Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#581 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 16.11.2006 - |21:39|

T-Bag, mimo tego, że jest chudszy niż Geary, ale ma większą motywację do walki, jest przecież przestępcą, nie ma w ogole żadnych zachamowań, jest bardzo brutalny i w momencie wejścia do pokoju był "dziki" i wściekły jak rzadko. Te elementy przesądziły, o wygraniu starcia z Gearym.
Jka dla mnie, to nie ma w tym nic niezwykłego, i nie doszukiwałbym się w tej scenie jakiś przekrętów. :)

Nie należy jednak zapominać, że jest wycieńczony i otępiony bólem, osłabiony utratą krwi. W przypomnieniach poprzednich odcinków widać było sposób walki T-Baga - atak z zaskoczenia, najlepiej nożem w brzuch (strażnik) albo po gardle (Abruzzi). Tutaj relacja sił była taka, jak zaszarżowanie na Pudziana, będąc uzbrojonym w torebkę świeżych owoców :) Według mnie jest to kolejna poważna nielogiczność w przypadku wątku T-Baga (poprzednie to niesławne zdarzenia z hinduskim weterynarzem).
A że T-Bag musi dalej żyć i działać jest oczywiste - bo to jeden z najciekawszych bohaterów serialu :)

Użytkownik Mariusz Saint edytował ten post 16.11.2006 - |21:40|

• 0
kaminaclose.jpg

#582 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.11.2006 - |21:45|

Nie należy jednak zapominać, że jest wycieńczony i otępiony bólem, osłabiony utratą krwi. W przypomnieniach poprzednich odcinków widać było sposób walki T-Baga - atak z zaskoczenia, najlepiej nożem w brzuch (strażnik) albo po gardle (Abruzzi). Tutaj relacja sił była taka, jak zaszarżowanie na Pudziana, będąc uzbrojonym w torebkę świeżych owoców :) Według mnie jest to kolejna poważna nielogiczność w przypadku wątku T-Baga (poprzednie to niesławne zdarzenia z hinduskim weterynarzem).
A że T-Bag musi dalej żyć i działać jest oczywiste - bo to jeden z najciekawszych bohaterów serialu :)

Nie zapominajcie, że facet był w negliżu, w niemal damskim szlafroczku. Cos takiego moze być tak deprymujace, ze nawet waleczny facet traci animusz.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#583 romeque

romeque

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 16.11.2006 - |23:01|

Geary był po prostu zszokowany, nie wiedział co zrobić... T-bag to brutal i wystarczyło, że raz trafił Gearego tą butelką.... potem był juz tylko finisz ; ]

Użytkownik romeque edytował ten post 16.11.2006 - |23:01|

• 0

#584 acwo

acwo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 18.11.2006 - |18:48|

Dobra wiadomość !

Jak wiemy po trzynastym odcinku drugiego sezonu miała nastąpić cztero-miesięczna przerwa w emisji naszego ukochanego serialu. Jednak Telewizja FOX zdecydowała że kolejne odcinki Prison Break'a będą emitowane już od 22 stycznia ! Zatem po trzynastym odcinku czeka nas tylko dwu-miesięczna przerwa !

ź: prisonbreak.blox.pl
  • 0

#585 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 19.11.2006 - |11:03|

Dobra wiadomość !

Jak wiemy po trzynastym odcinku drugiego sezonu miała nastąpić cztero-miesięczna przerwa w emisji naszego ukochanego serialu. Jednak Telewizja FOX zdecydowała że kolejne odcinki Prison Break'a będą emitowane już od 22 stycznia ! Zatem po trzynastym odcinku czeka nas tylko dwu-miesięczna przerwa !

ź: prisonbreak.blox.pl

wiadomosc tylko z pozoru dobra. Wyglada na to, ze FOX powoli traci wiare w ten serial. Ogladalnosc jakos nie bryluje, a dwa ostatnie odcinki na pewno sie do jej poprawy nie przyczynia. Bossowie tej stacji chyba calkiem slusznie wydedukowali, ze 4-miesieczna przerwa moze podzialac na ogladalnosc tak, jak ostatnia przerwa "wyszla na dobre" Vanished i wola reszte puscic w miare szybko, kiedy jeszcze reklamodawcy sa zainteresowani. A trzeci sezon? Niestety mam duze watpliwosci, czy w ogole powstanie...
  • 0

#586 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.11.2006 - |04:39|

12 Episod - Disconnected.

Czy to ostatni episod sezonu? Kończy się jakby był ostatnim.

Najpierw dobra wiadomość. Sara żyje, na co nie może liczyć jej prześladowca. Mickeal nie nacieszył się tatusiem. Mahony w akcji, i wyglada, że tym razem to on wygrywa. Co musiało by się wydarzyć, by przegrał? Trudno mi sobie wyobrazić. Chyba tylko pusty magazynek. Sucre odlatuje, ale chyba niezbyt daleko. Murzynowi nie bardzo idzie - aresztują mu żonę. Ballick też aresztowany z oskarżenia o zabójstwo kolegi. Kapitalna jest pierwsza rozmowa pani detektyw z nim na komisariacie w Kansas. Radzę się dobrze wsłuchać, gdy snuje przypuszczenia co tam chłopacy robili.

Ogólnie bardzo bogaty w wydarzenia odcinek. trochę chaotyczny, ale taka już jest natura bestii.
  • 0
Genesis

#587 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 21.11.2006 - |16:45|

Czy to ostatni episod sezonu? Kończy się jakby był ostatnim.

Jeszcze jeden, a po nim przerwa do 22 stycznia bodajże.
  • 0

#588 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.11.2006 - |17:08|

Dobry, acz wnerwiający odcinek. Tak jak przepowiadałem, kolejny trup (cieawe czy ktoś to liczy...) :(

PLUSY:

+ całe szczęście, że Sara przeżyła :) Nie tylko sprytnie wyszła z opresji, ale załatwiła ładnie Kellermana, ktory już nie jest agentem. Dzięki temu, że ponownie wywinęła się Kellermanowi, to pan Kim zdecydował się slusznie odstrzelić swojego agenta.
+ Bellick dostał za swoje. :clap: Owszem niesłusznie jest oskarżany o śmierć kumpla, ale za wszystkie swoje złe uzynki spotkała go kara.

MINUSY:

- przez cały odcinek niezmiernie wkurzał mnie Michael. Chyba jeszcze nigdy nie zachowywał się tak debilnie! Piszę tutaj o dwóch niezmiernie ważnych scenach, które były kluczowe dla etgo odcinka. Pierwsza to scena na pustyni, gdzie wszyscy wiedzieli, że za kilkadziesiąt minut mają samolot, a gdzieś tam czai się Mahoney, a Scofield urządza sobie długie pogadanki, wymianę spojrzeń, miny rozpaczy i stanie w miejscu, zamiast biec na te lotnisko. Rozumiem, że widok ojca po kilkunastu latch mógł być zdumiewający, szczególnie że wraz z jego widokiem przypomniały się Michaelowi trudne czasy dzieciństwa, ale to nie powód aby stać w miejscu i wypominac ojcu różne sprawy. Na to na pewno znajdzie się czas później, ewentualnie w czasie biegu. A tak, jego kompletnie idiotyczne zachowanie doprowadziło do śmierci jego ojca. Dokładnie tak, Michael jest odpowiedzielny za śmierć swego ojca :angry: Druga głupia scena to koniec odcinka, w której Michael znów uparł się, ze coś chce, tym razem aby Lincoln zatrzymał samochód, mimo iż oboje wiedzieli że zaraz za nimi jest rządny krwi i bezwzględny agent Mahoney
- szkoda mi Franklina i jego żony. Byłem pewien, że ten wątek już będzie zapomniany, skoro zaczęlo się wszystko dobrze ukladać. Teraz zapewne Franklin z wyrzutów sumienia sam zgłosi się na policję, wybierając dobro matki i zony, nad swoje własne.
- rozśmieszyła mnie scena z samolotem wojskowym (chyba F-18) lecącym ok. 10 metrów nad ziemią :blink: Przecież jakby ten mały samolot z Sure na pokładzie miałby być zestrzelony, to można to przecież zrobić z wyższego pulapu. Wcale nie trzeba schodzić na taką samą małą wysokość aby zestrzelić inny samolot.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#589 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 21.11.2006 - |19:02|

Nie ma co się przejmować szczegółami, PB nie może obejść bez absurdów, serial ma utrzymać szybkie tempo i jeszcze walić co odcinek zabójcze zakończenia, aby to zrobić nie można bawić się w szczegóły, bo jakbyśmy mieli super dopracowany serial, to wiałoby nudą, albo mówiąc wprost nawet kolesie nie ruszyliby tyłków z więzienia. To jest głupiutka rozrywka, a nie serial dokumentalny.
  • 0

#590 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 21.11.2006 - |20:24|

hmmm, lepiej niz w przypadku dwoch poprzednich odcinkow ale dalej mam wrazenie, ze tworcy sa zagubieni niczym alicja w krainie czarow i nie bardzo wiedza, co z tym fantem poczac. Tym niemniej, ciekawi mnie niezmiernie, co przyszykuja na koniec 13 episodu :-)
  • 0

#591 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.11.2006 - |20:59|

hmmm, lepiej niz w przypadku dwoch poprzednich odcinkow ale dalej mam wrazenie, ze tworcy sa zagubieni niczym alicja w krainie czarow i nie bardzo wiedza, co z tym fantem poczac. Tym niemniej, ciekawi mnie niezmiernie, co przyszykuja na koniec 13 episodu :-)

Tak to prawda. trochę niezrozumiłe, że Mahone, który na poczatku mial z sobą cały sztab ludzi, nagle zatsał samotnym myśliwym.
  • 0
Genesis

#592 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 21.11.2006 - |21:11|

Tak to prawda. trochę niezrozumiłe, że Mahone, który na poczatku mial z sobą cały sztab ludzi, nagle zatsał samotnym myśliwym.

Teraz jest jak Predator :]
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#593 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 21.11.2006 - |21:54|

Został samotnym myśliwym ponieważ dostał rozkaz zabicia wszyskich. (tego by nie mógł zrobić przy bezpośrednim udziale swojej ekipy).

Co do odcinka:

+ dobre rozwiązanie uratowania Sary
+ Kellerman wypada z gry
+ wiadomo po części skąd Scofield jest dobrym obserwatorem (siedział zamknięty w ciemności)
+ T'Bag nieźle ich wyrolował :)

- Scofield był jakiś niedorobiony w tym odcinku
- myśliwiec, trochę śmieszna scena
- trochę wkurza mnie to ścigania Mahone, Scofield, co chwilę na odwrót. Przypomina mi to Kojota i Strusia :)

Ogólnie ciekawie :D Ale sezonu 1 nie doścignie!

Użytkownik VeeDee edytował ten post 22.11.2006 - |23:59|

• 0
VeeDee

#594 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.11.2006 - |23:53|

Został samotnym myśliwym ponieważ dostał rozkaz zabicia wszyskich. (tego by nie mógł zrobić przy bezpośrednim udziale swojej ekipy).

Masz rację. I właśnie to niestety, ale pogarsza w ostatnich odcinkach postać agenta Mahoney'a. Wcześniej bardzo podobało mi się, jak Alex rozpracowywał gdzie, kiedy i jak każdy ze zbiegów ucieknie, w którą stronę się uda. Ta wspólpraca Alexa z tym sztabem ludzi, planowanie złapania uciekinierów z Fox River itd - to było coś pięknego. Teraz z Alexa zrobili żądnego krwi wariata, jeżdzącego po kraju samotnie, i strzelającego non stop w Scofielda. Biega za nim jak szurnięty, nic nikomu nie mówi, nie stara się współpracować z centralą FBI, z wladzami stanowymi czy hrabstwami. Mi się to niezbyt podoba :/
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#595 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 22.11.2006 - |17:48|

Masz rację. I właśnie to niestety, ale pogarsza w ostatnich odcinkach postać agenta Mahoney'a. Wcześniej bardzo podobało mi się, jak Alex rozpracowywał gdzie, kiedy i jak każdy ze zbiegów ucieknie, w którą stronę się uda. Ta wspólpraca Alexa z tym sztabem ludzi, planowanie złapania uciekinierów z Fox River itd - to było coś pięknego. Teraz z Alexa zrobili żądnego krwi wariata, jeżdzącego po kraju samotnie, i strzelającego non stop w Scofielda. Biega za nim jak szurnięty, nic nikomu nie mówi, nie stara się współpracować z centralą FBI, z wladzami stanowymi czy hrabstwami. Mi się to niezbyt podoba :/

Dokładnie no ale widocznie wszystko w tym serialu musi dotyczyć spisku.

Ktoś pisał że jest to tylko rozrywka a nie serial dokumentalny. Owszem ale to nie znaczy że musi być pozbawiony całkowicie logiki. A ostatnio takowej w PB mam wrażenie coraz mnie. Naprawdę jeszcze tam tylko brakuje lądowania UFO albo odkrycia że cały ten spisek jest dlatego że ktoś z rządu (pani prezydent?) to kosmita ;).

Jednak odcinek na pewno przez cały czas trzymał w napięciu, wkurzyła mnie ta durna baba, która zaaresztowała Bellicka. Ja wiem że Bellick to nie aniołek ale mimo wszystko akurat tutaj byłem po jego stronie.

Sama końcówka bardzo dobra ale mnie bardziej by ona pasowała na ostatni odcinek przed przerwą. Szczerze mówiąc to już nie wiem czy zdołali wymyśleć lepszą końcówkę na następny odcinek. No ale cóż zobaczymy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#596 adix

adix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 22.11.2006 - |22:25|

Serial super
Generalnie same plusy ale tez daje dwa minusy

- Michael i brat uciekają przed agentem FBI.
Potem jak im sie wydaje ze go zgubili to wracają zeby zlapac sygnal na handy. Skad ten caly mahoney wiedzial ze będą wracać i trachnąlw nich przyczajony z bocznej uliczki??
JAkieś male niedociągnięcie.
- Równiez ojciec braci szybko zginąl a niby był taki szkolony w firmie?
Pozdro
  • 0

#597 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 22.11.2006 - |23:12|

Ludzie! Agent ma na nazwisko Mahone, a nie Mahoney, natomiast Michael to Scofield, a nie Scolfield. ;)
  • 0
Everything happens for a reason!

#598 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 23.11.2006 - |10:12|

Znając pomysłowość scenarzystów sądzę że mimo końcówki w której nie mają wyjścia i tak ono się w bardzo prosty sposób znajdzie ;) Nie pierwszy raz juz tak było.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#599 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 25.11.2006 - |19:14|

Witam,

Czy ktoś orientuje się może, jak wygląda sprawa z wydaniem w Polsce pierwszego sezonu "Prison Break"? Z tego co słyszałem, miało się ukazać gdzieś pod koniec tego roku. Pisałem kilka razy do dystrybutora, ale nie dostałem odpowiedzi. Może ktoś coś wie?
  • 0

#600 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 25.11.2006 - |22:09|

Scolfield i Burrows zostaną złapani i spowrotem umieszczeni w Fox River :afro:
Ale co będzie dalej to niewiem... ,ale myślę ,że wszystko będzie w rękach Sary
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych