Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gra lost na PC, Xbox 360 oraz PlayStation.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#41 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 08.02.2008 - |23:18|

A mi sie podoba :) Nie oczekuje czegos takiego jak Crysis ( w ogole szybko nie oczekuje jego pogromcy :P ) ale wierze, ze to bedzie kawal dobrej gry, bo robi ją ubisoft a nie tworca Gothica 3 :P

Ja już sie nie mogę doczekać gierki. Jeśli robi ją UBI to można sie spodziewać ciekawej przygodówki no i fakt że zostaną odkryte co niektóre zagadki z serialu dodatkowo nastraja pozytywnie. Cieszy również to że została nawiązana z producentami. Wspominasz o Crysisie - dla mnie ta gra nic poza dobrą grafiką nie wnosi. Jest to kolejna gra benchmark która wie jak skutecznie wyciągnąc kasę od graczy ;)
  • 0

#42 Menhir

Menhir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10.02.2008 - |15:44|

Blog Dark Ufo opublikował bardzo ciekawe screeny z jednego zwiastunów LOST: Via Dmous.

http://bp0.blogger.c...1600-h/game1.jp
http://bp0.blogger.c...600-h/game2.jpg
http://bp1.blogger.c...600-h/game3.jpg

Warto przyjrzeć się screenowi z rekinem...

Twórcy gry obiecują, że głownym bohaterem dowiemy się między innymi; tego co się kryje za ścianą bunkra Łabędź i spenetrujemy wnętrze
Czarnej Skały, a także dorwiemy się do dziennika kapitańskiego tego statku. Na grę warto czekać!

Gra ma skupiać się na fabule powiązanej z 1 i 2 sezonem.

Użytkownik Menhir edytował ten post 10.02.2008 - |15:46|

• 0

#43 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 20.02.2008 - |09:51|

Co do gry to pojawiła się strona, na której możemy zarezerwować bilet liniami Oceanic Arlines(czyli zarejestrować się na tej stronie), a za 9 dni rozpocznie się zabawa, która ukaże nam pewne szczegóły z gry :) Więc coś w rodzaju TLE, Find 815. Cieszy również, że strona jest po polsku, więc dla tych, którzy maja problemy z ang nic straconego ;). Adres strony: www.zagubiony.com
  • 0

#44 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.02.2008 - |08:22|

Gra ma dobre noty ale jest ponoć mocno zabugowana .. i jest bardzo krótka na 5-6 godzin grania .. Ale ogólnie gra ciekawa .. mój kolega ją całą przeszedł wczoraj.
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#45 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 24.02.2008 - |16:04|

Pograłem już w nią, przynudza lekko(edit: dalej jest lepiej ;) ), a wątek z serialu jest pokazywany bardzo wybiórczo i chaotycznie (po godzinie już jest drugi sezon). Gra została podzielona na etapy, każdy odcinek zaczyna się tak jak w serialu (jest nawet "previously on lost", który uważam za zbędny, bo dostajemy w nim skrót tego co się działo 5 minut temu ;P).

Grafika jest przyjemna, trzyma klimat z serialu. Najgorzej wypadają twarze, nie dlatego, że są brzydkie, ale mało podobne do aktorów.
Dźwieki: poza w większości nieoryginalnymi głosami postaci, dźwieki są naprawdę dobre - np. odgłos zbliżającego się Czarnego Dymu ;)

Ogólnie podoba mi się, bo to w końcu Lost, ale przez krótki okres grania trochę się naziewałem ;)

Użytkownik garus edytował ten post 24.02.2008 - |20:02|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#46 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 24.02.2008 - |16:14|

A co z wyjaśnianiem zagadek serialu? Cokolwiek wyjaśnione? (jeśli tak, to proszę o ostrzeżenie przed spojlerem, bo nie wiem czy bym chciał to czytać :) ) No i fabuła dociera do którego miejsca? Koniec 3 sezonu czy dalej?
  • 0
...and Justice for All!

#47 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 24.02.2008 - |16:35|

Fabuła obejmuję 1 i 2 sezon.

Do tych co gracie, to na konsole czy na pc?
  • 0

#48 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 24.02.2008 - |17:18|

Mnie jednak ciekawi wersja pecetowa, ktora ma miec znacznie poprawione bugi z konsol (nie pierwszy raz zresztą). @Mario 4 all - w Crysisie jednak widze to coś, czego mi brakowalo w grach, a to, ze graficznie miazdzy konkurencje jeszcze przez przynajmniej pol roku od dnia dzisiejszego to tylko dodatek :P
EDIT - po jutrze premiera pecetowa :D

Użytkownik hydro2 edytował ten post 24.02.2008 - |18:18|

• 0

#49 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 24.02.2008 - |20:00|

Ja na Xboxa 360. Teraz jestem na momencie w którym można się dostać za tą zamurowaną ścianę z tym potężnym magnesem( w Łabędziu) ;) Na razie wygląda na to, że jestem w drugim sezonie.

PS. Jest całkowicie odtworzone wnętrze Łabędzia. Można sobie pozwiedzać ;P

Użytkownik garus edytował ten post 24.02.2008 - |20:06|

• 0

#50 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 25.02.2008 - |14:48|

@Mario 4 all - w Crysisie jednak widze to coś, czego mi brakowalo w grach, a to, ze graficznie miazdzy konkurencje jeszcze przez przynajmniej pol roku od dnia dzisiejszego to tylko dodatek :P
EDIT - po jutrze premiera pecetowa :D

Gra nic nie wnosi raz że: grafika(no dobra jest fajna i co,to ma być jedyny powód do ochów i achów?) i fabuła którą też nie jest wcale odkrywcza i ponadczasowa(half life to to nie jest) nie wnosi no ale co kto woli. Swoją drogą Crytek graficznie dobrze wiedzial jak wyciagnac od co niektorych kase na gierkę(vide moj kumpel). Wracajac do Losta no wlasnie napisalby ktos jak sie ma sprawa do zagadek? Czy są jakieś rozwiązane? Już odliczam godziny do wydania pc ;]

Użytkownik Mario4all edytował ten post 25.02.2008 - |14:52|

• 0

#51 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 25.02.2008 - |15:41|

Więc trochę szczegółów -
Spoiler

Użytkownik garus edytował ten post 25.02.2008 - |17:56|

• 0

#52 Paweł

Paweł

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 25.02.2008 - |22:31|

http://pl.youtube.co...0...233E&page=1
Cała albo bardzo duża część gry na Xboxa 360
  • 0

#53 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 26.02.2008 - |23:27|

Powiem Wam, ze swietna gierka. Najbardziej jednak mi sie podoba napis Lost z tym dzwiekiem pod koniec epizodu, potem prevously on Lost, kawalek gry i napis LOST jak w serialu. Super sprawa. Swietne sa tez minigierki przypominające sklepiki z Bioshock. Podoba mi się motyw z handlem, np za owoce handlujemy z Sawyerem o broń, latarke i inne ekwipunki. Graficznie bardzo dobra, postacie są podobne do aktorów, ale nie wszystkich, np Claire i Hurley'a. Oczywiście mamy też flashbacki. Co do płynności to na dual core @ 2.4, 2gb ram i 8600GT w 1280x1024 na vhigh troche skacze, ale na high juz chodzi praktycznie idealnie, z wyjątkiem minimalnych spadków w niektórych momentach i oczywiście filmikach. Jeśli chodzi o minusy to zaliczyłbym długi loading na 2 GB ram, brak możliwości pominięcia filmików (chyba, że jest od tego jakiś guzik, ale nie patrzeliśmy w konfiguracje klawiszy), oraz częste dialogi. Na szczęście są krótkie a język angielski jest na bardzo prostym poziomie by można było zrozumieć fabułę. Poza tym wcale nie musimy gadać, ze wszystkimi To tyle wstępnie, długo nie widziałem tej gry (odcinek 1x02 ) ale giera zapowiada się naprawde dobrze i z tego co widziałem wcale nie powiedziałbym, że tylko dla fanów serialu, ale Ci i tak będą mieli łatwiej ze znajomością fabuły. Jak narazie 8+/10. Jak coś to postaram się o filmik z pierwszych paru minut gry (juz na swoim sprzecie) i sami ocenicie Pozdrawiam
  • 0

#54 Grzechu

Grzechu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPyskowice

Napisano 28.02.2008 - |16:26|

Pomimo ze nie lubie przygodowek, ta gra byla naprawde dobra.

Koncowka to straszne OMG - o co chodzi?!
  • 0
Legends may sleep, but they never die.

It's better to die upon your feet, than to live upon your knees.

#55 lopez

lopez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 28.02.2008 - |18:20|

Dokładnie. Gierka super. A na koniec ogromny (WTF?). Ciekawe czy w serialu będzie coś powiązanego z tą grą. Może jednak ta gra coś wyjaśniła. I podobne rozwiązanie będzie w serialu.

Pozdrawiam,
Lopez
  • 0

#56 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.02.2008 - |20:40|

Pograłem dzisiaj trochę i muszę przyznać, że gra spełniła moje oczekiwania. Wydaje się jakbyśmy grali w serial. Wszystkie wstawki filmowe, komentarze i ten cały klimat serialowy. Grafika też stoi na wysokim poziomie.
  • 0

#57 mateu

mateu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01.03.2008 - |20:27|

Mhm.
Przejscie gry zajelo mi jakies 6h. Wciaga - nie powiem. Zagadki moglyby byc odrobinie trudniejsze i bardziej zroznicowane.
Ale najciekawszym wg mnie momentem byla sama koncowka - ten filmik w ktorym nasz E. juz wyplywa sobie swoja zagloweczka i nagle powrot do przeszlosci. Czyzby to bylo nawiazanie do najnowszego odcinka? [04x05]. Czy po prostu chlopak zapetlil sie w czasie tak jak Desmond?

Użytkownik mateu edytował ten post 01.03.2008 - |20:28|

• 0

#58 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.03.2008 - |20:49|

Slaba gra, nudne dialogi a te "misje" z aparatem :/

Mimo tego dla kazdego fana Lost obowiazkowa gra mysle...
  • 0

#59 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 03.03.2008 - |15:23|

Trudna do oceny gra. Ma wiele minusów:

- dramatycznie krótka (zaledwie kilka godzin)
- ogólnie drętwe dialogi, do tego nie wszystkie postacie, jak na moje ucho mówią głosami aktorów, którzy odgrywają je w serialu
- zbyt proste zagadki, mało skomplikoane questy (testy IQ na komputerach to jakiś dramat, uaktywnianie paneli już trochę trudniejsze, ale w koncu robi się nudne, a na horyzoncie innych zagadek nie widać...)
- mała otwartość wyspy, niby jest się w dżungli ale zbyt daleko poza szlak nie da się wyjść
- mała ilość rozbitków, jest wielu, których praktycznie nie spotkamy albo natkniemy się na nich tylko na chwilę i nie wniosą nic do samej gry

Ale są też plusy :) :
+ grafika, u mnie nawet na srednich detalach wygląda pięknie
+ bardzo dobre modele postaci, zwłaszcza Hurley wygląda świetnie :D
+ pomysł z podziałem na odcinki trafiony moim zdaniem, również rozwiązanie kwestii flashbacków wyszło nieźle

Nie jest to gra wybitna i szczerze, gdyby w innej przygodówce zaserwowali mi takie "łamigłówki" jak tutaj, to byłbym w kiepskim humorze. Via Domus ratuje możliwość zwiedzenia Wyspy jako jeden z lostowiczów i choćby dlatego warto w tę grę zagrać.
  • 0

Dołączona grafika

#60 Radykalny Ed

Radykalny Ed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 06.03.2008 - |18:36|

Miałem nadzieję, że gra będzie dobra. Jednak zawiodłem się. Dla mnie jest to gniot. Dialogi, 'zagadki', rozgrywka liniowa w 100% - nie można oddalić się na 100 metrów od plaży. Nie czuję klimatu w ogóle, jedyna zaleta to jak powiedzieli moi poprzednicy podzielenie fabuły na odcinki, choć jest to zaleta, która ginie wśród multum wad :/.

Nie polecam.

Mam pytanie, jakie trzeba zrobić zdjęcie jak jesteśmy w tym hotelu (2 gości, 1 gada z sekretarką)?

Użytkownik Radykalny Ed edytował ten post 07.03.2008 - |23:16|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych