Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Lord of the Rings Trilogy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
198 odpowiedzi w tym temacie

#41 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 20.09.2003 - |23:07|

O którą ścieżkę ci chodzi? O tę z TTT 5xDVD? Sorry, bo słowo ścieżka to mi się z OST kojarzy :D
Załóżmy, że ja rozumiem o co chodzi - dźwięk w 5xDVD. Pierwsze wrażenie: hmmm, to będzie DTS? W "Drużynie" nie było. :D Twój problem u mnie nie występuje - z ciekawości odpaliłem TTT w DTS na telewizorze BEZ kina domowego i dźwięk poleciał (pewnie automatyczne przestawienie). Poza tym wątpię, aby zrezygnowali z DD 5.1 Tak więc nie ma się o co martwić.

P.S. JUŻ ZAMÓWIŁEŚ???!!! Kurde, lecę na tą stronkę! :D

Tak, mam na myśli dźwięk w 5DVD B)
A skąd wziąłeś TTT z dźwiękiem w DTS? W Polskim wydaniu 2DVD jest tylko DD 5.1 EX :)
Co samego wydania - jest limitowane, na całą Polskę przeznaczono niecałe 2000 szt.
  • 0

#42 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 20.09.2003 - |23:09|

O którą ścieżkę ci chodzi? O tę z TTT 5xDVD? Sorry, bo słowo ścieżka to mi się z OST kojarzy :D
Załóżmy, że ja rozumiem o co chodzi - dźwięk w 5xDVD. Pierwsze wrażenie: hmmm, to będzie DTS? W "Drużynie" nie było. :D Twój problem u mnie nie występuje - z ciekawości odpaliłem TTT w DTS na telewizorze BEZ kina domowego i dźwięk poleciał (pewnie automatyczne przestawienie). Poza tym wątpię, aby zrezygnowali z DD 5.1 Tak więc nie ma się o co martwić.

P.S. JUŻ ZAMÓWIŁEŚ???!!! Kurde, lecę na tą stronkę! :D

Tak, mam na myśli dźwięk w 5DVD B)
A skąd wziąłeś TTT z dźwiękiem w DTS? W Polskim wydaniu 2DVD jest tylko DD 5.1 EX :)
Co samego wydania - jest limitowane, na całą Polskę przeznaczono niecałe 2000 szt.

Ups, no i zonk! Zerknąłem i rzeczywiście nie ma DTS. Co za plama...
Ale jest prosty sposób na rozwiązanie problemu - biegnij do wypożyczalni i weź jakiś film z DTS (jeden chyba znajdziesz?). Zapuść i zobacz, czy jest dźwięk.

P.S. Jutro zamawiam ten zestaw. :D
  • 0

#43 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 21.09.2003 - |00:43|

No niestety, sprawdziłem "Przepowiednie" z DTS i... głucho :unsure: Żadnego dźwięku... Pozostaje więc kupić dekoder DTS albo oglądać wersję z lektorem. :blink:
  • 0

#44 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 21.09.2003 - |18:02|

Spoko, astromatrix - masz super stronkę i kochasz WP, to jak miałbym zostawić "druha" w potrzebie? :D Looknąłem sobie na stronkę amazon.co.uk, gdzie także prowadzone są zapisy na tę edycję.

Discs 1 & 2 (The Feature)

Feature (approx. 206 minutes PAL) – A new version of the second installment in the epic trilogy! The film includes over 32 minutes PAL of never-before-seen footage incorporated into the film, made especially for this release:
* Widescreen (2.35:1) version of the Special Extended Edition
* Dolby Digital EX 5.1 Surround Sound
* DTS ES 6.1 Surround Sound
* Stereo Surround Sound

Four audio commentaries by director and writers, the design team the production team and the cast featuring more than 30 participants including Peter Jackson, Elijah Wood, Sean Astin, Orlando Bloom and Academy Award winners Richard Taylor, Howard Shore, Randy Cook…and many more

Płyty są przecież Region 2, nieważne że w Polsce będą tłoczone (bo dostaną polskie napisy na płycie) - zawartość jest ta sama. Czyli DD 5.1 jak najbardziej będzie możliwy. Mam nadzieję, że to wyjaśnia całą sprawę.
  • 0

#45 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 21.09.2003 - |21:20|

Spoko, astromatrix - masz super stronkę i kochasz WP, to jak miałbym zostawić "druha" w potrzebie? :D Looknąłem sobie na stronkę amazon.co.uk, gdzie także prowadzone są zapisy na tę edycję.

Dzięki Castor B) ale niewiele mnie pocieszyles. Po odwiedzeniu strony Warner Home Video Poland zacząłem utwierdzać się w moich najgorszych obawach...
Zobacz sam: http://www.whv.pl/newsy19.html
Poza tym zbadałem jak to było w zeszłym roku i wersja rozszerzona FotR miała tylko dwie ścieżki dźwiękowe: angielska w DD 5.1 EX i polskiego lektora w DD 5.1 (oczywiście lektor ten tak krzyczał, że nie można zrozumieć co mówią aktorzy :unsure: ). Same płyty oczywiście nie były tłoczone w Polsce, ale edycja była skierowana do Polski, Czech i krajów bałkańskich (takie miała napisy), więc jednak wersja z UK jest zupełnia inna niż ta, która trafia do Polski (rok temu wersja UK miała zresztą DTS a polska nie).
Tak więc obawiam się, że w tym roku oryginalny dźwięk będzie tylko w DTS. :(
  • 0

#46 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 21.09.2003 - |21:29|

Dzięki Castor B) ale niewiele mnie pocieszyles. Po odwiedzeniu strony Warner Home Video Poland zacząłem utwierdzać się w moich najgorszych obawach...
Zobacz sam: http://www.whv.pl/newsy19.html
Poza tym zbadałem jak to było w zeszłym roku i wersja rozszerzona FotR miała tylko dwie ścieżki dźwiękowe: angielska w DD 5.1 EX i polskiego lektora w DD 5.1 (oczywiście lektor ten tak krzyczał, że nie można zrozumieć co mówią aktorzy :unsure: ). Same płyty oczywiście nie były tłoczone w Polsce, ale edycja była skierowana do Polski, Czech i krajów bałkańskich (takie miała napisy), więc jednak wersja z UK jest zupełnia inna niż ta, która trafia do Polski (rok temu wersja UK miała zresztą DTS a polska nie).
Tak więc obawiam się, że w tym roku oryginalny dźwięk będzie tylko w DTS. :(

Przecież to istny debilizm!!! Warner za nic tego nie sprzeda!!! Bo przecież to samo będzie miała wersja 4xDVD, której będzie więcej niż kolekcjonerskiej. Przecież ludzie nie kupią tego, skoro nie mogą sobie dźwięku odtwarzać!!! Niech ktoś napisze o tym do Warnera Polska, bo chyba tak modzili (w tym roku damy DTS, jesteśmy boscy, itd., itp.) że chyba przedobrzyli!

P.S. Astromatrix, co ty się martwisz? Nie będzie DD 5.1 to zamówimy w Amazonie wersję angielską. :D Pewnie taniej jeszcze wyjdzie...
  • 0

#47 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 22.09.2003 - |10:29|

Castor, musimy to oblać :D
Oto info, ktore dzis rano przedstawil OceanDVD:
"OceanDVD [ ] 2003-09-22 09:49:17
Zatem rozwiewamy wszelkie wątpliwości (choć w stop...
Zatem rozwiewamy wszelkie wątpliwości (choć w stopce wyraźnie jest zaznaczone, że lektor jest tylko opcją): na płycie będą _3_ wersje dźwiękowe: DTS, Dolby Digital 5.1 angielski, Dolby Digital 5.1 z polskim lektorem. Jest to informacja pewna na 100%, pochodząca od Warner Home Video (dziś rano jeszcze raz przez nas potwierdzona)."
Czyli martwiłem się jednak niepotrzebnie. B)
  • 0

#48 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 27.09.2003 - |12:23|

Ważny komunikat!!! B)
Wszystkich niecierpliwych fanów Tolkiena zawiadamiam, że najnowszy, rzucający na kolana, trailer "Powrotu Króla" można ściągnąć już z Niezapominki:
www.parmadili.w.pl
z działu Aktualności.
:D
  • 0

#49 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.09.2003 - |19:21|

:D Władcę Pierścieni przeczytałem po raz pierwszy w wojsku w 83, wcześniej podchodziłem do niego ale jakoś nie wciągnęło mnie. Od tego czasu już ponad 10 razy przeczytałem Władcę i Hobbita niewspomnę już o pozostałych tomach. W książce tej niema nic coby można nazwać nuda podczas czytania. A jezeli chodzi o film to niema mozliwości nakręcenia go tak aby był wierna kopią ksiązki (trwałby chyba kilkanaście godzin na tom) Jak ktoś napisał ze pierwszy tom i również pierwsza częśc filmu była nudna, to dziwie się że coś takiego przyszło mu do głowy. Jakby chciał oglądać ten film bez wiedzy o ludziach czy też okolicach w których dzieje się akcja. Bez tego klimatu książka jak i również film byłby poprostu sieczka z gatunku fantasy jak wiele innych przed nim. Nie wiem jak można porównywać to dzieło z Nieśmiertelnym (lubię ten film szczególnie 1 część najlepszą), przecież jest to porównywanie filmu przez duże F z knotem, no ale każdy ma swoje gusta. Co do filmu to nie byłem ani na 1 części ani na 2 w kinie ponieważ wiedziałem że będa pocięte i czekałem na wydanie 4 płytowe. 1 część obejrzałem na początku na kompie i dopiero po obejrzeniu go na dvd stwierdziłem jak wiele ten film utracił po usunięciu tych scen. Ciekaw tylko jestem jak potną 3 część, bo przecież w wersji reżyserskiej ma trwać około 4,5 godziny. Tak więc czekam z niecierpliwością na wydanie 4 płytowe i wtedy zrobię sobie długo nockę na oglądaniu jeszcze raz 1 a zaraz potem 2.
Pozdrawiam wszystkich miłośników Tolkiena a pozostałym życzę przyjemnej lektóry pozostałych pozycji tego wspaniałego autora
  • 0

#50 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 27.09.2003 - |19:34|

Ważny komunikat!!! B)
Wszystkich niecierpliwych fanów Tolkiena zawiadamiam, że najnowszy, rzucający na kolana, trailer "Powrotu Króla" można ściągnąć już z Niezapominki:
www.parmadili.w.pl
z działu Aktualności.

Trailer ściągnąłem i obejrzałem. Od tej pory obawiam się o moje serce w poniedziałek, kiedy to będzie mozna ściągnąć trailer oficjalnie z Internetu, z pewnością w lepszej jakości. Co można powiedzieć? Film zapowiada się na arcydzieło - sceny są niesamowite. To będzie wielkie wydarzenie!!! Więcej napiszę w poniedziałek, po zobaczeniu trailera w dobrej jakości.

Ciekaw tylko jestem jak potną 3 część, bo przecież w wersji reżyserskiej ma trwać około 4,5 godziny.

Mnie też to interesuje, chyba mozna pokusić się o małą spekulację - w wersji 4DVD znajdzią się całe Porządki w Shire. Myślę, że będą one trwały ponad 30 minut. Wiadaomo, że sceny te były kręcone, ujawniono kilka zdjęć z Frodem, Samem, Piuppinem i Merry'm w zbrojach. W filmie byłoby to bez sensu, jako że te wydarzenia nie wpływają bezpośrednio na fabułę. Ale w wersji rozszerzonej można umieścić co się chce. Poza tym Jackson powtarzał, że Powrót Króla to jego ulubiona część - myślę, że będzie chciał, aby wydanie rozszerzone też byłob jak najlepsze.
  • 0

#51 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 28.09.2003 - |16:35|

Na wyżej wymienionej stronce są 2 trailery i 12 minutowy filmik o montowaniu RotK. Faktycznie zdjecia wgniatają w fotel, zapowiada się super widowisko. No to teraz tylko dotrwać do tego 1 stycznia... We wspomnianym przeze mnie filmiku aktor odtważający rolę Froda stwierdził, że RotK jest lepszy od FotR i TT razem wziętych... No to czekam, na pewno pomoże w tym premiera wersji reżyserskiej TT.
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#52 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 29.09.2003 - |09:51|

Ważny komunikat!!! B)
www.parmadili.w.pl
z działu Aktualności.

Astromatrix gdzieś wsiąkł, dlatego zrobię tego newsa za niego:

Na stronce zamieszczonej w cytacie znajdziecie trailer RotK w formacie MOV, jakość jest dużo lepsza niż na tym z telewizji azjatyckiej. TO NIE JEST OFICJALNY TRAILER UDOSTĘPNIONY W INTERNECIE!!! Ten zostanie nadany za kilka/kilkanaście godzin, jako że USA ma obsuwę 6 godzin w stosunku do nas.

UPDATE: Fajna akcja na film.wp.pl - dumnie z głównej strony walą informacją o trailerze "RotK", który to pojawił się tutaj "przed premierą na oficjalnej stronie filmu". Buahahahaha!!! To ten sam trailer, który można ściągnąć z Niezapominajki, pokaz AOL. Buahahaha, gratuluję debilom z film.wp.pl!!! :lol:
  • 0

#53 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 29.09.2003 - |16:51|

Nie wsiąkł :lol: tylko walczy cały cały czas o jeszcze lepszą wersję trailera - jak Eru da B) na Niezapomince jeszcze dziś pojawi się wersja 19 MB, już naprawdę całkiem dobrej jakości... Pozdrowienia dla wszystkich tolkienomaniaków. B)
  • 0

#54 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 29.09.2003 - |16:53|

Nie wsiąkł :lol: tylko walczy cały cały czas o jeszcze lepszą wersję trailera - jak Eru da B) na Niezapomince jeszcze dziś pojawi się wersja 19 MB, już naprawdę całkiem dobrej jakości... Pozdrowienia dla wszystkich tolkienomaniaków. B)

Widziałem gdzieś linka do tej wersji, ale szło niemiłosiernie wolno. To większa rozdzielczość zamieszczonego już trailera, tak? Czyli nie jest to trailer z oficjalnej strony filmu?
  • 0

#55 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 29.09.2003 - |17:01|

Widziałem gdzieś linka do tej wersji, ale szło niemiłosiernie wolno. To większa rozdzielczość zamieszczonego już trailera, tak? Czyli nie jest to trailer z oficjalnej strony filmu?

Potwierdzam :) , to wersja w dobrej rozdzielczości - widać już bardzo wiele szczegółów, które wcześniej umknęły. A idzie wolniutko, ale mam już 80% (poprzednie źródełko padło pod naporem spragnionych fanów :( )
To jeszcze nie jest z oficjalnej strony, bo ona milczy jak zaklęta (na oni czekają? aż się net zablokuje? :lol: ), ale całkiem prawdopodobne, że to jedna z oficjalnych wersji, która wyciekła nieoficjalnie.
Natomiast na 100% trailer, który ukaże się na stronie oficjalnej jest tym samym trailerem z AOL tyle, że w lepszej jakości.
  • 0

#56 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 29.09.2003 - |17:18|

Obejrzalem dzisiaj oba trailerki z Niezapominki i juz sie nie moge doczekac :) Mam LotR:FotR i TTT w wersjach 2CD ale niestety nie sa to Directors Cut (buuuu :().Poczekam do okolo 20 listopada (mam wtedy urodzinki i bede chcial sobie sprawic prezent :D) - juz chyba po wyjsciu tej wersji 4 DVD :) i zaczne szukac 1 i 2 czesci DC - mam nadzieje ze bede mogl liczyc na wasza pomoc :)
A potem - nie wiem jak ja zniose czekanie do grudnia :D
Kto wie - moze sobie gdzies w miedzyczasie zakupie wkoncu odtwarzacz DVD i zakupie wladce :D na pojemnych krazkach - albo je od kogos skopiuje gdzies :D

No to trzeba teraz wytrzymac do koncowki grudnia :huh: :huh:

Użytkownik Katharn edytował ten post 29.09.2003 - |18:10|

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#57 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 29.09.2003 - |17:23|

Małe sprostowanie :rolleyes: : Niezapominka a nie Niezapominajka :lol:

P.S.
Co postu Katharna - jest pomysł żeby wersje reżyserskie znalazły się w wiadomym wszystkim forumowiczom miejscu.

P.P.S.
Trailer już się ładuje...
Poza tym dostalem info, nie wiem na ile prawdziwe, ze na oficjalnej stronie filmu już w pełni oficjalna i legalna wersja pojawi się w ciągu najbliższych 3 godzin.

Użytkownik astromatrix edytował ten post 29.09.2003 - |17:51|

• 0

#58 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 29.09.2003 - |18:09|

Małe sprostowanie :rolleyes: : Niezapominka a nie Niezapominajka :lol:

Ach ja i to moje szybkie czytanie :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Wszystkich urazonych :) przepraszam i juz poprawiam :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#59 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 29.09.2003 - |18:12|

Ach ja i to moje szybkie czytanie  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  Wszystkich urazonych :) przepraszam i juz poprawiam :D

eee tam... jakich urażonych... :D
Po prostu "niezapominki" i "niezapominajki" to różne kwiatki :rolleyes:
A "niezapominki" (czyli 'simbelmynë') wszyscy mogli zobaczyć na własne oczy w filmie "Dwie Wieże" na grobie syna króla Theodena...
  • 0

#60 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 29.09.2003 - |20:41|

Jest zwiastun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszyscy jak jeden mąż (czy żona :D ) klikajcie na:

www.lordoftherings.net

W prawym dolnym rogu link ma nazwę "Return of the King theatrical trailer", format MOV, największa wersja ma 17.5MB

RAZ-DWA!!! CAŁY NARÓD CIĄGNIE TRAILER!!!!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych