Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 069/070 - S03E22/23 - Through The Looking Glass (1 & 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
815 odpowiedzi w tym temacie

#581 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 30.05.2007 - |10:45|

Możliwości są dwie:- albo Penny kłamie- albo ma klona siostrę-bliźniaczkę, która szuka wyspy a Pen o tym nie wie...

Jest też jeszcze jedna możliwość - ona tej łodzi nie wysłała...

Czemu uważacie, że już w 04x01 ktoś przypłynie na wyspę? I to w dodatku szalupami? Jak dotąd bardzo trudno było się dostać na nią a teraz nagle idzie? Oj nie wiem...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#582 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.05.2007 - |10:52|

Jest też jeszcze jedna możliwość - ona tej łodzi nie wysłała...

Czemu uważacie, że już w 04x01 ktoś przypłynie na wyspę? I to w dodatku szalupami? Jak dotąd bardzo trudno było się dostać na nią a teraz nagle idzie? Oj nie wiem...

1. To po co jej były potrzebne "namiary" od tych Portugalczyków na biegunie?
2. Ja nie zakładam, że zobaczymy szalupy, płynące do wyspy, tylko sam statek :afro:
I tego "Minkowskiego", gadającego przez telefon z... Pen :P
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#583 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 30.05.2007 - |11:01|

To po co jej były potrzebne "namiary" od tych Portugalczyków na biegunie?

Zgaduję, że po to by znaleźć Wyspę... A łodzi mogła jeszcze nie wysłać. Może dopiero zbierała ekipe i załatwiała sobie jakiś środek transportu.
Dharma to cos innego - oni mieli już statek i po niepokojących wydarzeniach (brak kodów Swanie i niepokojące wieści z Flame) wysłali go tam gdzie trzeba.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#584 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.05.2007 - |11:12|

]Dharma to coś innego - oni mieli już statek i po niepokojących wydarzeniach (brak kodów Swanie i niepokojące wieści z Flame) wysłali go tam gdzie trzeba.

Skąd wynika, że to Dharma ma statek???
Bo jeśli masz na myśli TLE i "Helgusa Antoniusa" to zapytam, od kiedy Mittelwerk to Dharma????
I wg realiów serialu mamy 2004 rok, czyli nie wiadomo, czy w stoczni Paika się już zabrali za budowę tego statku...
A Ben dopiero zaczyna przygotowywać lądowisko [ma conajmniej 1-1,5 roku]...
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#585 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 30.05.2007 - |11:17|

Pytasz się mnie czy mam na myśli ten statek, a sama wszędzie trąbisz, że to będzie właśnie on. Mam Ci podać Twoje cytaty?
Tak, myślę że to będzie Helgus Antonius.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#586 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.05.2007 - |11:25|

@robercik
Mam ci przypomnieć, że to nie ja wymyśliłam, że to "Helgus Antonius"? Ta spojlero-teorio-spekulacja pochodziła z chaotica [prawdopodobnie tłumaczenie?].
Teoria, utworzona na podstawie tego, że to Ben twierdzi, że cokolwiek szuka wyspy, to jest suuuper złe [no a on jest święty] :afro: Ben + Mittelwerk w serialu = dwa grzybki w barszcz ---> nie za dużo tego zła?
Najmilsze zaskoczenie byłoby, gdyby się okazało, że to owszem "Helgus Antonius", ale dowodzi nim ktoś inny, niż się wszyscy spodziewają :P
I znowu bidny Łysy "I was wrong" [zabijając Naomi] :afro:
  • 0

#587 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 30.05.2007 - |14:44|

W tym wypadku Jack znalazłby się w innym wszechświecie, w którym lider nirvany był żył : P

Przecież napisałem, że coś takiego implikowało by dodatkowe wymiary... Krowy u Bakunina są. Kto wie czy w 6 sezonie nas czymś takim nie uraczą.

Pytanie jest nie kto wysłał łódź, ale skąd mieli zdjęcie Penny i Desmonda jeśli to nie ludzie Penny. Z resztą tu są same pytania. Kwestia tylko czy będziemy je pamiętać jak nadejdą odpowiedzi.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#588 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.05.2007 - |15:38|

Pytanie jest nie kto wysłał łódź, ale skąd mieli zdjęcie Penny i Desmonda jeśli to nie ludzie Penny.

Ukradli.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#589 ZUHH

ZUHH

Szeregowy

• Email
  • 60 postów

Napisano 30.05.2007 - |18:27|

Przecież napisałem, że coś takiego implikowało by dodatkowe wymiary... Krowy u Bakunina są. Kto wie czy w 6 sezonie nas czymś takim nie uraczą.

Pytanie jest nie kto wysłał łódź, ale skąd mieli zdjęcie Penny i Desmonda jeśli to nie ludzie Penny. Z resztą tu są same pytania. Kwestia tylko czy będziemy je pamiętać jak nadejdą odpowiedzi.

Wiesz Kurt Cobain, lider Nirvany zawsze może siedzieć w jakimś bunkrze a może nawet we wspomnianej świątyni od roku 1993 kiedy to niby sie zabił. Zawsze to jakiś substytut Charliego w serialu hehe.

Jeśli to nie ludzie Penny i mieli w dodatku zdjęcie Desmonda to może zdjęcie dostali od jej ojca ? Może jej ojciec dowiedział się że na wyspie zaczyna pojawiać się możliwość jej opuszczenia i postanowił uniemożliwić to Desmondowi jako poboczny cel podróży na wyspę. Może nie ująłem tego najlepiej ale pomyślcie sobie jak może czuć się ojciec Pen, który widzi że ta cały czas zajęta jest poszukiwaniem swojego chłopaka? Może chce jej sprawić prezent urodzinowy ? Mniej/więcej taka analogia wydaje się po części logiczna .
  • 0

#590 Grzechu

Grzechu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPyskowice

Napisano 30.05.2007 - |18:47|

Moze mi ktos przytoczyc prawo fizyki, na ktorym opieracie to, ze w bunkrze zostalby pecherz powietrza i ze woda by sie podniosla tylko do poziomu okna? Musialem sie o tym uczyc, ale nie pamietam...
  • 0
Legends may sleep, but they never die.

It's better to die upon your feet, than to live upon your knees.

#591 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.05.2007 - |18:56|

Moze mi ktos przytoczyc prawo fizyki, na ktorym opieracie to, ze w bunkrze zostalby pecherz powietrza i ze woda by sie podniosla tylko do poziomu okna? Musialem sie o tym uczyc, ale nie pamietam...

Zakładając, że pomieszczenie było uszczelnione, wpływ wody do niego ustałby gdy cisnienei jego zwierciadła (uzależnione od głębokości poniżej lustra oceanu zrównoważyłoby cisnienie powietrza w górnej częsci. W momencie gdy otwór zaostał całkoicie zalany, powietrze nie ma już gdzie uchodzić i w tym momencie pozostaje już tylko jego ściśliwość - objetosc bobbla maleje wraz z wrostem cisnienia. W pewnym momecie jednak cisnienia się wyrónają i przepływ ustanie.

To wszytsko jednak przy wstępnym założeniu. pomeiszczenie mogło byc wentylowane a wtedu powietrze ma gdzie uchodzić i może sie zapełniac dalej wodą, która w końcy przez dukty wantylacyjne zacznie zalewać resztę stacji. Będzie to jednak proces dość powolny. ostatecznie znów zakąłdając, ze stacja jako całość jest izowana i nie ma z niej udpływo powietrza, pod jej sufitem zbierze się bombel powietrzny i to dośc znacznych rozmiarów.
  • 0
Genesis

#592 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 30.05.2007 - |19:28|

Jesli to nie ludzie Penny, a mieli zdjecie Desi'ego i Penny tzn, ze maczal w tym palce tatus Penelope. A przeciez niewykluczone, i mial on cos wspolnego z Dharma.

Co do pamietania, sadze, i wiekszosc z nas bedzie pamietala. Moze nie ktos taki jak Ty , Jellyeater (ogladajacy ten serial tak po prostu, "bo nic innego w telewizji nie ma"), ale Ci ktorzy ogladaja Lost tak NAPRAWDE.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#593 Przemek Z.

Przemek Z.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 30.05.2007 - |20:17|

Coście się tak uwzięli na tego Helgusa Antoniusa? I czemu niby miałby być szokujący dla widzów? Ten statek zna tylko malutka część fanów LOST, mianowicie ci, którzy znają LOST Experience. Reszta w ogóle nie skojarzy.
Wprowadzanie TLE do serialu jest moim zdaniem bez sensu. Owszem, jakieś elementy typu wyjaśnienie liczb czy ewentualnie rozłam w Dharmie mogą być, ale po co reszta? Po co Mittlewerk, wirusy, kradzieże organów itp? Nie ma sensu mieszać tych dwóch rzeczy.
  • 0

#594 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 31.05.2007 - |04:02|

Zakładając, że pomieszczenie było uszczelnione, wpływ wody do niego ustałby gdy cisnienei jego zwierciadła (uzależnione od głębokości poniżej lustra oceanu zrównoważyłoby cisnienie powietrza w górnej częsci. W momencie gdy otwór zaostał całkoicie zalany, powietrze nie ma już gdzie uchodzić i w tym momencie pozostaje już tylko jego ściśliwość - objetosc bobbla maleje wraz z wrostem cisnienia. W pewnym momecie jednak cisnienia się wyrónają i przepływ ustanie.

To wszytsko jednak przy wstępnym założeniu. pomeiszczenie mogło byc wentylowane a wtedu powietrze ma gdzie uchodzić i może sie zapełniac dalej wodą, która w końcy przez dukty wantylacyjne zacznie zalewać resztę stacji. Będzie to jednak proces dość powolny. ostatecznie znów zakąłdając, ze stacja jako całość jest izowana i nie ma z niej udpływo powietrza, pod jej sufitem zbierze się bombel powietrzny i to dośc znacznych rozmiarów.

Pomieszczenie miało dziurę w podłodze a się nie zalewało, więc było szczelne, więc by się nie zalało wyżej niż do bulaja.

Ogólnieteż trochę zdrowy rozsądek, że powietrze nie może płynąć do dołu. A ponadto jak już pisałem przeprowadziłem doświadczenie z modelem z butelki.

Zdjęcie ukradli? Może... Tylko kurcze po co. Dziwne to jak diabli.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#595 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 31.05.2007 - |04:13|

Zdjęcie ukradli? Może... Tylko kurcze po co. Dziwne to jak diabli.

Ukradli żeby mieć. To chyba oczywiste.
  • 0
Genesis

#596 ZUHH

ZUHH

Szeregowy

• Email
  • 60 postów

Napisano 31.05.2007 - |06:45|

Ukradli żeby mieć. To chyba oczywiste.

Mają złe zamiary i wysyłając Naomi dali jej zdjęcie by ta miała przykrywkę :)
  • 0

#597 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2007 - |07:15|

Mają złe zamiary i wysyłając Naomi dali jej zdjęcie by ta miała przykrywkę :)

Albo zeby dobrze wiedziala, jak wyglada Des; zeby nie pomylila go nikim innym.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#598 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 31.05.2007 - |11:38|

Naomi chyba myślała, że naprawdę pracuje dla Penny i że ma znaleźć Desmonda... Ani razu nie zdradziła swoim zachowaniem, że jest inaczej... W sumie to już nie wiem komu wierzyć- jej, czy Pen? Obie są przekonywujące...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#599 Malakai

Malakai

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 31.05.2007 - |16:59|

Witam,moj pierwszy post. Przeczytalem wasze spostzezenia i chcialbym sie podzielic moimi.
-Co do kwestii dotyczacej tego kto wyslal/nie wyslal lodzi,uwazam ze to co widzielismy w serialu nie wyklucza iz lodz jest faktycznie wyslana przez penny(penny: "nie jestem na lodzi" "kto to jest naomi?"). To ze nie jest na lodzi nie wyklucza tego ze ja wyslala, a to ze nie zna Naomi nie zanczy ze ta nie moze byc czlonkiem ekipy poszukiwawczej.
-Odnosnie obaw(zeby nie powiedziec paranoi) bena przed wezwaniem ekipy mysle ze maja one takie same podstawy jak obawy przed kazdym innym gosciem na wyspie niz taki ktorego sam sobie "zamowil".
-Jezeli chodzi o "niesmiertelnego" Mikaila to jego kocia dusza moze byc tylko kwestia przypadku(w 3x20 mowi benowi ze przezyl bo ogrodzenie nie bylo ustawione na max,co do strzaly to wiadomo ze zawsze mozna jakos tam wytlumaczyc[malo to takich przypadkow w filmach?]). Niemniej jednak moze tez byc inaczej(sayid przeciez sprawdzil czy misza na pewno nie zyje) i moze to miec zwiazek z nadprzyrodzonymi wlasciwosciami wyspy. Wtedy pewnie i granat nie ruszy sowieckiego robocopa i jeszcze go zobaczymy.
-Co do budowy ladowiska uwazam to takze za zart juliet. Nie tylko nie ma ona pojecia o tym dla kogo bedzie to ladowisko ale takze o tym co to wogole mialoby byc.
-Ostatnie no i najwazniejsze. Nie jestem do konca pewien czy to iz odblokowana zostala lacznosc z wyspa determinuje to ze mozna sie na nia dostac. Chociaz oczywiscie jedno moze byc powiazane z drugim(obawy bena by to argumentowaly).
Jezeli chodzi o inne pytania to nie mam sugestii bo otwieraja one tyle mozliwych odpowiedzi ze trzeba poczekac na te wlasciwa po prostu ogladajac serial.
  • 0

#600 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.05.2007 - |17:07|

-Ostatnie no i najwazniejsze. Nie jestem do konca pewien czy to iz odblokowana zostala lacznosc z wyspa determinuje to ze mozna sie na nia dostac. Chociaz oczywiscie jedno moze byc powiazane z drugim(obawy bena by to argumentowaly).

Otóż to. A nawet jak już się na nią dostaną to czy będą mogli wrócić do normalnego świata. :huh:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych