukartowane pomiedzy Kellermanem a Mahone. :huh:
Ogólnie odcinek 7/10.
  • 0

#635 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.12.2006 - |00:00|

Zastanawia mnie ostatnia scena, w ktorej Kellerman strzela do Mahone'a. Kellerman niby jest zawodowcem, a strzela tylko raz, i to w dodatku w klatke piersiowa. Wyszkolony zabojca (czyt. agent Secret Service) strzelilby dwa razy w glowe, zwlaszcza ze mial przed soba agenta FBI, czyli z duza doza prawdopodobienstwa, zaopatrzonego w kamizelke. Wiec albo to jest niedopatrzenie scenazystow, albo wszystko zostalo wczesciej ukartowane pomiedzy Kellermanem a Mahone. :huh:
Ogólnie odcinek 7/10.

Z może wcale nie chciał go zabić tylko ocbić więźniów. W sytuacji z Sarą pokazał, ze nie jest mordercą.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#636 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 04.12.2006 - |10:33|

Z może wcale nie chciał go zabić tylko ocbić więźniów. W sytuacji z Sarą pokazał, ze nie jest mordercą.

A w sytuacji z rodzicami LJa pokazal ze jest....;P
btw gdyby sara sie nie wydostala z wanny to by byla trupem wiec o so chosi?
  • 0

#637 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 04.12.2006 - |11:09|

A w sytuacji z rodzicami LJa pokazal ze jest....;P

Tyle że to było wcześniej, kiedy jeszcze był zaufanym pracownikiem wiadomo kogo.

btw gdyby sara sie nie wydostala z wanny to by byla trupem wiec o so chosi?

Mimo wszystko na polecenie zabicia Sary, zareagował tak jakby nie chciał tego zrobić. Więc nie jest to takie proste.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#638 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.12.2006 - |19:19|

Hmm co o tym sądzicie?

http://prisonbreak.b...ListaKomentarzy
  • 0

#639 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 04.12.2006 - |19:25|

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Wodzu Ciekawe, choć pamięci i zdolności znajdywania podobieństw twarzy to ja nie mam :D

Użytkownik garus edytował ten post 04.12.2006 - |19:29|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#640 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.12.2006 - |19:43|

Wątpie to po prostu zbieg okoliczności, że aktorzy są trochę do siebie podobnie. Shales na pewno nie żyje, a jeśli nawet to skąd niby miałby się wziąć na tak wysoko postawionym stanowisku?

PS. Ten pomysł widziałem już dawno na forom.com, także to nie jest pomysł naszego Dudka...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych