Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 047 - S02E23 - Live Together, Die Alone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
818 odpowiedzi w tym temacie

#581 corda

corda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28.05.2006 - |18:07|

a ja się zastanawiam, jak sie to wszystko skonczy... i nie chodzi mi tu o wyjasnianie jakichkolwiek tajemnic, kto, co i dlaczego, ale o los lostowiczow... ze co, przyplynie statek i wszystkich uratuje..? ;) wiemy, na pewno, ze sa osoby, ktore wcale nie chca opuszczac wyspy, jak chocby rose i bernard (a do niedawna rowniez lock, chociaz kto wie, na co ma on teraz ochote...) a i pewnie okazaloby sie, ze nie tylko tych dwoje... wiec co, czesc odplynie, a czesc zostanie..? to troche naciagane... mogliby ewentualnie wszyscy zostac (ekipa ratunkowa w ogole sie nie pojawi), ale wydaje mi sie, ze to troche mineloby sie z logika serialu...
nie wiem, ale rozpatrujac to w ten sposob, to albo, rzeczywiscie wszyscy tam zostana... albo zgina. :bag:
  • 0

#582 Mush Room

Mush Room

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 28.05.2006 - |18:12|

Ja z kolei myślę, że takie proste to to by nie było, Twórcy raczej zdążyli nas już przyzwyczaić, że w tym serialu nic nie jest proste (no dobra, może poza paroma szczegółami) ;)

A jako ciekawostkę:

J.J.Abrams powiedział, że zakończenie całości serialu jest znane twórcom, a właściwie 4 osobom na świecie. Nowe wątki są dobudowywane na bierząco. Tym samym zdementował ogólne stwierdzenie, że Lost nigdy się nie skończy, gdzieś też słyszałem/czytałem, że jesteśmy tego końca coraz bliżej... Się zobaczy w każdym razie.

A no i witam wszystkich - było nie było - mój pierwszy post :clap:
  • 0

#583 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 28.05.2006 - |18:14|

możliwe dharma zajeła się wyspą,bo co lub ktoś już na niej było.jakaś starożytna cywilizacja lub obcy?? która pozostawiła po sobie,te wszytkie zjawiska na wyspie

myślę, że "te zjawiska" sa czymś naturalnym tylko nie zbadanym i nie zrozumianym przez człowieka... co do cywilizacji; tej nogi nie zbudowała Dharma tylko to mogła zbudować jakaś starożytna cywilizacja taka jak ta z Wyspy Wielkanocnej (taka moja teoryjka mała)... a co do kosmitów.... to już więcej nie napisze, że TWÓRCY ZDEMENTOWALI TE POGŁOSKI
  • 0

Dołączona grafika

#584 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 28.05.2006 - |18:22|

myślę, że "te zjawiska" sa czymś naturalnym tylko nie zbadanym i nie zrozumianym przez człowieka... co do cywilizacji; tej nogi nie zbudowała Dharma tylko to mogła zbudować jakaś starożytna cywilizacja taka jak ta z Wyspy Wielkanocnej (taka moja teoryjka mała)... a co do kosmitów.... to już więcej nie napisze, że TWÓRCY ZDEMENTOWALI TE POGŁOSKI

Oj dobra to zostańmy przy starożytnej cywilizacji,bo co do tych kosmitów,to też zabardzo mi się niechce wieżyć.Skoro to wszytko,da się wytłumaczyć naukowo to tam na wyspie nie ma czegoś co mogło by nas wgnieść w fotel,może rozwiązanie jest tak proste,że nawet o nim nie myślimy., A skoro wszytko da się wytłumaczyć naukowo nie jest to serial s-f.Tylko wtedy tego forum niepowinno tu być :blink: czego bardzo bym nie chciał.
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#585 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 28.05.2006 - |18:22|

Ja nic takiego sobie nie przypominam, mówił jedynie o szklanej kuli ("bloody snow-globe") a mogła to być metafora.

Oj czepiasz sie slowek. Jak doplynal do kranca tej sfery [czy tez kopuly mieszczacej w sobie wyspe i okoliczne wody], to natknal sie na sciane, z technicznego punktu widzenia, czyz nie ?

Geez ;S
  • 0

#586 xl1027

xl1027

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 28.05.2006 - |18:23|

wyspa stoi w miejscu niewiem co trzeba było by zrobić aby wprawić w ruch taką wyspe??a pozatym wkońcu twa wyspa natrafiła by na jakiś ląd i zmieniałby się klimat w raz z zmienianiem położenia.Pewnie jest tak jak to mówił desmond wyspa jest pod kopułą,tylko szkoda że tej kopuły bliżej nie określił,do końca niewiadomo,co jest tą kopuła.
A co do kierunku 325,ciekawe czy to jest prawdziwy kierunek,może henry i othersi wiedzą,że nie da się wypłynąć z pod "kopuły" i dali michaelowi przypadkowy kierunek,żeby sobie płynął,przed siebie(a w reczywistości wróci do lostowiczów:D:D)

wystarczy że poruszysz płytę tektoniczną :hyhy: i już surfujesz wyspą dookoła Afryki :clap:

co do "kopuły" to wart dodać że Desmond sporo wtedy wypił i mamlał głupoty, mówił też że poza wyspą nie ma nic, żadnego innego świata więc to określenie "szklanej kuli" było tylko wyrazem frustracji Desmonda wynikającej z tego że nie udało mu się odpłynąć z wyspy, ot taka desmondowska metaforka;
myślę że niektórzy zbyt dosłownie podchodzą do niektórych kwestii

natomist jestem ciekaw kogo spodziewał się Desmond kiedy usłyszał że ktoś wszedł na jego łajbę; na pewno nie przyjaciół no chyba że tak się w Szkocji witają :)

Użytkownik xl1027 edytował ten post 28.05.2006 - |18:34|

• 0

#587 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.05.2006 - |18:42|

natomist jestem ciekaw kogo spodziewał się Desmond kiedy usłyszał że ktoś wszedł na jego łajbę; na pewno nie przyjaciół no chyba że tak się w Szkocji witają :)

Był w stanie psychicznego wyczerpania, prawdopodobnie pojawiły się z powrotem myśli samobójcze, widać było mu juz wszystko jedno kto łazi po łajbie, pewnie pomyslał o Innych (Sam nazywa ich "wrogim plemieniem"). Wiedział, że kto by po niej nie chodził to nie może to być nikt przyjaźnie nastawiony :-) Ale jednak się mylił...i jeszcze jedno: W tej scenie gdy Desmond strzela do lostowiczów widac wyraźnie bliznę na ramieniu Sawyera, + dla twórców, że nie zapomnieli o takim szczególe :-)

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 28.05.2006 - |18:42|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#588 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 28.05.2006 - |18:46|

Był w stanie psychicznego wyczerpania, prawdopodobnie pojawiły się z powrotem myśli samobójcze, widać było mu juz wszystko jedno kto łazi po łajbie, pewnie pomyslał o Innych (Sam nazywa ich "wrogim plemieniem"). Wiedział, że kto by po niej nie chodził to nie może to być nikt przyjaźnie nastawiony :-) Ale jednak się mylił...i jeszcze jedno: W tej scenie gdy Desmond strzela do lostowiczów widac wyraźnie bliznę na ramieniu Sawyera, + dla twórców, że nie zapomnieli o takim szczególe :-)

Desmond był wstawiony,wiec nierobiło mu do kogo strzela,a skoro mówił jackowi,że niechciał wrócic na wyspe lostowiczów , tylko na Fidżi to chyba do końca nie wierzył że dopłynął do celu który sobie postawił.Przecież nieoddał by strzałów,do ratowników??!!
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#589 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.05.2006 - |18:52|

Desmond mówił, że płynął dwa tygodnie. Przez tydzień dopłynąłby do Fidżi, ale nie dopłynął. Więc wiedział, że nie dopłynie i był przygotowany na nieprzyjaznych przybyszów z wyspy.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#590 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 28.05.2006 - |19:02|

MÓWIŁEM miejsce własnie na takie wolne i frywolne spekulacje ......

Ale chociaż trochę z sensem. I bez powtórek. Dalem chyba senswony powód dla którego Jack nie może być Innym, a za trzy strony pojawia się kolejny odkryczy post, że Jack to inny bo obudził się w bambusowym lasku.

Nie dziwię się, że moderatorzy tu nie zaglądają. Przy takiej ilości postów ciężko tu co kolwiek ogarnoąć. :(

Desmond wyjrzał i zobaczył tą wyspę. Potem pozwolił łodzi dryfować, a sam pił pod pokładem. Strzelał, bo wiedział, że nikogo istotnego nie trafi.

Mam nową teorię gotową do dyskusji. Kosmici ze starożytnej cywilizacji zamknęli ta wyspę w szklanej kuli i teraz ta wyspa sobie w niej pływa.

Tak to była ironia.

Dziwne, że Desmondowi nie udało się odpłynąć. Przecież nie tylko jest kompas (zakładamy, że wyspa emituje tak silne pole, że zakłóca ono działania kompasu i pływa się w kółko. Ale są jeszcze gwiazdy. Na te chyba wyspa nie ma wpływu. No chyba, że Desmond nie umie nawigować za ich pomocą. Kurcze dziwne to. Nie mam pomysłu. Bo nawet kompas jak by wskazywał wyspę to i tak powinien gdzieś dopłynąć, a nie kręcić się w kółko.

Użytkownik Jellyeater edytował ten post 28.05.2006 - |19:03|

• 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#591 xl1027

xl1027

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 28.05.2006 - |19:05|

Desmond mówił, że płynął dwa tygodnie. Przez tydzień dopłynąłby do Fidżi, ale nie dopłynął. Więc wiedział, że nie dopłynie i był przygotowany na nieprzyjaznych przybyszów z wyspy.

skąd mógł wiedzieć że dopłynął z powrotem do wyspy? wydaje mi się że zorientował się że jest w tym samym miejscu po 2 tygodniach żeglugi dopiero wtedy kiedy zobaczył lostowiczów

Desmond wyjrzał i zobaczył tą wyspę. Potem pozwolił łodzi dryfować, a sam pił pod pokładem.

to by coś wyjaśniało ale nie wiemy tego na pewno

Strzelał, bo wiedział, że nikogo istotnego nie trafi.

a jak by to był listonosz z listem od Pen? :hyhy:

Dziwne, że Desmondowi nie udało się odpłynąć. Przecież nie tylko jest kompas (zakładamy, że wyspa emituje tak silne pole, że zakłóca ono działania kompasu i pływa się w kółko. Ale są jeszcze gwiazdy. Na te chyba wyspa nie ma wpływu. No chyba, że Desmond nie umie nawigować za ich pomocą. Kurcze dziwne to. Nie mam pomysłu. Bo nawet kompas jak by wskazywał wyspę to i tak powinien gdzieś dopłynąć, a nie kręcić się w kółko.

to faktycznie zastanawiające aby żeglarz a do tego żołnierz nie potrafił kierować się za pomocą gwiazd

Użytkownik xl1027 edytował ten post 28.05.2006 - |19:13|

• 0

#592 Al.Bundy

Al.Bundy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.05.2006 - |19:06|

przeczytałem wszystkie strony. o zgrozo. Sporo osób nie czyta postów wcześniejszych, bałagan jakich mało
i powtarzane kwestie. no cóż...

Odcinek genialny. Pytania które mnie nurtują już się pojawiły ale odpowiedz dopiero w październiki. eh
  • 0

#593 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 28.05.2006 - |19:15|

Przeanalizowałem sytuację. Weźcie np. dwa długopisy. Jeden niech będzie kompasem, drugi łódką. Ustawcie kompas tak by wskazywał wyspę. Łódkę ustawcie tak by była prostopadła do kompasu. Teraz odsunice kompas i łódkę. Kompas trzeba przekręcać, by ciągle wskazywał wyspę. Łódkę trzeba tak obkręcać by ciągle była prostopadła do kompasu. I płyawmy w kółko... ALe wtedy on by widział tą wyspę non stop... :)

Mówi, że zobaczył wyspę. Nie czytajcie tych napisów, a słuchajcie dialogów. Wiele głupich teori powstaje, bo tłumaczenie jest niedokładne :(

Użytkownik Jellyeater edytował ten post 28.05.2006 - |19:16|

• 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#594 corda

corda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28.05.2006 - |19:23|

wyspa moze miec kilka zrodel magnetycznych i nawet jesli nie krecil sie w kolko, to i tak nie plynal na polnoc ;)

poza tym mysle, ze to sie kiedys wyjasni w 3 serii i nie trzeba kombinowac....
  • 0

#595 xl1027

xl1027

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 28.05.2006 - |19:23|

Przeanalizowałem sytuację. Weźcie np. dwa długopisy. Jeden niech będzie kompasem, drugi łódką. Ustawcie kompas tak by wskazywał wyspę. Łódkę ustawcie tak by była prostopadła do kompasu. Teraz odsunice kompas i łódkę. Kompas trzeba przekręcać, by ciągle wskazywał wyspę. Łódkę trzeba tak obkręcać by ciągle była prostopadła do kompasu. I płyawmy w kółko... ALe wtedy on by widział tą wyspę non stop... :)

Mówi, że zobaczył wyspę. Nie czytajcie tych napisów, a słuchajcie dialogów. Wiele głupich teori powstaje, bo tłumaczenie jest niedokładne :(

prawdopodobnie wskazówka kompasu nie była nonstop skierowana na wyspę; może oddziaływanie pola magnetycznego było na tyle małe by nie zauważyć zmiany wskazówki ale na tyle duże by w końcu łódka trafiła znowu na wyspę; było to rozłożone w czasie w końcu płynął te dwa tygodnie

Faktycznie powiedział że zobaczył wyspę ale już nie będę się zagłębiał czy zobaczył ją zanim go znaleźli lostowicze bo pewnie masz racje
  • 0

#596 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 28.05.2006 - |20:34|

Przebrnięcie przez 602 posty, okazalo się po prostu niemożliwe, a ponieważ mniej więcej 300 było o tym samym, część sobie odpuściłem.. Nie napiszę nic o odcinku, nie ma takiej potrzeby, ja się tylko zastanawiam czemu na 600 postów, nikt nie umieścił żadnych ciekawostek z odcinka. Więc ja się o to pokuszę.
Dołączona grafika
Jak widać, na zdjęciu Desmonda z odcinka 2x03 i na zdjęciu z finału znajduje się inna kobieta. Błąd, pomyłka, czy celowy zabieg?
Dołączona grafika
do pełnego zdjęcia: List do Penny
- czyli po raz kolejny wplecione zostały tajemnicze liczby.
Dołączona grafika
I coś dziwnego, czyli produkt, który nie pochodzi od Dharmy, w bunkrze gdzie wszystkie pordukty od Dharmy pochodzą.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#597 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.05.2006 - |20:45|

LOST to takie [beeep] już,schodzi na psy że ja [cenzura!];/ tylko na komercje to dają, przedłuzają na siłe,wprowadzają nieptorzebne zarazem głupie wątki których potem pewnie nie beda mogli wyjasniić albo jak juz wyjasnia to będzie chujnia,czytajac niektóre wpisy , o [beeep] odcinek i co było w nim takeigo fajnego ? lost powinien własnie sie skończyć ,zmieścić sie w 2 sezonach,a nie zrobią z tego taśiemca jakeigos który będzie trwał kilak sezonów, niedawno zaczełem ogladać prison break lost przytym sie chowa i w każdym odcinku coś sie dzieje a nie 2 sezon lsota to totalne dno,przez tkaie odcinki spada dlanich popularność,znam sporo osób które już przestały ten shit ogladac,3 sezonu to ja napewno nie włacze,pozdrawiam

To nie oglądaj...

Dołączona grafika
Jak widać, na zdjęciu Desmonda z odcinka 2x03 i na zdjęciu z finału znajduje się inna kobieta. Błąd, pomyłka, czy celowy zabieg?

To faktycznie ciekawe...może Desmond miał kilka kobiet (nie mówie że jednocześnie) i z każdą robił zdjęcia w tym konkretnym miejscu? Jednka kolor jego koszulki oraz to, że wydaje się wyglądać identycznie na obu fotach tą teorię obala. Ja obstawiam błąd twórców jak w wypadku zdjęcia Hurley'a i Dave'a, chociaż sam nie wiem...Tak myślę, że może dziewczynę desmonda miała początkowo grac inna aktorka, ale wyszło jak wyszło i musieli to jakoś odkręcić.

Dołączona grafika
I coś dziwnego, czyli produkt, który nie pochodzi od Dharmy, w bunkrze gdzie wszystkie pordukty od Dharmy pochodzą.

To chyba nie screenshot tylko zdjęcie promocyjne? W filmie tego nie widać
Dołączona grafika

Ktos z ekipy zostawił przypadkowo na planie :-) Przed kręceniem sceny usunięto ten...napój (?)

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 28.05.2006 - |20:49|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#598 Japi

Japi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.05.2006 - |21:57|

Nie wiem pewnie ktoś o tym wspominał, jakoś nie przekopałem się przez cały topic, ale ten gośc co mieszkał z Desmondem mial poprostu boskie nazwisko Inman :) Co całkiem ciekawie przedstawia go na tle sytuacji w jakiej się znalazł hehe to pewnie coś w stylu Ethan Rom ...
  • 0

#599 b4ko

b4ko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 28.05.2006 - |22:02|

wedlug mnie ta wyspa, to jest Atlantyda(z załozenia miał byc utopijnym miastem), o czym jest mowa w instruktarzowych filmach Dharmy.
Poczytałem troche o tej wyspie i pare interesujacych rzeczy sie doczytałem:
- Wielu badaczy jest zdania, iż katastrofa została wywołana przez awarię tajemniczych atlantyckich maszyn.
- Zniszczenie wyspy dokonało się podczas awarii generatorów, a co za tym idzie - wyzwolenia ogromnej ilości energii.
  • 0

#600 Deacon

Deacon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28.05.2006 - |23:03|

Poznajcie Hansa Oersteda:
Hans Oersted odkrył elektromagnetyzm w 1820 roku.

W 1999 satelita nazwany jego imieniem został wystrzelony w celu zrobienia mapy
pola magnetycznego Ziemi. Wyniki doprowadziły naukowców do przypuszczenia, że
zbliża się odwrócenie biegunów, czego rezultaty byłyby katastrofalne: jeśli
Ziemia straciłaby swoją magnetosferę, stałaby się pozbawiona ochrony przed
ogromnym promieniowaniem z kosmosu i ze słońca. Co 108 minut okrąża Ziemie. Satelita odkrył również anomalię
w polu magnetycznym w Poł. Afryce, gdzie pole skierowane jest w przeciwną stronę
niż na pozostałej powierzchni Ziemi i zwiększa się od setek lat. Sprawdźcie w
Googlu. Podobny pomysł został wykorzystany w filmie "The Core".

Poznajcie Hannesa Alfvén:
Hanns Alfvén

Jego wkład w naukę - głównie na polu elektromagnetyzmu - zrewolucjonizował
sposób, w jaki naukowcy patrzą na wszechświat, a on sam przy okazji dostał
Nagrodę Nobla. Hannes mówił po angielsku, niemiecku, francusku, rosyjsku i
trochę po hiszpańsku i chińsku, a poza tym studiował filozofię i religię.
Spędził pewien okres na wyspach Fiji. Fascynowało go zjawisko "zielonego
rozbłysku" pojawiające się o zachodzie słońca. Nie bez związku (komiks "Green
Lantern and Flash"):
Napisał również powieść fantastyczną: "The Great Computer: A Vision" (1968)
opowiadającą historię o tym jak komputery przejęły władzę nad światem. Wpiszcie
w Googlu "Hannes Alfvén".

Alfvén plus Hans O. równa się Alvar Hanso.

To by bylo na tyle ....Bylo to gdzies na forum www.thetailsection.com

pozdro

hmm bardzo ciekawe i w sumie by sie zgadzalo:
-odwrocenie biegunow - moze po to jest ta stacja arktryczna z konca filmu??
-satelita okraza ziemie co 108 minut - co 108 minut wstukuja kod
-anomalie w Afryce - wpiszcie sobie w Google Map nasze tajemnicze liczby i zobaczcie gdzie was to zaprowadzi :)

co do tych "pilotów" trzymanych w reku - to sa po prostu paralizatory - jak sie przyjzycie to widac nawet jak wystaja z nich dwa bolce.

zastanawia mnie tez jedno: skoro wpisywanie ciagu liczb mailo rozladowac mages czy cos w tym rodzaju to dlaczego akurat sa to te liczbny?? nie wystarczyl by jeden przycisk, ktory by to zrobil?? jakas wajcha, przelacznik itp??

OT: a mnie zastanawia ciagle jedno - na wyspie jest cholernie goraco itp a panienki caly czas chodza w stanikach, dla mnie to troche dziwne :)

Użytkownik Deacon edytował ten post 28.05.2006 - |23:06|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych