Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#601 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 29.11.2008 - |01:06|

A może ojcem Johna w pierwotnej lini czasu miał być zupełnie ktoś inny, a że Terminator pokrzyżowałby plany ich spotkania, to Connor wysłał Kyle-a żeby go spłodził.

Wtedy John Connor bylby juz zupelnie inna osoba - skoro mialby innego ojca.
  • 0

#602 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 29.11.2008 - |02:49|

A może ojcem Johna w pierwotnej lini czasu miał być zupełnie ktoś inny, a że Terminator pokrzyżowałby plany ich spotkania, to Connor wysłał Kyle-a żeby go spłodził.

A może gdyby babcia miała wąsy to byłby dziadek.
A kto mi powie co sie stało z kylem miedzy 1 a 2 czescią filmu?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#603 ralf11

ralf11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.11.2008 - |07:49|

Wtedy John Connor bylby juz zupelnie inna osoba - skoro mialby innego ojca.

Ale właśnie Connor przypomina zupełnie inną osobą, niż tą którą miał być pierwotnie. Nie wyglada przecież na wielkiego wojownika, który poprowadzi ludzkość ku wojnie z maszynami.
  • 0

#604 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 29.11.2008 - |09:25|

Poważnie myślicie że jak złapali Johna to się przedstawił imieniem i nazwiskiem? Dlatego SkyNet nie wiedział że ma Johna pod kluczem.

Na podstawie DNA nie da się poznać wyglądu człowieka.
  • 0

#605 ralf11

ralf11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.11.2008 - |09:35|

Pamiętacie jak Kyle mówił Sarze że w przyszłości widział ją tylko na zdjęciu. Tym samym zdjęciu które zostało zrobione po jego śmierci, na samym końcu pierwszej części :P

Jak mógł widzieć zdjęcie, które zostało zrobione po jego śmierci?? :lol:
  • 0

#606 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.11.2008 - |12:54|

mógł widzieć zdjęcie, które zostało zrobione po jego śmierci?? laugh.gif

Bo zdaje się on je widział w przyszłości a umarł w przeszłości...

#607 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.11.2008 - |13:11|

Dokładnie tak, Kyle widział Sarę na zdjęciu w naszej przyszłości a swojej teraźniejszości.
Jak pamiętam to John mu pokazał [albo jakoś tak] i dzięki temu wiedział już choćby kogo szukać - jak ona wygląda. Problemem był tylko jej aktualny adres zamieszkania.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.11.2008 - |13:12|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#608 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.11.2008 - |18:49|

Poważnie myślicie że jak złapali Johna to się przedstawił imieniem i nazwiskiem? Dlatego SkyNet nie wiedział że ma Johna pod kluczem.

Na podstawie DNA nie da się poznać wyglądu człowieka.

Faktycznie bo to taki problem sprawdzić więźniowi DNA. TX też nie wiedziała jak wygląda Connor ale miała jego DNA w bazie danych i jak tylko nadażyła się okazja to go zaatakowała. Więc reasumując. Terminator cofa się w czasie włazi do obozu sprawdza DNA i Headshot i the end of the story ;)

I tak wiem że to by było za proste dlatego w filmie wygląda to inaczej. Spekulacja polegała na tym że coś takiego jest a raczej byłoby możliwe.
  • 0
don't try

#609 ralf11

ralf11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 01.12.2008 - |18:34|

Dokładnie tak, Kyle widział Sarę na zdjęciu w naszej przyszłości a swojej teraźniejszości.
Jak pamiętam to John mu pokazał [albo jakoś tak] i dzięki temu wiedział już choćby kogo szukać - jak ona wygląda. Problemem był tylko jej aktualny adres zamieszkania.

Tylko że to zdjęcie nigdy by nie powstało gdyby Sarah nie spotkała Terminatora na swojej drodze życia. Na zdjęciu Connorówna jest z psem, który ma ją informować o obecności w pobliżu blaszaka. Gdybyby to było inne zdjęcie to co innego. Kyle mógłby je zobaczyć w przyszłości ale napewno nie to. Pojawienie się na ziemi Terminatora=pojawienie się Kyle=jego śmierć=zdjęcie z psem.

Właśnie to zdjęcie burzy mi moją teorię że w pierwotnej lini czasu ojcem Johna był ktoś inny niż Kyle.

Użytkownik ralf11 edytował ten post 01.12.2008 - |18:38|

• 0

#610 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.12.2008 - |21:16|

Bo ta teoria jest sama w sobie niedorzeczna. Nie było żadnej linii czasowej w której nie było Terminatorów. One były zawsze i żadne spekulacje tego nie zmienią. John dał Kyle'owi zdjęcie celowo, wiedział że ten jest jego ojcem. Jednak mógł mu zdradzić gdzie ona mieszka. Jeżeli i tak Sarah podzieliła się z nim przeszłością i prawdą o ojcu to mogła mu powiedzieć gdzie mieszkała i gdzie Kyle ma jej szukać. Ale to też takie czepianie się szczegółów bo ostatecznie i tak wiedział że Kyle ją odnajdzie i ocali.
  • 0
don't try

#611 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.12.2008 - |23:06|

A może gdyby babcia miała wąsy to byłby dziadek.
A kto mi powie co sie stało z kylem miedzy 1 a 2 czescią filmu?

Jak to co sie stalo. Umar przecie w 1 czesci.
  • 0

#612 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.12.2008 - |16:14|

Jeszcze chyba nie było w tym serialu takiego odcinka o niczym [konkretnym się znaczy]. Cameron szuka jakiegoś Terminatora zagubionego w czasie. John biega po imprezie i tłucze jakiegoś gościa. Mało Sary, zero Dereka jedyna co się wyjaśniło to tajemnicze trzy punkty tylko nie wiem dlaczego było to takie ważne.
  • 0
don't try

#613 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.12.2008 - |20:37|

Odcinek 2x11 mimo ze nie porywajacy ciekawy i ogladalo sie z zapartym tchem.. Spodziewalem sie czegos ekstra na koniec. Nie bylo tego.. coz...oby nastepny odcinek byl lepszy. Podsumowujac wrazenia pozytywne
  • 0

#614 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 02.12.2008 - |21:10|

Odcinek momentami tylko ciekawy - resztę można by pominąć - no chyba ze John bzykną swoją laskę na tylnym siedzeniu wózka. Odcinek wcześniej Jessi mówiła że John spędzi z Cameron 20 lat - można by zapytać na jakich relacjach bo jeśli John by się "zakochał" w blaszaku mogło by być ciekawie.

Można by połączyć wątki Cameron i jej ludzkiego odpowiednika - szczególnie teraz - gdzie mamy już 3 wersje przyszłości - 1. świat bez wysyłania Terminatorków w przeszłość (chodzi mi o serialowych - John sobie żyje matka umiera wojna wybucha) 2. Świat z Cameron - w którym ona towarzyszy mu 20 lat 3. Świat w którym Jessi zmienia nastawienie Johna

Niestety jak znam życie scenarzyści spierniczą dobre wątki
  • 0

#615 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.12.2008 - |21:58|

Zakochał się w blaszaku? Tylko taki mały problem że blaszak nie zakocha się w nim. Ich relacja chyba na czymś innym polega. W obecnej chwili John jest do niej trochę wrogo nastawiony. I nie wiem co mogłyby być w tym ciekawego. Chyba by ją przeprogramował i zrobił z niej metalową laleczkę a wtedy film puszczaliby po północy.
  • 0
don't try

#616 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.12.2008 - |22:03|

Ten serial ma trwac w nieskonczonosc niech ktos mi da telefon do kogos kto tym zarzadza :lol:
  • 0

#617 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.12.2008 - |22:07|

A mi się wydaje że oni tam po prostu sami nie wiedzą ku czemu ten serial zmierza. Ot tak dokręcają kolejne odcinki mając nadzieję że wpadną w końcu na jakiś dobry pomysł, który chwyci.
  • 0
don't try

#618 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 02.12.2008 - |23:58|

Terminator, lata 20 - ste, lata 30 - ste... Czy ja dobrze to zrozumiałem, że terminator został wysłany przez pomyłkę za daleko w przeszłość, po czym zbudował wieżowiec i zamurował się w nim na ponad 80 lat, żeby się w teraźniejszości zasadzić z Tommy Gunem na gubernatora? Nie skalkulował sobie, że mu może proch w pestkach zwietrzeć?

Obawiam się, że jak "scenarzyści" będą eksplorować takie pierdoły, to trzeciej serii chyba nie będzie. I chyba w sumie to dobrze.
  • 0

#619 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 03.12.2008 - |00:18|

Jak narazie do końca ostały się bodajże dwa odcinki i zmierzamy do nikąd. Trochę szkoda że tak nie wykorzystują potencjału. Najgorsze że jak nie będzie 3 sezonu to serial skończy się bez zakończenia i zostawi otwarte wątki.
  • 0
don't try

#620 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 03.12.2008 - |00:22|

Obawiam się, że jak "scenarzyści" będą eksplorować takie pierdoły, to trzeciej serii chyba nie będzie. I chyba w sumie to dobrze.

Chodziło raczej o Cameron. Na niej skupił się odcinek. Szczerze, to termiego, który źle trafił z czasem miałem gdzieś. Był tylko jednym z "zajęć", które Cam robi po nocach. Poza wiedzą Connorów. Na własną rękę.

Eh.. Jej robo-zachowanie jak zwykle mnie rozbraja ;D

Odcinek na plus. Bez pompy, ale interakcja Cam z Eric'iem była ciekawa. A koniec odcinka pokazuje tylko, jakim przyjacielem może być maszyna: żadnym.

Jak narazie do końca ostały się bodajże dwa odcinki i zmierzamy do nikąd. Trochę szkoda że tak nie wykorzystują potencjału. Najgorsze że jak nie będzie 3 sezonu to serial skończy się bez zakończenia i zostawi otwarte wątki.

Z tego co wiem, to Josh Friedman wymyślił zakończenie już dawno temu. Gdzieś mówił, że chce, aby serial miał 2-3 sezony. Takie optimum jak dla niego. Nie poprę tego linkiem, bo było to już dawno i nawet nie wiem gdzie szukać ;>

O ile pierwszy sezon trzymał się kupy, tak drugi ma sporo odcinków, które nie posuwają głównych wątków do przodu. Najpewniej ma to na celu pozyskanie nowej widowni, ale jest to czasem irytujące.

Użytkownik baban edytował ten post 03.12.2008 - |00:35|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych