Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#601 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.07.2008 - |22:20|

A ja mam pytanie troch z innej beczki.
Czy w Polsce została wydana biografia Billie Piper???

Niestety, z tego co mi wiadomo, to nie. Ale jeśli masz jakieś konkretne pytania, spróbuję odpowiedzieć, kupiłam ją w oryginale i przeczytałam :).

Od dłuzszego czasu w Internecie chodzą plotki ze aktorka grająca Jenny spotyka sie z Davidem Tennantem.

To prawda, spotykają się od niedawna :).
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#602 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 16.07.2008 - |06:30|

A co to jest "Scream of the Shalka"?

Mini serial rysunkowy z 2003 r. (6 odcinków) o 9 doktorze.
Coś jak The Infinite Quest ale nie zaliczany do kanonu. :)

Użytkownik psjodko edytował ten post 16.07.2008 - |06:34|

#603 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 16.07.2008 - |22:41|

Oglądalam z nudów cały czwarty sezon i nazbieralo mi sie trochę pytan.
No wiec:
1.Czy Donna miała ojca??? Bo w odcinku specjalnym ktos prowadził ją do ołtarza a w 4 serii chyba nie było o jej ojcu nic wspomniane prawda???
2. Czy ktos wie cos na temat tego :
Przecież zostałeś zniszczony.
Pierwszego roku Wojny Czasu,przy Wrotach Elizjum.
Widziałem, jak twój statek wlatuje w szczęki Dziecka Koszmarów.
Próbowałem cię uratować.

Są to słowa jak za pewne wiecie z odcinka Journeys End. Bradzo zaciekawiła mnie ta wypowiedz więc moze ktoś wie cos na ten temat?????

owczarnia:
Niestety, z tego co mi wiadomo, to nie. Ale jeśli masz jakieś konkretne pytania, spróbuję odpowiedzieć, kupiłam ją w oryginale i przeczytałam .
Kurde szkoda ze nie ma polskiego przekładu :angry:
No ale mam nadzieje ze cie nie zamecze tymi pytaniami......
No wiec podobno Piper miala bulimie i depresje . Czyt to prawda???? Gdzies o tym czytalam ale nie pamietam gdzie :/ <skleroza>
I czy romans z Tennantem doprowadził do rozpadu jej małżeństwa???
Bo podobno o 2 serii Doctora w swojej biografii pisze bardzo mało.
Wiem ze nie napisała raczej tego otwarcie w swojej ksiazce ale moze było cos co skłaninało by tak sądzic.

Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 16.07.2008 - |22:44|

• 0

#604 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.07.2008 - |00:42|

owczarnia:
Niestety, z tego co mi wiadomo, to nie. Ale jeśli masz jakieś konkretne pytania, spróbuję odpowiedzieć, kupiłam ją w oryginale i przeczytałam .
Kurde szkoda ze nie ma polskiego przekładu :angry:
No ale mam nadzieje ze cie nie zamecze tymi pytaniami......
No wiec podobno Piper miala bulimie i depresje . Czyt to prawda???? Gdzies o tym czytalam ale nie pamietam gdzie :/ <skleroza>
I czy romans z Tennantem doprowadził do rozpadu jej małżeństwa???
Bo podobno o 2 serii Doctora w swojej biografii pisze bardzo mało.
Wiem ze nie napisała raczej tego otwarcie w swojej ksiazce ale moze było cos co skłaninało by tak sądzic.

Miała bulimię, anoreksję, depresję. Zgadza się. Działo się to jeszcze podczas jej kariery muzycznej, przepracowanie połączone z brakiem oczekiwanych przez wytwórnię wyników = jeszcze więcej pracy, jeszcze większy speed. I Billie uzależniła się od środków przeczyszczających, wpadła w zaburzenia łaknienia, i tak dalej. Morderczy system koncertowania, tournee po Stanach. Po drodze rozpadł się jej (notabene skrzętnie ukrywany, ze względu na zazdrosne fanki) związek z Ritchiem Neville z Five. Zresztą, już przy Ritchiem nie jadła, starając się dorównać wzorcowi perfekcyjnej chudości. Początkowo chciała tylko odrobinę schudnąć... Wiadomo. Pomógł jej z tego wyjść Chris Evans, poznany pod sam koniec ery piosenkarskiej w życiu Billie. Bardzo szybko się pobrali, byli ze sobą bardzo szczęśliwi. Billie poświęca byłemu mężowi mnóstwo miejsca w swojej książce, do dziś zresztą pozostają w bliskiej przyjaźni. Co do Tennanta, to - jeśli cokolwiek - tylko fakt, że praktycznie niemal w ogóle o nim nie wspomina, może dać ewentualnie do myślenia. Całemu Doctorowi Who poświęciła bodajże jeden rozdział raptem, z czego o Tennancie są dosłownie dwa zdania. Że jest bardzo fajny, że od razu się dogadali, i że podobała mu się ksywa "Ten-inch", którą Billie kiedyś palnęła i tak zostało. O rozpadzie małżeństwa także jest niewiele, właściwie nic. Tyle tylko, że faktycznie zbiegło się to w czasie z kręceniem drugiej serii. Billie wówczas znów przestała jeść, bardzo schudła. Na szczęście okazało się to tylko czasowe, nie wróciła już do anoreksji i bulimii. Autobiografia kończy się tuż przed zdjęciami do "Secret Diary of a Call Girl", już po sukcesach na deskach West Endu (w sztuce Treats, gdzie poznała swojego obecnego męża, aczkolwiek w książce o nim nie wspomina, była wówczas związana z kimś innym). Jak wszyscy chyba wiedzą, Billie w minionego Sylwestra wyszła ponownie za mąż, za Laurence'a Foxa i niedawno potwierdziła pojawiające się w prasie doniesienia o ciąży :).
  • 0

#605 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 17.07.2008 - |06:29|

2. Czy ktos wie cos na temat tego :
Przecież zostałeś zniszczony.
Pierwszego roku Wojny Czasu,przy Wrotach Elizjum.
Widziałem, jak twój statek wlatuje w szczęki Dziecka Koszmarów.
Próbowałem cię uratować.

Są to słowa jak za pewne wiecie z odcinka Journeys End. Bradzo zaciekawiła mnie ta wypowiedz więc moze ktoś wie cos na ten temat?????

O i le dobrze pamiętam to nie było tego w starych odcinkach :)

Davros "zginął" tylko raz, w trakcie próby użycia Ręki Omegi, w wybuchu supernovej.

Ale wszystko jeszcze przed nami ;)

Użytkownik psjodko edytował ten post 17.07.2008 - |06:30|

#606 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 18.07.2008 - |12:21|

Niesamowity odcinek!! Za to uwielbian Doctor Who, caly sezon splata sie w koncowych odcinkach w jedna wielka calosc.
Ocena: 10/10
Ocena sezonu: 9/10 (bylo by 8 ale +1 za przeslanki przez caly sezon ktore zrozumialem dopiero w tym odcinku :) ).

Fakt, serial był świetny i powoli budowano napięcie, aż do finału. Bad Wolf ;)

Ale chyba przesadzili z tymi wszystkimi postaciami. Moim zdaniem, za dużo ich było. W odcinku nasra** aż niemiło się zrobiło.
Czytałem wcześniej jakiś spoiler, koleś chce odejść z serialu, więc jak zobaczyłem regenerację w 4x12 to się przeraziłem, że to koniec definitywny.
Szczęśliwie nie.

Dla mnie sezon był super. Choć już naprawdę rzygam Dalekami. Mogliby im dać 2 sezony odpocząć.
Odcinek za to tylko dobry.
  • 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#607 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.07.2008 - |13:48|

Ale chyba przesadzili z tymi wszystkimi postaciami. Moim zdaniem, za dużo ich było. W odcinku nasra** aż niemiło się zrobiło.

To było swego rodzaju pożegnanie Russella T. Daviesa z serialem, może pewnie umieścił tam tyle swoich postaci i nawet pokazał Shadow Proclamation.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#608 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 18.07.2008 - |21:15|

To było swego rodzaju pożegnanie Russella T. Daviesa z serialem, może pewnie umieścił tam tyle swoich postaci i nawet pokazał Shadow Proclamation.

O! To nie wiedziałem, że on odchodzi :/
A Shadow Proclamation po prostu rządzi :DDD
  • 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#609 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.10.2008 - |06:33|

David Tennant nie wróci już po 2009 roku. Ogłosił to sam osobiście, podczas odbierania nagrody NTA, więc raczej nie ma mowy o pomyłce.

Kurde :(.
  • 0

#610 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 30.10.2008 - |08:22|

Niestety. Ciekawe kto go zastąpi. Na początku będzie ciężko się przyzwyczaić tak jak do Tennanta w pierwszych jego odcinkach było ciężko, a potem okazał się lepszy od poprzednika... Tylko czy Tennanta jest w stanie ktoś zastąpić? Był mistrzowski...
Na razie krążyły plotki o jakimś Murzynie, ale nie widziałem żadnego filmu z nim, nie wiem jak gra.

Użytkownik Magnes edytował ten post 30.10.2008 - |08:23|

• 0

#611 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.10.2008 - |12:39|

O jakim Murzynie, rany boskie?... Ja słyszałam coś o Jamesie McAvoyu (mniam) jako o jednym z najpoważniejszych kandydatów, ale diabli ich wiedzą, pewno wyskoczą z jakimś diabłem z pudełka... Moim osobistym faworytem byłby Callum Blue, ale obawiam się, że mój głos pod uwagę brany nie będzie ;).

Zresztą. Ja bym chciała, żeby Tennant został i problemu by nie było. Jak dla mnie, mógłby być Doktorem do późnej starości.
  • 0

#612 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 30.10.2008 - |13:43|

Typy bukmacherów na kolejnego doktora:D
Paterson Joseph - 3-1
David Morrisey - 5-1
James Nesbitt - 6-1
John Simm - 8-1

Szkoda że Tennat odchodzi, osobiście chciał bym żeby Doctorem został James Nesbitt. Chociaż Callum Blue też nie był by złym wyborem.
A może by tak dla odmiany Doctor był kobietą:) to była by duża zmiana.

Sądzę że jeżeli chodzi o murzyna to mowa o Paterson Joseph.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#613 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.10.2008 - |13:55|

Z wymienionych w zakładach tylko Simm. Jeśli zostanie wybrany któryś z pozostałych, przestaję oglądać, bo nie będzie miało to dla mnie żadnego sensu :(.
  • 0

#614 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 30.10.2008 - |15:39|

Sądzę że jeżeli chodzi o murzyna to mowa o Paterson Joseph.

Tak, o tym słyszałem.
John Simm raczej odpada, bo grał już Mastera, trudno byłoby wyjaśnić, że teraz tak wygląda. Aktor świetny, ale już sobie zablokował moim zdaniem dostęp do grania Doktora.
Najmniej mi z tamtej listy James Nesbitt podchodzi. (sądząc po zdjęciach z Google)
Doktorka Who też mogłaby być niezłym pomysłem, ale pewnie jeszcze nie teraz. Może gdy Doktor wykorzysta już wszystkie możliwości odrodzenia?

Użytkownik Magnes edytował ten post 30.10.2008 - |15:39|

• 0

#615 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.10.2008 - |18:36|

Właśnie dlatego kandydatura Simma tak mi się podoba, że wymagałaby od twórców sporo inwencji :). A zresztą, przecież to tylko ciało, powłoka zewnętrzna, nigdy nie zostało (chyba) wyjaśnione czy można go użyć drugi raz i w jakich okolicznościach?

W końcu bukmacherzy obstawiają... A i Moffat lubi oryginalne rozwiązania...
  • 0

#616 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 31.10.2008 - |06:43|

nigdy nie zostało (chyba) wyjaśnione czy można go użyć drugi raz i w jakich okolicznościach?

Nie.
Do tej pory była to "losowa" zmiana - choć ostatnio Doktorek potrafił w jakimś zakresie "sterować" tym procesem :)
Ale w tym serialu wszystko jest możliwe i nawet nie trzeba jakoś specjalnie (technobełkot) tego tłumaczyć ;)
Gdyby Simm został faktycznie nowym Doktorem prowadziło by to do wielu przezabawnych sytuacji.
W końcu był premierem Wielkiej Brytanii i co najmniej kilku ludzi niezbyt miło wspomina ten okres...

#617 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 31.10.2008 - |10:16|

No właśnie chyba nie wspomina? Skoro cofnęli się w czasie i cała ta masakra się nigdy nie wydarzyła?...

Simm albo Blue (i mam nadzieję, że czyta to ktoś z BBC :angry:). Inaczej nie oglądam!
  • 0

#618 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 31.10.2008 - |20:21|

No właśnie chyba nie wspomina? Skoro cofnęli się w czasie i cała ta masakra się nigdy nie wydarzyła?...

Sądzisz, że trzeba masakry aby nie lubić premiera ? ;)
(Ciekawe co na to Polacy? A Anglicy tez niezbyt lubią swoich aktualnych premierów...)
A nie cofnęli się przecież do czasów sprzed premierostwa Pana Smitha.

Użytkownik psjodko edytował ten post 31.10.2008 - |20:23|

#619 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.11.2008 - |16:18|

Oj tam. Czepiasz się :rolleyes:.
  • 0

#620 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 17.11.2008 - |16:29|

tak mnie zastanawia, skoro po wojnie zostało kilku władców czasu wszyscy ze swoimi tardisami. To czemu uważa sie że doktor jest ostatnim?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych