Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#601 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 29.04.2008 - |12:21|

Typowy zapychacz . Sami autorzy na początku jż nas o tym informuja : coś tam w wynku strajków scenarzystów ....blebleble.

Troche humoru, ale do tego Supernatural juz nas przezwyczaił.
No i to przesłanie odcinka :

Gejowska miłość przezwycięży nawet smierć

:wacko: bez komentarza

Na szczęście (chyba spoiler)
Spoiler

Użytkownik Kraven edytował ten post 29.04.2008 - |12:22|

• 0

#602 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 29.04.2008 - |14:25|

WTF? To miało być śmieszne? Ten "odcinek" nadawał się do emisji, ale tylko 1 kwietnia. To był mój najszybciej obejrzany odcinek w historii Supernatural. Strata czasu i mocy łącza.
  • 0

#603 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 29.04.2008 - |21:20|

Ja po raz pierwszy w historii serialu uzyłem w pilocie funkcji "FF" :)
Jak dla mnie najgorszy odcinek tego sezonu, a moze i calego serialu.
Troche to glupie, bo nie dosc ze mamy mniej odcinkow przez strajk, to producenci robia takie wynalazki.
Zamiast spokojnie naprowadzac serial na sciezki seazon finale.
  • 0

#604 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 30.04.2008 - |00:36|

Jak na zapychacz odcinek nie najgorszy czytajac wcześniejsze opisy. Kręcenie z "ręki" dodało troche dreszczyku emocji to jak z Blair Witch Project :)

Ogólnie czekam na rozwiązanie akcji z Deanem i ciekaw jestem o czym bedzie kolejna seria, bo mimo tego średniego odcinka to ten sezon jest zdecydowanie najlepszy :) W każdy mrazie po rozwiązaniu akcji z Deanem muszą cos nowego wymyślić i mam nadzieje że jakiś zalążek nowego wątku będzie przy okazji kolejnych odcinków.
Odcinek jak dla mnie:
6/10
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#605 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 30.04.2008 - |21:28|

Trzy razy usnąłem w trakcie :] Ogólnie nie było bardzo źle. Odcinek z początku przypominał mi coś w stylu Pogromców Mitów i zapowiadał się nawet ciekawie. Potem wszystko siadło.

+ kolejny serial w którym pojechali po strajku scenarzystów.
  • 0
VeeDee

#606 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.05.2008 - |00:22|

Obejrzałem już dawno, jednak wstrzymywałem się z komentarzem, będąc ciekaw waszych reakcji :)
i ogólnie mam nieco lepsze odczucia niż Wy :)

Bardzo nie lubię BWP i tym podobnych realizacji, jednak tu wypadło to o wiele lepiej - po pierwsze kamera pokazywała akcję - w BWP było zawsze nie to co widz by chciał widzieć, a tu, zawsze pokazywali to co najważniejsze - jak pojawiał się duch, to były ujęcia ducha, a nie ścian, czy twarzy bohaterów.

Do tego sporo humoru :) moment przejazdu braci koło domu, w środku nocy z Rockiem na full :) czy ich późniejsze wejście do domu :)
No i przekleństwa :D

Co prawda plusy się właściwie na tym kończą, do minusów zaliczam końcówkę - z tym magnesem - to nie powinno być tak, zniszczenia były zbyt precyzyjne jak na takie urządzonko.... mogli wymyślić coś bardziej wymyślanego, lub chociaż zaśnieżyć monitory, a nie pisać informacji o braku systemu...

Odcinek wypad by świetnie jakby go puścili w połowie strajku, lub jako ostatni odcinek przed przerwą z powodu strajku. A tak jest średnio. I tak, to jest jeden ze słabszych odcinków.

Użytkownik Toudi edytował ten post 01.05.2008 - |02:08|

#607 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 01.05.2008 - |01:00|

Podejrzewam że wasze negatywne opinie są spowodowane właśnie tym o oczym pisze Toudi, Supernatural w tym roku nasz wszystkich zachwyził poziomem odcinków i nagle taki zapychacz... A wracając do samego serialu to myśle że sezon trzeci mimo tego przejdzie do histori, naprawdę rzadko zdazrz się tak bardzo dobry i wyrównany sezon. A scena z rockiem na full w nocy to klasyk ;).
  • 0

#608 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 03.05.2008 - |16:51|

Po 14 odcinku ( Long distance call) :

Po obejrzeniu trailera do tego odcinka spodziewałem sie czegoś naprawde mocnego, a co otrzymaliśmy ? no nie powiem odcinek bardzo dobry, ale mimo wszystko czegos brakowało.
Być może dlatego, że liczyłem na pojawienie się w tym odcinku jakiegoś nowego demona lub chociażby Lilith .
Odcinek jak już wspomniałem bardzo dobry , ale nie wnoszący nic do wątku przewodniego tej seri , no może poza powtarzaniem, że dla Deana nie ma ratunku.

8/10
  • 0

#609 Zybex

Zybex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.05.2008 - |08:50|

Odcinek bardzo dobry, jedyne co mi nie pasowało to łatwowierność Dean'a. Po tylu "przygodach" tak łatwo uwierzył :(. Za to kilkuwiekowy potworek wykorzystujący nowe technologie, pomysł bardzo dobry. Było już gdzieś coś podobnego?
  • 0

#610 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 06.05.2008 - |10:14|

Pomysł podobny (nawet niektóre sceny bardzo ) do tego co mogliśmy oglądać w Pulse, tam też duchy przemieszczały się za pomoca urządzeń elektrycznych ( PC , MP, itp.)
  • 0

#611 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.05.2008 - |11:54|

Ostatnie dwa odcinki (różnie oceniane) miały znacznie mniejszą oglądalność niż reszta odcinków 3-go sezonu. Gdyby nie to, że CW zamówiło już 4-ty sezon, zacząłbym się martwić. Oto wykres oglądalności serialu:

Dołączona grafika
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#612 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 06.05.2008 - |17:14|

Na tą oglądalność należy spoglądać z przymrużeniem oka.
Stacja CW (płatna) nigdy nie miała takiej oglądalności jak (ogólnodostępne) ABC czy CBS i raczej nie będzie takiej miała.
Natomiast należy zauważyć , że w tym samym czasie gdy na CW leci Supernatural na ABC puszczają Grey's Anatomy , a na CBS CSI.
Konkurencja jest duża i gdyby to ABC , CBS albo nawet FOX puszczało Supernatural to oglądalność byłaby napewno w granicach 12 mln.

Użytkownik Kraven edytował ten post 06.05.2008 - |18:29|

• 0

#613 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2008 - |22:23|

Fajny ten odcinek 14. A ten potworek z tymi zebiskami troche strasznie wygladal. Dla mnie 8.5/10.
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#614 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.05.2008 - |12:10|

przed ostatni odcinek - wreszcie powiedzieli, że to Lilith trzyma kontrakt, choć było to oczywiste od pewnego czasu...
Szkoda Belly... paskudna śmierć... i jeszcze smutniejsza historia jej życia.... w sumie najbardziej szkoda, że nie będzie jej w czwartym sezonie... choć tu wszystko może się zdarzyć.
Ciekawe czy Ruby będzie również miała w finale ostatni występ?

a co do motywu odcinka - Frankenstain jak żywy ;)
I tak się zastanawiałem kim była ta dziewczyna co ją sam uratował... obstawiałem "Narzeczoną Frankenstaina" ale nie powrócili do niej już :/ za to śmierć "nieśmiertelnego"...
Nóż do demonów nie zadziałał :) a zwykły chloroform tak :)
Natomiast myślałem że go poćwiartują, a ciało rozrzucą na cztery strony świata, a oni go tylko zakopali w lodówce... ciekawe co będzie jak go ktoś odkopie? ;)

#615 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.05.2008 - |14:09|

Odcinek genialny. Najlepszy z postrajkowych bez wątpienia. Dłuższa wypowiedź jak ochłonę :D.
  • 0
Dołączona grafika

#616 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 09.05.2008 - |15:57|

315

Dobry odcinek, czesc z "frankenstainem" taka jakas srednia ale czesc z Bella znakomita. Szkoda tylko ze nie zobaczymy juz belli, mam nadzieje ze dadza zamiast niej jakas inna rownie piekna aktorke ;).
Dziwi mnie tylko ze Bella oklamywala braci na temat jej umowy, przeciez we trojke, z jej wiedza i ich umiejetnosciami mieli by duze szanse na pokonalnie wczesniej Lilith. No ale zapewne nie chciala by ktos sie dowiedzial o jej przeszlosci i o tym ze zabila swoich rodzicow (chodz po tym co widzielismy w wspomnieniach Belli bracia by jakos to zaakceptowali a napewno Dean) i dlaczego.

Co do ostatniego odcinka i walki z Lilith to interesujaco by bylo jakby bracia nie pokonali Lilith a Dean poszedlby do piekla. W czwartym sezonie Sam musialby zebrac reszte demonow i zaatakowac Lilith by uwolnic Deane. Wtedy miejsce Deana moglaby na stale zajac Ruby jako "prawa reka".

Ocena: 8/10
  • 0

#617 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.05.2008 - |10:26|

Najnoweszego odcinka jeszcze nie widzałam, ale wyczytałam w necie, ze 5 sezon Supernatural ma byc sezonem ostatnim. Co o tym sądzicie?
Mi z jednej strony trochę szkoda, bo Supernatural ogląda sie swietnie, a z drugiej myślę, ze to dobrze, bo kto wie czy poziom serialu by nie spadł. Bo ciągniecią sobie przygód braciszków do takiego 9 sezonu sobie nie wyobrażam xD Więć mimo wszystko uważam ten pomysł za dobry. Niech tylko trzymają poziom.
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#618 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.05.2008 - |12:20|

Nemedy źródło takich rewelacji, źródło to podstawa....

Poza tym, będę dopiero kręcić CZWARTY sezon, a obecne oglądamy TRZECI!!!

#619 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.05.2008 - |12:49|

Eric Kripke mówił o pięciu sezonach w wielu już wywiadach, także to pewna informacja. Jednak problem w tym, że oglądalność SN jest niska, bo ci inteligenci dali go w slocie czasowym razem z GA, CSI i czymś jeszcze... Zamówili na razie 22 odcinki sezonu czwartego, także nie jest źle, ale nigdy bym im nie wybaczył, że zrobili cliffa na końcu i skasowali serial.
  • 0
Dołączona grafika

#620 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 10.05.2008 - |15:49|

strasznie zaluje, ze sezon 3 zostal obcioety o te 6 odcinkow, final sezonu niestety zbyt szybko :/
niestety ta napiecie przed spotkaniem z Lilith... w ogole go nie ma, przez te kilka odcinkow historia Belli mogla by zostac lepiej opowiedziana, Ruby moglaby sie jeszcze pojawic, a tu niestety kiszka
i szczerze to ja nie mam pojecia jak oni maja zamair sie rozprawic z lilith, juz z tym demonem, ktory zatrzymal kule z Colta mieli problem, z YEDem mieli problem, a co dopiero lilith...
  • 0
You are what you believe yourself to be

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych