Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#581 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 03.08.2009 - |01:07|

A ja mam takie pytanie, czy było gdzieś powiedziane ile lat ma Vala? Czy Qetesh była w niej przez parę tysięcy lat, czy tylko przez np paredziesiąt?
I jak taki wiek wpływa na nosiciela po oswobodzeniu od wężyka? Pamiętam, że jak usunęli węża z Apofisa to host się bardzo zestarzał... Ale jak usunęli węża z Ba'ala, to była mowa, że Vala pomoże mu zaplanować życie na nowo...
  • 0

#582 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 03.08.2009 - |08:00|

A ja mam takie pytanie, czy było gdzieś powiedziane ile lat ma Vala? Czy Qetesh była w niej przez parę tysięcy lat, czy tylko przez np paredziesiąt?
I jak taki wiek wpływa na nosiciela po oswobodzeniu od wężyka? Pamiętam, że jak usunęli węża z Apofisa to host się bardzo zestarzał... Ale jak usunęli węża z Ba'ala, to była mowa, że Vala pomoże mu zaplanować życie na nowo...

W serialu nie wspomniano ile lat Vala była nosicielem jedyne co wiemy to to że 10 lat wcześniej Tok'ra wszczeli rebelie na jej planecie przez co zostałą zniewolona, i więziona po czym zostałą uwolniona z sybionta i podleczona przez Tok'ra.
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#583 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 03.08.2009 - |12:59|

Ale biorąc pod uwagę to, że jej ojciec nadal żył, raczej nie miała węża w głowie dłużej niż paręnaście/dzieścia lat.

Użytkownik Nom edytował ten post 03.08.2009 - |12:59|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#584 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 03.08.2009 - |13:38|

@Nom
Dobra uwaga.
Ale z drugiej strony, w Continuum Qetesh była u boku Bhaala od parudziesięciu lat.
Tak więc czy Ba'al leciał na Valę, czy nie obchodziło go ciałko za to kochał tylko wężyka w głowie?
  • 0

#585 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 04.08.2009 - |18:14|

Możliwe, że było tak jak w naszej linii czasowej (a przynajmniej jak podejrzewam, że było) - żył z Qetesh w innej nosicielce, aż pewnego dnia poleciał na planetę Vali i przejął ją dla swojej królowej. W linii z Continuum to nawet bardziej prawdopodobne, skoro wiedział dokładnie gdzie i kiedy będzie mógł znaleźć podobającą mu się kobietę. :]

Użytkownik Nom edytował ten post 04.08.2009 - |18:14|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#586 Adrenalina

Adrenalina

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.08.2009 - |19:50|

Ja mam do Was inne pytanie, czy będą jakieś filmy pełnometrażowe z Atlantisa ?
  • 0

#587 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.08.2009 - |19:57|

Tak.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#588 Adrenalina

Adrenalina

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.08.2009 - |20:02|

A wiadomo kiedy będzie premiera tego właśnie filmu ?
  • 0

#589 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.08.2009 - |20:13|

Stargate: Extinction powinniśmy zobaczyć w 2010. :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#590 blood

blood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoPiekary Śl

Napisano 06.08.2009 - |23:22|

Witam.
W którym momencie najlepiej obejrzeć filmy Stargate: The Ark of Truth i Stargate: Continuum, z góry dziękuje z odpowiedź.
  • 0

#591 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 07.08.2009 - |05:51|

po serialu sg-1
  • 0

->1019<-

#592 radolus

radolus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoSopot

Napisano 23.08.2009 - |19:56|

Siemka , proszę o pomoc . W którym odcinku Sodan zostają wybici ?
  • 0

#593 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów

Napisano 23.08.2009 - |20:06|

W 09x18 Arthur's Mantle
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#594 menfisto

menfisto

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07.09.2009 - |17:28|

witam mam takie pytanie
na jakim kanale dostępnym w polsce mogę oglądać SGU
oczywiście jak już ruszy
  • 0

#595 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów

Napisano 07.09.2009 - |18:20|

witam mam takie pytanie
na jakim kanale dostępnym w polsce mogę oglądać SGU
oczywiście jak już ruszy

Na obecną chwile nie ma żadnych informacji na temat możliwej emisji SGU w Polskiej TV.
  • 0
Prawo Clarke'a

#596 Yorgi

Yorgi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 19.09.2009 - |22:55|

Mam kilka pytań. Od niedawna oglądam GW zacząłem nietypowo bo od Atlantis, tak wyszło teraz zamierzam obejrzeć SG-1. I tu już moje pierwsze pytanie mogę spodziewać się znanych mi już twarzy z Atlanydy czy nie za bardzo. Można by powiedzieć, że się do nich już przyzwyczaiłem. Podobne pytanie tyczy się SG:U czy zobaczymy w nim jakiś starych aktorów nie mówię tu o głównych rolach raczej jeden lub kilka odcinków, jest taka możliwość?

Mam także pytani o datę premiery SG:U. Kiedy nastąpi? Jeżeli już nastąpiła to czy jest już możliwość znalezienia jej w sieci? A jeżeli nie to czemu już są wątki na forum o kolejnych odcinkach?

I ostatnie pytanie obiło mi się o uszy a nie mam jak tego sprawdzić, że wyszły jakieś pełnometrażowe filmy o gwiezdnych wrotach. Czy możecie podać tytuły i do jakich części one nawiązują? Do atlantydy czy sg-1 ? Słyszałem także o nadchodzącej premierze w 2010 roku, jest jakieś info o tym bo nie spotkałem się jeszcze do tej pory z żadnym?

Za wszelką pomoc dziękuję.
  • 0

#597 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.09.2009 - |23:47|

Odnośnie znanych twarzy z SG-A w SG-1 to na pewno będzie to McKay no i Carter i chyba Woolsey i być może jacyś aktorzy drugiego planu się trafią we wcześniejszych sezonach SG-1. W SG-U przynajmniej na początku mają się pojawić gościnnie Daniel, O'Neill i Carter z SG-1 a postaci z SG-A raczej nie będzie.

Jeśli chodzi o SG-U to niezbyt uważany jesteś bo jak sam zauważyłeś są już tematy do odcinków SG-U --> http://forum.gwrota....p?showforum=205 a pod każdym z nich jest data kiedy mają premierę.
SG-U wystartuje 2 października. :)
I podobnie z filmami na samej górze forum masz pierwszy dział z filmami --> http://forum.gwrota....php?showforum=2 a w nim 3 przypięte tematy z czego 2 dotyczą właśnie 2 filmów jakie powstały po zakończeniu SG-1. I są to jak na razie jedyne filmy jakie powstały ,obecnie pracują nad trzecim również w wersji SG-1 a w planach mają powstanie w wersji SG-A.

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.09.2009 - |23:48|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#598 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 27.09.2009 - |15:14|

Przepraszam jeśli powtórzę pytanie, ale jest tutaj zadziwiająca ilość postów i nie będę wszystkiego czytał skoro nie jestem na bieżąco. Mam pytanie czy sg universe to całkowicie inny serial niż sg-1, albo inaczej, czy jest w jakimś stopniu z nim związane? Chodzi mi o to że nie oglądałem ani jednego odcinak sg-1 i nie wiem czy zrozumiem sg:u. Czyli ogólnie jest to serial dla mnie skoro nie znam poprzednich sg?
  • 0

#599 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.09.2009 - |16:08|

To raczej pytanie do działu "NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ".
Serial będzie oczywiście związany z SG-1 choćby dlatego, że w kilku odcinkach mają wystąpić osoby z oryginalnego serialu. SGU ma jednak być tak skonstruowane, że nawet nie widząc wcześniej SG-1 ani Atlantisa będzie można go spokojnie oglądać.
  • 0

#600 Hadriaan

Hadriaan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03.10.2009 - |12:10|

Witam
Mam pewien problem, chciałbym zacząć oglądanie tego serialu ale nie wiem czy opłaca mi się oglądać od początku. Trochę tego wszystkiego jest.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych