Luty 2008Sorry jeśli już było to pytanie... Czy wiadomo już kiedy na pewno rozpocznie się 4 sezon?
Jeśli tak to kiedy ?
Pozdro
NIE BÓJ SIE ZAPYTAĆ
Napisano 18.07.2007 - |19:39|
Zapraszam do Lublina
Napisano 20.08.2007 - |07:11|
2) Co spowodowało że zamknęły się "drzwi" w bunkrze (te z mapą)?
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 20.08.2007 - |08:44|
Na razie nie było wyjaśnione, nawet ich nie pokazali, gdzie są.1)Czy było wyjąśnione co stało się z porwanymi przez Innych Ogonowcami? Pokazywano tylko Cindy i dzieciaki a co z resztą?
Było to związane z procedurą zrzutu żarcia Dharmy, ale dokładnie tego nie wyjaśnili:2) Co spowodowało że zamknęły się "drzwi" w bunkrze (te z mapą)?
- czy żarcie po prostu było zrzucane regularnie i akurat wypadał "dzień zrzutu"
- czy zrzut był po zamówieniu poprzez inny bunkier [najprawdopodobniej "Flame"]
- czy jeszcze ktoś inny maczał w tym pazurki.
Oczywiście w "Live Together Die Alone" Desmond pokazał, jak można "sztucznie" zamknąć drzwi, ale nie włącza się wówczas światło uv: Radzinski i Kelvin malowali mapę "na oko"...
Czy mieli możliwość zweryfikować co nabazgrolili, to kolejne pytanie
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 20.08.2007 - |08:46|
Napisano 20.08.2007 - |09:39|
Na razie nie było wyjaśnione, nawet ich nie pokazali, gdzie są.
To dobrze. Myślałam, że coś przegapiłam.
Było to związane z procedurą zrzutu żarcia Dharmy, ale dokładnie tego nie wyjaśnili:
- czy żarcie po prostu było zrzucane regularnie i akurat wypadał "dzień zrzutu"
- czy zrzut był po zamówieniu poprzez inny bunkier [najprawdopodobniej "Flame"]
- czy jeszcze ktoś inny maczał w tym pazurki.
Hmmm ciekawe. Może drzwi zamykały się po to by nikt nie podpatrzył kto dokonuje zrzutu.
Napisano 20.08.2007 - |10:29|
Jakby to był problem, być na zewnątrz bunkra kiedy będzie miał miejsce zrzut.Może drzwi zamykały się po to by nikt nie podpatrzył kto dokonuje zrzutu.
Wiem, że ten temat był poruszany, ale nie pamiętam gdzie, i nie pamiętam czy były z tego jakieś wnioski ciekawe...
Skąd Kelvin wiedział, że Desmond znalazł się na plaży? Musiał siedzieć w bunkrze cały czas, a kamer na zewnątrz zbytnio nie ma.. trochę mało czasu na tak odległe spacerki, żeby tak go przypadkiem znaleźć..
Napisano 20.08.2007 - |10:54|
Des mu wysłał SMS-a, że właśnie przypłynąłSkąd Kelvin wiedział, że Desmond znalazł się na plaży? Musiał siedzieć w bunkrze cały czas, a kamer na zewnątrz zbytnio nie ma.. trochę mało czasu na tak odległe spacerki, żeby tak go przypadkiem znaleźć..
Na poważnie, nie było to wyjaśnione, zwłaszcza, że od razu należałoby zapytać, czy da się obejść na plażę i z powrotem do "Swana" w 108 minut.
Wyglądałoby na to, że na wyspie jest jeszcze conajmniej jeden "czynny" bunkier Dharmy z załogą, oni wpisali kod, gdy Kelvin poszedł po Desa? Lub Kelvin miał "wspólnika", który aktualnie się gdzieś ukrywa?
Napisano 27.08.2007 - |09:18|
- przyciskanie przycisku co 108 minut mialo "ochlodzić" niejako magnez, ktory sie ciagle "ladowal" i bez wciskania jesgo pole magnetyczne zniszczyloby wyspe a byc moze i swiat, dobrze rozumiem?
Ale przeciez Desmondo przekrecil kluczyk pod koniec 2 sezonu i wszystko implodowalo. Ale co to tak naprawde bylo? Czy magnez zostal zniszczony także? Jesli tak, to po co to wciskanie, jesli wystarczylo zniszczyc magnez ( ale przeciez on nie mogl byc tak maly!?), a jesli wysadzony zostal tylko bunkier, to co z wielkim polem magnetycznym? Nie trzeba go teraz studzic? Jakies to dziwne jest dla mnie.
- Wygladalo to tak, jakby othersi zajmowali sie tylko prombelem bezplodnosci na wyspie. Nie ma tam ważniejszych rzeczy?
- Bardzo ciekawy dialog miedzy Benem, a Juliet w odcniku z Nikkim i Paolo ( w bunkrze, gdy Paolo chciaal schowac diamenty). Juliet pyta Bena, czy maja porwac wszystkich trzech (chodzi o Jacka, KAte i Sawyera). Benjamin mowi, ze nie, ze Kate i Sawyer sami przyjda ( z Michaelem ). Więc othersi chcieli PORWAĆ Jacka? A potem, kiedy on by sie nie zgodzil na operacje Bena, pokazac mu ze maja Kate i Sawyera? Czy to dlatego Ben szedl do obozu rozbitkow kiedy zostal zlapany? Ale dlaczego szedl sam? Dlaczego on osobiscie?
- Co się stało z jachtem Desmonda?
-Why do you find it so easy?
Napisano 27.08.2007 - |09:49|
mam pare pytań, na które mam nadzieje ktos pomoze mi odpowiedzieć :
- przyciskanie przycisku co 108 minut mialo "ochlodzić" niejako magnez, ktory sie ciagle "ladowal" i bez wciskania jesgo pole magnetyczne zniszczyloby wyspe a byc moze i swiat, dobrze rozumiem?
Ale przeciez Desmondo przekrecil kluczyk pod koniec 2 sezonu i wszystko implodowalo. Ale co to tak naprawde bylo? Czy magnez zostal zniszczony także? Jesli tak, to po co to wciskanie, jesli wystarczylo zniszczyc magnez ( ale przeciez on nie mogl byc tak maly!?), a jesli wysadzony zostal tylko bunkier, to co z wielkim polem magnetycznym? Nie trzeba go teraz studzic? Jakies to dziwne jest dla mnie.
- Wygladalo to tak, jakby othersi zajmowali sie tylko prombelem bezplodnosci na wyspie. Nie ma tam ważniejszych rzeczy?
- Bardzo ciekawy dialog miedzy Benem, a Juliet w odcniku z Nikkim i Paolo ( w bunkrze, gdy Paolo chciaal schowac diamenty). Juliet pyta Bena, czy maja porwac wszystkich trzech (chodzi o Jacka, KAte i Sawyera). Benjamin mowi, ze nie, ze Kate i Sawyer sami przyjda ( z Michaelem ). Więc othersi chcieli PORWAĆ Jacka? A potem, kiedy on by sie nie zgodzil na operacje Bena, pokazac mu ze maja Kate i Sawyera? Czy to dlatego Ben szedl do obozu rozbitkow kiedy zostal zlapany? Ale dlaczego szedl sam? Dlaczego on osobiscie?
- Co się stało z jachtem Desmonda?
1. Jest taka teoria jakoby wciskanie miało zawiadamiać dharmę o tym, że eksperyment nadal trwa. Na resztę pytań jak dotąd nie udzielono odp.
2. Niby są o czym mówi Alpert do Locke'a. Jakie to rzeczy nie wiemy.
3. To chyba nie tak. Mieli porwać całą 3 by przy pomocy Kate i Sawyera zagrać na emocjach Jack'a. Wątpię by Ben sam dał radę Jack'owi. Być może poszedł tam na rozkaz Jacob'a. Jego celem był wywiad środowiskowy.
4. Pewnie mają go Inni.
Napisano 01.09.2007 - |15:36|
O co chodzi w tej scenie..?!
Napisano 01.09.2007 - |19:11|
Napisano 01.09.2007 - |22:48|
Jaki TO ma sens? Zupełnie jakby.. Cooper wiedział coś, czego nie wie ani Locke ani my.. Czemu akurat koniec tygodnia? Bardzo mi to brzydko pachnie jakimś szerszym planem z udziałem Coopera, choć zupełnie tego nie rozumiem i do niczego nie potrafię przypasować. I dlatego właśnie COŚ w tym może być.
Napisano 02.09.2007 - |07:05|
Chodzi mi o jego tekst.. "Zostanę tu do końca tygodnia, jeśli zmienisz zdanie..."
Jaki TO ma sens? Zupełnie jakby.. Cooper wiedział coś, czego nie wie ani Locke ani my.. Czemu akurat koniec tygodnia? Bardzo mi to brzydko pachnie jakimś szerszym planem z udziałem Coopera, choć zupełnie tego nie rozumiem i do niczego nie potrafię przypasować. I dlatego właśnie COŚ w tym może być.
Może chodziło o to że Inni szli do Świątyni??? Może pod koniec tygodnia miało się tam coś wydarzyć???
Napisano 02.09.2007 - |09:33|
Napisano 02.09.2007 - |10:36|
przeciez cala sprawa z pojawieniem sie Coopera na wyspie jest niezrozumiala.
Nie do końca. Cooper przecież wyjaśnił jak znalazł się na wyspie. Cel jego podróży jest jasny (przynajmniej dla mnie) .
Napisano 02.09.2007 - |11:10|
jaki byl ten cel?
Napisano 02.09.2007 - |11:59|
^^
jaki byl ten cel?
Wystawić Locke'a na próbę.
Napisano 02.09.2007 - |12:03|
Napisano 02.09.2007 - |12:04|
luty '08.Nie boję się zapytać, więc zapytam: kiedy rusza emisja 4 sezonu Lost?
Użytkownik Curacao edytował ten post 02.09.2007 - |12:05|
Napisano 02.09.2007 - |12:07|
pozdr
Napisano 02.09.2007 - |12:18|
Przeciez to nie takie proste : musieli prawdopodobnie spowodowac wypadek, miec podstawionych ludzi w karetce, potem jakoś go porwać, ale żeby przeciez trup został, potem sporowadzić go do Portland, przetransportować na wyspe...
Dokładnie tak było.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych