Jericho
Napisano 03.05.2007 - |15:39|
Mamy wojnę, pospolite ruszenie, Johnston wraca do gry.
Zastanawiałam się czy zdecydują się na dobijanie jeńców i było ale sądziłam że zrobi to ktoś z Jericho.
Ehh szkoda że to już końcówka sezonu, a odcinek oceniam na 9/10
Napisano 03.05.2007 - |18:07|
Napisano 03.05.2007 - |21:28|
Troszkę bardziej podniszczone miasta, może jakiś mutant i mamy Fallout :hehe:
Jestem bardzo zadowolony, oby tak dalej.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 03.05.2007 - |21:53|
Jestem ciekawy czy "po prostu" będzie miniwojna czy scenarzyści mają coś ukrytego w zanadrzu.
Tylko szkoda, że nie mają z czego strzelać, samo rozjeżdżanie na wiele się nie przydaGDZIE JEST CZOŁG, ja chce zobaczyć jak rozjeżdża wrogów miasteczka...
No i wreszcie Hawkins otworzył swój arsenał
Użytkownik _Coen_ edytował ten post 03.05.2007 - |22:26|
Napisano 03.05.2007 - |22:29|
Ohh yes - koniec spokojnego życia mieszkańcow małego misteczka. Zapowiada się ostra jazda
PLUSY:
+ Green wraca do zarządzania miastem Aż chce się powiedzieć - nareszcie! Grey parokrotnie pokazał, że dział zbyt pochopnie jako burmistrz, jego działania były chaotyczne, przepełnione emocjami i ślepą wiarą w swoje możliwości. W tym odcinku czara się przelała, przez złą decyzję Grey'a ginie kilkunastu ludzi, a Stanley wraca do miasta z garstką niedobitków. Sądzę, że Green jako głównodowodzący obroną miasta spisze się lepiej niz burmistrz Greay. Może nawet uda się obronić miasteczka. W sumie to jeśli ma być 2 sezon, to zapewne uda się obronić Jericho przed zniszczeniem
+ Roberts przechodzi przemianę. Ze skrytego, tajemniczego przybysza z zewnątrz staje się pełnoprawnym obywatelem Jericho i staje w pierwszym szeregu obrońców miasta. Stwierdza też: "Koniec z tajemnicami" co ma swój oddźwięk w postaci pogodzenia się Hawkinsa z żoną, pokazanie rodzinie swojego tajemniczego pokoju, a na końcu rozdaje swoją broń. Bardzo podoba mi się ewolucja tej postaci. Oby tylko pojawił się w 2 sezonie.
+ duży plus za ostatnie minuty odcinka Świetny klimat, przygotowywanie się do wojny, Jake wydajacy broń a w tle piosenka jednego z moich ulubionych zespołów Foo Fighters - Times Like These (tutaj w spokojniejszej wersji był ten utwór)
MINUSY:
- "Jerichowcy" znów muszą współpracować z ekipą złodzieja, tzn. ta ekipa znów musi ratować tyłki mieszkańcom Jericho :] Czyżby w mieście brakowało facetów i broni do obrony? Po tym wszystkim co przeszło Jericho, po upadku rządu federalnego i gigantycznym wzroście niebepieczeństwa Jericho powinno stworzyć własną milicję, zacząć budować jakieś umocnienia, podobnie jak New Bern stworzyć fabrykę broni itd. Chyba nie wszyscy chcą się pogodzić z tym, że Jericho jest już zdane tylko na siebie.
Zapowiada się rewelacyjna końcówka sezonu Już nie mogę się doczekać
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 04.05.2007 - |18:14|
Napisano 04.05.2007 - |20:37|
Tylko szkoda, że nie mają z czego strzelać, samo rozjeżdżanie na wiele się nie przyda
A gdzie bylo powiedziane ze czolg nie ma amunicji?
Pozatym mnie sie wydaje ze scenarzysci pojda po lini najmniejszego oporu i wyciagna czolg jako "niespodzianke" liczac ze go niepamietamy. Wiecie taka ostatnia deska ratunku bo mieszkancom Jericho sie przypomni o czolgu dopiero jak beda mieli noz na gardle.
Przynajmniej mnie sie tak wydaje.
A najlepiej by bylo jakby wlasnie rozjechali ten oboz, czolg nawet jakby nie mial amunicji to by spowodowal chaos w obozie, rozwalil czesc umocnien a reszte by dopelnila piechota atakujac z 2 lub wiecej kierunkow.
1x20: 7/10
1x21: 8,5/10
Użytkownik Modes edytował ten post 04.05.2007 - |20:38|
Napisano 08.05.2007 - |20:44|
A dwa... następny - zarazem ostatni - odcinek nazywa się "Why We Fight" - więc wnioskując z prostego tytułu, zapewne dojdzie do jakieś kompromisu (oczywiście po porządnej rzezi, gdy New Bern zorientuje się, że walka jest przegrana i nie ma w niej sensu).
Osobiście Jericho bardzo lubię od samego początku (1 odcinek obejrzałem z jakieś 7 razy - powalił mnie specyficzny klimat). Nie mówię, że wszystkie odc. były super, ale niektóre na dobre zapadły mi w pamięci (np. 8. w szpitalu).
No i podoba mi się - zresztą jak wszystkim chyba - zmierzanie w kierunku mroczniejszych i twardszych klimatów a'la Fallout. Było to w końcu do przewidzenia, przecież od początku nie można wystartować z czymś na wzór Fallouta... proces zmian i wyniszczenia trwa dość długo (m.in. wojna z New Bern; najazdy Ravenwood; głód; zima). Tak brnie się do moich ukochanych, post apokaliptycznych scenerii.
Ale pojawienie się mutantów okropnie by mnie zniesmaczyło. :]
Użytkownik Gruthar edytował ten post 08.05.2007 - |20:45|
Napisano 09.05.2007 - |07:43|
Nie będę psuł zabawy ale w sieci na oficjalnej stronie Jericho jest zwiastun 22 odcinka.
Można z niego wyciągnąć masę informacji. Dawno nie byłem tak zły na scenarzystów.
Jeśli ktoś ma ochotę niech sobie obejrzy...
Zwiastun 22 odcinka.
Użytkownik Evaneon edytował ten post 09.05.2007 - |07:45|
Napisano 10.05.2007 - |11:39|
"Nuts"
Napisano 10.05.2007 - |12:36|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 10.05.2007 - |14:39|
Napisano 10.05.2007 - |20:50|
Napisano 10.05.2007 - |23:35|
Hmm 21 z 50 stanow? Co z pozostalymi? NIe poddaly sie nowemu rzadowi? Czy moze zmienili uklad stanow (chyba nieprawdopodobne)?
Ciekawe zakonczenie sezonu. A to "nuts" to podczas ogladania samo nasunelo mi sie na usta i to jakies 1-2 sekundy zanim Jake to powiedzial
Ocena: 8/10
Ocena calego sezonu: 7/10 (moze bylaby wyzsza jakbym ogladnal calego z 1 lub 2 przerwami).
Napisano 10.05.2007 - |23:46|
A Jake trochę się wkurzył, Constantino powinien zacząć się bać. Nawet jak żołnierze opanują sytuację, to Jake pewnie nie odpuści.
Jak Hawkins chce sobie poradzić z pociągiem za pomocą czołgu bez amunicji Staranowanie chyba nie wchodzi w rachubę.
No właśnie, ciekawe, i dlaczego zmienili układ pasków z poziomych na pionowe? liczba pasków się zgadza.Hmm 21 z 50 stanow? Co z pozostalymi? NIe poddaly sie nowemu rzadowi? Czy moze zmienili uklad stanow (chyba nieprawdopodobne)?
Użytkownik _Coen_ edytował ten post 10.05.2007 - |23:48|
Napisano 11.05.2007 - |07:21|
Poza tym nawet jeśli helkoptery nie dadzą rady, to i tak armia lądowa jest w drodze, pytanie tylko czy to Jericho wyjdzie na dobre jak już oni rozjadą Constantino?
W sumie z mapy rozkładu radiacji Hawkins'a wynika, że niektórych stanów po proatu już nie ma, bo nie da się tam i tak żyć, więc może te 21 to jednak spora większość, poza na przykład wspominanym Texas'em...
W sumie dalej nie ma potwierdzenia, że sezon 2 będzie, mam jednak nadzieję, że będzie tak jak się mówi od dłuższego czasu, Jericho dostanie kolejny sezon i nową godzinę emisji, a CANCEL będzie dla serialu Veronica Mars i tak tego nie oglądam
Napisano 11.05.2007 - |09:05|
www.sanctuaryforall.pl
Napisano 11.05.2007 - |09:43|
Na oko był to pocisk 120 mm. M1A1 ma armatę 120 mm gładkolufową - no problem.
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 11.05.2007 - |09:44|
Napisano 11.05.2007 - |14:32|
Co do łysola i nowego rządu idącego na "pomoc". No cóż. Obaczym co z tego zrobią, ale niezbyt mi się takie podejście podoba. Poza tym jak regularne wojsko dotrze to chyba uzupełni mieszkańcom nieco zapasy różnych dóbr w Jericho?
Było nieźle, ale wg mnie czegoś zabrakło, a niespodziewane pojednanie się Jake z byłą dziewczyną. Hmmm. Niezby przekonujące to było.
Napisano 11.05.2007 - |18:07|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych