Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#601 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.08.2004 - |23:43|

A więc cud śię nie zdarzył, a szkoda. Nie zgadzam się z Castorem że 0:2 oznacza ,że mecz nie był wyrównany. Gdyby Wisła dostała ze dwa do szatni i ze dwa do domu to możnaby narzekać.
A Franek w pierwszej połowie wcale nie był na spalonym i ciekaw jestem wyniku jakby to Hiszpanie do szatni z bagażem schodzili.
Pozdrawiam i czekam na UEFA.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#602 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.08.2004 - |12:15|

Drogi Castorze. Wisła w cale nie ustępowała na boisku Realowi. Wiślacy wygrywali pojedynki jeden na jeden, utrzymywali się przy piłce mniej więcej przez taki sam czas gry, przeprowadzali liczne akcje na bramkę przeciwnika. Ogólnie grali jak równy z równym. Niestety jedyny element w jakim nie dorównali przeciwnikowi to skuteczność. Królwscy zdobyli dwa gole, a Wisła żadnego. :lol:
  • 0

#603 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 12.08.2004 - |12:31|

Drogi Castorze. Wisła w cale nie ustępowała na boisku Realowi. Wiślacy wygrywali pojedynki jeden na jeden, utrzymywali się przy piłce mniej więcej przez taki sam czas gry, przeprowadzali liczne akcje na bramkę przeciwnika. Ogólnie grali jak równy z równym. Niestety jedyny element w jakim nie dorównali przeciwnikowi to skuteczność. Królwscy zdobyli dwa gole, a Wisła żadnego. :lol:

Może ja troszkę się odniosę do Twojej wypowiedzi.

Piłki nożnej zazwyczaj nie oglądam - jedyne co przykuwa moją uwagę to mistrzostwa świata, europy i inne imprezy, w których uczestniczą drużyny narodowe.

Traf chciał iż wczoraj moja Ukochana chciała ten mecz obejżeć (to był jej pierwszy mecz :D). Oglądaliśmy go więc razem.

Moim zdaniem Wisła nie była tak wspaniała jak mówisz. Oni wygrywali pojedynki 1-1 ???? Jakie pojedynki??? Przecież to wyglądało mniej więcej tak: Wiślak otrzymuje piłkę pędzi po boisku i próbuje kiwać Realczyka a potem już tylko sam pędzi po boisku, a piłka jest gdzie indziej.

To wcale nie był dobry mecz - wyrównany - jak ktoś napisał. Mecz w wykonaniu Wisły był słabiutki. Miała ona wiele szczęścia w kilku sytuacjach - Real pudłował i wiele pecha - kiedy to nasi usiłowali strzelać. Oglądając to wszystko miałem nieodparte wrażenie, że tracimy czas.

Cóż to moja tylko opinia, dość subiektywna i nie będę się tutaj z nikim kłócił. Przegraliśmy i tyle.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#604 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 12.08.2004 - |12:56|

Oglądając wczorajsze widowisko widać było że Real chciał wygrać ten mecz na stojąco i niestety wygrał na stojąco.
Przez 80% czasu Real grał bardzo spokojnie i całkowicie panował nad sytuacją na boisku.
Wiślacy wyglądali przy nich jak natrętne muchy które starają się za wszelką cenę coś zrobić i którym nic nie wychodzi.
Bardzo żle grali Uche, Szymkowiak i Frankowski którzy nie pokazali nic ciekawego.
Wisła może być zadowolona ża od początku nie grał Morientes, bo mogło paść więcej bramek.
Obie bramki to zdecydowanie wina polskich obrońców którym w decydujących momentach brakowało szybkości.
Nie bez winy był też Majdan który przy pierwszej bramce zaspał.
Myślę że Real grał bardzo spokojnie i rozważnie starając się wygrać minimalnym nakładem sił.
Dopiero przed własną publicznością pokazę na co ich stać naprawdę i padnie pewnie więcej bramek.
Za sukces Wisły mozna będzie uznać jeśli uda im się strzelić choć jedną bramkę.

;)

Użytkownik Maxim edytował ten post 12.08.2004 - |12:57|

• 0

#605 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 12.08.2004 - |13:55|

Co do meczu to szkoda... Szczegolnie sytuacji Frankowskiego i Uche...

Ale coz Wiselka za slaba jest na srednio i leniwie grajacy Real...

Nie ma co - Morientes ma nosa do goli...
  • 0

#606 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 12.08.2004 - |13:56|

Czemu tylko mieszkańcy Warszawy ciągle nażekają na mecze innych drużyn niż stołeczne ?. Zazdrosć, ze to nie (L) tam gra ?....
Sorry moze źle interpretuje ale jak widze jak na innych forach kibice (L) biadolą na Wisłe, to aż mi ich żal...

)* Nikogo konretnego nie miałem na myśłi

PS to mój "tyśiecznik", kolejny zresztą na Orion Tok'Ra
PS2 juz jutro zaczyna sie olimpiada :), wszsytko inne idzie w kąt :D
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#607 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 12.08.2004 - |14:30|

Piłki nożnej zazwyczaj nie oglądam - jedyne co przykuwa moją uwagę to mistrzostwa świata, europy i inne imprezy, w których uczestniczą drużyny narodowe.

Dziiś juz jestem spokojny,więc odpowiem grzecznie :P .
Drogi Katharnie jeżeli mowisz ze nie ogladasz za czesto piłki,to według mnie sie niej nie znasz na tyle by komentować piłke klubowa :) ....wieć twoja ocena wydarzeń panujacych na bosiku jest nie obiektywna.Ja też sie nie chce z nikim kłucic ,wiec tylko zwrócilem moja uwage na to zagadnienie

Użytkownik Michał edytował ten post 12.08.2004 - |14:30|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#608 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.08.2004 - |15:01|

Przyznam się że w czasie meczu czytałem jeszcze książkę, a podzielnej uwagi nie mam. Niemniej pozostanę przy swoim. Wiślakom zdarzało się wygrywać pojedynki 1 na 1. I w cale to nie były sporadyczne sytuacje. A różnica między Wisłą a Realem jaka jest, to chyba każdy wie. Tam jeden zawodnik jest droższy niż cała Wisła. Jednak nie przełożyło się to na to co mogliśmy zobaczyć na boisku. Wisła owszem, miała szczęście, ale miała też pecha. Nie wykorzystane sytuacje. Tu było widać różnice w klasie. Po za tym Wisła nawiązała walkę.
Z pewnością była wymagającym rywalem.
  • 0

#609 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 12.08.2004 - |16:21|

Oglądałem ten mecz w kinie. Nie możne powiedzieć ze mecz był słaby że real nawet się nie zmęczył. Gdyby tak było to wynik był by wyższy. Wisłą nie tylko wygrywała pojedynki jeden na jeden ale też zdarzało się jej zawodnikom ośmieszać zawodników Realu. Sorrki ci zawodnicy powinni wygrywać wszystkie pojedynki powinni grać tak że wiślacy nic nie mieli mieć do powiedzenia, ale wisełka nie tylko się nie przestraszyła ale podjęła walkę. W miarę wyrównaną. Powinna strzelić przynajmniej jedną bramkę. Wierze że W Madrycie jeszcze będzie ciekawie i to wcale nie za sprawą piłkarzy Realu.
Castor ty jestes z Warszawy lepiej mi niemów nic o grze w piłkę bo teraz każda drużyna polska dostała by od Wisły

Legia po mękach wygrała swój pierwszy mecz z Tibilisi 1:0
Bez dalszego komentarza.

Użytkownik Kirkor edytował ten post 12.08.2004 - |16:56|

• 0

#610 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 12.08.2004 - |16:57|

Dziiś juz jestem spokojny,więc odpowiem grzecznie :P .
Drogi Katharnie jeżeli mowisz ze nie ogladasz za czesto piłki,to według mnie sie niej nie znasz na tyle by komentować piłke klubowa :) ....wieć twoja ocena wydarzeń panujacych na bosiku jest nie obiektywna.Ja też sie nie chce z nikim kłucic ,wiec tylko zwrócilem moja uwage na to zagadnienie

Chyba przeczytałeś mojego posta niezbyt dokładnie - tam jak wół stoi, że moja ocena jest subiektywna :)

Kłócić się nie zamierzam - ale mam prośbę - proszę wyjaśnij mi czym się różni futbol klubowy od normalnego???? Bo po twojej wypowiedzi odnoszę wrażenie że się różni. Dla mnie piłka - to po prostu piłka i nie ma znaczenia czy grają jakieś kluby czy reprezentacje narodowe. Mogłby ktoś zapytać - dlaczego więc oglądam tylko rozgrywki pomiędzy reprezentacjami narodowymi? - Otóż odpowiadam - oglądam tak, ponieważ lubię mieć jasność kto z kim gra, nie zastanawiając się w wyniku jakiego transferu grają obok siebie Anglik, Polak, Hiszpan, Francuz, i Bog wie kto....

To tyle - więc jaka ta różnica jest?
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#611 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 12.08.2004 - |17:11|

Hmmmm zadales mi trudne pytanie :P .........moze inne sa realia,a moze nie fortunnie to ujołem....ale chodzi mi o to ze ogladajac tylko reprezentacje i mistrzostwa o futbolu za dużo nie wiesz :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#612 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.08.2004 - |17:41|

Ludzie jest jeszcze puchar UEFA !!
Nie ma co biadolić tylko liczyć na to że teraz będzie tylko lepiej.
Ja życzę Wisełce szczęścia i na boisku i przy losowaniu, bo szczęście sprzyja lepszym.
Pozdrawiam.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#613 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 12.08.2004 - |18:50|

Castor ty jestes z Warszawy lepiej mi niemów nic o grze w piłkę bo teraz każda drużyna polska dostała by od Wisły

Ależ ja się całkowicie zgadzam, to że Wisła mistrz to wie nawet taki ignorant jak ja. Tyle tylko, że w niczym to nie zmienia faktu, że dostała od Realu i wbrew pobożnym życzeniom nie uważam, aby mogła nawiązać walkę z drużyną taką jak Real.
  • 0

#614 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 13.08.2004 - |09:26|

Ależ ja się całkowicie zgadzam, to że Wisła mistrz to wie nawet taki ignorant jak ja. Tyle tylko, że w niczym to nie zmienia faktu, że dostała od Realu i wbrew pobożnym życzeniom nie uważam, aby mogła nawiązać walkę z drużyną taką jak Real.

Zwłaszcza,że Real grał na pół gwizdka,a Wisła na całego :) Ot taki zabawny fakt :] Minął lata świetlne zanim taka Polska drużyna będzie grała na pół gwidka,a Real na całego.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#615 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 13.08.2004 - |14:12|

Wisła - Real -> nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Wisła występując w Pucharze UEFA nabije znowu punkcików i jesli w tym roku zdobedzie mistrza ( w co bardzo wierzę) to byc może bedzie rozstawiona za rok w 3 rundzie kwalifikacji, a jeśli pozostałe kluby wystepujace w UEFA nazbierają tez jakis punkcikow to za 2 lata bedziemy miec 2 druzyny w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów (jedną w 2 rundzie i jedna w 3 rundzie) :D
  • 0

#616 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.08.2004 - |15:09|

Lepiej bym tego od Lukasa7 nie wyraził !!
Liczy się wszystko co polską piłkę pcha do przodu, i nie ma co narzekać.
Jakoś nikt się nie zastanawia ILE KASY trzeba mieć aby TAKI Real utrzymać.
Nie ma takiego sponsora w Polsce i długo nie będzie.
Pozdrawiam.
  • 0

#617 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 13.08.2004 - |15:16|

Jakoś nikt się nie zastanawia ILE KASY trzeba mieć aby TAKI Real utrzymać.
Nie ma takiego sponsora w Polsce i długo nie będzie.
Pozdrawiam.

Przecież Real czy taki MU utrzymują się same - sprzedaż gadżetów, reklamy, tournee. Real za wypad do Azji dostał 11mln USD. Po co komu sponsor, wystarczy być dobrym z marketingu? :P
  • 0

#618 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 13.08.2004 - |18:52|

Przecież Real czy taki MU utrzymują się same - sprzedaż gadżetów, reklamy, tournee. Real za wypad do Azji dostał 11mln USD. Po co komu sponsor, wystarczy być dobrym z marketingu?

Jak to po co komu sponsor? przecież te 11 mln dolarów to chyba nie wzielo sie z nieba tylko sponsorzy to zapłacili.
A jeśli chodzi o marketing to chyba to dotyczy znanych klubów, bo weżmy taki Górnik Łęczna (bez obrazy dla kibiców tego klubu) czy gdyby ten klub miał najlepszego na świecie gościa od marketingu to czy ten klub byłby najbogatszy? raczej nie. Dlatego najpierw musi być sponsor który zainwestuje w klub, a potem dopiero za jakiś czas można się brać za popularyzację klubu w kraju, w Europie i na świecie. Dlatego strategię jaką obrał własciciel Wisły jest słuszna, krok po kroku buduje on zespół, z roku na rok budżet Wisły się zwiększa (juz jest 30 mln PLN), no i najważniejsze coraz więcej firm chce sponsorować Wisłę ( Era, a podobno trwają rozmowy z MasterCard). No i najważniejsze jeżeli Wisła awansuje w końcu do Ligi Mistrzów to pan Cupiał będie mógł odzyskać zainwestowane pieniądze, no i wtedy klub bedzie mógł się sam utrzymywać (a przecież teraz Wisła też się sama utrzymuje tzn wychodzi na zero, Cupiał nie musi juz dokładać) i gdy tak się stanie wtedy do boju mogą wkroczyć marketingowcy aby klub zarabiał już naprawdę duże pieniądze :D
  • 0

#619 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 14.08.2004 - |11:51|

W dzisiejszym Tempie pisze jak to piłkarze Legi są oburzeni zachowaniem kibiców Gruzińskich ....
LOL jak kibice Legi dewastowali stadiony przeciwników a czasami i swój to wtedy jest OK ?.

"Nie pamięta wół jak cielęciem był" :D :D
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#620 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.08.2004 - |17:44|

Niech się legioniści cieszą , że na maltańczyków nie trafili bo by na kamieniach a nie na trawie grali.
A tak chociaż po koniaku se przywieżli :D
Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych