Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#581 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 24.02.2008 - |10:48|

Szczerze to wątpie, żeby jednak się pojawił, ale mimo wszystko jak wymyślą jakiś dobry sposób na przywrócenie go do życia to się nie obrażę :D. Miałem nadzieję w trakcie odcinka, że porzuci FBI i zostanie łowcą :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#582 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 24.02.2008 - |11:06|

że porzuci FBI i zostanie łowcą :D.

No dokładnie na to samo liczyłem. Dlatego jego śmierć mnie zaskoczyła.

Przez chwilę odcinka, miałem też inną myśl. Dean przemienia się w demona, a agent zostanie uczniem Sama i razem będą tłukli potwory i szukali ratunku dla Deana :]
  • 0
VeeDee

#583 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 24.02.2008 - |14:05|

Odcinek swietny, duzo zwrotow akcji. Kolejny odcinek w ktorym widzimy co mzona zrobic jak sie ludzie staraja, poklony przed scenarzystami :).

Zastanawia mnie tylko jedno, skoro Sam nie chce byc przywodca demonow i to wielokrotnie powtarza to czemu Ruby przy nim nadal stoi, pomaga mu i jest gotowa oddac zycie za niego?
Ja nadal obstawiam na watek romantyczny w tym.

Kolejny demon, który będzie chciał otworzyć wrota piekieł?

Nie wydaje mi sie zeby Lilith byla demonem. Na moj gust jest ona czlowiekiem z mocami, tak jak Sam tylko ona sobie z nich zdaje sprawe i je wykorzystuje i trenuje.

Może tajemniczym klientem będzie właśnie Lilith?

I tutaj znowu sie nie zgadzam, moim zdaniem Bela wykorzysta tego Colta do wlasnych spraw (czyli zabicia jakiegos demona).

Może dobrym pomysłem było by wprowadzenie, do pomocy w walce z Lilith i uratowaniu Deana, elementów nieba?

Nie wydaje mi sie by "elementy nieba" zostaly pokazane kiedykolwiek w tym serialu.
  • 0

#584 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 24.02.2008 - |19:26|

A Lilith to nie przypadkiem imie poteznej demonicy, chyba pierwszej kobiety (nawet tej przed Ewa)?!?
Jest zbyt demoniczna zeby byc czlowiekiem. Czemu YED nie zwerbowal jej za pierwszym razem?
Jest mloda cialem wiec nie mogla sie urodzic jak tworzono przyszlych generalow.

Na 99% jest demonem
  • 0

#585 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 24.02.2008 - |22:55|

..a ja wlasnie chcialem sie zapytac o wiecej informacji o tej calej Lilith...
Pomysl Modesa, ze Lilith to czlowiek z mocami jest ciekawy, ale jakos trudno mi sie przekonac ze taka mala dziewczynka ma juz opanowane TAKIE moce. Jak pamietacie, w serialu byl kiedys watek z roznymi goscmi z mocami, ale oni trenowali swoje moce przez lata...

Rozumiem, ze teraz czeka nas przerwa w serialu. W kazdym razie uwazam ten sezon Supernatural za najlepszy serial powstajacy za oceanem. Bez 2 zdan!
  • 0
Dołączona grafika

#586 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 25.02.2008 - |06:48|

a mnie szkoda tej dziewicy ... :)

swietny odcinek. 9/10 bez wahania. Co do Lilith, wg tradycji to byla pierwsza kobieta, pozniej demonica. Ale zbieznosc imion moze byc przypadkowa.

no i teraz oczekiwanie na dalszy ciag... :(
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#587 Zybex

Zybex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.02.2008 - |19:04|

Dobrze, że wszyscy zginęli, przynajmniej nie jest sztampowo w tym serialu, jakieś zaskoczenie musi być (dobrzy też muszą umierać ;) ) A poza tym głównymi bohaterami są Sam i Dean (no i samochód), dla mnie tylko oni mogą przeżyć, reszta się nie liczy ;)
  • 0

#588 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 26.02.2008 - |09:30|

Dobrze, że wszyscy zginęli, przynajmniej nie jest sztampowo w tym serialu, jakieś zaskoczenie musi być (dobrzy też muszą umierać ;) ) A poza tym głównymi bohaterami są Sam i Dean (no i samochód), dla mnie tylko oni mogą przeżyć, reszta się nie liczy ;)

obecnie byłoby mi szkoda Bobby'ego i Ruby jeszcze... poza tym andal jestem ciekaw czy pojawi sie jeszcze Ellen i Jo
  • 0
You are what you believe yourself to be

#589 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 26.02.2008 - |12:09|

Zastanawia mnie tylko jedno, skoro Sam nie chce byc przywodca demonow i to wielokrotnie powtarza to czemu Ruby przy nim nadal stoi, pomaga mu i jest gotowa oddac zycie za niego?
Ja nadal obstawiam na watek romantyczny w tym.

Z pewnoscia Ruby ma w tym jakis swoj osobisty interes.
Moze to taka krolewna zakleta w zabe... i jak sie ktos w niej zakocha, z wlasnej nieprzymuszonej woli, to zaklecie prysnie, a ona przestanie byc demonem ? :)
  • 0

#590 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.02.2008 - |01:22|

Ostatni odcinek kapitalny (jak caly serial :)). No i ta smierc na koncu zaskoczyla mnie ....

PS. To byl ostatni odcinek 3 sezonu? Bo takie informacje sa na necie... :/
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#591 cobra456

cobra456

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoPłońsk

Napisano 28.02.2008 - |08:17|

Ja słyszałem że kolejny odcinek 3 sezonu :D ma być dopiero w Kwietniu ;/
  • 0

#592 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.02.2008 - |12:05|

Dokładnie,ale to przez ten strajk.Supernatural ma liczyć bodajże 16 odcinków w trzecim sezonie.Jestem ciekaw czy w tym sezonie wyjaśni się sprawa Dean'a.Wg mnie nie uda się uratować Dean'a i przejdzie na drugą stronę.Byłoby ciekawiej :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#593 baka

baka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 28.02.2008 - |15:28|

W literaturze kabalistycznej Lilith zazwyczaj pojawia się jako partnerka Samaela (Szatana) oraz jako najważniejsza kobieca ekspresja Emancji Lewej (zła). W niektórych ustępach bierze ona udział w kuszeniu Ewy/Adama, i, po wygnaniu, usługuje Adamowi jako Sukkubus, rodząc z jego nasienia hordy demonów.

teoretyzując zabicie Lilith która może występować jako matka demonów może automatycznie uśmiercić demony które wydostały sie poprzez wrota .
  • 0

#594 cobra456

cobra456

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoPłońsk

Napisano 29.02.2008 - |18:00|

A ja jestem ciekawy czy jakieś wątki love ;D będą z Bell I to drugą "Nie pamiętam :D jak miała na imię :D chodzi o Demona :D piękna dziewczyna :D obydwie są luks :D no i ta mała dziewczynka z tym przerażających białych oczach która chce zabić Sama :D ciekawe co będzie z nią:D
  • 0

#595 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 27.03.2008 - |01:50|

Z mojej strony stanowcze nie dla "wątku love" w tym serialu, nie róbmy z tego drugiego Archiwum X, a swoją drogę wszystkim fanom serialu polecam wątek na forum kmf-u czyli fortecy tych którzy nadal wierzą że film jest lepszy od telewizji, wypowiedzi nie są może pierwszej świeżości ale dają do myślenia.
  • 0

#596 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 25.04.2008 - |21:06|

No i po dwóch miesiącach mamy kolejny odcinek, który... niestety trochę zawodzi. Po tak długiej przerwie wygłodzeni widzowie czekają na powrót serialu w dobrej formie i uderzenie z wysokiego "c", tymczasem dostajemy zupełnie niezły, ale niestety tylko typowy, a wręcz wzorowy, przykład zapychacza. Absolutnie nic nie wnosi do głównej fabuły trzeciego sezonu. Z drugiej strony można było się tego spodziewać - przerwa nie była planowana na etapie tworzenia scenariusza, a całkiem naturalnym zabiegiem wydaje się danie widzowi odpocząć od przewodniego wątku po wrażeniach z "Jus In Bello".

Plusy dodatnie:
+ Winchesterowie znowu na ekranie;
+ powrót Eda i Harry'ego - lubię te dwie sieroty :);
+ śmiesznie jest: bracia klną, Sam w czapeczce urodzinowej;
+ tytuł "Gostfacers" ("Mierzący się z duchami"?).

Plusy ujemne:
- cała formuła odcinka (nie trawie wymysłów typu "Blair Witch Project", a "Ghost Hunters" zanudziło mnie po 15 sekundach);
- ani Beli, ani Ruby;
- już tyko trzy odcinki do końca?

W sumie 6.5. Da się obejrzeć, ale bez rewelacji.

Użytkownik Banshee edytował ten post 25.04.2008 - |21:11|

• 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#597 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 26.04.2008 - |07:32|

Ogólnie to dośc słabo.
Troche nie rozumiem logiki dawania zapychacza po przerwie, a i zapychacz z serii paradokument nie jest tym co tygryski lubią najbardziej
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#598 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.04.2008 - |16:56|

No i kolejny odcinek wyszedl, niestesty nie wyszlo za dobrze, osmielilbym sie nawet stwierdzic ze to jeden z najgorszych odcinkow Supernatural a zdecydowanie najgorszy w 3 sezonie. Ogolnie lubie filmy krecone w konwencji "Blair witch project" ale to co tu widzielismy bylo strasznie slabe a fakt ze odcinek nic nie wnosil do glownej fabuly powoduje ze po obejrzenia mialem uczucie zawodu.

Ocena: 5/10
  • 0

#599 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.04.2008 - |15:18|

A mi jako zapychacz sie podobal, lubie konwencje BWP. Bylo dosc wesolo a pare tekstów było ostrych:

"{47350}{47413}Musisz być gejem dla tego biednego,|martwego nowicjusza.
{47417}{47511}Musisz go wysłać do światłości.

i na koniec

{53004}{53107}Zasłużyłes na więcej,|niż status Poskramiacza Duchów.
{53112}{53174}Dodatkowo, czyż to nie fajnie,|mieć ducha w drużynie?
{53179}{53260}No wiesz, i jestesmy tutaj, myslac o tym,|że wiedziałes, że uczysz się od nas,
{53265}{53308}a ten cały czas,
{53313}{53371}to ty uczyłes nas...
{53375}{53423}O miłosci,
{53428}{53498}o oddaniu i...
{53548}{53680}o tym, jak gejowska miłosć może|przedrzeć się przez zasłonę smierci,
{53685}{53761}i wszystko uratować.
{53771}{53838}Dziękujemy ci Alanie J. Corbettcie.
{53843}{53970}Wszystkiego najlepszego|w gwiezdzista noc, młody duchu.
{53977}{54059}Wszystkiego najlepszego.

Dla mnie spoko 8/10.
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#600 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.04.2008 - |17:43|

Nie lubię filmów ala Blair With Project, wprost ich nie znoszę.

ALE

Tutaj scenarzyści sie obronili.

Oczywiście było to głupawe i o kilka klas gorsze od każdego odcinka s3 ale mimo wszystko jak na taką formę jest znośnie
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych