Skocz do zawartości

Jericho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
855 odpowiedzi w tym temacie

#581 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 03.05.2007 - |15:39|

Jestem już po. Odcinek świetny. Jericho naprawdę się zmieniło od pierwszych odcinków.
Mamy wojnę, pospolite ruszenie, Johnston wraca do gry.
Zastanawiałam się czy zdecydują się na dobijanie jeńców i było ale sądziłam że zrobi to ktoś z Jericho.
Ehh szkoda że to już końcówka sezonu, a odcinek oceniam na 9/10
  • 0

#582 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 03.05.2007 - |18:07|

Wypas :) Mam tylko nadzieję że drugi sezon powróci do korzeni, czyli postnuklearnego chaosu w US. Obecny wątek jest niezwykle rajcujący, tylko że mógłby być w każdym serialu sensacyjnym hehe ... :bag:
  • 0

#583 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 03.05.2007 - |21:28|

BRAWO, BRAWO, BRAWO :D
Troszkę bardziej podniszczone miasta, może jakiś mutant i mamy Fallout :hehe:

Jestem bardzo zadowolony, oby tak dalej.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#584 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 03.05.2007 - |21:53|

Szykuje się niesamowity finał.
Jestem ciekawy czy "po prostu" będzie miniwojna czy scenarzyści mają coś ukrytego w zanadrzu.

GDZIE JEST CZOŁG, ja chce zobaczyć jak rozjeżdża wrogów miasteczka...

Tylko szkoda, że nie mają z czego strzelać, samo rozjeżdżanie na wiele się nie przyda ;)

No i wreszcie Hawkins otworzył swój arsenał :)

Użytkownik _Coen_ edytował ten post 03.05.2007 - |22:26|

• 0

#585 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 03.05.2007 - |22:29|

1x21

Ohh yes - koniec spokojnego życia mieszkańcow małego misteczka. Zapowiada się ostra jazda :D

PLUSY:

+ Green wraca do zarządzania miastem B) Aż chce się powiedzieć - nareszcie! Grey parokrotnie pokazał, że dział zbyt pochopnie jako burmistrz, jego działania były chaotyczne, przepełnione emocjami i ślepą wiarą w swoje możliwości. W tym odcinku czara się przelała, przez złą decyzję Grey'a ginie kilkunastu ludzi, a Stanley wraca do miasta z garstką niedobitków. Sądzę, że Green jako głównodowodzący obroną miasta spisze się lepiej niz burmistrz Greay. Może nawet uda się obronić miasteczka. W sumie to jeśli ma być 2 sezon, to zapewne uda się obronić Jericho przed zniszczeniem
+ Roberts przechodzi przemianę. Ze skrytego, tajemniczego przybysza z zewnątrz staje się pełnoprawnym obywatelem Jericho i staje w pierwszym szeregu obrońców miasta. Stwierdza też: "Koniec z tajemnicami" co ma swój oddźwięk w postaci pogodzenia się Hawkinsa z żoną, pokazanie rodzinie swojego tajemniczego pokoju, a na końcu rozdaje swoją broń. Bardzo podoba mi się ewolucja tej postaci. Oby tylko pojawił się w 2 sezonie.
+ duży plus za ostatnie minuty odcinka :) Świetny klimat, przygotowywanie się do wojny, Jake wydajacy broń a w tle piosenka jednego z moich ulubionych zespołów Foo Fighters - Times Like These (tutaj w spokojniejszej wersji był ten utwór)

MINUSY:

- "Jerichowcy" znów muszą współpracować z ekipą złodzieja, tzn. ta ekipa znów musi ratować tyłki mieszkańcom Jericho :] Czyżby w mieście brakowało facetów i broni do obrony? Po tym wszystkim co przeszło Jericho, po upadku rządu federalnego i gigantycznym wzroście niebepieczeństwa Jericho powinno stworzyć własną milicję, zacząć budować jakieś umocnienia, podobnie jak New Bern stworzyć fabrykę broni itd. Chyba nie wszyscy chcą się pogodzić z tym, że Jericho jest już zdane tylko na siebie.

Zapowiada się rewelacyjna końcówka sezonu :) Już nie mogę się doczekać B)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#586 MicNeo

MicNeo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 04.05.2007 - |18:14|

Odcinek wypas. Już nie mogę sie doczekac nastepnego. Kilka fajnych zwrotów akcji. Cud, miód i palce lizać.
  • 0

#587 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 04.05.2007 - |20:37|

Tylko szkoda, że nie mają z czego strzelać, samo rozjeżdżanie na wiele się nie przyda

A gdzie bylo powiedziane ze czolg nie ma amunicji?
Pozatym mnie sie wydaje ze scenarzysci pojda po lini najmniejszego oporu i wyciagna czolg jako "niespodzianke" liczac ze go niepamietamy. Wiecie taka ostatnia deska ratunku bo mieszkancom Jericho sie przypomni o czolgu dopiero jak beda mieli noz na gardle.
Przynajmniej mnie sie tak wydaje.

A najlepiej by bylo jakby wlasnie rozjechali ten oboz, czolg nawet jakby nie mial amunicji to by spowodowal chaos w obozie, rozwalil czesc umocnien a reszte by dopelnila piechota atakujac z 2 lub wiecej kierunkow.

1x20: 7/10
1x21: 8,5/10

Użytkownik Modes edytował ten post 04.05.2007 - |20:38|

• 0

#588 Gruthar

Gruthar

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 08.05.2007 - |20:44|

Sądzę, że Scenarzyści nie są na tyle głupi. O czołgu nie można nie pamiętać - w końcu to dosyć potężna broń i od samego początku intryguje (kiedy oni to wreszcie użyją?) ;P
A dwa... następny - zarazem ostatni - odcinek nazywa się "Why We Fight" - więc wnioskując z prostego tytułu, zapewne dojdzie do jakieś kompromisu (oczywiście po porządnej rzezi, gdy New Bern zorientuje się, że walka jest przegrana i nie ma w niej sensu).

Osobiście Jericho bardzo lubię od samego początku (1 odcinek obejrzałem z jakieś 7 razy - powalił mnie specyficzny klimat). Nie mówię, że wszystkie odc. były super, ale niektóre na dobre zapadły mi w pamięci (np. 8. w szpitalu).

No i podoba mi się - zresztą jak wszystkim chyba - zmierzanie w kierunku mroczniejszych i twardszych klimatów a'la Fallout. Było to w końcu do przewidzenia, przecież od początku nie można wystartować z czymś na wzór Fallouta... proces zmian i wyniszczenia trwa dość długo (m.in. wojna z New Bern; najazdy Ravenwood; głód; zima). Tak brnie się do moich ukochanych, post apokaliptycznych scenerii.
Ale pojawienie się mutantów okropnie by mnie zniesmaczyło. :]

Użytkownik Gruthar edytował ten post 08.05.2007 - |20:45|

• 0

#589 Evaneon

Evaneon

Szeregowy

• Email
  • 4 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 09.05.2007 - |07:43|

Heather żyje. Jestem tego pewien. Stosuje tutaj serialową zasadę: Nie widziałeś ciała ?( w lostach nawet to nic nie znaczy ;) ) Postać powróci.
Nie będę psuł zabawy ale w sieci na oficjalnej stronie Jericho jest zwiastun 22 odcinka.
Można z niego wyciągnąć masę informacji. Dawno nie byłem tak zły na scenarzystów.
Jeśli ktoś ma ochotę niech sobie obejrzy...
Zwiastun 22 odcinka.

Użytkownik Evaneon edytował ten post 09.05.2007 - |07:45|

• 0

#590 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.05.2007 - |11:39|

Muszę wybiec z domu, nie dam rady dłużej więcej:

"Nuts"

#591 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |12:36|

O geez, fajnie się serial przetransformował. Jedno mnie tylko w tym odcinku gryzie. Po co zniszczyli ciężarówkę? Przecież już była opuszczona :D.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#592 VolKhen

VolKhen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 10.05.2007 - |14:39|

Zniszczenie ciezarowki to byl pokaz sily.
  • 0

#593 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |20:50|

Tyle było osobówek wkoło, a ciężarówka by się przydała wraz z tym hajsem na pace.
  • 0

#594 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.05.2007 - |23:35|

120

Hmm 21 z 50 stanow? Co z pozostalymi? NIe poddaly sie nowemu rzadowi? Czy moze zmienili uklad stanow (chyba nieprawdopodobne)?

Ciekawe zakonczenie sezonu. A to "nuts" to podczas ogladania samo nasunelo mi sie na usta i to jakies 1-2 sekundy zanim Jake to powiedzial :D

Ocena: 8/10
Ocena calego sezonu: 7/10 (moze bylaby wyzsza jakbym ogladnal calego z 1 lub 2 przerwami).
  • 0

#595 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 10.05.2007 - |23:46|

No to pożegnaliśmy burmistrza :(:(
A Jake trochę się wkurzył, Constantino powinien zacząć się bać. Nawet jak żołnierze opanują sytuację, to Jake pewnie nie odpuści.
Jak Hawkins chce sobie poradzić z pociągiem za pomocą czołgu bez amunicji :huh: Staranowanie chyba nie wchodzi w rachubę.

Hmm 21 z 50 stanow? Co z pozostalymi? NIe poddaly sie nowemu rzadowi? Czy moze zmienili uklad stanow (chyba nieprawdopodobne)?

No właśnie, ciekawe, i dlaczego zmienili układ pasków z poziomych na pionowe? liczba pasków się zgadza.

Użytkownik _Coen_ edytował ten post 10.05.2007 - |23:48|

• 0

#596 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 11.05.2007 - |07:21|

W pociągu nie ma raczej ludzi Constantino, po tym jak Hawkins został wykryty, były (a może i obecny) szef Homeland Security pewnie wysłał "swoje" wojsko, tak jak potem tego pułkownika, to samo helikoptery, pewnie wyrównają łatwo Constantino i jego ludzi. Nawet gdyby paciąg nie był po stronie Jericho to i tak atak z powietrza rozwiązuje problem, bo jak tu z granatników strzelać do celów w powietrzu ;)
Poza tym nawet jeśli helkoptery nie dadzą rady, to i tak armia lądowa jest w drodze, pytanie tylko czy to Jericho wyjdzie na dobre jak już oni rozjadą Constantino?
W sumie z mapy rozkładu radiacji Hawkins'a wynika, że niektórych stanów po proatu już nie ma, bo nie da się tam i tak żyć, więc może te 21 to jednak spora większość, poza na przykład wspominanym Texas'em...

W sumie dalej nie ma potwierdzenia, że sezon 2 będzie, mam jednak nadzieję, że będzie tak jak się mówi od dłuższego czasu, Jericho dostanie kolejny sezon i nową godzinę emisji, a CANCEL będzie dla serialu Veronica Mars i tak tego nie oglądam ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#597 marcopolo

marcopolo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.05.2007 - |09:05|

Ja sie zastanawiam, jak pociskiem od moździerza udało się mieszkańcom Jericho wystrzelić z czołgu? bo przecież były burmistrz mówi na temat czołgu pokazując ten "pocisk". Zmieniona flaga USA oraz to że wojskiem mniej lubi więcej dowodzi ten łysy:) oznaczają tylko nowe kłopoty, zapewne to będzie przewodnim tematem 2 sezonu... Serial uważam za G E N I A L N Y !!! Mam nadziej że do czeka się ( przy takim poziomie) nie tylko 2 ale i 3, 4 sezonu:) :clap:
  • 0
www.sanctuary.pl
www.sanctuaryforall.pl

#598 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.05.2007 - |09:43|

http://en.wikipedia....0_120_mm_mortar
Na oko był to pocisk 120 mm. M1A1 ma armatę 120 mm gładkolufową - no problem.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 11.05.2007 - |09:44|

• 0

#599 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 11.05.2007 - |14:32|

Po zakończeniu raczej spodziewałem się czegoś mocniejszego. Owszem scena śmierci dawnego burmistrza poruszająca i mocna. Trochę walki było, ale jakoś to wszystko było nieco słabsze niż ostatnie odcinki.
Co do łysola i nowego rządu idącego na "pomoc". No cóż. Obaczym co z tego zrobią, ale niezbyt mi się takie podejście podoba. Poza tym jak regularne wojsko dotrze to chyba uzupełni mieszkańcom nieco zapasy różnych dóbr w Jericho?
Było nieźle, ale wg mnie czegoś zabrakło, a niespodziewane pojednanie się Jake z byłą dziewczyną. Hmmm. Niezby przekonujące to było.
  • 0

#600 kowalewskipiotr

kowalewskipiotr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11.05.2007 - |18:07|

Wiecie moze kiedy bedzie 2 sezon??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych